.
Slaatje met peer
en gebakken pastinaakxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
(voor 4 personen):
2 grote of 4
kleine pastinaken,
4 handjes rucola,
2 rijpe peren,
100 g noten,
Olijfolie,
Honing,
Peper, zout
Voor de
dressing:
150 g gorgonzola
(of andere pittige blauwe kaas),
3 el wittewijnazijn,
1,25 dl olijfolie,
Bereiding:
1. Schil de
pastinaken en snijd ze in staafjes van ca. 10 cm. Schil de peren en snijd ze in
dunne partjes.
2. Verwarm de oven
voor tot 200 °C. Smeer de pastinaakstaafjes in met olijfolie, peper, zout en een
lekje honing. Verspreid ze over een bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de
oven, tot ze mooie bruine randjes krijgen. Heb je geen oven, dan kun je ze ook
bakken in de pan. Rooster ook de noten in de oven (ca. 10 minuten) of in een
droge pan.
3. Maak de
dressing. Plet de gorgonzola en roer er de azijn en de olie onder. Breng op
smaak met peper en misschien nog wat zout.
4. Schik op elk
bord een handje rucola en verdeel er de peer, pastinaak en noten over. Giet wat
dressing over de salade en werk af met wat vers gemalen peper..
|