‘Beschamend. Ronduit schandalig. Hoe durven de makers van de reeks nog in de spiegel te kijken?’ Frans Vancoppenolle, de partner en manager van Wendy Van Wanten, spaart zijn kritiek op de veelbesproken Eén-serie Albert II niet.

Tijdens de derde aflevering zondagavond zagen welgeteld 1.183.145 Vlamingen hoe Van Wanten, gespeeld door Goele De Raedt, door de mangel werd gehaald. Niet alleen werd haar omstreden vriendschap met prins Laurent opnieuw opgerakeld, wat later deelden de twee het bed én gaf Paola onverbloemd haar mening over de zangeres. ‘Het is een hoer, jongen’, klonk het bits.

Reageerden Wendy Van Wanten en haar Frans aanvankelijk gelaten op haar passage in Albert II, gisteren waren ze – na het zien van de bewuste fragmenten – in alle staten. De twee zijn dan ook niet van plan om dit zomaar te laten overwaaien. ‘Het kan toch niet dat een moeder van drie kinderen op zo’n misplaatste manier door het slijk wordt gehaald? Dat is laag-bij-de-gronds. We kijken daarom welke stappen we kunnen ondernemen tegen de producenten van de serie en of een klacht wegens laster en eerroof mogelijk is’, klinkt het.

Natuurlijk Wendy van Wanten afdoen als een engeltje is ook niet juist. Van Wanten bouwde in haar beginjaren een "goedkope" reputatie op in het erotische programma de pin-up club, waarin ze voluit liggend in beeld lezersbrieven voorlas. Haar leven kende een vrij hobbelig parcours tot ze strandde bij Franske die prompt tot haar manager werd gebombardeerd. De mediawereld fronste de wenkbrauwen, maar Franske is sindsdien niet meer van haar zijde geweken.

Mensen die haar persoonlijk kennen, zeggen dat ze helemaal geen vamp is, maar een lieve innemende persoonlijkheid. Dat ze niet welkom was op het paleis is correct. De vraag is natuurlijk of koningin Paola haar als een "hoer" heeft omschreven. Deze zin kwam opnieuw zeer amateuristisch en kleinburgerlijk over. Maar zoals geweten lijkt het script eerder geschreven voor "Thuis" of "Familie" en is de serie de Koninklijke familie onwaardig.