Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot raapsteeltjes

    350 gr. raapstelen
    1,5 kg aardappelen
    200 gr. spekblokjes
    2 uien
    2 appels
    citroensap
    1 dl melk
    ---------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Was de raapstelen, snijd ze in kleine stukjes, was ze en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper ze. Schil de appels, boor de klokhuizen er uit, snijd ze in plakken en besprenkel ze met citroensap. Laat in een pan de spekblokjes uitbakken, voeg de uien toe en laat deze even mee bakken. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat peper door. Schep dan de raapsteeltjes en het spek-uimengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden. Verhit in een pan wat boter en bak hierin de appelplakken aan beide kanten mooi bruin. Leg de gebakken appelen op de stamppot.

    28-09-2013 om 22:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot rauwe raapstelen

    1 kg aardappelen
    2 dl melk
    500 gr. raapsteeltjes

    ------------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de raapsteeltjes schoon, was ze en snijd ze klein. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Klop de melk erdoor. Voeg dan zout, peper en de raapsteeltjes toe. Laat de stampot goed warm worden. Lekker met saucijsjes.

    28-09-2013 om 20:28 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raapsteeltjes a la creme

    1 kg raapsteeltjes
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    2,5 dl melk

    -----------------------------------------
    Was de raapsteeltjes goed, snij de worteltjes eraf en snij de raapsteeltjes in stukken. Laat de raapsteeltjes goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en laat hierin de raapsteeltjes met wat zout 10 minuten zachtjes smoren. Wel af en toe omscheppen. Verhit 25 gram boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en laat het sausje 7 minuten zachtjes doorkoken. Maak het sausje op smaak af met nootmuskaat, peper en zout. Laat de raapsteeltjes goed uitlekken en meng hier het sausje door. Laat de groenten goed warm worden. Lekker met een saucijsje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:10 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!