BROUWERIJ VAN HONSEBROUCK
Brouwerij Van Honsebrouck is een brouwerij in het West-Vlaamse Ingelmunster. Deze brouwerij, die in 2000 zijn honderdjarige bestaan vierde, is vooral bekend om zijn speciaalbieren
Kasteelbier, St.-Louis en Brigand .
De geschiedenis van de Ingelmunsterse brouwerij begint in 1900. Emiel en Louisa Van Honsebrouck kopen dan een kleine boerderij waar ze een brouwerij stichten. De brouwerij blijft in familiebezit wanneer Paul en Ernest Van Honsebrouck in 1922 de beide stichters opvolgen. Er worden voornamelijk ondergistende bieren gebrouwen, zoals pils, bruin en export. In 1953 volgt Luc Van Honsebrouck Paul en Ernest op en dankzij zijn ideeën wordt de brouwerij bekend. Men besluit zich te specialiseren in het brouwen van bieren met een hoge gisting, zoals Bacchus. Vier jaar later start men ook met het brouwen van geuze.
Er worden verschillende bieren gebrouwen. Na Bacchus en Gueuze St.-Louis komen Kriek Lambic, Pêche, Framboise, Cassis, Vlaamsch Wit, Brigand, Filou en Kasteelbier. Laatstgenoemde is één van de zwaardere bieren die brouwerij Van Honsebrouck produceert. Er zijn vier soorten Kasteelbier : de Tripel en de bruine versie, de blonde en de rouge. Het assortiment van St. Louis bevat vooral fruitbieren zoals Kriek, Framboise, Cassis en Pêche. Als ‘specialiteit van het huis’ gelden Bachus, Vlaamsch Wit en K8.
In 2014 werd het bier Passendaele gelanceerd, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de WO I.
Bron : Wikipedia
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bierviltjes en etiketten van de brouwerij :
-o-o-o- O-o-o-o-
|