700 gr. Chinese kool 750 gr. aardappelen 400 gr. komijnekaas 50 gr. paneermeel 50 gr. geraspte kaas
-------------------------------------------
Snijd de komijnekaas in blokjes. Vet een ovenschaal in. Maak de kool schoon en
snijd hem in reepjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook
de aardappelen in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Giet ze dan
af. Kook in een pan met een beetje water en zout de koolreepjes ook 5 minuten.
Laat ze goed uitlekken en schep er dan de kaasblokjes door en schep het in de
ovenschaal. Verdeel hier de aardappelplakjes over. Roer de paneermeel en de
geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de aardappelschijfjes. Leg hier en
daar een klontje boter en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van
175 graden.
1 kg aardappels 1 dl melk 1 ui 2 teentjes knoflook 1 Chinese kool 1 zakje nasikruiden 150 gr. spekblokjes
----------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentje en pers ze uit.
Maak de kool schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
Laat de nasikruiden wellen in 1 deciliter warm water. Bak in een pan de
spekblokjes ui en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg de nasikruiden
toe en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg dan de kool toe en laat deze
ook een paar minuten meebakken. Giet de aardappelen af, roer er peper,
nootmuskaat en de melk door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree. Laat
de stamppot goed warm worden.
---------------------------------------------- Maak de Chinese kool schoon, snijd ze in reepjes en was de reepjes goed. Laat de
kool goed uitlekken. Verhit de boter in een grote pan, doe hier de kool in en
schep hem een keer om. Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in 10
minuten zachtjes gaar stoven. Roer vlak voor het opdienen de geraspte kaas
erdoor. Lekker met een slavink en gekookte aardappelen.