Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met ei

    1 bloemkool
    4 tomaten
    2 eieren
    2 tl bloem
    2 dl melk
    2 el geraspte kaas

    ---------------------------------------

    Was de bloemkool, haal het grofste deel van de stronk en de bladeren weg, maar laat de kool heel. Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout gaar en laat hem dan uitdruipen. Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Was de tomaten, snijdt ze in plakjes en leg ze om de bloemkool heen. Klop de eieren met de bloem, melk en wat peper en zout. Giet dit mengsel over de bloemkool en bestrooi het met geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten een mooi kleurtje krijgen. Lekker met gebakken aardappelen.

    29-09-2013 om 19:21 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met witte saus en peterselie

    1 bloemkool
    0,5 dl groentebouillon
    1 bekertje slagroom
    nootmuskaat
    2 el fijngehakte peterselie

    -------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was de roosjes. Kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 15 minuten gaar. Doe de bouillon en de slagroom aan de kook en laat de saus 5 minuten door koken tot de helft van het vocht is verdampt. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. Roer de peterselie door de saus. Giet de bloemkoolroosjes af en doe deze in een schaal. Schenk de saus over de bloemkool. Lekker met gekookte aardappelen en verse worst.

    29-09-2013 om 19:19 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met kip-kerrie

    1 bloemkool
    2 uien
    400 gr. kipfilet
    2 teentjes knoflook
    2 el kerriepoeder
    1 Spaanse peper
    olie

    ------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met een beetje en zout beetgaar. Laat hem dan goed uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd hem dan in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uien, knoflook, Spaanse peper en de kerriepoeder. Voeg dan de kipfilet toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en laat het nog een paar minuten zachtjes bakken. Lekker met rijst.

    29-09-2013 om 19:17 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken bloemkool met kaassaus

    1 bloemkool
    2 sjalotjes
    1 el olie
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    1,5 dl melk
    100 gr. geraspte kaas

    -----------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten. Laat dan de bloemkoolroosjes goed uitlekken. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bloemkool toe en bak deze 5 minuten mee. Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Laat de kaas in de saus smelten. Schep de saus door de bloemkool.

    29-09-2013 om 17:23 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met pindasaus

    1 bloemkool
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1,5 tl sambal
    1 el olie
    8 el pindakaas
    1 tl suiker

    ------------------------------------------
    Pel de ui en het knoflookteentje en hak deze fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de sambal, suiker en de pindakaas toe en roer er 2 dl water door. Giet de bloemkool af, doe deze in een schaal en schenk de saus erover. Lekker met rijst en gehaktballetjes.


    29-09-2013 om 17:16 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met mornaysaus
    20 gr. boter
    20 gr. bloem
    2 dl melk
    50 gr. geraspte kaas

    ---------------------------------------
    Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Roer de geraspte kaas erdoor en maak de saus op smaak af met zout en peper. Deze saus is lekker bij bloemkool.

    29-09-2013 om 17:14 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met kaassaus
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    2 dl melk
    75 gr. geraspte kaas
    --------------------------------------------

    Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Deze saus is lekker bij bloemkool, broccoli en witlof.

    29-09-2013 om 17:13 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool in tomatensaus

    1 bloemkool
    1 teentje knoflook
    4 tomaten
    1 dl bouillon
    1 ui
    2 el olie

    -------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en laat ze uitlekken. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook. Voeg dan de tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee. Roer de bouillon erdoor en laat het zachtjes stoven tot het beetgaar is. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met saucijsjes en aardappelpuree.


    29-09-2013 om 17:04 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesrolletjes

    250 gr. rundergehakt
    paprikapoeder
    8 plakken ham
    4 augurken

    --------------------------------------------

    Snijd de augurken in de lengte door midden. Meng wat zout, peper en paprikapoeder door het gehakt. Wikkel om elke halve augurk gehakt en wikkel dan ieder rolletje in een plak ham en zet dit vast met een cocktailprikker. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de vleesrolletjes in 15 minuten gaar. Lekker met aardappelen en andijvie.

    29-09-2013 om 16:51 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse karbonades

    4 karbonades
    4 uien
    40 gr. bloem
    40 gr. boter
    1 dl bier
    1 dl bouillon
    1 el maizena

    ----------------------------------------

    Maak de uien schoon wen snijd ze in ringen. Strooi wat peper en zout over de karbonades en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades mooi bruin. Doe de uien erbij en bak dit 5 minuten mee. Giet dan het bier en de bouillon erbij, laat het aan de kook komen en laat het zachtjes 15 minuten stoven. Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de uien. Laat het nog even aan de kook komen en schenk dan de saus over de karbonades. Lekker met aardappelen en spruiten.

    29-09-2013 om 16:49 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Karbonades
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel in hamsaus

    4 venkelknollen
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    50 gr. ham

    -------------------------------------------
    Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukken. Kook de venkel in een pan met een beetje water, zout en peper in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze dan goed uitlekken, vang het kookvocht op. Als het kookvocht geen 2,5 deciliter is vul het dan aan met melk. Snijd de ham fijn. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje voor beetje het kookvocht erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.Voeg wat peper en zout toe en schep de venkelen de ham erdoor. Laat de groente goed warm worden. Lekker met aardappelen en een bal gehakt.

    29-09-2013 om 16:47 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Venkel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten

    750 gr. aardappelen
    2 eierdooiers
    1 tl maizena
    nootmuskaat
    1 ei
    50 gr. paneermeel
    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze dan af en stamp ze fijn. Laat de puree afkoelen. Klop het ei los. Roer de eidooiers, maïzena, peper en zout door de aardappelpuree. Vorm van dit deeg rolletjes van 2 centimeter dik en 5 centimeter lang. Haal de rolletjes door het los geklopte ei en dan door paneermeel. Laat het frituurvet heet worden en bak hierin de aardappelkroketjes in 3 minuten mooi bruin.


    29-09-2013 om 16:45 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaseieren

    4 eieren
    4 plakken jong belegen kaas
    50 gr. geraspte kaas
    gehakte peterselie

    ------------------------------------------

    Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes kaas in de ovenschaal. Breek op ieder plakje kaas een ei. Bestrooi de eieren met wat peper en de geraspte kaas. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden. Strooi voor het opdienen wat peterselie over de eieren. Lekker met gekookte aardappelen en spinazie.

    29-09-2013 om 16:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:05. Eieren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei in roomsaus

    1 kg prei
    1 bekertje creme fraiche
    nootmuskaat
    paprikapoeder

    ----------------------------------------------

    Maak de prei schoon, snijd hem in ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin de prei 5 minuten. Roer dan de crème fraiche, beetje paprikapoeder, snufje nootmuskaat, wat zout en peper erdoor. Laat het gerecht goed warm worden. Lekker met aardappelen en een speklapje.

     

    29-09-2013 om 16:41 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstopte eieren

    4 eieren
    400 gr. gehakt h/h
    2 el Provencaalse kruiden
    1 ei
    paneermeel

    -------------------------------------------
    Kook de eieren hard in 10 minuten en pel ze. Meng het gehakt met de kruiden, het ei en 3 el paneermeel. Vorm er 4 ballen van en druk in elke bal een ei. Kneed het gehakt om het ei heen. Rol de gehaktballen door wat paneermeel en leg ze 30 minuten in de koelkast. Verhit de boter en bak hierin de gehaktballen mooi bruin. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het 25 minuten zachtjes braden. Draai de gehaktballen af en toe om. Lekker met gekookte aardappelen en andijvie.

    29-09-2013 om 16:27 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:05. Eieren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonen met tomaat

    600 gr. sperziebonen
    2 el olie
    2 sjalotjes
    250 gr. kerstomaatjes

    -----------------------------------------------
    Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Was de kerstomaatjes en snijd ze door midden. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout beetgaar. Verhit in een pan de olie en fruit hierin eventjes de sjalotjes. Voeg de kerstomaatjes toe en bak deze een paar minuten mee. Schep dan de sperziebonen erdoor, laat het gerecht goed warm worden en maak op smaak af met peper en zout. Lekker met aardappelen en een karbonade.


    29-09-2013 om 16:22 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Sperziebonen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese koolschotel met kaas

    700 gr. Chinese kool
    750 gr. aardappelen
    400 gr. komijnekaas
    50 gr. paneermeel
    50 gr. geraspte kaas

    -------------------------------------------

    Snijd de komijnekaas in blokjes. Vet een ovenschaal in. Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Giet ze dan af. Kook in een pan met een beetje water en zout de koolreepjes ook 5 minuten. Laat ze goed uitlekken en schep er dan de kaasblokjes door en schep het in de ovenschaal. Verdeel hier de aardappelplakjes over. Roer de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de aardappelschijfjes. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

    29-09-2013 om 16:20 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot met prei en paprika

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    100 gr. spekblokjes
    2 rode paprika's
    750 gr. panklare prei

    -------------------------------------------------
    Snijd de prei in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de paprika's in kleine stukjes. Kook de aardappelen gaar. Bak de spekjes uit en voeg de paprika's en prei toe. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep het spek-preimengsel door de aardappelpuree.


    29-09-2013 om 15:38 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot ijsbergsla met eieren

    1,5 kg aardappelen
    1 krop ijsbergsla
    1 ui
    4 eieren
    150 gr. spekblokjes
    1 dl melk
    2 el azijn

    ----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in blokjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Maak de sla schoon en snijd deze in smalle reepjes. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, azijn, peper en nootmuskaat door. Schep dan de spekblokjes, sla, ui en de eieren door de aardappelpuree. Laat de stamppot nog even goed warm worden.


    29-09-2013 om 15:35 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Sla
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot prei met roerei

    1 kg aardappelen
    600 gr. prei
    1 dl melk
    4 eieren
    scheutje melk

    ---------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes en was deze. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de prei 10 minuten zachtjes. Strooi er dan wat peper en zout over. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de prei erdoor en laat de stampot goed warm worden. Klop de eieren los met een scheutje melk, peper en zout. Verhit wat boter in een koekenpan en giet hierin het eimengsel. Blijf roeren tot de eieren zijn gestold. Schep het roerei over de stamppot.

    29-09-2013 om 11:10 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!