xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
.
Lenterolletjes met finettes
Ingrediënten voor 4 personen Voor 20
stuks 20 rijstvellen 200 g finettes 100 g gemalen citroengras 1 ui 1/2
soeplepel vissaus 100 g rijstvermicelli (gaar gekookt en uitgelekt) 20
slablaadjes 1 bosje munt, 1 bosje koriander 100 g sojascheuten 1/2 komkommer 1
soeplepel Olie, snufje zout, peper en suiker 4 kommetjes 'Vinaigrette' van
vissaus Voor een 1/2 liter 'vinaigrette' van vissaus 1/2 liter water 100 g
rietsuiker 1 citroen 5 teentjes knoflook 1 klein rood pepertje 2 eetlepels
vissaus
Bereiding
Breng het water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat 10 minuten op een
zacht vuurtje trekken. Laat afkoelen.
Hak de teentjes knoflook en het rode pepertje fijn en roer door het
suikerwater. Voeg vissaus en citroensap toe en zet koel weg tot gebruik.
Snipper de ui, snijd de finettes in dunne plakjes. Verhit wat olie in de wok en
bak hierin de ui, het vlees en het gemalen citroengras aan. Breng op smaak met
vissaus, zout, peper en suiker.
Was en droog de slabladeren. Snijd de komkommer in reepjes. Hak de kruiden en
was de sojascheuten.
Dompel de rijstvellen een voor een in een kom heet water. Leg de vellen op een
doek.
Beleg met een slablad, vermicelli, vlees, sojascheuten, komkommer en kruiden en
rol op. Serveer met een kommetje vinaigrette van vissaus.
Tip: De lenterolletjes worden koud geserveerd.
|