Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese koolschotel met kaas

    700 gr. Chinese kool
    750 gr. aardappelen
    400 gr. komijnekaas
    50 gr. paneermeel
    50 gr. geraspte kaas

    -------------------------------------------

    Snijd de komijnekaas in blokjes. Vet een ovenschaal in. Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Giet ze dan af. Kook in een pan met een beetje water en zout de koolreepjes ook 5 minuten. Laat ze goed uitlekken en schep er dan de kaasblokjes door en schep het in de ovenschaal. Verdeel hier de aardappelplakjes over. Roer de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de aardappelschijfjes. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

    29-09-2013 om 16:20 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool stamppot

    1 kg aardappels
    1 dl melk
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 Chinese kool
    1 zakje nasikruiden
    150 gr. spekblokjes

    -----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentje en pers ze uit. Maak de kool schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken. Laat de nasikruiden wellen in 1 deciliter warm water. Bak in een pan de spekblokjes ui en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg de nasikruiden toe en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg dan de kool toe en laat deze ook een paar minuten meebakken. Giet de aardappelen af, roer er peper, nootmuskaat en de melk door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden.

    29-09-2013 om 11:07 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde Chinese kool

    1 kg Chinese kool
    2 el boter
    50 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------
    Maak de Chinese kool schoon, snijd ze in reepjes en was de reepjes goed. Laat de kool goed uitlekken. Verhit de boter in een grote pan, doe hier de kool in en schep hem een keer om. Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in 10 minuten zachtjes gaar stoven. Roer vlak voor het opdienen de geraspte kaas erdoor. Lekker met een slavink en gekookte aardappelen.


    28-09-2013 om 18:59 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!