NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Belgische bieren + bierviltjes
Inhoud blog
  • Brouwerij "Rodenbach"
  • Brouwerij " 't Duo"
  • Brouwerij "Wenbrew"
  • Brasserie "Warsage"
  • Brouwerij "Weldebrouck"

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Ik ben een 82jarige gepensioneerde Hoofd-inspecteur van eerste klasse -officier van gerechtelijke politie en Hulpofficier van de Procureur des Konings.  Mijn hobby's zijn vooral alles wat Antwerpen aangaat en voetbal.


    Belgische bieren
    08-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "De Leite"

                                                                              BROUWERIJ  DE LEITE

                                                                          

    Brouwerij De Leite is een Belgische brouwerij, gelegen in de Leitestraat nr 32 te Ruddervoorde in de provincie West-Vlaanderen.

    De brouwerij werd in april 2008 opgericht door hobbybrouwer Luc Vermeersch, samen met Etienne Van poucke en Paul Vanneste. De eerste twee hadden eerst een brouwcursus bij brouwerij Alvinne gevolgd. In februari 2011 werd de capaciteit van de brouwerij uitgebreid met grotere brouwketels. De brouwerij beschikt over een kookketel van 62,5 hl, een maisch-filterkuip met een capaciteit van 80 hl (waarin gewoonlijk brouwsels van 30 hl gemaakt worden), een gekoelde gisttank met een volume van 50 hl en een lagertank van 60 hl. Het eerste bier dat ze op de markt brachten was Femme Fatale.

    Enkele van hun bieren :Femme Fatale - Bon Homme - Enfant Terriple - Ma Mère Spéciale - Cuvée Mam'zelle - Cuvée Jeun'homme - Cuvée Soeur'Ise - Fils à Papa - Halleschelle -

    Bronnen : Wikipedia + site van "Belg en Bier".

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

        

        

                                          

     
                                                                                         -o-o-o-O-o-o-o-

    08-04-2018, 10:41 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie "Du Renard"

                                                                             BRASSERIE  DU RENARD

                                                                                      

    De Brasserie du Renard is gelegen aan de rue Leopold Vanmeerbeek 31 te 1390 Pécrot en is een actieve microbrouwerij in Grez-Doiceau, die ambachtelijk bier produceert volgens originele recepten op basis van specerijen of vers fruit, opererend in de vorm van een participatieve coöperatie die openstaat voor alle burgers die zijn waarden delen, en de menselijke en financiële middelen voor sociale doeleinden : de actieve en ondersteunende ondersteuning voor lokale ambachtelijke productie met respect voor de mens en zijn omgeving, deelname aan het GeT'it-netwerk dat tot doel heeft de economie in de regio te verplaatsen Grez-Doiceau, evenals training en ondersteuning voor het inbrengen van mensen in de samenleving.

    De Brasserie du Renard produceert, in zijn 10-liter brouwerij, in zijn faciliteiten 4 bieren waarvan het bijzondere is om specerijen of vers fruit onverwerkt en zonder toegevoegde suiker te bevatten.

    Enkele van hun bieren : "La Blondasse" - "L'Adorée" -" La Rousse de Poire" - "Brunette"

    Bronnen : site van de Brasserie en site van "Belg en Bier" voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brasserie :

               

                 
           
                                                                                        -o-o-o-O-o-o-o-

    08-04-2018, 10:35 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Eutropius"

                                                                          BROUWERIJ  EUTROPIUS

                     Brouwerij Eutropius is een Belgische microbrouwerij, gelegen aan de Hogeweg 263 in Menen in de provincie West-Vlaanderen


    Brouwerij Eutropius werd opgericht in juni 2011 in de oude gebouwen van brouwerij Alvinne te Heule. De installatie werd gedeeltelijk overgenomen en tot mei 2016 werd op dezelfde installatie verder gebrouwen. In mei 2014 werd de brouwerij overgenomen door de eigen brouwmeester waarna de huisstijl werd gemoderniseerd. Ook het gamma werd hierbij aangepast. De vroegere brouwer staat nog steeds aan de roerstok. De brouwzaal te Heule heeft een maximale capaciteit van 500 liter per brouwsel en kan maximaal 2 brouwsels per dag verwerken.

    In mei 2016 werd de installatie te Heule opnieuw doorverkocht, wederom aan een startende brouwerij, brouwerij De Feniks, onder leiding van Gino Vantieghem (ex Liefmans) en opgericht in juni 2016. Brouwerij Eutropius verhuisde haar activiteiten naar Menen.

    Brouwerij Eutropius brouwt vooral voor derden: brouwerijen, bierfirma's, verenigingen, particulieren,... Ongeveer 95% van de totale omzet wordt op deze manier 'onder contract' gebrouwen.

    Bieren onder eigen merk

    First Angel - Winterse Heerlijkheid - Stout Bruintje - Vinkenier - Remembrance '14-'18, - Oscar - Stafke - 

    Bieren gebrouwen voor derden :]
    Gerard Blond - in opdracht van "Heule Rondt"
    - Gerard Bruin- in opdracht van "Heule Rondt"
    - Gold, blond - in opdracht van "Gold swimming team"
    - De Negentiende, blond, in opdracht van "Supportersclub Quicky"
    - Moorseelnaerke, blond,, in opdracht van de "werkgroep kasteelfeesten Moorsele"
    - aardman, blond, in opdracht van "herenkapper & barbier Haartiest"

    Bronnen : Wikipedia + de site van de Belgische Bieren "Belg en Bier" vooor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

          


           

          

                                                                 

                                                                                         -o-o-o-O-o-o-o-

    08-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "De Vlier"

                                                                              BROUWERIJ  DE VLIER

                                                                               

    Brouwerij De Vlier is een Belgische brouwerij te Holsbeek in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen aan de Leuvensebaan nr 219 te Holsbeek

    Brouwerij De Vlier werd op 10 maart 2008 opgericht door Marc Andries, ingenieur in de scheikunde en landbouw, optie biotechnologie. Voordien was Marc Andries nog werkzaam in Brasserie d'Achouffe en Brouwerij Haacht (zie ook de albums bij FB). Oorspronkelijk was de brouwerij gevestigd te Vlierbeek (een parochie van Kessel-Lo, dat op haar beurt een deelgemeente is van Leuven). Vandaar de naam “De Vlier”. Het eerste bier uit 2008 kreeg dan ook de naam “Kessel Blond”, naar Kessel-Lo.
    Vrij snel werd duidelijk dat de ligging van de eerste brouwerij niet ideaal was. Daarom werd in het najaar van 2009 verhuisd naar Holsbeek. Om de productie te kunnen vergroten, werden 2 gistingstanks van 1000 liter aangekocht.

    De bieren van brouwerij De Vlier worden vermeld als Vlaams-Brabantse streekproducten.

    Enkele van hun bieren :Brut, blond aperitiefbier - Carrousel - De Vlier X-Mas - Ferme Framboos - Gulden Delle - Holsbeek Lentetripel - Kessel 69 -Kessel Blond.

    Bronnen : Wikipedia en de site van Belg en Bier.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

        

            

                                      

                                                                                                 -o-o-o-O-o-o-o- 

    08-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie Artisanale "La Frasnoise"

                                                             BRASSERIE ARTISANALE  LA FRASNOISE

                                                                           

    Brasserie Artisanale La Frasnoise is een kleine artisanale brouwerij, gelegen in Frasnes-lez-Buissenal, in de rue Basse nr 5, net over de taalgrens in de provincie Henegouwen in België. Deze streek is bekend als het Pays des Collines ofwel Heuvelland.

    In 1900 telde België 3223 brouwerijen, bijna elk dorp had zijn eigen brouwerij en sommige zelfs meerdere. In 1970 waren er nog amper 120 over. Maar de smaak van de consumenten veranderde en bijgevolg werden er sindsdien veel nieuwe kleine brouwerijen opgericht. De bierliefhebbers zoeken namelijk naar kwaliteitsbieren met een origineel en bijzonder karakter.

    Bruno Delroisse had een boekhandel en was als amateurbrouwer actief in de oude drukkerij van zijn vader. Na de nodige opleidingen besloot hij zich volledig toe te leggen op het brouwen. In oktober 2005 had Frasnes opnieuw een brouwerij, gevestigd in een oud gebouw dat stijlvol gerestaureerd werd.

    Enkele van hun bieren : Blancs Mongnis - Givrée Frasnoise - Caméléonne - Rétro Frasnoise.

    Bronnen : Wikipedia en de site van "Belg en Bier" voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brasserie :


        

                                                         

                        
                                                                                       -o-o-o-O-o-o-o-

    07-04-2018, 16:26 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij " 't Graverhopke"

                                                                       BROUWERIJ  'T GRAVERHOPKE

               Brouwerij ‘t Gaverhopke is een Belgische brouwerij gelegen in de Platanendreef nr 16 te Waregem in de provincie West-Vlaanderen.


    De brouwerij werd in 1994 opgericht door Erik Ameye en echtgenote Christiane Soens in Stasegem. Toen hij op pensioen ging, werd de brouwerij op 1 oktober 2007 overgenomen door Gudrun Vandoorne en Bruno Delrue. Gudrun is de brouwster en werd in 2010 verkozen tot "Nieuwe onderneemster van het jaar". In 2012 werd een nieuwe grotere brouwinstallatie geïnstalleerd met een brouwcapaciteit van 1000 liter per brouwsel. In 2015 verhuisde de brouwerij naar de beschermde hoeve

    Bronnen : Wikipedia en de site van "Belg en Bier" voor de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                                         


         

          

                                                                    
                            
                                                                                    -o-o-o-O-o-o-o-

    07-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    06-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Gemeldorp"

                                                                            BROUWERIJ  GEMELDORP

                                                                                

    De Brouwerij is gelegen in de Elleboogstraat nr 29 te Deftinge-Lierde.

    Sinds 8 november is de brouwerij een goedgekeurde ambachtelijke brouwerij geworden door het FOD Economie ...

    De over-grootvader Gonzales Tessely was een ambachtelijke brouwer en de stichter is trots zijn ambacht te mogen verder zetten ...

    Bieren : vooral bieren met het etiket "Gaudium" die verschillende beroepen aanduiden zoals bakker - Chef-kok - ITCbrouwer - grafmaker -metser - imker en nog vele andere beroepen.
    Tevens werden er etiketten gemaakt voor de firma Hako uit Erpe-Mere - "Olav" voor het Mattentaartenhuis in Geraardsbergen en een etiket voor de 30ste verjaardag van Sarina.

    Bronnen : de site van de brouwerij en de site van "Belg en Bier", voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij

        

         



                                                                                                 

                                                                                     -o-o-o-O-o-o-o-

    06-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie "Grain d'Orge"

                                                                      BRASSERIE   GRAIN D'ORGE

                                                                                    

    Brasserie Grain d'Orge is een Belgische microbrouwerijin de rue Laschet 3 te Plombières in de provincie Luik.

    De brouwerij werd opgericht in 2002 door Benoit Johnen & Vivian Langhor. Johnen brouwde gedurende enkele jaren bij brouwerij Piron, die hun activiteiten moesten staken door grote technische problemen in 1996. In 1997 namen Benoit en Vivian het dorpscafé “Dodémont” over en doopten het om tot “Au Grain d'Orge”. In een bijgebouw van het café werd een microbrouwerij geïnstalleerd met materiaal gekocht van de voormalige brouwerijen La Magnonnette en Ruwet. Op 19 april 2002 kwam hun eerste bier 3 Schténg op de markt. In 2003 werden de bieren Brice en Joup gelanceerd. In 2007 werd een capaciteit van 750 hl bereikt en diende men uit te kijken voor uitbreiding naar een nieuwe locatie. De keuze ging naar een familiehoeve 500 meter van het café. In 2008 werd het café overgenomen door Arnaud Johnen zodat Benoit zich voltijds kon toeleggen op het brouwen.

    Bieren
    Er worden een aantal bieren voor derden gebrouwen (La Hervoise, Damian, Vennbier, Extra, Heusschennoise, Pré Messire, Li Récène, Dju d’la, Bêchette, Inkelsbeer, Hert, Vicus Scura). 
    Het vaste assortiment bestaat uit :
    Brice - Joup - Canaille - 3 Schténg - Grelotte

    Bronnen : Wikipedia en de site van "Belg en Bier", voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brasserie : 

                     

        


            
                                                                                -o-o-o-O-o-o-o-

    06-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie "Millevertus"

                                                                         BRASSERIE  MILLEVERTUS

                                                                                           

    Brasserie Artisanale Millevertus is een Belgische brouwerij, gelegen aan de rue de la Fiels nr 8 te Toernich-Arlon in de provincie Luxemburg.

    De firma werd in juni 2004 opgericht door Jocelyne Duchesne en Daniel Lessire. Daniel volgde eerst drie maanden stage bij Eddy Pourtois van Brasserie Sainte-Hélène alvorens zelf te starten met een brouwerij opgebouwd met tweedehands materiaal. De productie verhoogde van 100 hl naar 300 hl/jaar in 2009. 47% van de bieren wordt geëxporteerd naar het buitenland. In 2011 werd uitgeweken worden naar een grotere locatie te Breuvanne waar naast de brouwerij ook een degustatieruimte voorzien werd.

    Bronnen : Wikipedia + site van de brouwerij, nl. http://www.millevertus.be/ + site van "Belg en Bier" voor de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brasserie :

                    

          
                                         
                                                                                            -o-o-o-O-o-o-o-

    06-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Pirlot"

                                                                           BROUWERIJ  PIRLOT

                                                                        

    Deze brouwerij is gelegen in de Heistraat nr 3 te Zandhoven.

    Midden jaren ‘80 begon Guy Pirlot met zijn hobby in de keuken van moeder de vrouw. Een grote pot van 10 liter en een thermometer waren mijn voornaamste werktuigen. Een lekkere, stevige blonde was zijn doel. De Tripel die herhaaldelijk uit de brouwketel stroomde werd steeds opnieuw door vrienden en kennissen gewikt en gewogen en telkenmale volgde er een nieuw, aangepast brouwsel. Ondertussen gebeurde deze miraculeuze verandering van water, mout en hop in BIER in een iets grotere installatie: een zelf omgebouwde koperen verwarmingsketel van 50 liter.

    De brouwer werd in de loop der tijd steeds meer door zijn omgeving om de oren geslagen met uitspraken als: “amai, daar moet ge meer mee doen” of “waarom verkoopt ge dat goddelijk spul niet” of nog “waarom begint ge geen brouwerij”…. Uiteindelijk wisten ze hem ervan te overtuigen om het bier ook te laten proeven door een groter publiek. In 1998 werden dan de nodige paperassen in orde gebracht en …een nieuwe commerciële hobbybrouwerij was geboren. 

    Al snel was de capaciteit van de zelf gemaakte ketel van 50 liter ontoereikend en, door het succes gedwongen, trok de brouwer menige zaterdagmorgen naar Wetteren om te gaan brouwen in de installatie van André Paeleman. Ook dit werd op de duur niet meer haalbaar en de volledige productie verhuisde naar de Proefbrouwerij in Lochristi. We zijn nu in 2001. De volgende stap naar een volwaardige eigen brouwerij was ietsje moeilijker om te zetten.

    Een locatie werd uiteindelijk gevonden in 2007 in de Heistraat in Zandhoven. Om de oude boerderij als brouwerij te kunnen gebruiken moest er eerst een RUP worden opgemaakt. Na 3 jaar van administratieve beslommeringen werd de goedkeuring dan uiteindelijk toch bekomen in 2010. Ondertussen werd er ook een bank bereid gevonden om mee te gaan in de financiering van een dergelijke zeer kapitaalsintensieve bezigheid. De nodige contracten werden afgesloten en de renovatie van de oude hoeve en de bouw van het nieuw gedeelte kon aanvangen in de lente van 2011 zodat de eerste bieren in september uit de brouwketels stroomden.

    Bronnen : de site van de brouwerij nl. : Wikipedia + http/ http://www.kempisch-vuur.be/ + de site van "Belg en Bier" voor de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

         

                  

                                                                                        -o-o-o-O-o-o-o-

    06-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Sterkens"

                                                                             BROUWERIJ  STERKENS

                                                                            

    Brouwerij Sterkens is een Belgische bierfirma (voorheen brouwerij), gelegen aan het Meerdorp nr 20 in Meer in de Kempen. De brouwerij is een familiebedrijf, opgericht in 1651 en al 14 generaties in handen van dezelfde familie. Tot 1990 werd het bier voornamelijk gedistribueerd naar restaurants en cafés in België. Daarna legde men de focus meer op export. Ongeveer 95% van de totale productie wordt in het buitenland verkocht.

    Een kenmerk van de brouwerij zijn de keramische en decoratieve kruiken waarin sommige bieren worden gebotteld.

    Constant Sterkens richtte de dochteronderneming Saint-Sebastian Belgian Brewery op, die overal ter wereld huisbrouwerijen (onder andere huisbrouwerij 't Pakhuis) en microbrouwerijen opricht.

    In 2010 won de brouwerij twee prijzen op de "Hong Kong International Beer Awards 2010" voor twee van haar bieren, namelijk de St. Paul Speciale voor het beste Belgian-Style-bier met een alcoholpercentage minder dan 6% en St. Paul Triple voor het beste Belgian-Style-bier met een alcoholpercentage hoger dan 6%.

    Bieren
    St. Sebastiaan Dark: donkere abdij-ale met een bitterzoete smaak en een geur die doet denken aan gekaramelliseerde mout. 6,9% alcoholpercentage
    St. Sebastiaan Grand Cru: zwaar bier van hoge gisting met een zachte moutsmaak. 7,6% alcoholpercentage
    St. Paul Blond: ongefilterd bier van hoge gisting. 5,3% alcoholpercentage
    St. Paul Speciale: amberkleurig abdij bier van hoge gisting. 5,5% alcoholpercentage
    St. Paul Double: rijk en vol moutig aroma, en een smaakcombinatie van zoet en bitter. 6,9% alcoholpercentage
    St. Paul Triple: zwaar bier van hoge gisting met een lichte moutsmaak. 7,6% alcoholpercentage
    Hoogstraten Poorter: sterk bier met een zoet aroma, een bitterzoete volle smaak en een fluweelachtige nasmaak. 6.5% alcoholpercentage
    Bokrijks Kruikenbier: zwaar bier met een uitgesproken fruitig en moutig aroma.

    Bronnen : Wikipedia + de site van de brouwerij nl. : http://www.sterkebe/sterkens/index.htm + de site van "Belg en Bier".

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                 

          

                                                                                 

                                                                                            -o-o-o-O-o-o-o-

    06-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Smisje"

                                                        BROUWERIJ  SMISJE

                                                                        

    Brouwerij Smisje, vroeger Brouwerij De Regenboog, is met een brouwcapaciteit van 2000 liter per brouwsel een van de kleinste ambachtelijke brouwerijen in België. Ze werd opgericht in 1995 door Johan Brandt en was tot 2008 gelegen in het West-Vlaamse Assebroek, een deelgemeente van de stad Brugge. Voornamelijk omwille van het gebrek aan de nodige ruimte voor uitbreiding (de brouwcapaciteit bleef beperkt tot 320 liter per brouwsel), verhuisde de brouwerij in 2009 naar Mater, een deelgemeente van Oudenaarde, en is nu gelegen aan de Driesleutelstraat nr 1 te Oudenaarde. Deze verhuis bracht ook de officiële naamsverandering van De Regenboog naar Smisje met zich mee. In 2010 werd beslist alle bestaande bieren behalve het Kerstbier te doen verdwijnen uit het assortiment en het nieuwe bier Smiske te lanceren. De oudere Smisje-bieren werden echter zo gewaardeerd dat een aantal mensen een Facebook-groep opzette om de bieren toch nog te laten brouwen. Op aanvraag van de regelmatige bezoekers besluit in 2011 de brouwer ook Smiske Bruin te brouwen.


    Hun huidige bieren zijn : Smiske Blond - 7%Smiske Bruin - 7%Smiske Extra - 7%Smiske Winter - 11%Big Bayou (met cajunkruiden) - 4%
    Meerdere van de afgebeelde etiketten bieren werden in het verleden (bij gelegenheid) gebrouwen in deze brouwerij :

    De bieren van deze brouwerij mogen sinds 2012 het logo "Belgische Hop-Houblon Belge–Belgian Hops" dragen. Dit kwaliteitslabel werd in september 2011 gelanceerd en wordt enkel toegekend aan bieren die gebrouwen worden met minimum 50% Belgische hop.

    Bronnen : Wikipedia + de site van de brouwerij, nl http://smisje.belgianbeerboard.com/ + de site van "Belg en Bier".

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij : 

         

             


                                                                                   

              

                                                                                        -o-o-o-O-o-o-o-

    05-04-2018, 00:00 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 10/04-16/04 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!