xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Compote van kweeperen
Nodig (4 personen):
- 3 kweeperen
- 1 glas zoete witte wijn
- 50 g suiker
- 1 klontje boter van 25 g
- Sap van 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 1 stukje kaneel van +/- 4 cm
Bereiding
Was de kweeperen, schil ze en
verdeel ze in gelijke, niet al te grote stukken.
Smelt in een kom de boter en stoof hierin de stukjes kweepeer.
Voeg het citroensap toe, de witte wijn, het merg van het vanillestokje, het
stukje kaneel en de suiker.
Voeg nu water toe tot de stukken kweepeer helemaal onder staan.
Laat 1 tot 1.20 uur garen zonder deksel. Roer af en toe om en controleer of er
extra water moet aan toegevoegd worden. Verwijder het kaneelstokje.
Plet dit alles met een vork tot compote. Als garnituur heb ik eetbare
rozenblaadjes gekozen.
Serveer 2 lepels compote met een bolletje vanille-ijs.
Variant
Meng 200 g mascarpone met 2 lepels kweeperencompote en je hebt een verrukkelijk
dessert. Kan ook toegepast worden met romige yoghurt. Of heel gewoon: serveren
bij een kaasplank .
|