BRASSERIE DES CARRIERES
De brasserie is gelegen in de rue de Condé, nr 62 te Basècles, België.
Het project Brasserie des Carrières werd geboren uit de passie van twee vrienden voor lokale producten, met name bier, een nationale specialiteit die internationaal wordt erkend.
In juni 2000 besloten Julien Slabbinck en François Amorison, na hun middelbare schoolopleiding, meer te willen weten over de Belgische brouwerspecialiteiten, samen op een brommertocht te gaan om de belangrijkste Waalse brouwerijen te bezoeken.
Tien jaar later, na een carrière in de brouwerijsector voor Julien, en in de sector van de houtindustrie voor François, ondernemen de twee vrienden het project om hun eigen brouwerij in Basècles op te zetten.
Bleef om een locatie te vinden ... De infrastructuur van de voormalige zagerij Amorison, gelegen aan de rue de Condé, had een interessant potentieel, met enkele voorzieningen en een goede opfrisbeurt!
De doelstelling was gericht op de productie van een ambachtelijk lokaal bier, gebrouwen met regionale natuurlijke producten. Gerst wordt verbouwd door twee boeren op het dorpsterrein op 1 km van de brouwerij en wordt omgetoverd tot mout bij de mout van het kasteel op 7 km van Basècles. De hop komt voor een deel van hopplant die op het terrein van de brouwerij wordt gekweekt. Hout, historisch erfgoed van de site, zal worden gebruikt voor de productie van bakken in de brouwerij. De keuze viel op de populier van Henegouwen.
Twee jaar waren nodig om de uitrusting te verwerven (die we bij gelegenheid hadden overgenomen van verschillende Belgische brouwerijen die niet aarzelden om de twee jonge mensen te helpen aan de slag te gaan) en de restauratie van de gebouwen, en het is in november 2012 die de schoorsteen van de brouwerij voor de eerste keer liet ontsnappen aan een zoete geur van hop ...
Het was nog steeds nodig om het dit bier te noemen! Na veel onderzoek in de literatuur over de geschiedenis van de demonstranten, leek Dîole het goede compromis te zijn, want als het gereedschap waaruit men de staarten trok om het marmer te polijsten, op dat moment uit de herinneringen van de meerderheid was gewist, dan zou de term "Diole" is nog steeds goed aanwezig in het lokale dialect, en daalde bovendien in vele sauzen! Het deeltje "Di" verwijst ook naar de twee vrienden van dit prachtige verhaal.
Bronoenen : de site van de brasserie, nl. http://www.basseriedescarrieres.b/ + de site van "Belg en Bier" voor de afgebeelde etiketten.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Enkele etiketten van de brasserie :
-o-o-o-O-o-o-o-
|