Inhoud blog
  • Dank
  • Dag 73 en einde van mijn camino
  • Bedankt
  • Dag 72 A Salceda - Santiago de Compostela
  • Dag 72 Melide - A Salceda
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben vyvey Jean Pierre, en gebruik soms ook wel de schuilnaam JP.
    Ik ben een man en woon in Jabbeke () en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/10/1951 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Wandelen, fietsen.
    Te voet van Jabbeke naar Compostela
    Een dagelijks verslag over mijn tocht naar Compostela
    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19 Tours - Sorigny

    Dag 19:

    Na de rustdag van gisteren vandaag een korte trip van 25 km wegens de hitte. Nog altijd 36 graden. Eerst ontbijten bij de nonnetjes en pas om 8 u vertrokken samen,  met een andere pelgrim. Daniel is gestart te Parijs en stapt voor de vierde keer de camino.

    De stad verlaten duurt zeker een uur. Een zeer lange laan richting de rivier de Cher en er een stukje langs de  stappen brachten ons op de weg richting Sorigny. Bernard, de andere pelgrim wilde trager stappen, en liet me gaan.

    Onderweg een stempel gevraagd te Monbazon omdat ik niet zeker was dat ik er eentje zou vinden te Sorigny. Het ridderkasteel even bezocht en genoten van de omgeving. In de dienst toerisme gaf men mij de tip om eens te bellen naar een adres van een ex pelgrim, die soms gasten ontving.

    En ja hoor er was plaats maar ze zou afwezig zijn tot 17 u. Zet uw rugzak maar ergens achter zei ze en ga het dorp maar even verkennen. Ben er gastvrij ontvangen en heb er lekker gegeten en genoten van een goed bed.

    Morgen iets minder warm ( 28 graden) en ga zo een 30 km doen en overnachten op een camping te Sepmes.













    27-08-2016 om 00:00 geschreven door JP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17 Chateau - Renault - Tours

    Dag 17:

    Wakker om 4:45 u en weg van 5u30. Nog duister en zo vlug mogelijk naar Tours. Onderweg de eerste druiven. Vanaf 9 uur is het flink heet en dus zoveel mogelijk km maken, voor de zon begint te branden.

    Aan André vraag ik vers water en krijg gelijk enkele tomaten uit eigen tuin. Ik eet ze onmiddelijk op met wat brood. Aan de rand van de stad Tours kom ik aan een groot warenhuis en maak gebruik van de kans om water, en eten in te kopen, voor ik op zoek ga naar de jeugd herberg. Tours is een grote stad en het duurt dan ook verscheidene km voor ik in de buurt kom van het oude stadsgedeelte.

    In rue Bredonneau een jeugdherberg vinden? Vergeet het. Bestaat al een paar jaar niet meer.

    Hulp gaan vragen bij de nonnetjes van de bazieliek van st Maarten. Hun taak is om pelgrims op te vangen. Mijn geloofsbrief getoond en een kamer genomen voor 2 dagen. Vol pension. 60 € is te doen voor 2 dagen.

    Om 18 uur de mis bijgewoond en aan tafel met enkele andere gasten een sobere maar lekkere maaltijd gekregen. Vroeg gaan slapen.

    Morgen rustdag.











    26-08-2016 om 16:05 geschreven door JP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16 Vendome - Chateau Renault

    Dag 16:

    33 graden en een lange zware dag.

    Een beetje te laat vertrokken en direkt de warmte van de zon. Nergens schaduw. Onderweg veel keer gestopt en gerust. Dikwijls drinken en naar water bedelen bij de mensen. Geen probleem: iedereen geeft drinken aan een pelgrim. Kleine dorpen en gehuchten. Geen winkels noch café.

    Op een kerkhof stond een hok met daarin een brede bank. In de schaduw en breed genoeg om er op te liggen. Wat wil je nog meer. Bijna 2 u geslapen, water genomen, aan het kraantje op het kerkhof, en verder gestapt.

    Aankomst na 18 u op de camping van Chateault Renault en niemand meer in het onhaal. Een telefoonnummer op een briefje met daarop; kontakteer bij afwezigheid. Geen reactie. Even gaan vragen aan een campeerder en die zei; "zet je tentje maar ergens neer en ze komen morgenvroeg wel je bijdrage innen".

    Ja ze gaan vroeg moeten opstaan om mij te doen betalen. Was nog pikdonker toen ik zuidwaarts vertrok.









    26-08-2016 om 15:03 geschreven door JP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15 Cloyes sur le Loir - Vendome

    Dag 15: 

    Zeer vroeg vertrokken richting Vendome. Het was nog donker en heb wel een kwartier gewandeld met de zaklamp. Lekker fris en geen verkeer. Veel paden en GR's langs de Loir. Op en af. Enkele reeen lieten zich verrassen.

    In Freteval wilde ik brood kopen en een koffie drinken. Toen ik de bakkerij in wilde kwam een man buiten en vroeg of ik terug kwam uit Compostela. Ik zei neen en ga vanuit Belgie en ga naar daar. Ik koop een brood en ga een koffie kopen. De man gaf me een stuk van 2 € en zei:" ik ben veel in Belgie geweest  en wil iets terug doen voor een Belg", ga maar een koffie drinken voor mij.

    Op het parcours, en bijna in Vendome, stond de deur van een kerkje open. Binnen gegaan voor een moment frisheid.. Het was toevallig een kerkje van St Jacob en achteraan de kerk kon men zelf zijn kaart afstempelen. Kennis gemaakt met enkele meisjescouts en met hen op de foto's.

    De jeugdherberg in Vendome gevonden door een bord langs de weg. Mij er geinstaleerd en goed bevonden. Het ontbijt om 7 u genomen en nadien wilde ik gaan betalen maar het bureel was toe.

    Dan maar mijn 24 € betaald aan de kok en vertrokken. Een beetje te laat eigenlijk. Was al flink warm.









    26-08-2016 om 14:08 geschreven door JP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14 Bonneval - Cloyes sur le Loir

    Dag 14:

    Om 6 u reeds op pad. Was marktdag te Bonneval en ik dacht er wat fruit te kunnen kopen. Eerst een brood kopen en koffie drinken in de bar tabac. De patron bood me een extra koffie gratis aan. De kramen van fruiten kaas waren nog niet open, en ik dus weg richting chateaudin. Lang de boorden van de Loir en via de GR( lange afstand wandelpaden). Aangekomen in deze stad een stempel ophalen in het gemeentehuis, en wat rijstsalade gekocht. 

    Via het machtige kasteel van Chateaudin, langs de oevers van de Loir, naar Cloyes sur le Loir. Zeer mooie omgeving en parcours maar geen enkele wandelaar te zien. onderweg toch een fietser uit Delft(Nl) aangesproken. Hij kwam van thuis en ging in Tours een stuk de Loire volgen, en terug keren naar Holland.

    Wat verder kraantjeswater gevraagd aan iemand, en hij gaf mij een fles vittel en wenste me  bon voyage . Zeer warm. 30 graden maar hier en daar schaduw van een boom.

    Camping van Cloyes sur leLoir gezocht en een plaats voor de nacht gevraagd. Kreeg ik toegewezen maar kreeg mijn pikketten niet in de grond geduwd. Keihard door de droogte. Aan een Nederlandse campeerder een hamer gevraagd. Later was ik bij hun op de koffie gevraagd. Na de douche even de wifi getest maar zijn 3 € helemaal niet waard. Na een paar pogingen dan toch een stukje op de blog kunnen zetten.

    Er was een goed restaurant op de camping zelf en heb er gebruik van gemaakt om me eens te laten bedienen. Lekker gegeten en vroeg slapen.

    Om 4:30 u iedereen wakker. De plaatselijke ophaaldienst van de glascontainer moest zonodig van op grote hoogte, het glas in zijn vrachtwagen laten vallen. Wat een kabaal. De lichten, in de carravans rond mij, floepten aan.

    Alles ingepakt en in het donker mijn weg gezocht richting Vendome.







    24-08-2016 om 04:05 geschreven door JP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (19 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 Chartres - Bonneval

    Dag 13:

    Vandaag eenextra lange stapdag. Normaal 39 km. Chartres verlaten  via de boorden van de rivier de Eure. Mooie wandeling en niemand op straat. Aan de rand van de stad in een bos plots 3 reeen die vlak voor me weg huppelen. Veel te laat met mijn fototoestel natuurlijk. Ik had datniet verwacht zo dicht bij een stad.

    Nog altijd weidse vergezichten, afgereden tarwe en stukken bos.

    De GR is goed aangeduid en ik kom regelmatig de gele schelpen tegen.

    Mensen roepen me na; "bon courage monsieur", en ik steek mijn stok omhoog en loop verder. Onderweg veel bramen en ik pluk mijn dagelijkse portie. Sappig en veel vitamientjes. Even voor Bonneval ontmoet ik een oude vrouw. Ze zat op een bankje onder een grote boom. Ze zegt; " ik woon hier al 50 jaar en heb er hier al veel zien voorbijkomen hoor". Soms stap ik zelf naar Bonnevan, zegt ze, en dat is een uur ver.

    Daar aangekomen wist ik nog niet waar te slapen. In een café iets gedronken en navraag gedaan waar ik een bedje zou vinden. Er is een camping, zegden ze. 3 km verder. Ja na 39 km er nog eens 3 bij doen is een marathon afstand he.

    Weinig volk op de camping en mocht staan waar ik wilde. Slechts 8 €.







    23-08-2016 om 20:58 geschreven door JP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 Nogent le Roi - Chartres

    Dag 12.

    Slechte wifi dus ik probeer nog eens.

    Niet te vroeg vertrokken gezien het maar zo een 24 km ver was en ik goed gerecupereerd ben van de tocht van 38 km van gisteren.Een eenzame streek. Veel geel en groen dus afgedorst graan en hier en daar een groot bos. Bergaf en bergop, licht glooiend. Nu en dan een fazant en wegsprintende haas.

    Meerdere keren de rivier de Eure overgestoken en er veel kilometers langs gewandeld. Traagstromend en niet erg breed en diep. Een beetje zoals de Semois bij ons. Veel grote kopvoorns gespot en bijna geen hengelaars.

    Vanaf Jouy ben ik op de pelgrimsweg van Parijs naar Tours beland. Mijn eerste wegwijzer in de vorm van een schelp is een feit. Van af nu vind ik op ieder paaltje en electriciteitspaal de gele st jacobsschelpen terug. Makkelijk en moet minder op de kaart zoeken.

    Bij het binnenwandelen van Chartres valt de machtige kathedraal van ver op. De jeugdherberg gezocht maar zat eivol en moest dus een hotel boeken. Ibis kathedraal a 100 € per nacht. Ja goed maar dan blijf ik de zondag niet en ga verder stappen. 100 € is 3 keer mijn dagbudget.

    Goed geslapen en lekker en ruim ontbijt en de zondagmorgen terug vertrokken voor een extra lange staptocht.





    22-08-2016 om 19:08 geschreven door JP

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (360 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!