NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Belgische bieren + bierviltjes
Inhoud blog
 • Brouwerij "Rodenbach"
 • Brouwerij " 't Duo"
 • Brouwerij "Wenbrew"
 • Brasserie "Warsage"
 • Brouwerij "Weldebrouck"

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Foto

  Ik ben een 82jarige gepensioneerde Hoofd-inspecteur van eerste klasse -officier van gerechtelijke politie en Hulpofficier van de Procureur des Konings.  Mijn hobby's zijn vooral alles wat Antwerpen aangaat en voetbal.


  Belgische bieren
  26-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie de Silly

                                                                     BRASSERIE DE SILLY

                                                           Afbeeldingsresultaat voor brasserie de silly

  Brasserie de Silly is een Belgische brouwerij gelegen in de rue Ville Basse, 2 te 7830 Opzullik (Silly), in de provincie Henegouwen.

  In   1850 kocht Marcelin Hippolite Meynsbrughen de hoeve Cense de la Tour van Arnould de Limoge. Marcelin had behalve het landbouwbedrijf ook een molen om zonnebloemolie te persen en bier te brouwen.

  Na Marcelins overlijden in 1884 zette zijn zoon Adelin Jules de boerderij en brouwerij voort. Adelin Jules was heel wat actiever in de brouwerij en won in 1900 met zijn brouwerij een zilveren medaille tijdens de Exposition de Paris. Hij gaf de brouwerij de naam Saint-Michel. Toen Adelin Jules in 1908 op 46-jarige leeftijd stierf liet hij alleen minderjarige kinderen achter. De oudste en enige zoon Adelin Arthur diende op zestienjarige leeftijd zijn brouwerijstudies in Gent af te breken. Samen met zijn zusters en de hulp van een neef werden de brouwactiviteiten voortgezet onder de naam A.Meynsbrughen & Soeurs. Als één van de weinige brouwerijen slaagden ze erin te ontsnappen aan de inbeslagname van de koperen brouwketels tijdens WO I. De brouwerij werd wel opgeëist door de bezetter om te fungeren als centrale brouwerij voor de regio en kon zo als enige in de omgeving van Silly verder brouwen. Tussen de twee wereldoorlogen bouwde Adelin Junior de brouwerij verder uit tot één van de grootste van de streek.

  Josette, de dochter van Adelin junior, huwde José Van der Haegen in 1939 waarna deze naar Silly kwam om zijn schoonvader bij te staan in de brouwerij. In 1947 stopte José met de boerderijactiviteiten. In 1950 stroomde het eerste laaggegistt bier uit de ketels, eerst het tafelbier Triple Bock, vervolgens een Export en vanaf 1956 Myn’s Pils dat in 1993 zijn huidige naam Silly Pils kreeg. In 1956 werd het familiebedrijf een NV met de naam A. Mynsbrughen. In  1964 overleed Adelin junior na bijna 60 jaar aan het hoofd van de brouwerij gestaan te hebben. De twee zonen van José kwamen na hun studies mee in de brouwerij. Jean-Paul hielp in de productie, Didier in de administratie en de verkoop.

  In 1973 droeg José de brouwerij over aan zijn twee zonen en veranderde de naam van de NV in Brasserie de Silly. In 1975 namen ze de Brasserie du Pot d'Etain te Edingen over en kregen ze de bieren Saison Spéciale Double Enghien en Doublette er bij. In 2000 slaagden de gebroeders er in om tijdens de openbare verkoop van de inboedel van Brasserie d'Aubel de haast splinternieuwe brouwinstallatie aan te kopen.

  In 2004 deed de zesde generatie haar intrede, toen Bertrand zijn vader Jean-Paul kwam bijstaan in de productie. In 2007 kwam Lionel zijn vader Didier vervoegen in de verkoop als exportmanager.

  Bieren door hen gebrouwen : Double Enghien - La Divine - Titje - Super Pils - Pink Killer - Schotch Silly - Abbaaye de Forest - Silly Saison (verschillende fruitsoorten).

  Bron : Wikipedia

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes en etiketten van de Brasserie : 

  foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.

    foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

                                                                                    -o-o-o-O-o-o-o-

  26-11-2017, 10:39 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Van Honsebrouck

                                                                  BROUWERIJ  VAN HONSEBROUCK

                                                                        foto van Alfons Van Camp.

  Brouwerij Van Honsebrouck is een brouwerij in het West-Vlaamse Ingelmunster. Deze brouwerij, die in 2000 zijn honderdjarige bestaan vierde, is vooral bekend om zijn speciaalbieren 

     Kasteelbier,  foto van Alfons Van Camp.  St.-Louis foto van Alfons Van Camp. en Brigand foto van Alfons Van Camp. .

  De geschiedenis van de Ingelmunsterse brouwerij begint in 1900. Emiel en Louisa Van Honsebrouck kopen dan een kleine boerderij waar ze een brouwerij stichten. De brouwerij blijft in familiebezit wanneer Paul en Ernest Van Honsebrouck in 1922 de beide stichters opvolgen. Er worden voornamelijk ondergistende bieren gebrouwen, zoals pils, bruin en export. In 1953 volgt Luc Van Honsebrouck Paul en Ernest op en dankzij zijn ideeën wordt de brouwerij bekend. Men besluit zich te specialiseren in het brouwen van bieren met een hoge gisting, zoals Bacchus. Vier jaar later start men ook met het brouwen van geuze.

  Er worden verschillende bieren gebrouwen. Na Bacchus foto van Alfons Van Camp. en Gueuze St.-Louis komen Kriek Lambic,foto van Alfons Van Camp. Pêche, Framboise, Cassis, Vlaamsch Wit, Brigand, Filou en Kasteelbier. Laatstgenoemde is één van de zwaardere bieren die brouwerij Van Honsebrouck produceert. Er zijn vier soorten Kasteelbier : de Tripel en de bruine versie,  de blonde en de rouge.  Het assortiment van St. Louis bevat vooral fruitbieren zoals Kriek, Framboise, Cassis en Pêche. Als ‘specialiteit van het huis’ gelden Bachus, Vlaamsch Wit en K8.  

  In 2014 werd het bier Passendaelefoto van Alfons Van Camp. gelanceerd, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de WO I.

  Bron : Wikipedia

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes en etiketten van de brouwerij :

  foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp.

   foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

    foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.

                           foto van Alfons Van Camp.              foto van Alfons Van Camp.

     foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.                                                                foto van Alfons Van Camp.

                                                                                        -o-o-o- O-o-o-o-

  25-11-2017, 14:37 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwerij Sint-Feuillien

                                                                         BROUWERIJ  SINT-FEUILLIEN

                                                                             

  De Brasserie St-Feuillien of de Brasserie Friart is een brouwerij in de Belgische stad Le Roeulx,r ue d'Houdeng 20 in de provincie Henegouwen.

  De brouwerij is genoemd naar de Ierse monnik Feuillien, die in de 7de eeuw leefde en werkte in de omgeving van Le Rœulx. In 655 werd deze monnik mishandeld en vermoord. Deze figuur werd vanaf 1125 terug in herinnering gebracht bij de stichting van de premonstratenzerabdij, waar er onder meer bier werd gebrouwen. Deze activiteit kende een bruusk einde in 1796 wegens de gevolgen van de Franse Revolutie.

  In 1873 nam Stéphanie Friart (1841-1911) de draad weer op en begon terug bier te brouwen. Eerst kwamen er de lichtere bieren zoals o.a. de Rhodia Pils, later de abdijbieren. Aanvankelijk lag de uitbating aan de rand van Le Rœulx om zich nadien (1920) te vestigen in het centrum van het stadje. Toen kocht de familie Friart de reeds bestaande gebouwen uit 1893. Op die plaats is de nog steeds uitbreidende brouwerij gevestigd met de vijfde generatie aan het roer. De huidig afgevaardigd-beheerder Benoit Friart is tevens burgemeester van Le Roeulx.

  Het productieproces heeft nog altijd plaats in de oorspronkelijke gebouwen, terwijl de koeling en bewaring gebeurt in moderne installaties en ruimten. Een commerciële uitbating die streeft naar traditie, originaliteit en verbondenheid met de streek. Bij een sterke vraag wordt een deel van de productie uitbesteed bij de Brasserie du  Bocq uit Purnode.

  Bron : Wikipedia.

  Bieren door hen geproduceerd : Grand Cru - Saison - Grisette bosvruchten, kers, wit bio en blond bio - Belgian Coast - Cuvée de Noël - Sint-Feuillien blond, bruin en tripel.

  Bierviltjes en etiketten van de brouwerij :


  foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.

              foto van Alfons Van Camp.     foto van Alfons Van Camp.

                                                                                       -o-o-o-O-o-o-o-

  25-11-2017, 00:00 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Wieze - Van Roy

                                                                       BROUWERIJ  WIEZE-VAN ROY 

                                                                     Afbeeldingsresultaat voor brouwerij van roy

  Brouwerij Wieze is een voormalige Belgische brouwerij te Wieze in de Provincie Oost-Vlaanderen.

  Brouwerij Wieze werd in 2009 gestart door Ronny De Wolf en in december van dat jaar kwam het Wieze-bier opnieuw op de markt. Het oude logo en de merknaam van de vroegere brouwerij Van Roy werden overgenomen van brouwerij Haacht die deze in handen had na het faillissement van brouwerij Van Roy.


  De brouwerij was gelegen in een grote kelder, waar de bieren op ideale temperatuur konden gisten en rijpen. Een afvullijn kon een capaciteit aan van 1500 flesjes (33 cl) per uur en voor 75 cl 600 flessen per uur. De totale inhoud van de gistingstanks bedroeg 170 hectoliter. Er werd twee maal per dag 10 hectoliter gebrouwen.

  In 2013 werden de activiteiten van de brouwerij terug stopgezet. Op 17 oktober 2013 kocht een nieuwe bierfirma Wieze Beer Belgium, gevestigd te Gijzegem, de merknaamop.  Voorlopig wordt alleen de compleet vernieuwde Wieze Tripel brouwen in brouwerij Roman in Matefoto van Alfons Van Camp.Wieze Beer Belgium staat echter los van de voormalige brouwerij Wieze.

  Voormalige bieren : Wieze Tripel Blond, Wieze Tripel zoet Bruin, Salvator Dubbel Bruin, Wieze Christmas Tripel Hop


   foto van Alfons Van Camp.       
     foto van Alfons Van Camp.   

    

                                                                                         -o-o-o-O-o-o-o-

  24-11-2017, 13:45 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BomBrewery "Triporteurke"

                                                                     BOMBREWERY of BOMBROUWERIJ

                                                                                 TRIPORTEURKE

                                       Afbeeldingsresultaat voor bombrouwerij bom brouwerij

  BOMBrewery of BOMBrouwerij, gevestigd in de Oude Oekensestraat 3, 8800 Roeselare staat voor Belgische Originele Moutbakkerij en brouwerij. Vroeger beschikte elke brouwerij over een eigen mouterij. Vanuit deze traditie bakken wij onze mouten als eerste echte moutbakkerij ter wereld zelf. Het gaat om nieuwe mouten die wij speciaal voor het bier ontwerpen. Ze zijn uniek en artisanaal huisgemaakt.

  Bron : Wikipedia

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltje en etiketten van de brouwerij :

     Afbeeldingsresultaat voor Bier triporteurke Afbeeldingsresultaat voor Bier triporteurke  Afbeeldingsresultaat voor Bier triporteurke  Afbeeldingsresultaat voor Bier triporteurkeAfbeeldingsresultaat voor Bier triporteurke bierviltje 

  foto van Alfons Van Camp.

                                                                                         -o-o-o-O-o-o-o-

  Bijlagen:
  bom.png (35.7 KB)   

  24-11-2017, 13:05 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Broeder Jacob

                                                          BROUWERIJ  BROEDER JACOB

                                                                     Afbeeldingsresultaat voor brouwerij broeder jacob

  Broeder Jacob is een Belgisch biermerk. Het bier wordt verspreid door brouwerij Broeder Jacob, gevestigd in de Beninkstraat 28 te 3111 Wezemaal.

  Broeder Jacob werd gecreëerd door twee bierliefhebbers, Johan Claes en Bruno Verbiest. Het eerste brouwsel was klaar op 16 oktober 2010. De primeur van het proeven was weggelegd voor de cafetaria van het rust- en verzorgingstehuis Huyze De Pauw in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Intussen is het bier verkrijgbaar in meerdere drankhandels en eet- en drankgelegenheden. De naam van het bier verwijst naar het internationaal bekende kinderliedje Broeder Jacob, in Nederland bekend onder de naam Vader Jacob. De makers kiezen bewust voor een band met de muziek. Daarom staan de noten van het liedje op alle flesjes en glazen van het bier. Onder in het glas is ook een solsleutel gegraveerd.

  Omdat de makers er niet in slaagden een brouwerij over te nemen, wordt het bier in opdracht van hen gebrouwen door Brouwerij Du Bocq Afbeeldingsresultaat voor brouwerij du bocqte Purnode. Intussen werd al meer dan 400 hectoliter gebrouwen, wordt het bier, in samenwerking met Brouwerij Celis foto van Alfons Van Camp. reeds uitgevoerd naar de Verenigde Staten en wordt onderhandeld met andere landen.  

  Bron Wikipedia :

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

  Hun bieren : Broeder Jacob Bruin - Broeder Jacob Tripel - Broeder Jacob Double Espresso, - Broeder Jacob Double Port 9°,  - Broeder Jacob Formidabel. - Kotmadam - Beiaardbier

  kotmadamBeiaardbier formidabeldouble espresso 75 cldouble port 9°

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes en etiket van de brouwerij :

   foto van Alfons Van Camp.     foto van Alfons Van Camp.     foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp.

                                                                                               -o-o-o-O-o-o-o-

  24-11-2017, 11:28 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Sint-Bernardus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                           BROUWERIJ  SINT-BERNARDUS

                                       foto van Alfons Van Camp.

  Brouwerij Sint-Bernardus is een Belgische brouwerij in het West-Vlaamse Watou.

  De brouwerij werd in 1946 opgericht door Evarist Deconinck die sinds de jaren dertig de kaasmakerij in Watou van de paters Trappisten van de abdij op de Katsberg (Noord-Frankrijk) overgenomen had. Hij had een contract afgesloten met de paters Trappisten van de

  Sint-Sixtusabdij van Westvleteren,foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp. die besloten hadden hun bier niet meer zelf verder te commercialiseren. De Poolse meesterbrouwer van de abdij van Westvleteren stapte mee over naar de nieuwe brouwerij waar voortaan het bier Sint-Sixtus gebrouwen werd. In de abdij werd enkel nog kleinschalig gebrouwen voor eigen gebruik. In 1959 besliste Deconinck om de productie van kaas te stoppen en zich volledig toe te leggen op het brouwen. Begin jaren zestig stapte zijn schoonzoon Guy Claus in de brouwerij in in 1962 werd de licentie voor het brouwen van het trappistenbier voor 30 jaar verlengd. In 1992 werd deze overeenkomst stopgezet omdat de Trappistenbrouwerijen beslist hadden dat enkel bieren gebrouwen binnen de muren van de abdij het Authentic Trappist Product label kregen. De bieren werden door de brouwerij volgens de originele recepten verder gebrouwen onder de naam St. Bernardus. De drie bestaande (pater 6, prior 8 en abt 12) werden uitgebreid met St. Bernardus Tripel. Omdat Guy Claus de pensioengerechtigde leeftijd naderde werd een geschikte opvolger gezocht en gevonden in Hans Depypere. Er werden nieuwe bieren aan het gamma toegevoegd, Watou Tripel, St. Bernardus witbier en Grottenbier (de laatste twee ontwikkeld in samenwerking met Pierre Celis foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.). 

  Bron : Wikipedia

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes en etiketten van de brouwerij :

  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.

                                                                                      -o-o-o-O-o-o-o-

  Bijlagen:
  brouwerij sint-bernardus.jpg (282.1 KB)   

  23-11-2017, 14:13 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Van Eecke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                         BROUWERIJ VAN EECKE                                       

  •                                         

  Brouwerij Van Eecke, ook bekend als Brouwerij Gouden Leeuw, foto van Alfons Van Camp.is een Belgische familiebrouwerij in Watou, een deelgemeente van Poperinge.

  De brouwerij is in 1862 opgericht op een terrein waar al sinds de 17e eeuw wordt gebrouwen.

  De brouwerij kreeg na de WO II bekendheid met haar lijn abdijbieren Kapittel.

  Het paradepaardje van het bedrijf is het

  Poperings Hommelbier,foto van Alfons Van Camp. een blond ovengistend bier van 7,5%, dat sinds 1991 op de markt is.

  Het gaat om een goedgehopt bier, vandaar ook de naam: hommel betekent hopfoto van Alfons Van Camp.  in de plaatselijke streektaal. Hommelbier is niet alleen populair in de Westhoek, maar is ook buiten de eigen regio goed verkrijgbaar. Het wordt gebrouwen bij Van Eecke, maar de lagering en afvulling gebeurt bij Brouwerij Het Sas in Boezinge.. Brouwerij Van Eecke en brouwerij Het Sas (of Leroy) hebben een zeer nauwe samenwerking. 

  Sinds november 2016 heeft de samenwerking met Brouwerij Het Sas foto van Alfons Van Camp. een nieuwe dimensie gekregen onder de naam van Leroy Breweries.  (Bron : Wikipedia)

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

  Onderstaande bieren worden door Van Eecke gebrouwen: Kapittel Pater - Dubbel - Prior - Tripel Abt - Blond - Winter - Poperings Hommelbier - Hommelbier Fresh Harvest - Hommelbier Dry 

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  • foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp.

  • foto van Alfons Van Camp.     foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

                                                                                           -o-o-o-O-o-o-o-

  Bijlagen:
  brouwerij van eecke.jpg (22.7 KB)   

  22-11-2017, 14:38 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Van Steenberge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                    BROUWERIJ  VAN STEENBERGE

  Brouwerij Van Steenberge, ook bekend als Brouwerij Bios foto van Alfons Van Camp.of Schelfaut, is een Belgische brouwerij opgericht in 1784 als Brouwerij De Peer. Het bedrijf is gevestigd in het Oost-Vlaamse dorp Ertvelde, deelgemeente van Evergem.

  De brouwerij werd gesticht door Jean Baptiste De Bruin, die gehuwd was met Angelina Petronella Schelfaut.  Nu hun bieder overlijden kwam de brouwerij in handen van de neef Jozef Schelfaut.  Diens dochter Margriet huwde met Paul Van Steenberge, die naast brouwer ook politicus en professor was/  In 1919 werd de naam Brouwerij Bios aangenomen.   Later kwam de vestiging in handen van diens zoon Jozef Van Steenberge (1962), kleinzoon Paul Van Steenberge (1990) en achterkleinzoon Jef Versele (sinds 1998).

  Bron : Wikipedia

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Onderstaande bieren worden gebrouwen in deze brouwerij : - Augustijn - Bornem - Bruegel - Gulden Draak - Keizersberg - Leute Bokbier - Piraat - Sparta Pils en

  Bieren in opdracht : - Celis White en Stropken (in opdracht van De Hopduvel)

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes en etiketten van de brouwerij :  

    foto van Alfons Van Camp. Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstfoto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp. Keizersberg.JPG  Leute Bokbier.JPG 

   Sparta beer.JPG foto van Alfons Van Camp. Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

    

  21-11-2017, 16:16 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij De Gheest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                BROUWERIJ  DE GHEEST

  Brouwerij De Gheest, informeel ook bekend als Brouwerij Safir, is een voormalige bierbrouwerij uit het Belgische Aalst. Vanaf 1816 werkte ze onder de naam De Lelie foto van Alfons Van Camp. en vanaf 1926 onder De Gheest.

  De basis van het bedrijf lag bij de familie Jean-Baptiste De Gheest-Van de Meersche, die aanvankelijk ook geneverstokers waren. Eerst was het zoon Joseph (1819 - 1883) en kleinzoon Rochus De Gheest (1853 - 1927) en dan de volgende generaties die de bierbrouwerij uitbouwden. Het 'Oud Bruin' van Rochus De Gheest was een gewild mengbier van hoge gisting.

  In 1979 werd brouwerij Safir overgenomen door Artois uit Leuven en in 1988 werd de bierproductie volledig overgeheveld naar deze brouwerij. In 1995 werd het merk Safir nog eens opgefrist, maar nu wordt het merk niet meer vermeld door AB-Interbrew. Eind 2012 stopte AB-Interbrew Leuven stilzwijgend de productie van het vatenbier en vanaf januari 2014 wordt ook geen flessenbier Safir meer geproduceerd, waardoor het Aalsterse merk van de markt verdwijnt.

  Na het verdwijnen van de 'Tiger' (brouwerij De Blieck) en 'Bergenbier' (brouwerij Zeeberg)) was het de enige Aalsterse pils Safir en het carnavalsbier bij uitstek.

  Safir kende nog een groei door de overname van de Brouwerij Dendria in 1963 en de Brouwerij Concordia 

                          foto van Alfons Van Camp.in 1983 beiden uit Geraardsbergen.. (Bron : Wikipedia).

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes :

  foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

   foto van Alfons Van Camp.     foto van Alfons Van Camp.      foto van Alfons Van Camp.       foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.                                                                

                                                                                       -o-o-o-O-o-o-o-  

  21-11-2017, 15:20 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Lamot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                      BROUWERIJ  LAMOT

  In 1855 werden Charles en zijn neef Richard Lamot de eigenaars van Brouwerij De Croon en iets later kochten ze ook de brouwerij De Plein. Kort daarop fuseerden beide brouwerijen onder de naam Brouwerij De Kroon en De Plein. De vader van Charles, Minandus, bezat de Brouwerij Het Kanton te Willebroek. De vader van Richard, Johannes Baptist, bezat de Brouwerij De Rolaf te Boom.

  Hun beider grootoom en stichter was Petrus Jacobus Lamot, die al vanaf 1802 bier brouwde in Boom, als uitbater van Brouwerij De Rolaf. Hij had in 1796 de gelijknamige herberg geërfd van Petrus Lamot en Maria-Catharina Vellemans.

  Na de dood van Charles Lamot in 1906 nam zoon César Lamot de brouwerij over.

  César Lamot sloot in 1924 een akkoord met Louis Lamot, eigenaar van Brouwerij Rolaf uit Boom. De toenmalige eigenaars trokken zich terug en in 1927 kregen Louis en zoon Julien het beheer over de nieuwe maatschappij die vanaf toen Lamot Limited heette.

  Vanaf 1935 tot 1969 volgden diverse overnames.

  Vanaf 1970 maakte Lamot deel uit van de Belgische tak van de groep Bass Charrington. In 1981 werd Lamot overgenomen door Brouwerij Piedboeuf, later Interbrew, later Inbev en vanaf 2008 Anheuser-Busch InBev. Vanaf 1994 werd er gestopt met brouwen op de Mechelse locatie.

  Brouwerij Lamot is een sedert1994 gesloten bierbrouwerij in de Van Beethovenstraat in Mechelen in de Belgische provincie Antwerpen.

  De brouwerijgeschiedenis van deze locatie gaat terug tot 1627 met brouwerij De Croon

  Bron : Wikipedia. 

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes door hen uitgegeven:

   foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

  Meerdere folkloreviltjes van Lamot zijn te bekijken op mijn Facebook-album onder de naam van "Alfons Van Camp".

                                                                                    -o-o-o-O-o-o-o- 

   

  20-11-2017, 15:09 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 10/04-16/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!