Dit blog is een aanvulling van Beverse Weetjes, met nieuwtjes, activiteiten, links van om en rond Beveren-Leie en verder.
Een kijkje nemen op Beverse Weetjes klik op onderstaande logo!
16-02-2008
4de Koesterkinderdag
Kindercarnaval op zondag 17 februari vanaf 14.00u. Ten voordele van Het koesterproject van het kinderkankerfonds in het binnenspeelplein DE SPEELVEUGEL, Processiestraat 39, 8790 Waregem Doelgroep: kinderen tot 12 jaar en hun familie Diverse springkastelen en vrij podium voor de kinderen Voor ieder verkleed kind is er een prijs voorzien.
Op dinsdag 1 april 2008 start aannemer Stadsbader-Flamand in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het structureel onderhoud op de Expresweg (N382) In Waregem. Tussen het op- en afrittencomplex van de E17 en de Verbindingsweg (N382b) vernieuwt men het wegdek, stabiliseert men de fundering en legt men de rotonde ter hoogte van het kruispunt met de Bieststraat en Vredestraat opnieuw aan. De uitvoeringstermijn is 75 werkdagen.
De fasering is als volgt: Fase 1: rijrichting Anzegem-Wielsbeke Fase 1a: vanaf de brug E17 tot voorbij het kruispunt met de Franklin Rooseveltlaan Om plan N382-2008 1a te bekijken klik hier. *Het verkeer komende van de E17 Gent met bestemming Waregem of Wielsbeke moet omrijden via de Franklin Rooseveltlaan, Holstraat, Zuiderlaan en de Verbindingsweg naar de Expresweg. *Het verkeer komende van de E17 Gent met bestemming Anzegem moet omrijden via de Franklin Rooseveltlaan, Wortegemseweg en Flanders-Fieldweg naar de Anzegemseweg. *Het verkeer komende van Anzegem met bestemming E17 Kortrijk moet omrijden via de Industrielaan en de Henri Lebbestraat naar de Expresweg.
Fase 1b: Tussen de Franklin Rooseveltlaan en de Verbindingsweg Om plan N382-2008 1b te bekijken klik hier. *Geen wegomleggingen
Fase 2: rijrichting Wielsbeke-Anzegem Fase 2a: Tussen de Verbindingsweg en de oprit E17 richting Kortrijk (plan N382-2008 2a) *Geen wegomleggingen
Fase 2b: Tussen oprit E17 richting Kortrijk en brug E17 Om plan N382-2008 2b te bekijken klik hier. *Het verkeer komende van de E17 Gent met bestemming Anzegem moet omrijden via de Franklin Rooseveltlaan, Wortegemseweg en Flanders-Fieldweg naar de Anzegemseweg. *Het verkeer komende van Anzegem met bestemming E17 Kortrijk moet omrijden via de Industrielaan en de Henri Lebbestraat naar de Expresweg.
Fase 1a en 2b, met de meeste hinder, duren elk 5 werkdagen. Tijdens de volledige duur van de werken zijn de Blauwpoortstraat, Bieststraat en Vredestraat afgesloten van de Expresweg en kan men vanuit de Franklin Rooseveltlaan de Expresweg niet oprijden. De rijrichtingen Anzegem-Wielsbeke en Wielsbeke-Anzegem op de Expresweg blijven mogelijk via doorsteken door de middenberm. Wij verontschuldigen ons voor de hinder die deze werken onvermijdelijk zullen veroorzaken en rekenen op uw begrip. Namens het stadsbestuur Waregem Kristof Chanterie, schepen van verkeer Henri Dewitte, schepen van openbare werken Jo Deprez, verkeersconsulent.
Liefde in Culturen van 14 februari tot 15 maart Liefde in Culturen brengt één maand lang diverse activiteiten van, door en met Liefde in Culturen. Eén maand lang kan je in Waregem genieten van theater, concerten, films & tentoonstellingen over liefde voor en in - andere culturen. Ook de liefde tussen mensen met verschillende roots en hoe verliefdheid en emoties beleefd worden, kan je tijdens Liefde in Culturen ontdekken. Op verschillende locaties in Waregem worden allerlei activiteiten georganiseerd, met Liefde in Culturen als de rode draad.
Het weekend van 15-16 maart wordt een feestelijke afsluiter met een Wereldfeest in het OC Nieuwenhove als kers op de taart. Op www.liefdeinculturen.be vind je alle activiteiten tussen 14 februari en 15 maart 2008. Klik hier en ondek de verschillende activiteiten.
GRENZELOZE LIEFDE Een fototentoonstelling met32 portretten, 32 culturen, 32 verhalen van grenzeloze liefdes werd vanavond 14 februari offcieel geopend. Cursisten Nederlands van het CVO St.-Paulus van Waregem poseerden thuis samen met hun partner, allochtoon of autochtoon, en schreven het verhaal van hun liefde: hoe ze mekaar leerden kennen, wat moeilijk was, anders of bijzonder, hoe hun verloving en huwelijksfeest verliep, en waar ze nu staan, zoveel jaar later.
Kleurrijke beelden van ongewone mensen die mekaar gewoon graag zien, aangevuld met liefdespoëzie en liederen in diverse talen (geschreven of gekozen door de cursisten) en authentieke huwelijksdocumenten. Praktisch De tentoonstelling is te bezichtigen · in CC De Schakel vanaf 14 februari tot en met 24 februari 2008, tijdens de openingsuren. · in de Openbare Bibliotheek van 25 februari tot en met 15 maart 2008, tijdens de openingsuren. · op het Wereldfeest van de Waregemse Wereldraad, op zondag 16 maart in het OC Nieuwenhove, van 10.00u tot 16.00u.
VTI Waregem organiseert op14 februari zesde Dialoco
Op donderdag 14 februari a.s. organiseert het VTI van Waregem voor de zesde maal Dialoco , voor alle leerlingen van de derde graad TSO en BSO. Opnieuw organiseren we dit in en om het Cultuurcentrum De Schakel en het Stadhuis van Waregem. Deze dag heeft als doelstellingen de leerlingen te laten kennis maken met andere culturen en hen de kans te geven méér begrip op te brengen voor de eigenheid van andere volkeren. Misschien draagt dit bij tot een grotere verdraagzaamheid en worden positieve contacten gelegd met de schoonheid en de goedheid van andere culturen.
Dialoco komt ook tegemoet aan enkele vakoverschrijdende eindtermen zoals waardenbesef van andere culturen, opvoeden tot verdraagzaamheid, het respecteren van de eigenheid van anderen, enz Dit jaar slaagden we er opnieuw in om 10 zeer diverse workshops aan te bieden, waarbij we op een actieve manier de lln. proberen te laten in contact komen met de rijkdom en schoonheid van mensen en culturen uit Colombia, Angola, Iran, Congo, Brazilië, Indonesië, Mexico, Laos, Thailand, Latijns-Amerika
De leerlingen kiezen zelf vrij uit dit aanbod. Ook dit jaar zijn we blij opnieuw beroep te kunnen doen op cursisten Nederlands voor anderstaligen van CVO-Sint-Paulus Waregem, en verwelkomen we ook een aantal AFS-studenten uit de regio. Dit jaar werken we opnieuw samen met Kleur Bekennen, waarmee we samen sedert een drietal jaar een echt wereldburgertraject hebben op gebouwd. Ook de Dienst Internationale Samenwerking van Stad Waregem doet zijn duit in het Dialoco-zakje!!
Een wereldburger beantwoordt aan volgende doelstellingen: - Kritisch nadenken over de verhoudingen tussen Noord en Zuid en over de eigen en andere culturen. - Structurele problemen kunnen zien in een mondiale samenleving. - Samenwerken met anderen en je verantwoordelijkheden opnemen in de maatschappij. - Diversiteit begrijpen, waarderen en vanzelfsprekend vinden. - Bereid zijn om conflicten op een geweldloze manier op te lossen. - Hun levensstijl en consumptiegewoonten aanpassen om het leefmilieu en de toekomstige generaties te beschermen. - Mensenrechten verdedigen. - Kunnen participeren in het beleid op schoolniveau, lokaal, nationaal en internationaal niveau.
WORKSHOPS 1. Mexico Kleien met Candida Blanca Land van zon en aarde, van Indiaanse culturen en mestiezen, van muziek en zang. Eeuwenlang ontwikkelde zich in Mexico de pottenbakkerskunst. Eerst alleen uit praktische overwegingen. Later meer en meer decoratief en artistiek. De kleurige Indiaanse motieven vertellen een eigen taal en geschiedenis en worden van generatie op generatie doorgegeven. Onder leiding van Blanca vernemen we allerhande feiten over het land Mexico en haar inwoners en vooral over de kunst van het pottenbakken. Daarna gaan we zelf aan de slag en maken we samen onze eigen vormen, potten en schalen. Alles is gebaseerd op oude Indiaanse technieken en motieven. Vooruit met die handen
2. Latijns-Amerika Koken met Maria Elena Campo Wist je dat chilipepers en aardappelen allebei uit Zuid-Amerika komen? De Incas hadden een boontje voor beiden. Geen wonder dus dat in de Zuid-Amerikaanse keuken de kleuren gewoon de pan uit swingen. Met de vrolijke tinten van de Incas, Mayas en Aztecas begint een heel nieuw culinair avontuur.
3. Indonesië - Batik schilderen met Anni SUWANDI Batik is één van de oudste Aziatische technieken om stoffen te kleuren. Anni Suwandi, de begeleidster, leert de leerlingen op een eenvoudige manier de kneepjes van het batikken. De leerlingen kleuren zelf een T-shirt of een stukje stof. Veel figuren die op Java gebruikt worden hebben een symbolische betekenis. Anni leert ook nog andere technieken zoals de shibori-techniek voor leerlingen die de basis van batik al onder de knie hebben. Een aanrader voor wie van een toffe en hippe T-shirt houdt!
4. Algerije - Hennaschilderen met Sabah MAHANI Sabah Mahani leert ons de kneepjes van het hennaschilderen. Zij vertelt over de betekenis van henna en toont de leerlingen tal van voorbeelden. De leerlingen gaan ook zelf aan de slag en beschilderen elkaars handen volgens een voorbeeld of volgens hun eigen fantasie. Een leuk en niet-permanent alternatief voor de klassieke tattoo of body-painting. 5. Angola - Percussie op djembé en doundoun met Pedro Mvunzi Reeds voor de vijfde maal is Pedro te gast op Dialoco!!! In deze echte succes-workshop leren de deelnemers in een mum van tijd djembé en doundoun (Afrikaanse trommel met stokken gespeeld) spelen. De speelse doceervorm en constante variatie in het programma zorgen ervoor dat de deelnemers op ieder moment geboeid worden. Na minstens één uur oefening zijn de deelnemers in staat om zelf te kunnen optreden. Met Pedro spelen we de pannen van het dak!!!
6. Congo - Koken met Mama Cecile Kip à la moambe is een typisch feestgerecht in heel wat Afrikaanse landen. Mama Cécile neemt ons mee om ons in te wijden in de Afrikaanse feestkeuken. Het is meteen ook de gelegenheid om dieper in te gaan op het begrip feesten in Afrika. Deze workshop is bedoeld voor feestneuzen met een wereldwijde bril en echte lekkerbekken.
7. Brazilië - Capoeira met Basel Ousta Jabour Basel Ousta Jabbour is oud-leerling van onze school, en was toen al hard bezig met het beoefenen van de capoeira. Capoeira is een populair Braziliaans dans-gevecht-spel dat 300 jaar geleden is ontstaan in de slavenmiddens, het wordt gespeeld in een kring, de roda. Terwijl de anderen liederen zingen en het spel begeleiden op de traditionele instrumenten, dagen twee spelers elkaar uit. Ze spelen op het ritme van de muziek. Goed voor het kanaliseren van je agressie!
8. Thailand en Laos - koken met Saichone en Amp Een culinaire reis door Thailand. De Thaise keuken is in trek! Zoet, zuur, zout en scherp worden gecombineerd tot verrukkelijke gerechten. Gezonde kooktechnieken zoals roerbakken en stomen maken de Thaise keuken helemaal van deze tijd. Via CVO Sint-Paulus slagen we er nu al voor de derde opeenvolgende maal in om deze twee charmante dames te strikken voor deze unieke kookworkshop. Voor de liefhebbers van hot and spicy!
9. De wijde wereld - Liefde in culturen Wat past beter op deze Valentijnsdag dan een mondiale workshop rond grenzeloze liefde? Wij hebben de eer en het genoegen om in avant-première de tentoonstelling te bezoeken, opgezet door Wereldraad Waregem in samenwerking met het CVO Sint-Paulus Waregem. Via actieve werkvormen gaan we daarna aan de slag om de liefde in alle continenten te gaan verkennen. Je veux de lamour!
10. Brazilië - Filmvoorstelling City of God City of God gaat over het leven van (kans)arme jongeren in de getto van Rio de Janeiro. Het verhaal wordt verteld door Raket. Hij vertelt eerst over de bende van zijn broer in de jaren '60 en vervolgens over Zé'tje en zijn bende in de jaren '70. In dit verhaal staan Raket en Zé'tje eigenlijk steeds recht tegenover elkaar. Zé'tje is als kind al gek op geweld en groeit uit tot de grootste drugdealer in de getto. Raket is juist tegen geweld en het lukt hem uiteindelijk om uit de getto te ontsnappen en een baan als fotograaf te krijgen. De film geeft laat zien dat het bijna onmogelijk was voor kinderen uit de Stad van God om te ontsnappen aan het geweld, tenzij je er bewust voor kiest om er niets mee te maken te hebben. Niet voor gevoelige zielen!!!
Op zijn jaarlijkse feest bekroont de Waregemse Cultuurraad jubilerende verenigingen en verdienstelijke personen die op een bijzondere manier kleur en uitstraling geven aan het cultuurleven. Het 29ste Feest van de Cultuurraad vindt plaats op zaterdag 1 maart 2008 om 20 uur in de Oranjezaal van Cultuurcentrum De Schakel. Programma Welkomstwoord door voorzitter de heer Nico Vandenberghe Huldiging van verdienstelijke personen en jubilerende verenigingen Optredens van Laïdos Slotwoord door schepen Pietro Iacopucci Presentatie: Riet Gailliaerd en Tom Demunter
Gehuldigden voor deze editie zijn: Uitzonderlijke prestaties: *6e Economie A van het H.-Hartcollege Waregem: winnaar met de film Boys op het festival voor kortfilms One Minutes Belgian Open *Leerlingen middelbare graad van de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming: selectie voor de affiche-ontwerpen rond Sensoa *Pascale Vandewalle: laureaat Photo Award 2007 National Geographic *Diewertje Castelein: 1e prijs Poëziewedstrijd Georges Leroy 2007
Jubilerende verenigingen: *Markant Beveren-Leie: 50-jarig bestaan *Bridge Club: 50-jarig bestaan
De huldigingen worden afgewisseld met optredens van het koor Laïdos. Nadien volgt een receptie, aangeboden door de Waregemse Cultuurraad. Toegang: gratis Organisatie: Waregemse Cultuurraad i.s.m. stedelijke cultuurdienst Info: 056 62 12 56
"Wij zijn op zoek naar straffe verhalen, leuke anekdoten", zegt Gino Dupont, "grappen of aangrijpende feiten uit Desselgem gebaseerd op waargebeurde feiten. Wij zoeken tevens mensen die bereid zijn om deze verhalen te noteren, mensen met een goede pen en een luisterend oor. Deze volkse verhalen zullen worden gebundeld in een boek Misschien voel jij je wel geroepen om eens diep in je geheugen te graven en de inkt rijkelijk uit je pen te laten vloeien".
Via infoborden zullen enkele strafffe verhalen in Desselgem opgesteld worden gekoppeld aan een wandeling, de inwandeling is voorzien op Desselgem kermis. Zeker doen is onze gouden raad want wij koppelen er een leuke wedstrijd aan met voor iedereen een prijsje voor de moeite en voor de drie sterkste verhalen een waardevolle prijs. Men zegge het zeker voort! Het initiatief gaat uit van het Feestcomité Desselgem in samenwerking met Wa soet(er) ulder believen?
Reglement: 1. De verhalen zijn gebaseerd op waargebeurde feiten. 2. Vooral volkse verhalen ( anekdoten, grappen, aangrijpende gebeurtenissen,.. komen in aanmerking. 3. De lengte van het verhaal is beperkt tot 5 bladzijden (formaat A4) Computergebruikers kiezen lettergrootte 12 en één van volgende lettertypes: Comic Sans SM, Times New Roman of Arial 4. Elke deelnemer krijgt een prijs en voor de drie beste verhalen is er een prijs ter waarde van: 300 voor de 1ste plaats 200 voor de 2de plaats 100 voor de 3deplaats 5. Een onafhankelijke jury beoordeelt de teksten, zonder de naam van de inzender te kennen. De beslissing van de jury staat niet ter discussie!!! 6. Verhalen worden ingediend bij: Gino Dupont, Nijverheidsstraat 143, 8791 Beveren- Leie. Men kan ook mailen naar ginodupont@skynet.be 7. Kandidaat schrijvers die verhalen van anderen willen noteren of uitwerken nemen contact op met Gino Dupont: 056/72.96.37 8. De mooiste verhalen worden gebundeld in een boek 9. Inzendingen moeten binnen zijn tegen uiterlijk 7 april 2008, voorzien van volgende gegevens: titel van het verhaal, naam van de inzender, adres, telefoon en eventueel e-mail.
Wagenspel te Waregem op 15 februari: Mariken van Nieumeghen
6HW en 6LM van het Onze-Lieve-Vrouw- Hemelvaartinstituut presenteren: Mariken van Nieumeghen Sinds enkele jaren worden in de derde graad van de ASO-richtingen enkele lesuren vrijgehouden (de zgn. "Vrije Ruimte") voor vakoverschrijdende projecten. Inhoudelijk kunnen verschillende pistes bewandeld worden. De nadruk ligt wel altijd op het zelfstandige verwerkingsproces van de leerlingen. Het is de bedoeling dat de leerkrachten vanaf de zijlijn begeleiden.
Het project Mariken van Nieumeghen De leerlingen van 6 Latijn-Moderne Talen en 6 Humane Wetenschappen van het O.-L.-V.-Hemelvaartinstituut kregen dit jaar de opdracht om het middeleeuwse toneelstuk "Mariken van Nieumeghen" uit te werken in het kader van de vakken Nederlands, geschiedenis en esthetica. Het einddoel is een opvoering op 15 februari 2008, aan de kerk, opgevat als een heus middeleeuws wagenspel. Om dat doel te bereiken hebben de leerlingen zelf de verantwoordelijkheid gekregen en genomen over alle deelaspecten van het voorbereidingsproces. We denken aan het bewerken van de Middelnederlandse tekst naar speelbare taal, de selectie van de scènes, de opvoeringwijze per onderdeel, de choreografie van de dans, het ontwerpen en maken van de decors en kostuums, en ook de volledige organisatie kwam in hun handen terecht. Ze zorgden voor de karren, de affiche, de sponsors, de aankopen van het materiaal voor de decors en de kledij en namen contact op met de bevoegde instanties. Het was de bedoeling deze klus te klaren met een zo miniem mogelijk budget. Deze manier van werken bood aan leerlingen (en leerkrachten) de kans om eens iets volledig nieuws uit te proberen; om hun grenzen te verleggen en dit alles binnen de schooluren. De puzzel van dit leerrijke proces zal eigenlijk pas in elkaar vallen bij de uiteindelijke opvoering, als het werk van alle leerlingen voor het eerst samenkomt.
Vier platte boerenkarren en een podium zullen geplaatst worden voor de dekenij en op het achterste deel van het kerkplein. Het verhaal is opgedeeld in verschillende scènes. Die worden telkens op een andere kar gespeeld. Nieuwe, verrassende acteurs staan in een middeleeuws decor telkens opnieuw klaar om de toeschouwer mee te slepen in het verhaal. Het publiek volgt een traject van kar tot kar, zoals dat ook de gewoonte was bij de middeleeuwse toneelspelen. De dans vindt echter plaats op een podium; dit geeft de dansers meer bewegingsruimte om hun talenten te tonen. Het spel eindigt dan met een Godenstem die over de karren zal galmen en de moraal van het verhaal zal meedelen. De moraal geeft de middeleeuwse boodschap mee aan de bevolking. Het evenement vangt aan om 19u. - einde om 20u., gratis toegang Daarna is er gelegenheid om nog iets te drinken in het Onze-Lieve-Vrouw- Hemelvaartinstituut. Iedereen is van harte welkom!
Het verhaal van Mariken naar Nijmeghen In de tijd toen hertog Arnold van Gelre door zijn zoon Adolf gevangen werd genomen, woonde er op drie mijlen van Nijmegen een vrome priester, Heer Ghijsbrecht. Zijn nichtje Mariken, een weeskind, woonde bij hem in en beredderde er het huishouden.
Oom Ghijsbrecht stuurt Mariken naar Nijmeghen om boodschappen te doen. Als ze niet op tijd thuis kan raken, kan ze bij haar tante overnachten. Jammergenoeg is ze niet welkom bij haar tante. Die is namelijk razend over de politieke toestand van het land. Mariken loopt onthutst de stad uit en wil buiten overnachten. Ze voelt zich wanhopig. Ze geeft zich onverschillig over aan God of de duivel. De listige duivel, in mensengedaante (Moenen), komt haar halen. Hij wil haar cavelier zijn. Hij leert haar vrije kunsten, vreemde talen, is een goed gezel en bezorgt haar een rijk en vrolijk leven. Ze maakt haar kruisteken niet meer en moet van Moenen haar naam veranderen. Dat wil ze niet, want de naam Mariken komt van de Heilige Maagd Maria! Ze beslissen dan samen om de eerste letter van haar naam te behouden en haar Emmeken te heten. Ze reizen naar Antwerpen waar ze een zondig leven leiden.
Ondertussen is Oom Ghijsbrecht doodongerust en gaat naar de tante in Nijmeghen, maar die lacht hem uit. Ze is er dan ook van overtuigd dat zijn nichtje zich gaan amuseren is in de kroegen. Even later steekt de tante zichzelf met het mes in keel en verspeelt zo haar ziel aan de duivel.
De duivel en Emmeken gaan op café, waar twee dronkemannen verlekkerd zijn op Emmeken en verbaasd zijn over haar wijsheid. De duivel profiteert van de situatie wanneer nog meer mensen komen luisteren naar Emmeken en stookt er een gevecht aan dat uitmondt in een heus gevecht waarbij velen hun leven laten. Zo gaat het dag na dag.
Emmeken begint zich schuldig te voelen over al haar zonden en beseft dat Moenen niet beter is dan de duivel. Ze ziet geen weg terug en verdrinkt haar zorgen in de kroeg waarbij Moenen weer profiteert van de situatie.
Na een verblijf van 6 jaar in Antwerpen wil Emmeken haar Oom en vrienden uit Gelderland terugzien. De volgende dag vertrekken ze. Ze komen aan in Nijmeghen en Emmeken wil het spel van Masscheroen zien dat gespeeld wordt ter gelegenheid van de Ommegang. Dit grijpt haar echter zo sterk aan dat ze berouw over haar zondig leven krijgt en niet meer met hem mee wil. Ten einde raad sleept Moenen die nu alle menselijke schijn heeft afgelegd, haar mee de lucht in. Hij werpt haar van hoog naar beneden om haar de nek te breken.
Oom Ghijsbrecht staat ook in het publiek en herkent zijn nichtje. Met zijn gebed jaagt hij de duivel weg en brengt haar naar de deken. Die kan haar niet absolveren omdat haar zonden te groot zijn. Gewapend tegen de duivel met het H. Sacrament gaan Oom Ghijsbrecht en Mariken naar Keulen en daarna naar Rome, maar geen priester noch paus kan haar grote zonden kwijtschelden. Als straf moet ze drie ijzeren ringen om de hals en armen dragen. Eens die afvallen, zullen haar zonden vergeven zijn. Oom Ghijsbrecht en Mariken keren uit Rome terug. In Maastricht treedt Mariken in in het klooster van de Bekeerde Zondaressen. Oom Ghijsbrecht leeft nog 24 jaar. Op een nacht komt een engel tijdens haar slaap Mariken van de ringen bevrijden. Wakker geworden ontdekt zij haar verlossing en looft Gods macht. Het verhaal is echt gebeurd. Emmekens graf en ringen zijn nog te Maastricht te zien. Na haar begenadiging leefde Emmeken nog twee jaar.
Wij zijn een 7e jaar van het O.-L.-V.- Hemelvaartinstituut in Waregem. In het begin van het schooljaar kregen wij de taak om een mini onderneming op te richten met naam en artikels naar keuze. Wij kozen voor de naam PonSjaRiKo, deze naam is ontstaan omdat het een korte omschrijving van ons assortiment weergeeft, o.a. PONcho's, SJAals, RIemen en KOusen, maar ons assortiment is ruimer dan dat. We verkopen eveneens kettingen, armbanden en allelei soorten accessoires.
Een mini onderneming is een project dat uitgaat van VLAJO. We moesten begin september starten met een verkoop van 100 aandelen (t.w.v. 10,00) Ons startkapitaal was dus 1.000, we zijn daarna met onze zoektocht naar leveranciers gestart. Nu zijn we reeds enkele maanden verder en draait onze mini onderneming goed. De bedoeling van een mini onderneming is dat de jonge ondernemers zoveel mogelijk winst proberen te maken binnen de 8 maanden dat zij hun bedrijf runnen. Wij moeten dus ook belastingen en lonen betalen, zoals het er in een echt bedrijf aan toe gaat.
Op 27/02/2008 houden wij een algemene vergadering voor al onze aandeelhouders en wilden we op een speciale manier bewijzen dat wij als jonge ondernemers het hart op de juiste plaats hebben. Dus zijn wij tijdens de winterperiode met een chocomelk-verkoop gestart voor het goede doel.
We hebben een goed doel uitgekozen met de naam HACHIKO. HACHIKO is een organisatie die gehandicapten helpt door voor hen hulphonden op te leiden. We hoorden dat deze organisatie niets van subsidies krijgt, dus vonden we dit zeer passend om voor hen de handen in elkaar te slaan en een aardig centje bij te verdienen. We hebben contact opgenomen met de organisator van HACHIKO en zij komt op 27/02/2008 de cheque in ontvangst nemen op onze algemene vergadering, ook hebben wij het voor elkaar gekregen om een gehandicapt meisje, die ook een HACHIKO-hond heeft te overtuigen om een demonstratie te geven aan de aanwezigen over wat ze de honden leren en hoe HACHIKO mens en dier helpt. Aldus Charlotte Debeuf Meer weten over HACHIKO klik hier.