Deze dag is de eerste dag van de rest van ons leven! En als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Disclaimer: alle overeenkomsten met bestaande toestanden of personen zijn louter toevallig!
30-05-2013
Avondwandeling
Het miezerige, kille weer en tegenzin om me tussen mensen te begeven, hielden me gisteren het grootste deel van de dag binnen. Niet dat ik hier veel heb uitgericht, alleen het allernoodzakelijkste deed ik. Tegen de avond, het uur dat de meeste mensen naar huis gaan, vertrok ik toch naar het natuurgebied dat hier niet zo ver af ligt. Behoefte aan beweging en frisse lucht was sterker dan mijn drang tot alleen-zijn met mijn verdriet.
Er viel een fijne motregen, de paden waren modderig zodat het uitkijken was om niet uit te glijden. Echter, wat ik zag was een streling voor het oog. Fluitekruid, meidoorn, boterbloem, lisbloem, smeerwortel, en meer paarse, gele en witte bloemen die ik niet meer direct bij naam kende, het bloeide allemaal! Het rook naar honing. Ik passeerde drie witte ganzen die me toesnaterden dat ik hen best niet te dicht naderde, in de sloten zwommen wilde eenden, een meerkoet, twee futen. Ergens in de populieren en treurwilgen floten vogels allerhande. Slechts heel af en toe stak een jogger me voorbij of iemand die verkoos door het natuurgebied van werk naar huis te fietsen. Voor de rest, geen mens, alleen natuur.
Rust en berusting.
Waarom heb ik zo lang gewacht om hier opnieuw te komen wandelen?
"Ik kwam terug van zee, zo rood als een kreeft, verbrand door de zon".
Zo kort was het droombeeld dat ik had in de nacht voor de fatale dag aan zee vorige week, maar hij bleef me bij. Gisteren dacht ik er tijdens mijn avondwandeling aan terug. Wat betekent dat beeld? Dat ik een mooie dag aan zee heb doorgebracht, maar met veel pijn terug naar huis zou gaan en duidelijk gemarkeerd zou zijn voor lange tijd. Dat is ook gebeurd! Was het een voorspellende, een waarschuwende droom? Betekent dit dat, wat gebeurd is, ook moést gebeuren? Dat het zo voorzien was?
Hoe ouder we worden, hoe meer ex'en we hebben. Een ex-echtgenoot, ex-collega's, eczema en eksterogen. En in mijn geval ook een ex-BesteVriend.
We hebben allemaal onze scherpe kantjes, maar we hebben allemaal ook goede eigenschappen. Echter, als iemand boos op je is, worden die laatste blijkbaar onzichtbaar maar worden de eerste reusachtig uitvergroot, bijgekleurd en vettig uitgesmeerd in een roddelcampagne. "Het zegt veel over hem", schreef een gemeenschappelijke kennis me. Inderdaad, maar het doet toch pijn, meer pijn dan ik eerst voelde.
Ik vermijd nu heel bewust de plaatsen waar ik de ex-BesteVriend zou kunnen ontmoeten, geducht voor zijn stoute scherpe tong. Gelukkig ken ik zijn dagschema zo'n beetje, weet ik waar en wanneer hij boodschappen doet en waar hij bij voorkeur zijn koffietjes gaat drinken. Ben ik boos op hem? Eigenlijk niet. Ik voel vooral verdriet. Het zoveelste verdriet in mijn leven, maar dat leven gaat verder!
De psycholoog die ik maandag voor het eerst sprak, zal me begeleiden bij de uitbouw van mijn verdere leven. Maar eerst moet ik uit deze depressie geraken, waar ik door de gebeurtenissen van de afgelopen week dieper en dieper in ben weg gezakt. Zolang het op eigen kracht kan, weiger ik medicatie.
En, wat hebben we geleerd vandaag? 1. Wie bij jou zwaar roddelt over een ander, zal vroeg of laat bij een ander roddelen over jou. 2. Neem nooit meer iemand zo vlug en compleet in vertrouwen. En het belangrijkste: 3. Je hebt niemand anders nodig om je eigen leven te leiden (al zou een engel die je af en toe eens in zijn armen neemt, zeer welkom zijn).
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!