Soorten curry.zie foto.
Ingrediënten: voor 4 personen :
800gr. zalm of staartvis"lotte" 200gr grijze garnalen 8 wortelen 2 kleine courgettes 1 ajuin 2 cm.verse gember 1 à 3 teentjes look 4 koffielepels.curry 600ml. kokosmelk ( doos) zout / peper 50 gr.boter
recept :
Snijd de wortels en de courgettes in fijne reepjes (tagliatelles), wortelen 2cm en de courgettes 4 à 5 cm. Snijd de ajuin in fijne ringen. Rasp de gember en pers de look. Snijd de vis in blokjes (2 à 3 cm ).
Neem een cocotte of kasserol en laat de ajuin met de boter zachtjes kleuren en voeg de look,de gember,de curry, zout en peper toe en meng alles op een zacht vuurtje tot er een deegachtige consistentie bekomen wordt.
Bevochtig met de kokosmelk en laat koken tot er zich bubbels vormen. Voeg de tagliatelles van de groenten toe en laat 10 minuten koken op een middelmatig vuur.
Voeg de zalm toe en laat hem een vijftal minuutjes pocheren. Vervolgens de garnalen en laat nog een drietal minuutjes verder pocheren. De zalm zeker niet langer dan 10 minuten laten koken !!!
Dien op met basmati-rijst of tagliatelli of fussilly enz....
Wijntip : Pinot Noir uit de Jura of de Elzas (Alsace)
Cleo 2007
PS : Dit is een gerechtje dat niet al te veel calorieën bevat, goed voor de lijn dus !
|