Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Sigfried Bracke niet thuis hoort in de politiek
    © belga.

    In de politiek heeft men per partij maar nood aan een paar "haantjes de voorste". De rest zijn stemmen- en smoelentrekkers. Meestal worden die stemmachines door de partijtop aangetrokken. Nogal dikwijls prefereert men de "domme blondjes" zoals VLD-ster Annick De Ridder. Ze mogen nu en dan ook eens hun mond opendoen, maar liefst heeft de top dat ze zwijgen. Sois belle et taites-toi! Een probleem ontstaat als men stemmenrekkers er ook een mening op na houden. Dan krijgt men figuren zoals CD&V-er Rik Torfs die danig op de zenuwen begint te werken van het establisment. Eigenlijk was Jean-Marie Dedecker ook zo iemand, een tafelspringer een oproerkraaier.

    Sigfried Bracke was jarenlang de man bij de VRT-nieuwsdienst. En hij wou de politiek eens van de andere zijde meemaken. Ik vrees dat hij het zich al dikwijls zal beklaagd hebben. Bracke kwam bij het NVA op een ogenblik dat zowat iedereen welkom was bij de Vlaams-nationalisten. Je kon het zo zot niet bedenken of ze gingen naar het NVA: LDD-ers, VLD-ers, CD&V-ers, Vlaams Belangers en zelfs socialisten. Van links tot uiterst rechts waren ze allemaal welkom bij een partij die zich profileerde als beginselvast. Een beetje hetzelfde verhaal van de PVV toen ze zich verruimde naar VLD. Onvermijdelijk leiden dergelijke verruimingsoperaties tot een paar valse noten. En ik denk dat we eerlijk kunnen toegeven dat Bracke zo'n valse noot is. Met zijn uitgesproken links VRT-profiel en SP-achtergrond was dit niet echt dé man voor NVA-Oost-Vlaanderen. In Gent noemde VLD-er Matthias De Clercq hem een "kazakkendraaier". (Natuurlijk, "superpaling" Willy De Clercq in gedachte, was kleinzoon Matthias ook niet echt goed geplaatst om deze uitval te doen.) Maar ik denk dat de jongste De Clercq goed weergaf wat er bij de bevolking leeft. En Sigfried Bracke deed het niet zo bijzonder goed in Gent. Je voelt stilaan ook de frustraties bij Bracke opkomen; Het spreken voor zijn beurt als het gaat over een economische noodregering en nu zelfs de Vlaamse Leeuw als een "vod" omschrijven! Tja, die man kost op den duur stemmen aan het NVA. Maar men kan hem nu moeilijk buiten smijten. Daar zouden de andere partijen teveel van smullen. Men zal het dus met hem moeten doen tot aan de volgende verkiezingen. Maar ik denk wel dat zijn kansen op een uitvoerend mandaat wel definitief verkeken zijn. Misschien mogen we ons aan een "Rik Torfs scenario" verwachten...Opgeruimd staat altijd netjes.

    Ik voel mij niet beter als een paar gasten met een Vlaamse leeuw wapperen bij het wielrennen. Ooit is één van die vodden tussen een wiel terechtgekomen, wat eraan zat te komen." Met die uitspraak in het Leuvense studentenblad 'Veto' heeft N-VA-kopstuk Siegfried Bracke zich de woede op de hals gehaald van de Vlaamse Volksbeweging.

    "Ik vind het bijzonder jammer dat een vooraanstaand N-VA-politicus zulke woorden in de mond neemt", zegt Jo Van Bever van de beweging die verantwoordelijk is voor de duizenden Vlaamse leeuwen tijdens wielerwedstrijden als de Ronde van Vlaanderen. "Elke vlag verdient respect."

    In hetzelfde interview met 'Veto' zegt Siegfried Bracke nog dat het hem als sociaal-economische nationalist niet uitmaakt of je nu met een Belgische of Vlaamse vlag zwaait. Op het N-VA-hoofdkwartier wil niemand reageren op de uitspraken. "Wij lezen 'Veto' niet."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruid slaapt per vergissing bij getuige
    © thinkstock.

    Een trouwfeest in de Chinese autonome regio Guanxi heeft een onverwachte wending gekregen. De bruid beweert dat ze per vergissing seks had met de getuige van haar kersverse echtgenoot en beschuldigt hem er nu van haar te hebben verkracht.

    De getuige, ene Ruan, bleef na de trouwplechtigheid overnachten in het huis van het nieuwe koppeltje. Huang, de bruid, moest tijdens de huwelijksnacht een plasje maken op het toilet in de tuin. Daarna zou Huang per vergissing de slaapkamer van getuige Ruan zijn binnengegaan en de 'plichtplegingen' die bij de eerste huwelijksnacht horen, met hem hebben voortgezet.

    Pas toen ze 's ochtends wakker werd, besefte Huang wat er was gebeurd. Als een gek liep ze door het huis, tierend dat ze was verkracht.

    Op een terstond bijeengeroepen familieraad werd besloten dat de getuige een schadevergoeding van 20.000 yuan, zo'n 2.400 euro, aan het kersverse koppel moet betalen. "Ik denk er niet aan", getuigt Ruan in de krant Global Times. "Ik vind niet dat mij enige schuld treft en bovendien heb ik dat geld niet".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegangst voorbij...
    © thinkstock.

    What happens in Vegas, stays in Vegas, maar what happens on the way to Vegas is een ander paar mouwen. Christopher Martin en Jessica Stroble moeten elke een boete van 250 dollar betalen omdat ze van jetje gaven tijdens een vlucht van Medford (Oregon) naar Las Vegas.

    Het pittige voorval vond op 21 juni plaats in een vliegtuig van Allegiant Air. Passagiers zagen onder andere hoe Stroble (33) de 44-jarige man tot twee maal toe oraal bevredigde. Een stewardess vroeg hen om er onmiddellijk mee op te houden - wat ze ook deden toen het boordpersoneel met de drankjes voorbijkwam - maar de twee besloten om hun activiteiten vlak voor de landing te hervatten.

    Opgepakt
    Eén van de passagiers ging bij een tweede stewardess klagen: "Dit is niet de seksuele voorlichting die ik aan mijn tienerzonen had willen geven", staat er in het politierapport te lezen. Het duo werd vlak na de landing in de boeien geslagen.

    "Ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven, maar dit slaat toch wel alles", schrijft Martin, een gerenommeerde wijnboer uit Oregon die nu werkloos is, in een brief naar de Mail Tribune. "Ik heb mijn job verloren, mijn reputatie is om zeep en alles waar ik tien jaar lang keihard voor gewerkt heb is naar de vaantjes. Ik zal hier uit leren en ik wil dit hoofdstuk dan ook zo snel mogelijk afsluiten."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerken verdwijnen, Moskeën komen

    Wat is dat toch met die kerken in ons land? Als we zondag naar een eucharistieviering kijken, zien we alleen maar grijsaards en kinderen. De actieve werkende bevolking gaat niet meer naar de kerk. Ergens onderweg is men zijn gelovigen kwijtgespeeld. Zijn het de pedozaken geweest? Ik denk dat dat een te gemakkelijk excuus is. Natuurlijk dat bepaalde media hebben gesmuld van clerici die zich hebben misdragen, maar dat is niet dé oorzaak van de achteruitgang van onze kerken.
    Het heeft volgens mij te maken met een kerk die te weinig met haar tijd mee geëvolueerd is. Het is een beetje mossel noch vis geworden, onze eredienst en onze geloofsbeleving. Met het Tweede Vaticaans Concilie heeft onze kerk haar mystiek verloren, het hogere, het spirituele. Erediensten lijken wel een praatbarak met stokoude pastoors en archaïsche Nederlandstalige teksten.

    Ik probeer al enige tijd stukken van de Bijbel te lezen. Ik heb de laatste editie thuis liggen, je weet wel die met de goedkeuring van Kardinaal Daneels. Het "woord van God" klinkt bijna kinderlijk in haar Nederlandse versie. Er zit niets mystiek of Goddelijk in die korte onnozele zinnetjes. Ofwel maakt men een "volwassen" moderne goed leesbare tekst ofwel laat men de Bijbel in het Latijn bestaan. (Overigens tijdens de Geuzenoorlog was het hebben van een Nederlandstalige Bijbel voldoende om ter dood veroordeeld te worden door Alva.)

    Inhoudelijk heb ik veel moeite met het blindelings aanvaarden van de teksten die in de Bijbel staan. Het scheppingsverhaal is compleet achterhaald sinds Darwin. Het argument dat men de Bijbel niet letterlijk moet nemen blijft zwak voor een boek dat Gods woord zou moeten zijn. En er zitten ook heel wat vertalingsfouten in de bijbel. Bij voorbeeld Jozef zou een timmerman zijn. Blijkbaar een foutieve vertaling voor "handwerker", zelfs steenbewerker. Jezus Christus zou geboren zijn in een stal. Opnieuw een vertalingsfout voor "kelderverdieping" van een huis. Als men naar Israël gaat kan men soortgelijke huizen bezoeken waar Maria zou kunnen bevallen zijn. En dan het feit dat NIEMAND van de evangelisten Jezus Christus heeft gekend. Men gaat ervan uit dat drie van de vier evangelisten van elkaar hebben overgeschreven en aangevuld. Over de agnostische evangeliën die ongeveer even oud zijn, wordt er in de Katholieke kerk nauwelijks gesproken. Het enige dat wij allemaal kennen is de uitdrukking "ongelovige Thomas", genoemd naar het evangelie van Thomas. Nu vind ik het wel interessant om deze andere bronnen eens te bestuderen. Volgens bepaalde van deze evangeliën zou Christus niet aan het kruis gestorven zijn en zou Christus zelfs getrouwd geweest zijn. Ik ken natuurlijk ook wel Dan Brown en het gezever over de bloedlijn. Dat is onwetenschappelijke speculatie.

    Maar we kunnen ons toch terecht vragen stellen over de Goddelijke status van Christus. Zou Christus niet eerder een profeet geweest zijn zoals de Islam hem ziet? Ik vind het zeer bizar dat God zich zou vereenzelvigen met één menselijk dier op aarde. Als er een God bestaat, dan is het een God die boven en tussen de mensen leeft, maar niet IN een mens. Maria die onbevlekt ontvangen werd, lijkt weinig plausibel.

    Veel voer tot nadenken dus, waar onze godsdienstbeleving zelden of nooit een antwoord op geeft.   



    © photo news. Voor liefst 169 van de 1.792 Vlaamse kerken - bijna één op de tien - zijn er plannen om ze geheel of gedeeltelijk te sluiten, zo blijkt uit de meerjarenplannen van de kerkbesturen. Het topje van de ijsberg, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA), die voor een nieuwe functie voor sommige kerken ijvert. Voor enkele van de gebouwen zijn er al concrete plannen. Zo zal de kerk van Sint-Lambertus in Hasselt volgend jaar dienstdoen als kleuterschool.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse van de laatste opiniepeiling
    N-VA zakt opnieuw in nieuwe peiling, De Block populairder dan De Wever

    Bart De Wever © Belga


    In een nieuwe peiling van De Standaard/VRT zakt N-VA opnieuw 2 procent. De partij haalt nog 27,9 procent. Ze blijft daarmee de grootste partij van Vlaanderen. De CD&V is de tweede grootste partij met 19 procent, Open VLD haalt 13,8 procent en SP.A 13,4 procent.

    Vlaams Belang en Groen zitten elkaar op de hielen met respectievelijk 10,6 en 10,0 procent. De LDD is verwaarloosbaar met 1,3 procent.

    De PVDA haalt dan weer een opmerkelijk score van 3,9 procent.

    De Block populairder dan De Wever

    Kris Peeters blijft de populairste politicus van Vlaanderen. Opvallend in die lijst is dat Maggie De Block een betere score haalt dan N-VA-voorzitter Bart De Wever.

    In een vorige peiling van De Standaard/VRT van mei van dit jaar kwam de opmars van N-VA al tot een stilstand toen de Vlaams-nationalisten 4 procent moesten prijsgeven en uitkwamen op 32,1 procent. De partij bleef daarmee ook toen nog altijd de grootste partij van Vlaanderen. Binnen de N-VA was men bovendien niet rouwig om deze score, omdat ze anders vreesde dat ze de grote verwachtingen niet zou kunnen inlossen op de verkiezingsdag.

    In september 2012 haalde N-VA nog een monsterscore van 36,3 procent, meer dan acht procent beter dan bij de verkiezingen van 2010.

    N-VA

    Voor alle duidelijkheid: N-VA blijft met 27,9 procent veruit de grootste partij van Vlaanderen. Bovendien is dat maar nipt onder de score bij de Kamerverkiezingen van juni 2010, toen de partij een verrassende 28,2 procent scoorde. De voorbije peilingen kwam N-VA echter steevast boven de 30 procent uit. De vorige peiling haalde N-VA bijvoorbeeld nog 32,1 procent.


    WAAROM HET NVA STAGNEERT?


    Alle politiek analisten zullen wel een eigen verklaring hebben voor het verlies van het NVA.

    Ik maak alvast volgende bedenkingen:

    1. Opiniepeilingen zijn steeds relatief. Elke verkiezing brengt steeds een verrassing. Ik heb in het verleden al dikwijls moeten lachen op de avond van de verkiezingen met staafdiagrammen die de grote overwinnaar niet konden weergeven. Met blozende wangen staan de VRT-reporters dan te wijzen naar balkjes met "andere" op, zoals in de tijd met Rossem, WOW of het Vlaams Blok.

    Enkele dagen later doen de opiniemakers dan gewoon voort alsof er niets is gebeurd.

    2. Ik ben in deze wel overtuigd dat er een neergang van het NVA is ingezet. Hoe meer een partij zich profileert, hoe meer ze stemmen verliest. En het NVA profileert zich meer en meer als een anti-pool van de socialisten. De progressieve kiezers haken dan natuurlijk af. Zo wil de partij een economische noodregering, waarbij ze een liberaal programma wil uitvoeren. Links Vlaanderen staat dan in de kou.

    Ik vond ook de reactie van Bart De Wever bij voorbeeld over het "Herman" De Coninckplein in Antwerpen niet slim. De Wever vond het een enorm "DOM" idee om de voornaam van dit plein te veranderen van "Pieter" naar "Herman". In feite is zoiets toch maar een fetisj en zeker geen nationale discussie waard. Een groot staatsman had daar zeker anders op gereageerd.


    Bovendien voelen de nationalisten en separatisten niet goed bij economische regering die de staatshervorming ondergeschikt maakt. Zij verkiezen dan weer het Vlaams Belang.

    Het is duidelijk dat de spreidstand die het NVA tot op heden heeft uitgevoerd, niet kan blijven duren.

    3. En er speelt natuurlijk nog iets. De houdbaarheidsdatum van politici is vrij beperkt. Elke generatie heeft zijn nieuwe halfgoden. Bart De Wever is al te lang een "hype" in de politieke wereld. Op een bepaald ogenblik heeft men het wel gehad en kiest men voor iets anders. In de hoop natuurlijk dat die "nieuwe" figuur het wel zal kunnen waarmaken.

    Bij de liberalen was dat ongetwijfeld zo met Guy Verhofstadt. Die man is nadien serieus van zijn sokkel gedonderd.

    De socialisten hadden de intelligente vernieuwer Frank Vandenbroecke en zelfs Steve "stunt" Stevaert had ooit iets verfrissend.

    Maar ook de figuur van Jean-Marie Dedecker was ooit een hype aan de rechtervleugel.

    Dat de open VLD het nu moet doen met Maggy De Block -nomen est omen- is toch veelzeggend voor ons politiek landschap. Arm Vlaanderen...

    4. Als vierde element in de neergang van het NVA speelt het uiterlijk van haar voorman. Samen met zijn vermagering is er een stuk charme weggespoeld. Een groot deel van de politieke communicatie is non-verbaal. Magere mensen zijn meestal strenger of serieuzer dan gezapige bourgondiërs. De meeste mensen koesteren meer sympathie voor een gezapig figuur.

    5. Als vijfde element speelt natuurlijk het feit dat Bart De Wever al veel  keer gezegd heeft dat hij als voorzitter gaat stoppen in 2014. Bij God, wie stemt er op een partij waarvan haar voorzitter zegt zelf geen kandidaat te zijn noch als voorzitter noch als regeringsleider. Het is alsof hij het zelf niet meer ziet zitten.

    En het grote probleem is dat de partij niet beschikt over een goede nummer twee. Moeten we het nu werkelijk gaan doen met diene Theo Vrancken? Die man heeft het charisma van een overroepen schooljongen. Jan Jambon is dan toch meer man voor zo'n partij. Geert Bourgeois is te elitair voor een brede volkspartij. Hij zou misschien wel een stijlvol Vlaams regeringsleider kunnen zijn, maar geen stemmenkanon.

    Tenslotte geeft De Wever steeds te kennen voorrang te willen verlenen aan zijn stad Antwerpen. Antwerpen boven. Antwerpen heeft in de rest van Vlaanderen niet altijd een goede naam. Antwerpenaars worden dikwijls gezien als arrogante vlegels die de rest van Vlaanderen als hun parking aanzien. Dat komt evenmin sympathiek over.


    CONCLUSIE


    Al deze evoluties in acht genomen behaalt het NVA nog altijd een monsterscore. Het is bijna een wonder dat de partij het nog zo goed doet. Dat de partij kan stand houden heeft alles vandoen met de zwakte van de andere partijen.

    De voorzitter van CD&V ziet eruit alsof hij uit het programma FC De Kampioenen is gelopen. Enkel UNIZO-man Kris Peeters kan voor nog een beetje uitstraling zorgen.

    Alexander De Croo meent het misschien wel goed, maar heeft met de oude garde in zijn partij een molensteen aan het been. En inderdaad, hij heeft onder druk van zijn partij de kinderlijke Gwendolyn Rutten moeten tolereren als nieuwe voorzitter. Soms denk ik dat men lelijk moet zijn om het te kunnen waarmaken bij de Vlaamse liberalen.

    Bij de SPA is er ook vanalles fout gelopen. Steve Stevaert en zijn prostituée. Dan Salonsocialiste Caroline Gennez die werd vervangen door een nijdige Tobback junior. De kiezers moeten niet hebben van die "zonen van". Dat lijkt teveel op erfopvolging zoals in ons Koningshuis. Bruno Tobback heeft het bovendien niet voor de wind, want boegbeeld Johan Vandelanotte is al jaren in opspraak wegens vermeende belangenvermenging in oa Electrawinds. En wat was dat allemaal met die benoeming in de NMBS? Vele stinkende dossiers voor deze professor publiek recht...

    Ik kan begrijpen dat een aantal progressieven op PVDA beginnen te stemmen.

    GROEN-voorman Wouter Van Besien komt dan toch wat overtuigender over. Ik denk dat zijn partij onder zijn leiding wel zal overleven.

    Maar dan het Vlaams Belang. Het lijkt wel of er een atoombom is gevallen op de partij. Wat een ravage zeg? Het is een wonder dat die partij nog kan overleven na Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke. Back to the roots zeker?

    Tenslotte hebben we Jean-Marie Dedecker die zijn memoires al heeft geschreven. Tja, als je zelf Uw memoires al hebt geschreven, dan moet je niet verwonderd zijn dat de bevolking in U geen grote toekomst meer ziet.





    CD&V

    De tweede grootste partij in de peiling blijft CD&V, dat met 19,0 procent zowat anderhalve procentpunt beter doet dan bij de vorige peiling (17,4 procent) en dan bij de Kamerverkiezingen (17,6 procent).

    Open Vld

    Open Vld boekt met 13,8 procent forse vooruitgang ten opzichte van de 10,1 procent bij de vorige peiling, maar blijft licht onder de uitslag van 2010 (14 procent).

    S.pa

    Sp.a haalt 13,4 procent, waarmee de Vlaamse socialisten het zowat anderhalf procentpunt slechter doen dan bij de vorige peiling (14,7 procent) en de verkiezingen (14,9 procent).

    Groen

    Groen blijft met 10 procent ruim boven de score van juni 2010 (7,1 procent) en gaat een half procentpunt vooruit ten opzichte van de vorige peiling.

    Vlaams Belang

    Vlaams Belang haalt 10,6 procent, exact hetzelfde als bij de vorige peiling en 2 procentpunt lager dan bij de verkiezingen.

    PvdA en LDD

    Het extreemlinkse PvdA springt in de peiling van 2,5 naar 3,9 procent, terwijl LDD op 1,3 procent uitkomt. (TE)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried Martens is niet meer

    Wilfried Martens is niet meer. Van de doden niets dan goed. Wilfried Martens was een statig politicus, een zielsverwant van wijlen Koning Boudewijn. Hij was steeds uitermate beleefd en voornaam.

    Was hij een groots staatsman? Als we de media op dit ogenblik aanschouwen zou je hem bijna heilig verklaren. Maar Martens had ook zijn persoonlijke en politieke fouten.
    Persoonlijk vind ik dat hij op twee vlakken serieus gefaald heeft.

    Op het eerste vlak is er de economische malaise. Martens slaagde er niet in om de economie op de rails te krijgen. De opeenvolgende devaluaties van de Belgische frank hebben het land geen goed gedaan. Op sommige ogenblikken hadden we een inflatie van 14%! Zelfs Congo deed het doen bijna beter! Het is maar al te eenvoudig om alles op de socialisten of Waalse socialisten te steken. Meer nog de staatsschuld verviervoudigde tijdens zijn regeringen! En de grootste stijging gebeurde op een ogenblik dat de socialisten NIET in de regering zaten.

    Als je Zevende Dag journalist Ivan De Vadder zou geloven is er geen causaal verband tussen haar leiders en de staatsschuld. Zeer bizar, maar dit even terzijde.

    Naar mijn bescheiden mening heeft men in de jaren zeventig en tachtig van vorige eeuw serieus geprutst met onze economie. Martens zelf was geen economist. Hij was een jurist en miste economisch inzicht. Hij liet zich volledig impalmen door Fons Verplaetsen en een paar invloedrijke leden binnen de Katholieke zuil. Opmerkelijk detail, "het vervelende joenk" Guy Verhofstadt maakte deel uit van een aantal van deze rampzalige regeringen! Verhofstadt bleek het ook niet echt te kunnen waarmaken. En nu dragen we allen nog steeds de erfenis van het economisch wanbeleid uit die periode.

    De boertige Jean-Luc De Haene deed het op economisch vlak veel beter. Hij slaagde er op een korte tijd in om het roer volledig om te roeien. Het is dankzij hem dat we economisch zijn kunnen blijven bestaan.

    Een tweede punt van falen vind ik de staatshervorming. Vriend en vijand zijn het erover eens dat wijlen Gaston Eyskens een bijzonder intelligent staatsman was. De eerste staatshervorming van 1970 wordt aanzien als een zeer geslaagd project. Na Eyskens kwamen er onder Martens een aantal enorme staatskundige kwakkels. Brussel ging voor Vlaanderen verloren onder Martens. Martens die zelf uit de Vlaamse beweging kwam, liet toch toe dat het een volwaardig Gewest werd. Als je er de Gewestmateries op naleest, kan je vaststellen dat Brussel nooit een apart Gewest had mogen worden. Maar Martens was teveel een paling en had te weinig ruggengraat. Deze erfenis heeft ervoor gezorgd dat er een nu zoiets bestaat als het "Waals-Brussels federatie" met haar eigen publicaties. Zeer belachelijk, bijna surrealistisch maar toch mogelijk geworden mede door Wilfried Martens.

    Uit eerbied voor de dode zal ik mij onthouden van persoonlijke bemerkingen. Behalve dit misschien, ik kwam hem samen met Miet Smet soms tegen in het Restaurant Galleria te Lokeren. Ik denk dat hij met haar nog een paar mooie jaren heeft gehad. Ik hoop dat zijn kinderen zelfs zonder vader mogen opgroeien tot eervolle burgers.



    © belga.

    Koning Filip is eind deze middag het stoffelijk overschot van oud-premier en minister van Staat Wilfried Martens gaan groeten. Dat meldt het koninklijk paleis.

    Het is een traditie dat de koning het stoffelijk overschot van een overleden minister van Staat gaat groeten. Koning Filip zal zich, zoals dat gebruikelijk is, ook laten vertegenwoordigen op de begrafenis van Wilfried Martens volgende week zaterdag in Gent.

    In de huldes kort na het overlijden van Wilfried Martens wezen verschillende politieke waarnemers er op dat de oud-premier zich altijd een overtuigd voorstander van de parlementaire constitutionele monarchie had getoond, en dat hij in het bijzonder een goede band had met koning Boudewijn, die hij tijdens de abortuskwestie een uitweg bood om aan te blijven zonder tegen zijn geweten in te gaan.

    In een open brief aan de kroonprins die Wilfried Martens onlangs nog schreef naar aanleiding van de troonsafstand van koning Albert II, schreef Martens: "De koning speelt in ons land, rekening houdend met de uitslag van de verkiezingen, een wezenlijke rol in de vorming van de regeringen en in het oplossen van politieke crisissen. Er bestaat bij ons geen enkel alternatief voor dat systeem. Terecht heeft Louis Tobback na de langste regeringsvorming aller tijden erop gewezen dat indien de koning niet bestond, wij hem moesten uitvinden."

    © belga.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kledij Mathilde
    © photo news.

    Koningin Mathilde is een mooie vrouw die zich steeds mooi laat kleden. Is het het protocol of haar eigen persoonlijkheid, ik weet het niet, maar soms vind ik haar eeuwige glimlach storend. Een mens kan niet altijd met de tanden bloot lopen.

    Ik vermoed dat Koningin spelen in een landje een serieuze opdracht is. Je moet altijd stralen, je mag nooit voor je mening opkomen. Ik denk dat men een goed acteur moet zijn voor zo'n functie. En daarom misschien dat ik haar houding dikwijls te gespeeld vind, te artificieel.

    Haar echtgenoot lijkt positief veranderd sinds hij de troon heeft bestegen. Was het dwaasheid of was het een bewuste keuze? Maar het wuiven naar de Vlaamse separatisten tijdens de "blijde" intrede in Antwerpen vond ik wel iets hebben.

    Nog niet zolang geleden was ik aanwezig toen Koning Albert II een Vlaamse stad bezocht. Een kamerlid van het Vlaams Belang (Barbara Pas) stond net voor mij op de eerste rij toen de Koning met zijn nummerplaat "1" voorbijreed. Op een fractie van een tijd ontrolde ze een mini-spandoek met daarop "België Barst". Het was recht in het gezichtsveld van de Koning en op amper één meter afstand. De Koning keek vlug weg. Ineens stoven massaal geheime agenten rondom haar en sleurden haar op de grond. Het gaat hard tegen hard in de wereld van de separatisten.

    Eén ding moet ik hen wel nageven. Mensen zoals de familie Pas zijn Vlaams-nationalisten in hart en nieren. Vader Pas, die een bekend dokter is in Sint-Niklaas was een gekend en overtuigd separatist. Broer Frederik Pas is een geslaagd cartoonist en partijmilitant. Het zijn mensen die voor hun overtuiging tot het uiterste gaan. Het zijn zeker en vast geen opportunisten die vandaag bij de VU en morgen bij SPA zitten. Men kan zich alleen de vraag stellen of dit radicalisme wel tot iets leidt? De toekomst zal het uitwijzen.

    Het Flanders Fashion Institute is naar koningin Mathilde gestapt met een heleboel info over Belgische designers, in de hoop dat ze die in de toekomst ook een kans geeft. "Majesteit, er zijn méér ontwerpers in ons land dan alleen Natan", is de achterliggende boodschap volgens de krant Het Laatste Nieuws.

    "De koningin zou een goede ambassadrice van de Belgische mode zijn", benadrukt Agnes Wené van het FFI in de krant. Mathilde kiest echter erg vaak voor modehuis Natan, met heel soms een Dries van Noten. "Ze zou makkelijk eeen stap verder kunnen gaan door uit een nog breder gamma eigen Belgische designers te kiezen."

    Nog volgens het FFI zijn ook de fabrikanten van kinderkleding erg geïnteresseerd. En de organisatie bezorgde koningin Mathilde ook sieraden van Belgische juweliers, handtassen en andere accessoires uit eigen land.

    Volgende week gaat de koningin alvast naar een grote internationale modeconferentie georganiseerd door het FFI. "De koningin wenst door haar aanwezigheid de Belgisceh modesector te steunen die van groot belang is voor onze economie", aldus nog het paleis in de krant.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier vloekt men niet! De staat ziet U!
    © thinkstock.

    "The brave new world" komt steeds dichterbij. Een overheid die haar inwoners perfect in beeld kan brengen. Door het wegduwen van het chartaal geld, krijgt men via de bankverrichtingen uitstekend zicht op iemand zijn koopgedrag en levensstijl. Maar men ziet niet enkel wat hij koopt en waar hij verblijft, men kan ook aan de hand van telefoongesprekken vastleggen wie zijn vrienden zijn, met wie hij contact heeft. En nu gaat men ook de computergegevens van iemand bijhouden. Het enige wat men nog niet heeft, is de inhoud van telefoongesprekken, maar die stap is nog heel klein.

    Ik heb het ooit als een boutade gezegd. Als de controle van vadertje staat zo blijft toenemen, zal men bij volgende generaties een chip in iemands hoofd steken. Als een staatsburger racistische of anarchistische gedachten heeft gehad, mag men een "minnelijke schikking" in de brievenbus verwachten, of een gerechtelijk onderzoek.

    Ik weet het wel. Het is ironisch bedoeld, maar hoever kan een overheid gaan bij de controle van haar inwoners? Wat zou moraalfilosoof Etienne Vermeersch van deze evolutie vinden? Is het niet tergend dat men eerst een maatschappij zo laat ontsporen en dat men uiteindelijk moet teruggrijpen naar "DDR-maatregelen", waar men alles ziet en hoort van haar burgers.

    In het voormalige Oost-Duitsland had men aan de Oost-Zee hotel Neptun waar men hoge staatsfunctionarissen en buitenlands gasten ontving. Ook de Cubaanse "vriend" Fidel Castro verbleef er op uitnodiging van de Duitse Democratische Republiek. De bovenste verdieping van het hotel was ingericht voor de geheime politie, die er permanent de kamers afluisterde. Een schitterende film over dit thema is "Das Leben der Anderen". Hoe diep kan een land zinken?

    In het "Vrije Westen" keek men jarenlang neer op dit soort van Stasipraktijken en nu dreigen we ons er zelf aan te verbranden. En dat allemaal omdat we onze criminelen niet meer de baas kunnen. Men zou beter de politici voor de rechtbank brengen die dit land hebben doen ontsporen, waardoor dit soort maatregelen nu gewoon beginnen te klinken.

    Telecomoperatoren moeten voortaan alle mogelijke details bijhouden over ons telefoon-, internet- en e-mailverkeer. Dat staat in een nieuw koninklijk besluit, zo schrijft De Tijd. Bevoegde ministers Johan Vande Lanotte (sp.a) en Annemie Turtelboom (Open Vld) erkennen dat hun KB veel verder gaat dan de Europese richtlijn van 2006 én dat ze niet met alle verzuchtingen van de privacycommissie rekening houden.

    Volgens De Tijd zal werkelijk alles worden opgeslagen: hoeveel mails u verstuurt, of en hoe u Skype gebruikt, waar en hoelang u mobiel belde, wanneer en via welk netwerk u mobiel surfte, hoe u uw telefoon- of internetrekening betaalt, of uw gesprekken worden doorgeschakeld, enzovoort. De operatoren zullen alles een jaar lang moeten opslaan. Behalve politie en gerecht zullen ook de Staatsveiligheid, de militaire inlichtingendienst en de ombudsdienst voor telecommunicatie in onze telecomgegevens mogen grasduinen.

    Volgens Turtelboom en Vande Lanotte is de Europese richtlijn uit 2006 achterhaald. Politie en gerecht hebben veel meer gegevens nodig om hun werk te doen, argumenteren ze. Bij de privacycommissie valt te horen dat het laatste advies over de kwestie dateert van 2009. "We moeten dus evalueren of het nieuwe KB wel door de beugel kan", luidt het. De operatoren krijgen nog een jaar tijd om hun organisatie aan te passen aan de nieuwe verplichtingen.

    Momenteel probeert het gerecht de betaalgegevens voor telefoons bij strafrechtelijke onderzoeken ook al te achterhalen. Tussen 2006 en 2011 zijn jaarlijks gemiddeld 309 telefooncontracten opgevraagd en 446 facturen opgevraagd, aldus de krant. Per jaar werd ook 5.500 keer informatie gevraagd over de herlaadbeurten van prepaid-kaarten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIP HIP HOERA ! BACK TO THE FUTURE...
    Ambtenaar Azize Erdem mag voortaan haar hoofddoek ook op kantoor dragen. © afp.

    In Turkije mogen vrouwen in overheidsdienst sinds vandaag een hoofddoek dragen. De hoofddoek was bijna 90 jaar lang verboden in publieke functies, waardoor weinig vrouwen een overheidsfunctie hadden. De nieuwe regel, die overigens niet geldt voor het rechtsapparaat of het leger, is vandaag gepubliceerd in de Turkse staatscourant.

    Tegenstanders zien afschaffing van het verbod als een manier van de regering om de islam meer invloed te geven. De nieuwe regel is onderdeel van de democratische hervormingen die premier Recep Tayyip Erdogan voor zijn land had aangekondigd.


    Wat ik nooit heb begrepen is waarom progressieve partijen religieuze hoofddoeken stimuleren bij de overheid en in onze maatschappij. Er is toch niets progressief in het dragen van een religieuze hoofddoek. Enkel de Gentse professor emeritus Etienne Vermeersch is een gekend "links" tegenstander van de religieuze hoofddoek. Voor de rest is het opvallend stil aan de linkerkant van het politiek spectrum. Persoonlijk valt het mij op dat moslima's met een hoofddoek meestal afkomstig zijn uit staten die als theocratieën gekend staan. Je weet wel religieuze dictaturen zoals Iran of Saoudi-Arabië. Het is natuurlijk wel verontrustend te moeten vaststellen dat er steeds meer nieuwe Belgen met zo'n hoofddoek rondlopen op straat. Mijn grootouders zouden stilaan hun eigen land niet meer herkennen. Hetgeen oorspronkelijk begon als een kleine of gekleurde hoofddoek is ondertussen een heus gewaad geworden. Sommige vrouwen lopen gewoon volledig zwart gekleed rond. Het enige dat dikwijls nog ontbreekt is de sluier, maar de afstand is niet groot meer. Het zou mij niets verwonderen mocht binnen één generatie de sluier worden toegelaten in dit land.

    In feite zijn we stilaan terug in de tijd aan het gaan. Het lijkt wel of de jaren 1960 en 1970 nooit hebben bestaan. Voor de generatie van de babyboomers moet dat wel hard aankomen. Als kind opgevoed in een streng Katholieke omgeving. Dan de ethische en morele bevrijding van de jaren 1960 en 1970 meemaken, om dan nu als gepensioneerde te moeten vaststellen dat alles voor niets is geweest. Het Katholieke religieuze conservatisme wordt in de 21e eeuw vervangen door een islamitisch fanatisme.

    Zeker de vrouwenbeweging moet zich stilaan in het haar krabben. Mijn familielid Lily Boeykens, oud-voorzitster van de internationale vrouwenbeweging en ooit eerste hofdame bij Koningin Fabiola, zal zich ondertussen al dikwijls in haar graf hebben gekeerd. Voor de geëmancipeerde vrouwen is deze evolutie zonder enige twijfel een serieuze stap achteruit. Want zeg nu eerlijk veelwijverij was zelfs niet bij de Katholieke kerk toegelaten.

    Ik heb ooit de Koran bestudeerd tijdens mijn opleiding aan de Gentse Universiteit. Het is een boek dat niet alleen geldt als morele leiddraad, maar in een aantal landen geldt als basiswetgeving. Hetgeen in de Koran staat, is niet compatibel met onze Westerse waarden van vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid. Het spijt mij te moeten vaststellen dat vele bepalingen van de Koran in strijd zijn met het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en de Internationale wetgeving. Indien wij de deur op een kier zetten voor deze regelgeving, halen wij het paard van Troje binnen. Hetgeen is begonnen als een "onnozele" discussie over een simpele hoofddoek zou wel eens kunnen eindigen in een nieuwe maatschappij met nog weinig rechten voor de vrouw.

    In Zuid-Afrika sprak men over de macht van de penis. Via bevolkingstoename zorgde de zwakke bevolkingsgroep ervoor dat ze de leiding kreeg over haar land. Oud-president Frederik Willem De Klerk kreeg weliswaar samen met Nelson Mandela de Nobelprijs voor de Vrede, maar eindigde als een verbitterd man. In onze gekleurde media wordt Mandela afgeschilderd als een heilige, een Christusfiguur. Misschien dat Mandela zelf het nog wel goed meende, de horde mensen rondom hem had al heel wat minder goede bedoelingen. Winnie Mandela had een "basketbalteam" -lees: knokploeg- tot haar beschikking. Ze kwam ooit in opspraak voor de moord op een kleine zwarte jongen. Dit schandaal werd met de mantel der liefde toegedekt. Na Mandela verschenen nieuwe heersers. De Klerk had Zuid-Afrika achtergelaten met een zwakke grondwet. Een grondwet dat nieuwe racistische wetten toeliet! En daar hebben de nieuwe leiders nu gretig gebruik van gemaakt. Progressief Vlaanderen vindt het misschien wel leuk dat er blanken zijn die in armoede hun dagen moeten slijten in Zuid-Afrika. Maar ik vraag mij af of ze het even leuk zouden vinden als zijn hun job bij de overheid zouden verliezen enkel en alleen omdat ze blank zijn. Anno 21e eeuw is zwart of blank racisme uit den boze. Enkele dagen terug zag ik op Canvas "disgrace" een verfilming van Coetsee, Zuidafrika's bekendste schrijfster. Het was om bij te huilen. Een brave blanke vrouw die door drie zwarte jongens verkracht wordt en nadien nog verplicht wordt te trouwen met haar zwarte buurman. Haar land werd cadeau gedaan aan de zwarte gemeenschap die feest vierde terwijl haar eigendom in rook opging. Dat de internationale gemeenschap deze genocide op de blanke gemeenschap toelaat is ook hemeltergend!

    Om terug te keren tot onze religieuze hoofddoek. Met de macht van de penis zullen de moslims ook baas worden in ons land. Ik ben niet gekant tegen immigratie, maar het moet een win-winsituatie zijn. Ik sta open dat knelpuntberoepen worden ingenomen door niet-Belgen. Ik ben echter gekant tegen een geïnstitutionaliseerd profitariaat. Mijn voorouders hebben te hard moeten vechten voor dit land om het nu aan alle gelukzoekers van over heel de wereld cadeau te doen. Het moet van twee kanten komen. Maar ik vrees dat het kwaad geschied is. Door de massale inwijking van niet-Europese vreemdelingen in ons land, zijn wij binnenkort hier ook geen baas meer. Met de macht der penis zullen deze nieuwe Belgen ons land in de toekomst gaan besturen. En uiteindelijk zal dit land verworden zoals in de rest van de derde wereld. Een land met nog meer corruptie, nog meer criminaliteit en nog meer onverdraagzaamheid voor de vrouw. En dat is helaas een feit...

    s


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen
    Rik Daems (Open Vld). © belga.

    Het is lang geleden dat Rik Daems nog in de pers is verschenen. Zolang zelfs dat sommigen begonnen te denken dat hij de politiek had verlaten. Daems behoort tot die liberalen die ooit het licht hadden gezien. Je weet wel, als coming man moet je je in "the picture" plaatsen. Je moet met vernieuwende ideeën komen, gewaagde standpunten innemen. Daems stelde zich in een ver verleden ook kandidaat voor het partijvoorzitterschap. Hij maakte geen enkele kans. De VLD-partijtop heeft hem nooit met open armen ontvangen. Daems was dan ook van origine geen "Verhofstadtboy". Het is geweten dat de Verhofstadtboys altijd meer mochten dan een ander. Geert Versnick bij voorbeeld is daar het schoolvoorbeeld van. Daems had ook steeds iets arrogant over zich. Als je hem in zijn kantoor opzocht lag hij gewoon met de voeten zijn bureau. De pretentie droop eraf. Of toen hij voluit voor zijn villa ging liggen. Daems wou altijd wel opvallen met een gekke hoed of een ander opvallend kledingstuk. Dikwijls hoorde ik de partijtop klagen: "Hij was beter bij zijn wijn gebleven".

    En nu, plots uit het niets komt er deze zet van de VLD-senator. Geen slecht idee overigens, langdurig werklozen laten werken voor de gemeenschap. Men zou er een heus systeem kunnen aan koppelen. Voor ieder jaar werkloosheid een dag per week werken voor de overheid. Men kan dit leger van werklozen inzetten voor propere straten, verzorgde parken, zelfs burgerwacht of ten dienste van defensie. Wij Vlamingen betalen voldoende belastingen om te kunnen genieten van een verzorgde en veilige leefomgeving.

    Dat Daems nu op de proppen komt met dit idee heeft natuurlijk alles vandoen met het feit dat het volgend jaar verkiezingen zijn. De oude profileringsdrang komt opnieuw boven. De senaat verdwijnt en de VLD-senator is nu op zoek naar een nieuwe functie. En zoals de kaarten er nu bij liggen zal er serieus ellebogenwerk aan te pas komen.

    Open Vld-senator Rik Daems wil de uitkering van langdurig werklozen deels afhankelijk maken van gemeenschapsdienst. Wie langer dan een jaar zonder werk zit, zou een dag per week moeten helpen met eenvoudige administratieve taken, de groen- en klusdienst of met het openhouden van het cafetaria van de gemeentelijke sporthal, bepleit hij in de krant De Morgen.

    "Momenteel zijn er 559.000 werklozen in België, waarvan 417.000 uitkeringsgerechtigd", aldus Daems in een opiniestuk. "Dit kost de samenleving 8,9 miljard euro of maar liefst 25 procent van de personenbelasting, waar in de perceptie niets tegenover staat. Dat bedreigt het draagvlak voor onze solidariteit."

    Dat 95.000 Vlamingen meer dan een jaar werkloos zijn, toont volgens de liberaal dat de maatschappij er niet in slaagt om die langdurig werklozen te betrekken. Volgens hem zou een verplichte dag gemeenschapsdienst hen helpen weer arbeidsritme te ontwikkelen, sociale contacten op te bouwen en misschien zelfs door te stromen naar een volwaardige job. Twee dagen per week moet voor hem ook bespreekbaar zijn voor wie meer dan twee jaar zonder werk zit.

    "Het is niet de bedoeling de langdurig werkloze te pesten", aldus nog Daems. "Ze kunnen nuttig werk verrichten voor de maatschappij, die per slot van rekening ook solidair is met hen." Hij benadrukt ook dat mensen getroffen door bijvoorbeeld ziekte of invaliditeit niet onder zijn voorstel vallen.

    Daems lanceerde het idee al eens in 2006, maar dat werd toen binnen zijn partij niet op applaus onthaald, zo brengt De Morgen nog in herinnering. Guy Verhofstadt nam het nadien wel op in zijn vierde burgermanifest.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe datingshow
    © thinkstock.

    De Nederlandse tv-zender RTL 5 komt in 2014 met een nieuwe datingshow 'Adam zkt. Eva', waarin singles elkaar naakt op een onbewoond eiland ontmoeten. De show wordt geproduceerd door televisieproducent Eyeworks.

    Volgens directeur Reinout Oerlemans is het datingprogramma een niets verhullend experiment, ontdaan van alle materialistische zaken. "In een tijd waarin iedereen zich het liefst verbergt achter een masker van stoere status-updates, geven de singles in 'Adam zkt. Eva' zich juist letterlijk bloot. Meer back-to-basic dan dit wordt een eerste date niet."

    Tropisch eiland
    De kandidaten in 'Adam zkt. Eva' reizen af naar een onbewoond, tropisch eiland voor de niet alledaagse date. De singles zijn op basis van hun voorkeuren gekoppeld aan een potentiële partner.

    Singles kunnen zich bij RTL nog aanmelden voor deelname aan de nieuwe datingshow.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivan De "verschrikkelijke" Vadder kent niets van Statistiek
    Elke week is hij daar weer: Ivan De Vadder tijdens de Zevende Dag op één. De Vadder heeft iets tegen CD&V en laat dat ook steeds opvallend blijken. Vandaag was hij weer scherp voor Minister van Financiën Geens. Ooit maakte hij zich onsterfelijk belachelijk tijdens een interview met toenmalig premier Yves Leterme. De Vadder liep toen tijdens het interview weg! Dat was nooit gezien op de Vlaamse televisie. Nadien op het journaal trachtten zijn collega's het interview te verknippen, alsof de premier aan de fout lag. Het kwam niet overtuigend over en deed eerder denken aan het communistische Oostblok, dan aan een Westers land.
    Achter de schermen kreeg Leterme een recht van antwoord en mocht daarom kort nadien verschijnen op Terzake bij de immer minzame Katleen Cools.  En Ivan "de verschrikkelijke" De Vadder mocht raar maar waar blijven werken voor de openbare omroep.
    Het is moeilijk om een politieke kleur op De Vadder te plakken, maar objectief kan je hem nooit noemen. Zo valt hij steeds het NVA aan, de Vlaamse nationalisten. Voor de liberalen blijft hij meestal zeer mild. Het zou mij niet verwonderen dat hij een "logeman" zou blijken te zijn. Ik kom het wel te weten.
    De Vadder heeft ook iets van Martine Tanghe, dat belerende. Het lijkt wel schooltelevisie. En net zoals bij Tanghe lijkt het enkel vanop afstand objectief.

    Vandaag was het weer zover. Dat wekelijkse les statistiek van De Vadder. Hij ondermijnt erin het cijfermateriaal dat door politici wordt gehanteerd. Nu ben ik verre van een socialist en al zeker geen Waalse socialist. Maar in deze moet ik Di Rupo toch het voordeel van de twijfel geven.

    Volgens De Vadder bestaat er geen enkele "causaliteit" tussen regeringspartijen en het afbouwen van de staatsschuld. Sorry, als de "democratisch" verkozen partijen geen enkele invloed hebben op het gevoerd beleid. Tja, wie dan wel?
    Daar heeft Ivan De Vadder natuurlijk geen antwoord voor. Hij maakt een belachelijke vergelijking met het gebruik van chocolade en de winnaars van de nobelprijs. Dat is een gekend voorbeeld. Net zoals bv het gebruik van ijs en het aantal monokini's. Als er veel ijs wordt geconsumeerd, telt men veel monokini's op het strand. Waardoor pseudowetenschappers zouden kunnen stellen dat er een causaliteit bestaat tussen ijskreemverbruik en monokini's. Een kind weet dat de oorzaak bij de zonneschijn ligt en niet bij het verbruik van ijs. Inderdaad, de statistische benaming hiervoor is "correlatie", het gelijktijdig samengaan van bepaalde fenomenen die onderling niet causaal verbonden zijn.

    Maar deze redenering gaat natuurlijk niet op voor de verkozen regering en haar economisch beleid. Daar bestaat natuurlijk wel een causaliteit. Het is niet de zonneschijn die verantwoordelijk is voor de staatsschuld. Het is natuurlijk het gevoerde beleid.
    En Di Rupo heeft een punt wanneer hij vaststelt dat de staatsschuld ooit het snelst groeide tijdens een regering tussen christendemocraten en liberalen. Het klopt dat onder Wilfried Martens en jawel Guy Verhofstadt de staatsschuld in dit land ontspoorde. Een nefast beleid waar wij nu nog de gevolgen van dragen!
    Martens was zodanig bezig met de communautaire problemen dat hij de economie verwaarloosde. Bovendien kocht hij vele communautaire problemen af met extra geld. Het hellend vlak van Roncquières is daar nog een stille getuige van.
    Miljarden werden vergooid tijdens de "wafelijzerpolitiek", hetgeen betekende dat voor iedere frank voor Vlaanderen er één naar Wallonië moest gaan.
    Tijdens de regeringen Martens VERVIERVOUDIGDE de staatsschuld.
    Maar volgens Ivan De Vadder heeft deze toename van de staatsschuld niets te maken met wie aan het bewind was. Het was volgens hem wellicht toeval, of het had  te maken met externe feiten, waar de regeringspartijen GEEN ENKELE verantwoordelijkheid voor hebben...

    Waardoor bewezen is dat De Vadder NIETS van statistiek kent. Ivan De Vadder zou beter dit item schrappen uit De Zevende Dag. Mijn grootvader zei altijd: "Als je er niets van kent, moet je je mond houden". 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA gedwongen tot zweeppartij

    Het ziet er niet goed uit. Vorige verkiezing dacht Bart De Wever de opening te hebben gevonden: een regering met de PS en met Elio Di Rupo als premier. Di Rupo zou de hete kolen uit vuur mogen halen, in ruil voor een premierschap.
    Zulk scenario was niet nieuw, maar de PS met Elio Di Rupo bleek niet zo ontvankelijk als de VLD ten tijde van Guy Verhofstadt. Verhofstadt werd 14 jaar geleden maar al te graag premier in ruil voor zijn idealen. Hij nam er zelfs graag de groenen bij! In in de tweede regering Verhofstadt gaf de premier het Belgisch staatsburgerschap cadeau aan elke gelukzoeker ter wereld! De "Snel-Belgwet" betekende meteen ook het begin van de ondergang van de Vlaamse liberalen.

    Maar de Waalse socialisten verkopen hun vel veel duurder. Zij zijn niet geïnteresseerd in een premierschap in ruil voor een gehate verregaande staatshervorming. En Di Rupo ging uiteindelijk met alles gaan lopen. Het premierschap en een onnozele staatshervorming. Het NVA bleef ietwat verweesd achter.

    De gemeenteraadsverkiezingen betekenden een serieuze vooruitgang voor het NVA, maar op nationaal vlak maakt de partij nog steeds geen enkele kans. Enige tijd terug poneerde NVA-er Siegfried Bracke dat het tijd was voor een economische noodregering. Hij werd meteen teruggefloten door NVA-voorzitter Bart De Wever, maar uiteindelijk bleek Bracke toch het nieuwe partijstandpunt te vertolken. Het NVA trekt nu volledig de kaart van centrum-rechts Vlaanderen, maar botst meteen op een veto van CD&V. Bovendien lopen vele VLD-ers evenmin te springen voor een volgende regering met de Vlaams-nationalisten.
    Bart De Wever heeft samen met zijn gewicht ook een deel vertrouwen bij de bevolking verloren. Het nieuwe is er af. Het vorige scenario is mislukt en eigenlijk maakt de economische noodregering geen kans omdat de Walen het NVA nooit zullen tolereren.

    Vlaanderen stemt al jaren rechts en wordt al even lang links bestuurd. Dit is het failliet van ons systeem. Nu mag morgen 50% van Vlaanderen voor het NVA en Vlaams Belang stemmen, dan nog zal men er alles aan doen om dit land bijeen te houden, zelfs met een minderheid aan Vlaamse zijde. Men moet geen politicoloog te zijn om in te zien dat zo'n situatie niet eindeloos kan blijven duren.

    Het valt mij op dat de Vlamingen zeer laks zijn. We zijn een volk dat doorheen de eeuwen telkens weer opnieuw bestuurd is geworden vanuit een ander land of gebied. We hebben de Romeinen gehad, er waren de Franken (Fransen), er waren de Spanjaarden, de Oostenrijkers, de Nederlanders, de Duitsers   zer. Bijna gans Europa is hier ooit baas geweest en dat heeft ons volk weerloos gemaakt. We laten ons zelfs domineren door een minderheid van Walen en socialisten. We betalen braaf de extra belastingen van deze regering. We zagen wel eens, maar à font reageren we zelden.

    Ik heb het gevoel dat niemand in Vlaanderen het nog weet, zelfs het NVA niet. Want zeg nu eens eerlijk, een kopman die zelf geen kandidaat is om een regering te leiden. En voor welke staatsvorm staat men nog? Onafhankelijkeid, confederalisme of een gewone economische regering zonder staatkundige hervormingen? En wat gaat men met Brussel doen in de toekomst? Niemand die het écht weet.

    We doen dus maar voort. We betalen onze belastingen, we tolereren deze bizarre regering met haar eigenaardige regeringsleider. En misschien gaan we de volgende verkiezingen wel opnieuw voor de traditionele partijen stemmen. Je weet wel, die partijen die het land stilaan onbestuurbaar hebben gemaakt. Maar zo zijn we, stoere Vlamingen of moet ik zeggen "Belgen, de zogenaamde dappersten onder de Galliërs"...





    N-VA-voorzitter Bart De Wever. © belga.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is klaar voor een sociaal-economische herstelregering zonder PS na de verkiezingen. "Wij zijn bereid om vanaf de eerste dag de regering-Di Rupo te vervangen door een sociaal-economische herstelregering. Het confederaal model moet er ook komen, maar dat kan niet op één dag. We kunnen ons niet permitteren om één of twee jaar niet te besturen", zegt De Wever in een interview met De Zondag.

    "Zolang de PS mee bestuurt, zal dit land niet op de weg van het herstel gezet worden. Als de kiezer het ons toelaat, willen wij regeren zonder de PS", aldus De Wever. "Wij zijn bereid om vanaf de eerste dag de regering-Di Rupo te vervangen door een sociaal-economische herstelregering. (...) Het institutionele blijft wel daaraan gekoppeld: er moet een kaderakkoord zijn voor het confederalisme. Maar de mate waarin we die institutionele omslag kunnen doordrukken ligt in handen van de kiezer."

    De Wever wil niet meer "in de situatie van 2007 en 2010" verzeild geraken, "waarbij er onderhandeld wordt met een partij die niet vooruit wil en die gewoon wacht tot je opgeeft". "Wij kunnen niet blijven verkiezingen winnen, en tegelijkertijd onderhandelingen verliezen. Daarom zetten we nu druk op de PS.




    Huidig CD&V-voorzitter Wouter Beke. © belga.

    "Na de verkiezingen van 25 mei gaan we de vorming van een regering niet afhankelijk maken van een staatshervorming." Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in een gesprek met Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag. Een uitspraak die lijnrecht ingaat tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever, die dat net wél wil.

    De Wever was enkele weken geleden duidelijk: vóór het aantreden van een "sociaal-economische noodregering" na de verkiezingen van volgend jaar eiste hij staalharde garanties voor het uitwerken van een confederaal plan.

    Wouter Beke is daar volgens de kranten niet van overtuigd. Een zevende staatshervorming moet volgens hem géén onderdeel worden van regeringsonderhandelingen. "De formatie moet over het sociaal-economische gaan. De vorming van een nieuwe regering mag niet afhankelijk worden gemaakt van een nieuwe staatshervorming. Daar is trouwens een tweederdemeerderheid voor nodig. Dat op zich alleen zou de onderhandelingen al moeilijker maken."

    Een uitspraak waarmee hij de deur dichtslaat voor de N-VA. Beke laat ook verstaan dat hij geen ministeriële ambities koestert. "Indien ik die had, dan was ik in december 2011 vicepremier geworden", aldus de huidige en toekomstige CD&V-voorzitter.



    "Partij gebruikt leugenachtig discours"

    © belga.

    Brussels Open Vld-kopstuk Guy Vanhengel haalt in een interview met La Libre zwaar uit naar de N-VA. Vanhengel zegt dat de partij een leugenachtig discours gebruikt en dat het alles inzet op Antwerpen en niets op Brussel.

    Vanhengel verwijst onder meer naar de suggestie van Antwerps N-VA-burgemeester Bart De Wever om een gevangenis te bouwen in Marokko. "Het is onmogelijk en dient tot niets. Zo'n uitspraak scoort misschien goed bij de kiezer. Maar het toont vooral aan dat de N-VA meer en meer ideeën van het Vlaams Belang overneemt."

    Dat de N-VA die gelijkenis niet wil erkennen en ook geen duidelijkheid wil scheppen over haar separatistische agenda is volgens Vanhengel ronduit leugenachtig.

    "De Brusselaars moeten weten dat ze niets moeten verwachten van de N-VA. Het einddoel van de N-VA blijft de zaken te bemoeilijken om zo te komen tot een onafhankelijk Vlaanderen", zegt de Brusselse Open Vld-minister. Volgens Vanhengel gaat alle aandacht bij N-VA naar Antwerpen, niet naar Brussel: "N-VA-minister Bourgeois wil de afkorting van de IJzertoren (AVV-VVK, Alles voor Vlaanderen - Vlaanderen voor Kristus, red.) veranderen in AVA-NVA "Alles voor Antwerpen - Niks voor Anderen". "Alle aandacht gaat naar de toekomstige hoofdstad van Vlaanderen: Antwerpen."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gearresteerd koppel heeft seks in politiecombi
    Tina Arie (44) en Howard Windham (30) haalden het onderste uit de kan op weg naar de gevangenis.

    Een Texaans koppel was blijkbaar niet erg onder de indruk van hun arrestatie wegens drugsbezit. Toen Tina Arie (44) en Howard Windham (30) werden vervoerd naar de gevangenis, gaven ze zich immers over aan een potje orale seks op de achterbank van de politiewagen.

    De politie was opgeroepen voor een man die bewusteloos lag in een hamburgerrestaurant in Porter. Toen de agenten aankwamen, zagen ze dat Windham de man weer bij bewustzijn probeerde te brengen door hem in het aangezicht te slaan. De man die op de grond lag, bleek in het bezit van tientallen pillen. Tina Arie, die samen met Windham in de hamburgertent was, bekende dat zij die pillen aan het slachtoffer had verstrekt.

    Vreemd gedrag
    Windham en Arie werden gearresteerd op verdenking van drugsbezit en -verkoop en in de politiecombi gezet voor vervoer naar de gevangenis. Onderweg merkte de agent achter het stuur dat het duo op de achterbank zich vreemd gedroeg.

    Achteruitkijkspiegel
    Toen hij het hoofd van Arie niet meer kon zien van in zijn achteruitkijkspiegel, stopte de agent de auto en ging hij kijken wat er aan de hand was. Tot zijn verbazing moest de wetsdienaar vaststellen dat Arie haar kompaan een orale beurt aan het geven was. De agent zag duidelijk de staat van opwinding waarin het lid van Windham verkeerde. De politieman beval het koppel te stoppen met hun esbattementen en zette zijn weg naar de politiepost voort.

    Arie en Windham werden opgesloten op beschuldiging van drugsbezit en de verkoop van verdovende middelen. Geen van beiden werd aangeklaagd voor hun exploten op de achterbank van de politieauto. (eb)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw diamantair ontvoerd in Dubai

    Ik ben zelf al in Dubai geweest. Als we aan Dubai denken, dan denken we meteen aan megalomane projecten die de skyline inpalmen, zoals de Burg Kalifa van 1 kilometer hoog! Maar Dubai is ook een land waar alle vrouwen gesluierd rondlopen. En een Westerse zomers geklede vrouw wordt er al snel aanzien als een prostitué. Ook verhalen als zouden rijke Arabieren kamelen (of geld) willen ruilen voor blonde Westerse vrouwen zijn er raar maar waar harde realiteit. Dubai houdt er een eigen moraal op na als het gaat over vrouwenrechten en seksualiteit.

    Dat ervoer een rijk diamantair toen hij met zijn knappe Westerse vrouw in Dubai verbleef. Hij botste tijdens een aantal recepties telkens op een sjeik. Na een drietal keer nodigde deze sjeik het koppel bij hem thuis uit om samen oudejaar te vieren. Toen het koppel aankwam in de prachtige residentie deelde men mee dat vrouwen en mannen apart feest vieren in Dubai. De vrouw werd afgeleid naar de vrouwen en de man mocht de avond doorbrengen in mannelijk gezelschap. Toen de avond op haar einde liep meldde de man dat hij naar huis wou en vroeg zijn vrouw te roepen. Echter, men antwoordde hem dat hij zonder vrouw was aangekomen. De diamantair maakte kabaal, maar niets baatte. Zijn vrouw was nergens te bespeuren. Radeloos vroeg hij steun aan interpol. Men onderzocht beelden van de luchthaven en overal waar hij met zijn vrouw was geweest in Dubai. Echter, geen enkele foto of beeld van het koppel bleek terug te vinden. Sommigen beweren dat sjeiks er almachtig zijn en bijna alles kunnen manipuleren. Ondertussen is de diamantair al maanden op zoek naar zijn vrouw, die wellicht opgesloten zit in de harem van een sjeik in Dubai...


    Hieronder nog een leuk artikel over de moraliteit in Dubai   

    Dubai verleent gratie aan Noors slachtoffer verkrachting

    De Noorse vrouw die in Dubai een celstraf kreeg van 16 maanden omdat ze was verkracht , heeft haar paspoort terug gekregen en mag het land verlaten. Ook haar celstraf is teruggedraaid. 

    Foto:  AFP

     Bekijk video

    Dat heeft ze verteld aan AP. "Ik ben heel erg blij",  laat ze weten. "Ik heb mijn leven terug. Dit is een geweldige dag."

    De 24-jarige Marte Dalelv was in maart voor een zakenreis in het land toen ze werd verkracht door een collega.

    Nadat ze aangifte had gedaan tegen de man werd ze gearresteerd door de politie. Op 17 juni werd ze veroordeeld voor buitenechtelijke seks en het drinken van alcohol. Dalelv had beroep aangetekend tegen de veroordeling. Deze zou in september dienen.

    Noorse regering

    De Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Espen Barth Eide, twitterde: ''Marte is vrijgelaten. Dank aan iedereen die steun betuigde.''

    De Noorse regering zei dat ze dagelijks via diplomatieke kanalen contact had met de autoriteiten van Dubai over Dalelv, sinds ze was veroordeeld. Volgens de Noren was de veroordeling een schending van de mensenrechten.

    Verkrachter

    Ook de verkrachter zelf werd veroordeeld, tot 13 maanden cel, wegens buitenechtelijke seks en alcoholgebruik. De man is een collega van Dalelv en heeft eveneens gratie gekregen.

    Door: NU.nl/ANP
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hogeschool Gent is nergens te bespeuren...

    Vijf Belgische universiteiten in ranking van Times

    do 03/10/2013 - 07:34 Belga België heeft voortaan vijf universiteiten in de top-200 van de prestigieuze "Times Higher Education World University Rankings". Twee jaar geleden waren het er nog maar drie. Onze best scorende universiteit is nog steeds de KU Leuven op plaats 61.

    Nieuwste telg in het clubje is de Université Libre de Bruxelles (ULB), die meteen stevig binnenkomt op de 176ste plaats. De Leuvense universiteit is wat gezakt, van de 58e naar de 61e plaats.

    De Gentse universiteit doet het dan weer goed met een stijging van de 93e naar de 85e plaats. UGent stond twee jaar geleden nog op de 106e plek.

    De universiteit Antwerpen was vorig jaar nieuwkomer in de top-200 en rukt verder op, van 192 naar 164. De Université Catholique de Louvain (UCL) stond vorig jaar nog op die stek, maar daalt nu naar 172.

    Europese universiteiten verliezen pluimen

    Een trend is wel dat de Europese topuniversiteiten terrein verliezen. Oxford handhaaft haar tweede stek, maar ETH Zürich - Swiss Federal Institute of Technology Zürich, de wereldwijde nummer 1 buiten de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, verliest twee plaatsen en staat nu op 14. De universiteit van München tuimelt buiten de top-50 en gaat van 48 naar 55. Troost voor Europa is dat de universiteiten in de Scandinavische landen mooie rapporten kunnen voorleggen.

    De Angelsaksische landen domineren nog altijd de top-10, met zeven Amerikaanse en drie Britse universiteiten. De California Institute of Technology voert voor het derde opeenvolgende jaar de lijst aan.

    De sterkste vertegenwoordiger van Europa blijft het Verenigd Koninkrijk, met 31 universiteiten in de top-200. Nederland heeft er 12, Duitsland 10. België heeft er nu dus vijf. De ULB schiet als een komeet de hoogte in dankzij de uitstekende prestaties op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, en dan vooral de mate waarin onderzoek van de universiteit wordt geciteerd.

    De Times Higher Education World University Rankings is een van de meest bekeken universiteitenrangschikkingen. Er wordt onder meer gekeken naar onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, kennisoverdracht en internationale openheid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielcentrum in Afghanistan

    ‘Bouw asielcentrum in Afghanistan’

    ANTWERPEN/KABUL – Om toestanden zoals de gedwongen uitwijzing van de Afghaanse asielzoeker Navid Sharifi in de toekomst te vermijden, wil Bart De Wever een gesloten asielcentrum in Afghanistan bouwen.

    Voor De Wever mogen uitgewezen loodgieters zoals Navid Sharifi alvast het sanitair voor een asielcentrum beginnen leggen.

    Met een gesloten asielcentrum in Afghanistan zouden toekomstige vluchtelingen alvast in hun land van herkomst op de afwijzing van hun asielaanvraag kunnen wachten, vindt De Wever. “Op die manier vermijd je schrijnende toestanden zoals met Navid Sharifi of Parweiz Sangari, die hier reeds een echt leven hebben opgebouwd, met vrienden, een relatie, een job… dingen die je allemaal niet moet opgeven als je netjes in je land van herkomst de uitkomst van de asielprocedure afwacht.”

    Daarnaast zou een faciliteit in het buitenland volgens de Antwerpse burgemeester ook de druk op de sowieso al overbevolkte detentiecentra in België wat kunnen lenigen. “Vergelijk het met mijn voorstel om een Belgische gevangenis in Marokko te bouwen. Met de 1 236,5 Afghanen die momenteel illegaal in ons land verblijven, kun je met gemak een asielcentrum in Kabul vullen. Hen eerst naar hier laten komen en zo bovendien mensensmokkel stimuleren heeft geen enkele zin. En ook de asielzoekers zelf varen er wel bij: gedaan met de traumatische ervaring van de gedwongen uitwijzing, simpelweg de deur openzetten en laten lopen volstaat.”

    Schijnhuwelijk

    Intussen kunnen de asielzoekers in spe zich alvast beginnen inburgeren, vindt De Wever. “Concreet denk ik dan aan het volgen van lessen Nederlands en VDAB-cursussen voor knelpuntberoepen. Maar we zouden ook computers ter beschikking kunnen stellen zodat ze alvast een schijnhuwelijk kunnen regelen via www.rendezvous.be. En het moet perfect mogelijk zijn om een deal te sluiten met BPost en Het Rode Kruis om zaad te laten invriezen en op te sturen naar Vlaanderen, zodat ze hier alvast aan een gezin kunnen beginnen.”

    De Wever denkt dat de bouw van zo’n centrum snel van start kan gaan. “Nu Navid ginder zit, kan ie alvast met het sanitair beginnen. Parweiz kan ondertussen al wat tralies smeden. En als we binnenkort nog enkele metsers en schrijnwerkers terugsturen, staat dat hele centrum in no time recht,” voorspelt de N-VA’er.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straffe Hendrik belooft revolutie in de ambtenarij...
    Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert. © photo news.

    Diegenen die ooit de Britse serie "Yes Minister" hebben gezien zullen zich weinig zorgen maken. "Straffe" Hendrik Bogaert doet misschien wel boude uitspraken, maar onze ambtenarij is zo sterk en spitsvondig dat alle maatregelen slechts matig effect zullen hebben. Men gaat zogezegd de ambtenaren jaarlijks evalueren. Wie gaat dat doen en wat zijn de normen? Als de ambtenaren zichzelf moeten evalueren, zal er weinig veranderen. Als de norm 50% van de privésector is, dan zal de meerderheid slagen en misschien zelfs nog een extra premie opstrijken. Zo gaat dat in ons land.
    Maar ik geef toe. Het klinkt vernieuwend en gedurft. Hendrik Bogaert heeft politiek gescoord en dat was toch de bedoeling. De ambtenarij is nu aan zet en de wedstrijd is nog lang niet gespeeld.

    Over twee à drie weken bestaan er geen vastbenoemde ambtenaren meer op de federale ministeries. "Wie niet presteert, kan ontslagen worden", zegt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) in De Morgen.

    De reeks ingrepen die Bogaert doorvoert, betekenen het einde van de vaste benoeming. Eerstdaags wordt het sluitstuk goedgekeurd. De nieuwe jaarlijkse evaluatie wordt daarin gekoppeld aan de loopbaan. Lees: wie het goed doet, krijgt promotie. Wie het slecht doet, vliegt buiten, statutair of niet.

    "We krijgen een modern personeelsbeleid", aldus de staatssecretaris. "Met als motto: de beste man op de beste plaats. En ook iemand die 25 jaar statutair is, kan daarin zijn job verliezen als hij niet presteert. Dit is een harde consequentie. Maar tegelijk zullen we het blazoen van de andere ambtenaren oppoetsen."

    Ongeveer twee derde van de 69.400 federale ambtenaren zijn vandaag statutairen. Ambtenaren die heel goed presteren, zullen beter beloond worden. "Wie uitzonderlijk werkt, kan sneller carrière maken. Wie gewoon voldoet, wat trager."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy van Wanten is geen "..."

    BRON: HLN

    UPDATE De VRT heeft na een gesprek met Frans Vancoppenolle, de echtgenoot Wendy Van Wanten, beslist om de kwetsende zin over Van Wanten te schrappen uit de fictiereeks 'Albert II'. Vancoppenolle ziet als gevolg af van verdere gerechtelijke stappen. Dat meldt VRT in een persbericht.

    Tijdens de derde aflevering van de VRT-reeks 'Albert II' deelde Van Wanten, de artiestennaam van Iris Vandenkerckhove, gespeeld door Goedele De Raedt, het bed met prins Laurent, wat Paolo de reactie ontlokte: "het is een hoer jongen. Laat ze gaan".

    Vandenkerckhoves manager en echtgenoot Frans Vancoppenolle pikte die uitspraak niet en dreigde ermee klacht in te dienen tegen de openbare omroep. Zo ver komt het dus niet.

    De VRT nodigde Vancoppenolle vandaag uit voor een gesprek. Beide partijen kwamen tot een akkoord om de bewuste passage te schrappen uit de aflevering in 'Ooit Gemist', het video-op-aanvraag-aanbod van de VRT, en de dvd's van de reeks. Daarop ziet Vancoppenolle af van verdere gerechtelijke stappen.

    "VRT betreurt dat mevrouw Vandenkerckhove zich door de recente aflevering gekwetst voelt", meldt de openbare omroep in een persbericht. De omroep verontschuldigt zich ook voor het leed dat de Vlaamse zangeres heeft ervaren.

    Sommigen zijn vergeten de rol die Wendy speelde in het erotische programma Pin-Up club. Nochtans als je haar naam googelt heb je onmiddellijk tientallen hits en foto's. Zoals elders beschreven is de serie Albert II ondermaats en zijn de dialogen amateuristisch. Het zou dus best kunnen dat Koningin Paola nooit zulke woord in haar mond heeft genomen. Maar eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat Wendy geen "heilig" imago had 20 jaar geleden. De foto's zijn hiervan getuige.







    Bijlagen:
    bigben1524-wendyvanwanten-pin-up-club-1989-12-23.jpg (43.2 KB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Federatie Wallonië-Brussel...
    Rudy Demotte (PS). © photo news.

    Het is zover. Sinds enige tijd noemt de Franstalige gemeenschap zich de Waals-Brusselse Federatie. Hoera!
    We hebben geluk dat de Franstalige Gentenaars en Knokkenaars ook geen deel uitmaken van de Franstalige gemeenschap want anders had de benaming wel eens De Knokse-Gentse-Brusselse-Waalse Federatie kunnen zijn.
    Waarmee de belachelijkheid van de benaming onmiddellijk is bewezen.

    De Brusselse minister-president verkondigde gisteren tegelijkertijd dat Brussel een volwaardige entiteit is, een volwaardig gewest. Wat is het nu? Is het een Federatie met Wallonië of is het een volwaardig gewest?

    Eigenlijk lijkt dit alles vooral op een warboel, een mossel noch vis situatie. En het zijn onze Vlaamse politici geweest, die deze toestand mee hebben veroorzaakt. Brussel had NOOIT een apart gewest moeten worden. Voor diegenen die ooit publiek recht hebben gekregen, een gewest staat voor een zelfstandige economische entiteit. Brussel kan nooit als economische entiteit zelfstandig overleven. Het is eerder een sociaal kerkhof dat enkel en alleen met de steun van Vlaanderen kan overleven. En dan is een beetje dankbaarheid wel op zijn plaats. Maar in ruil voor deze miljoenen transfers heeft men de Waals-Brusselse Federatie opgericht.

    Deze week was ik op zoek naar een hotel in de Ardennen en ik botste op de gratis folder Vakantie in Brussel en Wallonië! Bij God wat heeft Brussel met de Ardennen te maken. En daar dan een heuse folder aan besteden (met overheidsgeld).
    Iemand die zijn vakantie in de natuur wil doorbrengen is toch nooit op zoek naar een grootstad als Brussel. De pagina's die daar aan worden gewijd zijn verloren geld. Men geeft een verkeerd signaal en het is verloren geld.

    Hoe kan men deze situatie recht trekken? Er is geen één politicus in dit land die het weet. Als je de Vlaamse Nationalisten bezig hoort, dan wordt men plots heel vaag. Natuurlijk dat er extreem-rechtse groeperingen bestaan die maar al te graag de wapens zouden opnemen bij een eventuele boedelscheiding. Maar dat wil niemand gezegd hebben. 99% van onze bevolking wil een democratische diplomatieke oplossing voor Brussel. Voor mij bestaat er maar één oplossing en dat is van Brussel een stadstaat maken of een Europees gewest. Brussel heeft het voordeel dat het de hoofdstad is van Europa en misschien dat de Europese regeringsleiders er wat in zien om deze stad een apart statuut te geven.

    Maar wat dan met Brussel de zogezegde Vlaamse hoofdstad? Historisch bekeken kan Brussel nooit een "Vlaamse" hoofdstad zijn. Brussel ligt in brabant en het hertogdom Brabant is niet hetzelfde als het graafschap Vlaanderen. Dikwijls vochten de Brabanders tegen de Vlamingen, zoals op de 11e juli van het jaar 1302! Ik heb zelfs een voorouder Hendrik Van Wilre die samen met de Fransen meevocht tegen de Vlamingen. 11 juli vieren op de Grote Markt van Brussel is als Duitsers die hun nederlaag tijdens WOII zouden vieren in Berlijn! Maar bon, niemand die het blijkt te weten of wil weten.

    Voor mij mag een andere stad hoofdstad van Vlaanderen worden: Het prachtige Brugge of het mooie Gent. Antwerpen is dan misschien wel het meest nationalistisch, het maakt historisch gezien ook deel uit van Brabant. En er zijn er die zelfs Mechelen als hoofdstad willen. Het ooit zo verloederde Mechelen als hoofdstad...Het kan verkeren. Tenslotte kan men er ook voor opteren om kleine stukjes van Brussel aan Vlaanderen toe te kennen. Stukjes rondom het Vlaams parlement bij voorbeeld. En zo zou Brussel nog steeds al administratieve hoofdstad van Vlaanderen kunnen dienen.

    Een ding is zeker: We moeten vooruit! We hebben te lang onder het juk gestaan van de Waalse socialisten en binnen Europa is er plaats voor kleine staatjes, zoals Denemarken, Estland, Letland en Litouwen. Vroeger waren dergelijke landen een kort leven beschoren. Ze werden keer op keer opgeslokt door hun grotere buren. Maar dankzij Europa zou Vlaanderen bestaansrecht kunnen krijgen. Dat we Brussel deels moeten opofferen neem ik er graag bij.

    Heeft U recent nog Brussel bezocht? Er zijn mooie kanten, maar er zijn straten waar je je beter niet vertoont 's avonds. Soms waan je je in het buitenland. De discussie Vlaams-Frans wordt door de realiteit ingehaald. Vele gebieden zijn zelfs niet meer Frans, maar Congolees of Arabisch. Naar het schijnt wonen er momenteel minstens 30% moslims in Brussel. Dat zullen toch geen Europeanen zijn, neem ik aan.

    Het is natuurlijk wel zo dat een nieuw onafhankelijk Brussel een degelijke grondwet moet hebben met daarin bescherming voor alle etnische, taalkundige en religieuze groepen. Anders zou het een onverdraagzaam Brussel worden, waar kleine etnische groepen worden gediscrimineerd, zoals in Zuid-Afrika vandaag de dag. En dat zou dan ook geen vooruitgang zijn.

    De staatshervorming bouwt Brussel verder uit tot volwaardig gewest. Dat heeft minister-president Rudy Demotte gezegd in zijn toespraak naar aanleiding van het feest van de Franse Gemeenschap. "Brussel behoort geen externe gemeenschap toe, maar is van de Brusselaars". De Franse Gemeenschap van België viert zijn officiële feestdag op 27 september, dag waarop de Nederlandse soldaten in 1830 zich terugtrokken uit Brussel, waar ze strijd leverden tegen de Belgische patriotten.

    Zelf noemt de Franse Gemeenschap zich tegenwoordig de Fédération Wallonie-Bruxelles (FWB), een benaming waarmee Walen en Franstalige Brusselaars beter hun onderlinge verbondenheid willen tonen.

    Brussel en Wallonië kunnen niet naast elkaar bestaan, zei parlementsvoorzitter Jean-Claude Luperto. "Als we de FWB morgen afschaffen, zou er meteen een nieuwe complexe administratieve structuur moeten komen om de solidariteit tussen Wallonië en Brussel te organiseren".

    Volwaardig gewest
    Minister-president Rudy Demotte had het vooral over de staatshervorming en de nieuwe bevoegdheden die de Franse Gemeenschap krijgt, onder meer rond kinderbijslag en gezondheidszorg. Volgens Demotte bevestigt de staatshervorming dat Brussel een volwaardig gewest is, evenwaardig aan Vlaanderen en Wallonië.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!