diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    29-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelberg en Riebeek






    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij het verwijderen van een splinter kan een ijsblokje voor de verdoving zorgen.

    Opgepast met scherpe messen!
    De keukenla is soms net een grabbelton, maar dan een heel gevaarlijke!
    Zet uw messen liever rechtop in een messenblok, een houten blok met gleuven, of hang ze op!
    Of bescherm de mespunten met kurken, waarin een passend gleufje is gemaakt!

    Heeft u zich gesneden?
    Druk de wond dan stevig dicht en pak de EHBO-doos, die natuurlijk op een handige plaats in de keuken klaar staat!
    Roep zonodig om hulp van huisgenoeten of buren en ga niet zelf staan hannessen!
    U heeft natuurlijk het telefoonnummer van uw huisarts, het ziekenhuis en de apotheek bij de telefoon klaarliggen!

    Heeft u bij het lezen van al het onheil dat u in de keuken bedreigt een flinke hoofdpijn gekregen,
    wikkel dan een aantal ijsblokjes in een schone theedoek, doe er een plastic zak omheen en druk dit pakket tegen uw bonzende slapen!




    29-03-2017, 09:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yzerfontein







    Keukenweetjes van Willemijn

    Rijstkorrels worden prachtig wit wanneer ze gekookt worden in water met een paar druppeltjes citroensap. Rijst wordt lekker pittig wanneer u hem in bouillon kookt.
    Gekookt in water met een paar draadjes saffraan worden de korrels mooi goudgeel en met een scheut tomatensap rossig!

    Rijstebrij wordt extra lekker wanneer er kort voor het opdienen een stijfgeslagen eiwit doorheen geschept wordt!

    Rijst koken en energie sparen:
    1.
    de rijstkorrels minstens 2 uur vóór het koken in de benodigde hoeveelheid vocht te weken zetten. Hierdoor wordt de kooktijd gehalveerd!
    2. de rijst 8-10 min. op een zacht vuurtje koken.
    Dan de pan in krantenpaier en een handdoek verpakken en in een bed of hooikist plaatsen (het bed is dan vast voorverwarmd!).





    28-03-2017, 08:45 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulbagh Franschhoek







    Keukenweetjes van Willemijn

    Heeft u zich gebrand?
    Houd de plek dan snel onder de koude kraan of in een bakje water met ijsblokjes, of in water waarin een aspirine is opgelost!
    Bij geringe verbrandingsverschijnselen kunt u de getroffen plek bedekken met een plakje komkommer of een schijf rauwe aardappel.
    U mag er ook een (schone) natte spons tegenaan drukken!
    Of een vochtige spons die speciaal voor dit doel in het vriesvak voor dit doel klaar ligt....
    Zo'n ijskoude spons werkt pijstillend en voorkomt de vorming van blaren.
    Raadpleeg bij ernstige verbrandingen altijd een arts!!

    Een ijslollie is een prima middel en schrale troost voor kinderen die hun tand door de lip vallen!
    Voor kleuters die tandjes krijgen is het plezierig om op een taaie broodkorst te bijten!
    Een bevroren partje sinaasappel kan hier ook de pijn verzachten!




    27-03-2017, 10:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wijnstreek Franschhoek






    Keukenweetjes van Willemijn

    Beestjes in de bloemkool,struikjes broccoli, kool of slabladeren verdrijft u door de groenten een kwartiertje in water,
    waarin een schep zout is opgelost en daarna nog eens met water met een scheut azijn! Spoel de groente af met koud water.

    Wat te doen bij insektenbeten?
    Verwijder zo mogelijk (en indien nodig) allereerst de angel van de boosdoener, met behulp van een pincet en een vergrootglas!
    Wrijf de getroffen plek vervolgens in met een stukje ui of rabarber of doe er wat eiwit op,
    of een papje van maïzena en azijn,citroensap of hamamelismelk, of een papje van vetsin en water, of een likje tandpasta!.



    26-03-2017, 14:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wijnstreek Franschhoek en Stellenbos







    Keukenweetjes van Willemijn

    Vliegen en ander gevleugeld gespuis in het luchtruim van de keuken kan voorkomen worden door horren voor de open ramen te plaatsen.
    De levensmiddelen kunnen afgedekt worden met horkappen of in een dichte kast.
    Of hang een ouderwetse kleefstrip aan de zoldering, maar niet te lang, want dat is een zeer onsmakelijk gezicht.
    En pas op dat uw huisgenoten er 'met hun haren' niet bij zijn!
    Ruim uw boodschappen direct op; sluit de jampot direct na gebruik en veeg zonodig de buitenkant schoon!
    Leg een deksel op de suikerpot en zet een Citroen-geranium of een bak met Afrikaantjes op de vensterbak!
    Laat (zéker op warme dagen) diepvries-voedsel in de koelkast ontdooien, loods verdwaalde bijen met een vriendelijk gebaar het keukenraam uit!




    25-03-2017, 17:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnstreek en Kleine Karoo







    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij de bestrijding van muizen is er een keus uit verschillende mogelijkheden: stuur uw kat er op af of strooi z.g. muizetarwe (pas op: VERGIF!).
    Of zet een muizeval op een strategische plaats, met een stukje kaas, blokje spek of brokje chokolade, of een mengsel van smeerkaas en zwavelpoeder (luciferkoppen!) of een reepje brood met pindakaas erop!
    Muizen houden niet van pepermuntluchtjes; leg maar eens een paar takjes van de muntplant voor ze neer of een prop keukenpapier met pepermuntolie.

    Wist u dat een paar reepjes kauwgum in de buurt van een aangebroken pak meel allerlei minuscule 'beestjes' op veilige afstand houden?
    En dat een laurierblaadje in het meel hetzelfde effect sorteert?




    24-03-2017, 18:45 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotbewoners Oudtshoorn






    Keukenweetjes van Willemijn

    Hang stoffer en blik bij de hand aan de binnenzijde van een keukenkastje; deze is ideaal voor het bijeen vegen van kruimels, scherven, zand ed.

    Mieren in de keuken? Leg dan eens een paar kruidnagelen of een laagje kruidnagelen-poeder op hun pad!
    Of versper hun de weg met krijt; trek desnoods een dikke krijtstreep over hun pad!
    Of zet een mierenlokdoos neer....

    Kakkerlakken hebben een gruwelijke hekel aan borax; strooi dit middel derhalve tweemaal per jaar in moeilijk bereikbare hoekjes en kiertjes!
    Maak eens een papje van 4el borax, evenveel bloem en 1el coca cola in een oud dekseltje.
    Zet dit onderin het gootsteenkastje of daar waar het ongedierte blijk geeft van aanwezigheid.
    Breng huisgenoten en kinderen hiervan op de hoogte!

    Lukt het niet om ongedierte afdoende te bestrijden, vraag dan advies aan de Reinigingsdienst in uw woonplaats!



    23-03-2017, 20:56 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.druipsteengrotten Oudtshoorn







    Keukenweetjes van Willemijn

    Controleer zorgvulig uw keuken op potentiële gevaren voor kleuters.
    Plaats gevaarlijke middelen  in de bovenste kastjes en niet zo als gebruikelijk in het aanrechtkastje!
    Kijk ook eens of de keukentafel geen uitsteeksels heeft, waar de kleuter zich lelijk aan kan stoten en controleer het meubilair op wiebelen!
    Let op tafelkleden met afhangende punten; vouw deze naar binnen en doe klemmen aan het tafelkleed!
    Kijk ook eens naar de stopkontakten; hiervoor zijn speciale afsluitdopjes in de handel!
    Zet geen breekbare schalen, volle borden enz. op het randje van de aanrecht of keukentafel, zeker niet wanneer er kleine kinderen in de buurt zijn!
    Plaats volle boodschappentassen en dozen met levensmiddelen middenop de keukentafel, in de gootsteen, of achterop het aanrecht!
    Zet zware pannen zoveel mogelijk achter op het fornuis en zorg dat de stelen niet kunnen worden gegrepen!
    Leer uw (klein)kind zo snel mogelijk het verschil tussen de hete en koude kraan en zorg dat de kranen gemerkt zijn!




    22-03-2017, 21:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvang Swartberg-pass bij Oudtshoorn







    Keukenweetjes van Willemijn

    Honden en katten hebben de nare gewoonte om volle vuilniszakken open te scheuren.
    Ter voorkoming kun je er een waasje cayennepeper of een weinig wasmiddel op strooien!
    Opengescheurde zakken kunt u wellicht nog redden met wat nietjes of stevig plakband.

    Giet uw pannen voorzichtig van u af in de gootsteen of een bak met koud water.
    Het opspattend water is dan niet meer zo heet, dat u zich daaraan brandt!

    Veeg glasscherven op de keukenvloer direkt bijeen met een vochtige (spons)doek,
    een prop vochtig keuken- of krantenpapier of met een vochtig sneetje wittebrood!
    Verpak de scherven zo goed en zo kwaad als het gaat in krantenpapier.
    Wanneer zo te zien alle glasscherven zijn verwijderd moet de keukenvloer zorgvuldig worden gestofzuigd!

    Vergeet niet wanneer u gaat flamberen de wasemkap uit te schakelen en laat frituurolie of -vet nooit te heet worden.
    Blijf in de keuken terwijl u de inhoud van de frituurpan verhit!

    Schakel de gasvlam uit en schuif beheerst het deksel op de pan wanneer de vlam in de pan slaat.
    Raak dus niet in paniek! Het vuur dooft vanzelf door zuurstofgebrek.
    Wanneer de oven in brand staat, schakel dan de oven uit en sluit de deur; het vuur zal vanzelf doven!




    21-03-2017, 19:52 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swartbergpass bij Oudtshoorn






    Keukenweetjes van Willemijn

    Spoel geen borden, kopjes of bestek alleen af onder de kraan, maar maak schoon met een heet sopje! Gebruik schone theedoeken.
    Een zichtbaar vuile theedoek of een keukendoek die op de grond gevallen is moet direkt in de wasmand verdwijnen!

    Zet bij warm weer geen rauw vlees (tartaar, filet americain e.d.) op het menu.
    Braad, bak of kook het vlees iets langer dan u anders zou doen!

    Maak de vuilnisbak en /of pedaalemmer regelmatig en zorgvuldig schoon met heet sodawater.
    Doe onderin de pedaalemmer een paar druppels dennenaaldolie voor de frisse geur en motteballen in de vuilnisbak, alvorens deze met een plastic zak worden gevoerd!
    Bind volle vuilniszakken dicht met een nat touwtje. Wanneer het touwtje is opgedroogd, zit de knoop muurvast!



    20-03-2017, 20:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swartbergpass bij Oudtshoorn en beek







    Keukenweetjes van Willemijn

    De meeste ongelukken gebeuren thuis!! Neem geen enkel risico! Koop een degelijke keukentrap of -kruk met uitklapbare treetjes.
    Bevestig loszittende vloertegels opnieuw met goede lijm of ander hechtmiddel en leg er 24 uur een stapel boeken (of iets anders zwaars) bovenop!

    Houd uw keuken schoon en besteed extra aandacht aan hoekjes, kiertjes en plinten!
    Leg daarbij een laurierblaadje neer:  ongewenste bezoekers houden niet van deze geur en maken rechtsomkeer!
    Gebruik bij moeilijk bereikbare plekjes een oude katoenen sok met een elastiek aan een stok bevestigd.

    Hygiëne in de keuken is zéér belangrijk, vooral 's zomers als het warm is!!
    Dweil de keukenvloer dagelijks op, desgewenst met een ontsmettingsmiddel.
    Gemorste voedingsmiddelen direkt verwijderen. Handen wassen vóór het koken!




    19-03-2017, 09:27 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beek Swartberg-pass bij Oudtshoorn






    Keukenweetjes van Willemijn

    Alcoholvrij bier is een oplossing voor mensen die nog naar huis moeten rijden. Maak hier dan ook gebruik van!!

    Wanneer u een Bloody Mary wilt maken, bevries dan van tevoren de tomatensap in blokjes.
    Leg dan een paar blokjes in een glas en giet de wodka erover.
    Dan nog een paar slagen uit de pepermolen, een takje selderij-groen in het glas gezet en klaar is Mary.

    Sorteer uw lege flessen en breng ze naar de juiste bestemming. Bewaar kurken en rijg ze aan lange slingers tot een vliegergordijn!
    Een doek besprenkeld met rum wordt tegen de slapen gedrukt bij een hoofdpijn, veroorzaakt door een teveel aan alkohol!



    18-03-2017, 11:46 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prins Albert-Swartbergpass






    Keukenweetjes van Willemijn

    Witte wijn serveert men het best koel, maar niet te koud. Dus vanuit de kelder en niet direkt uit de koelkast!
    Zo komt het fijne bouquêt tot zijn recht en de smaak tot ontplooiïng.

    Warme wijn serveert men voor de gezelligheid! Het best verwarmt men in een geëmailleerde of roestvrijstalen pan ( dus niet van aluminium!).
    De wijn wordt flink heet gemaakt maar mag niet worden gekookt. Serveer in hittebestendige glazen met een zilveren lepeltje of op een vochtige doek!

    Een 'staartje wijn' kan gebruikt worden voor een marinade of als smaakmaker van soep, suddergerecht of saus.
    Ook kan wijn ingevroren worden in een ijsblokjes-laatje.

    Champagne of Sekt, die niet koel genoeg is, spuit na opening van de fles met kracht naar buiten! Leg de fles derhalve tijdig op een koele plaats.
    Een champagnefles ontkurken geeft vaak beschadigingen aan pleisterwerk! De kurk moet voorzichtig worden verwijderd met een zacht 'plof-geluid'.
    Gebruik hiervoor eens een goede notenkraker. Klem de 'bek' stevig om de kurk en wrik deze vervolgens voorzichtig omhoog.
    Houd een glas in de buurt van de fles om direkt met inschenken te kunnen beginnen!



    17-03-2017, 08:11 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swartbergpass en Meirpoort






    Keukenweetjes van Willemijn

    Klasse-wijn met bezinksel (depôt) behoort voor een kaarsvlam te worden overgeschonken
    in een schone fles en wel zo dat het troebele gedeelte achterblijft (decanteren).
    Gewone landwijn mag zondermeer in een karaf of kan worden overgeschonken.
    Voor een dergelijk vlot wijntje mag u ook gewone glazen, kroezen of bistroglazen gebruiken.
    Een wijn van klasse komt echter het beste tot zijn recht in een goed wijnglas:
    een ruim glas met niet te grote entree, waarin de wijn zachtjes 'rond gewalst'kan worden.
    U kunt dan, nog voor dat de eerste slok over uw tong naar binnen glijdt, van het fijne aroma van de wijn genieten!

    Goede wijn komt niet alleen uit Frankrijk, Duitsland of Italië, maar ook
    uit Spanje, Portugal, de Balkanlanden, Zuidafrika, Israël en de VS.
    Serveer bij regionale gerechten zoveel mogelijk wijn van dezelfde nationaliteit, dus:
    Spaanse wijn bij paëlla, Italiaanse wijn bij spaghetti-schotels of pizza enz.



    16-03-2017, 21:35 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterval van Eden





    Keukenweetjes van Willemijn

    Het distillatie-proces is een vinding van de Arabieren. Een oer-Nederlandse drank is Korenwijn.
    IJskoud geserveerd smaakt een glaasje korenwijn voortreffelijk bij een 'zeeverse' nieuwe haring!

    Bewaar uw gedistilleerde dranken als wodka, jenever en aquavit in de koelkast, zo mogelijk met de glaasjes erbij.
    De dranken smaken het lekkerste, wanneer ze inkoud zijn!

    Wijn komt beter tot zijn recht bij een temp. van 15-16 graden C. Bewaar derhalve uw wijnvoorraad niet in de huiskamer.
    Bij gebrek aan een echte wijnkelder kunt u de flessen op een rek in de gang-, trap- of meterkast leggen.

    Zet flessen rode wijn of een Grand Cru nóóit bovenop de centrale verwarming of in een emmer warm water!
    Haal de kostelijke wijn op tijd uit het rek en zet hem als het kan een dag of 2 rechtop in een niet te warm vertrek.



    15-03-2017, 10:11 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.struisvogel-ei met kuiken






    Keukenweetjes van Willemijn

    Bier behoort te worden ingeschonken in speciale bierglazen, die uitsluitend voor bier ( en dan echt niets anders dan bier)
    worden gebruikt. Deze glazen mogen nooit in zeepsop worden afgewassen.
    Spoel de glazen voor het inschenken allereerst uit met koud water en schud de waterdruppels eruit.
    Laat bij het inschenken van het bier de inhoud schuin tegen de binnenzijde van het glas 'rollen'.
    Schenk rustig verder tot het glas is gevuld. Er zal zich een fraaie schuimkraag vormen.

    'Hypocras' is een oeroude drank van Keltische origine naar men vermoedt, die werd bereid van wijn, honing en kruiden.
    In vroeger dagen was deze drank zeer in trek als middel tot vergroting van het liefdesgeluk.
    Op bruiloften ontving de bruid dan ook meestal een rijk met linten en strikken versierde fles van dit magisch drankje...

    Onze vaderlandse likeur 'Bruidstranen'was overigens voor hetzelfde doel bestemd.
    Het is een aardig idee om een bruid in de familie- of vriendenkring zo'n feestelijke fles kado te geven!





    14-03-2017, 08:58 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogel-leven






    Keukenweetjes van Willemijn

    Om de glazen op een serveerblad niet heen en weer te laten
    glijden kunt u een vochtige doek of plastic folie onder de glazen spannen.

    Om uitgedroogde kurken weer passend te maken moet u deze
    eens een kwartiertje in kokend heet water leggen.

    Om de kurk of afsluitdop van uw thermoskan te beschermen
    spant u een stukje plastic folie er overheen.

    Om de zuigfles van uw jongste op temperatuur te houden brengt u deze in een thermoskan met warm water.

    Om ijsblokjes te vergruizen zodat ze gemakkelijker door de opening van de thermoskan kunnen,
    doet u met behulp van een stevige notekraker of door de ijsblokjes tussen een dubbel
    gevouwen theedoek plat te slaan met een hamer.

    Let wel, naarmate een drank heter of koeler is, blijft hij ook langer heet of koel in de thermosfles!





    13-03-2017, 09:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struisvogelfarm in Oudtshoorn







    Keukenweetjes van Willemijn

    Hoe de jaarlijkse rumpot te vullen? De beste tijd hiermee te beginnen is eind mei.
    Neem een ruim vat van aardewerk of donker gekleurd glas en giet hierin een flinke hoeveelheid rum.
    Achtereenvolgens komen er, naarmate het zomerseizoen vordert, aardbeien, bessen in diverse kleuren,
    kersen, bramen en pruimen in terecht, met telkens een flinke schep suiker.
    Zet het geheel op een koele donkere plaats, dus niet in de vensterbank in de volle zon.
    Roer af en toe goed en proef of de inhoud al op smaak is gekomen.
    De vruchten uit de rumpot of rumtopf smaken verrukkelijk, puur of bij div. nagerechten als ijs,
    flensjes en pudding, maar pas op voor de slanke lijn!.
    Het geurige vocht dat overblijft kan worden gebruikt voor
    warme dranken, punch etc., maar denk hiebij aan alkoholmisbruik!





    12-03-2017, 19:54 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knysna-lagune en -baai






    Keukenweetjes van Willemijn

    Geen ruimte genoeg in de koelkast voor de drankvoorraad, bijv bij het geven van een feestje?
    Vul dan de badkuip met ijsblokjes en leg de drankvoorraad ertussen, afgedekt met krantenpapier.

    De drankjes, die geserveerd worden krijgen een heel feestelijk aanzien met een suikerrandje aan het glas.
    Dit doet u door de rand van het glas vochtig te maken met losgeklopt eiwit
    en het glas vervolgens, ondersteboven in een laagjekristalsuiker te drukken.
    Voor een onvervalste Mexicaanse tequilla-coctail vervangt u de suiker door vergruisd zeezout.




    11-03-2017, 22:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knysna baai met schiereiland






    Keukenweetjes van Willemijn

    Oploskoffie kan ook gebruikt worden om bleke jus een fraaie kleur te laten krijgen. een schepje proef je niet.

    Wanneer u een pak koffie hebt gekocht, die voor u te bitter smaakt, probeer dan eens of een paar korrels zout verbetering brengen.

    Dat u dikker wordt van frisdrank dan van mineraalwater of thee behoeft geen verdere uitleg!

    Maak longdrinks extra feestelijk met een schijfje citroen of limoen of ijsblokjes erin.
    De ijsblokjes kunnen een rode bes, kers, olijf, zilveruitje, plukje kruizemunt of peterselie bevatten!




    10-03-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!