ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer bomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er komen bomen op de Gemeenteplaats en aan de Lange Pad. Vier platanen worden aangeplant voor het plein aan de kant van de kerk. Dat groen heeft een waarde van 840 euro. De vijf eiken voor de Lange Pad kosten 1.125 euro. De twee platanen voor het oude gemeentehuis, grotere exemplaren dan die op het plein, kosten 2.940 euro. Er is ook een tulpenboom voorzien voor het begin van de Lange Pad aan de apotheker. Het totale kostenplaatje van het nieuwe groen komt zo op 6.690euro.

    De twee platanen voor het oude gemeentehuis en voor de tulpenboom krijgen bovendien een speciaal ondergronds wortelgeleidingsysteem. Dat moet de bomen toelaten om hun wortels maximaal te laten schieten zonder dat ze in de toekomst de stenen gaanomhoog duwen. De groendienst maakte de keuze van de bomen.

    Burgemeester Aerts kreeg boze reacties van Brechtse boomkwekers die geen offerte mochten doen. 'Maar daar kunenn wij niets aan verhelpen. De aanbesteding van de aanplantingen gebeurde immers door de aannemer en niet door het gemeentebestuur. Zij zitten in het totaalpakket van de aanbesteding van de totale heraanleg van het plein. Wij konden dus niet zelf de leveranciers kiezen.' (Bron:vw)

    26-11-2010 om 17:16 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging Judo Hirano Brecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar organiseren wij, Judoclub Hirano Brecht, de sluitingswedstrijd van de Vlaamse Hyundai cup voor ploegen. Onze Brechtse judoka’s zowel mannen als vrouwen doen mee aan deze veeleisende competitie.

    Een gedeelte van onze judoka’s werd uitgeleend aan judoclub DE BRES van Rijkevorsel  en deze staan momenteel op de eerste plaats in de tweede afdeling. De kans dat zij volgend jaar in eerste zullen aantreden is zeer groot. De wedstrijden zullen gevochten worden zondag namiddag. Onze eigen jeugdploeg is dit jaar in 4de afdeling moeten starten. Zij staan op een derde plaats en hopen uiteraard op meer. Zij zullen aantreden op zaterdag vanaf 1300.

    Onze geteisterde vrouwenploeg die aantreden in tweede afdeling, hebben wat minder geluk gehad en staan momenteel laatst geklasseerd, omdat zij niet met een volledige ploeg kunnen aantreden. Maar zij zijn ervan overtuigd dat het thuispubliek hier verandering in zal brengen. Je kan hen zien vechten zondagnamiddag. In totaal verwachten wij een 600 judoka’s ( 400 op zondag en 200 op zaterdag). Voor de eerste maal in de Hyundai cup zullen alle wedstrijden op groot scherm te volgen zijn vanaf onze mooie tribune. Wedstrijden van de middenste mat zullen tevens op een groot scherm in de cafetaria getoond worden.

    Wij willen  alle Brechtse inwoners, jeugdverenigingen en sportverenigingen hierbij van harte uitnodigen om onze Brechtse judokas te komen aanmoedigen, of om een pintje te komen drinken. Per uitzondering dient U geen inkom te betalen. Gelieve U wel even kenbaar te maken, want alle iedereen dient volgens het vjf reglement in princiepe 5 euro inkom te betalen.

    Tot zaterdag of zondag,

    Het bestuur Hirano Brecht

    25-11-2010 om 20:14 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    24-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel tekst maar nuttig om weten.

    Wat er verandert op 1 december 2010

    Geen bouwvergunning meer voor kleine werken:

    Voor sommige werken is niet langer een bouwvergunning nodig. Het volstaat om ze te melden aan de gemeente. Dat geldt bijvoorbeeld voor de aanbouw van een garage of een veranda van hoogstens 40 m².Na de aanmelding moet men twintig dagen wachten. Daarna mag men automatisch starten.

    Voor andere werken is dan weer helemaal niets meer nodig. Dat geldt onder meer voor een niet-overdekt terras of een zwembad van hoogstens 80 m².

    Een lijst met de werken waarvoor geen vergunning nodig is en een lijst met de werken die alleen maar moeten worden gemeld is hier terug te vinden.

    Minder vlot in het rood

    Nu kunnen Belgen nog voor drie maanden en voor maximaal 1.250 euro in het rood gaan op hun rekening zonder dat ze hiervoor een kredietovereenkomst hebben. Vanaf 1 december wordt dit ingekort tot 1 maand.Wil men langer in het rood gaan of voor een groter bedrag, dan moet men eerst een kredietovereenkomst afsluiten.

    Strengere regels om te lenen

    De consument moet voortaan beter worden geïnformeerd over zijn lening. Daartoe moet hij onder meer een standaardfiche krijgen met basisinformatie. Elke reclame over leningen moet voortaan de boodschap 'Let op! Lenen kost ook geld' dragen. Tevens moet de informatie over het jaarlijkse kostenpercentage en het af te lossen bedrag groter worden vermeld in de advertenties. Verder moet het totaal terug te betalen bedrag worden vermeld.

    De consument krijgt ook meer tijd om zich te bedenken: namelijk veertien werkdagen in plaats van zeven kalenderdagen. En de lening mag nog alleen via overschrijving of met een cheque ter beschikking worden gesteld, niet meer in cash. Financiële instellingen die ongeoorloofde reclames verspreiden, kunnen worden beboet.

    Minimumlevering aardgas

    Aardgas kan niet meer zomaar worden afgesloten. Wie zijn rekening niet kan betalen, zal toch een minimale hoeveelheid gas geleverd krijgen door de beheerder van het distributienet. Worden ook diens rekeningen niet betaald, dan wordt een budgetmeter geplaatst.

    Chemische stoffen: De gevaarsaanduidingen op etikketen worden aangepast. Ze moeten voldoen aan nieuwe normen. De huidige aanduidingen met een oranje achtergrond worden vervangen door symbolen in een rode ruit. De aanduidingen moeten een minimale grootte hebben.

    De huidige gevaarsaanduidingen met oranje achtergrond maken plaats voor afbeeldingen in een rode ruit. Al zijn er diepgaandere wijzigingen. Zo wordt het huidige pictogram voor schadelijk (St-Andreaskruis) vervangen door een uitroepteken. De nieuwe wet vereist bovendien minimale etiketafmetingen van de pictogrammen ten opzichte van de verpakkingsinhoud. De nieuwe pictogrammen kan u hier vinden.

    Vanaf 1 januari 2011

    De wijzigingen op 1 december zijn klein bier in vergelijking met wat er op 1 januari 2011 allemaal verandert. Een korte greep:

    - Voortaan zijn ook de tegoeden op spaarverzekeringen met een gewaarborgde minimumrente - de zogenaamde tak21 - verzekerd door de overheid tot 100.000 euro per persoon.

    - Wie met een firmawagen rijdt, moet een hogere persoonlijke bijdrage betalen. De vergoeding is gekoppeld aan een coëfficiënt volgens de CO2-uitstoot en die wordt geïndexeerd.

    - Elke betaling met een kredietkaart moet bevestigd worden met een pincode. Handelaars die nog een betaalterminal hebben voor het lezen van magneetstrips moeten hun toestel vervangen.

    - De postmarkt wordt vrijgemaakt. Voortaan mogen ook concurrenten van bpost geadresseerde post ronddragen in ons land.

    - De verlaging van de BTW in de bouw tot 6% bij afbraak en heropbouw is nu nog voor heel het land van toepassing. Straks wordt hij opnieuw beperkt tot 32 steden en gemeenten.

    - Koopt u bouwgrond en woning in één pakket, dan moet u 21% op het geheel betalen. Tot Nieuwjaar moet op het grondaandeel maar 10% aan registratierechten worden neergeteld.

    - Elk personeelslid in een apotheek moet een naambadge dragen. Daarop moet ook de functie staan.

    - Er moet niet langer worden gevaccineerd tegen het blauwtongvirus.

    - Binnenschippers moeten voortaan een vast tarief van 7,50 euro betalen per 1.000 liter accijnsvrije gasolie die ze bunkeren. De bijdrage wordt opgelegd in het afvalstoffenplan. Ze dient voor de financiering van de ontvangstinstallatie van oude olie.

    - De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) is aangeduid als 'bibliotheek' voor alle informatie over beursgenoteerde bedrijven. Ze zal op de website van de organisatie worden gepubliceerd.

    - Op privégebruik van bedrijfsgoederen moet geen BTW meer worden aangerekend.

    - DHL België verhoogt zijn tarieven voor internationale expresdiensten met 1,9%.

    - Zware dieselmotoren voor havenmateriaal moet voldoen aan strengere emissienormen. De verplichting geldt voor nieuwe dieselaangedreven toestellen. Johan VAN GEYTE

    24-11-2010 om 16:31 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    23-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIN Zandbergen nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Omstreeks 06:30u stelde een bewoonster van de Kattenhoflaan vast dat er een diefstal uit de woning was gebeurd. Ze stelde vast dat er enkele deuren naar de garage openstonden, wat niet normaal was. Ze kon echter nergens braaksporen aantreffen. Even later stelde ze vast dat haar handtas met inhoud weg was.  De patrouille kon ook nergens braaksporen vaststellen. Men vermoedde dat de dader via het kattenluik in de garagedeur aan de sleutel kon, welke op de deur stak, en hierdoor de deur kon openen met de sleutel.
    De feiten gebeurden tussen 22/11/10- 22:30u en 23/11/10-06:30u.
    In dezelfde nacht gebeurden er meerdere inbraken nl. in de Goorstraat, De Gauw, Hogeweg en de Moeshofstraat.

    23-11-2010 om 18:49 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende dumpt xtc-vaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan de Vaartkaai Links, de verbindingsweg tussen Sint-Lenaarts en Rijkevorsel, vond een passant donderdag een dertigtal vaten met afval. De man verwittigde de politie. Die stuurde een gespecialiseerde firma ter plaatse om het boeltje op te ruimen en de inhoud ervan te analyseren. Alles wijst erop dat het afval afkomstig is van een drugslabo. ( Bron: Lefelon Patrick)

    22-11-2010 om 23:06 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benefiet was een groot succes

    Ken Delissen (29) bleef door een vreselijk ongeval op school verlamd vanaf de kin. Zijn familie en buren in Sint-Job-in-'t-Goor organiseerden zaterdag een benefiet voor de zwaar getroffen turnleraar. Liefst 1.200 mensen schreven zich in voor een fakkeltocht door de bossen. Ken was overweldigd. "Met de opbrengst - wellicht zo'n 10.000 euro - willen we hem zoveel mogelijk hulpmiddelen geven om zelfstandig en gelukkig te leven", zegt zijn zus Kyrra.

    Het noodlot sloeg voor Ken toe op 5 juni 2009. Zus Kyrra: "Hij kwam slecht neer bij een trampoline-oefening. Aanvankelijk was hij verlamd vanaf de tepellijn. Hij kon zijn armen bewegen. Maar enkele dagen later was er een bloeding in het ruggenmerg. Sindsdien moet hij worden beademd en voelt hij niets meer onder de kin. Zijn rolwagen bestuurt hij met zijn lippen en een joy-stick."

    Ken Delissen revalideert in het UZ in Gent. "Eind november kan ik naar huis. Niet in Sint-Job, maar in de vroegere woning van oma. Ik heb het geluk dat alles daar gelijkvloers is. Het geld van de benefiet kan helpen om aanpassingen te doen. Want de verzekering - het ging om een arbeidsongeval - dekt niet alles. Zoals de airco, die heel precies moet afgesteld staan. Alles in huis wordt gekoppeld aan een computer."

    Zus Kyrra: "We moeten ook zorgen voor verpleging, ergo en kine. Ken kan niet alleen worden gelaten."

    Ken gaat erg moedig om met zijn handicap. "Niet elke dag is even goed. Maar ik heb geen keuze. Ik móet ervoor gaan. Ik word fantastisch omringd door vrienden en familie. En door mijn vriendin Ine, natuurlijk. Verder is ook de computer een aangename metgezel. Je vindt me trouwens op Facebook."

    De benefiet overtrof de stoutste verwachtingen. "Het is hartverwarmend dat je zoveel solidariteit ziet bij de mensen."

    De kinderen van de school Kristus Koning, waar Ken Delissen les gaf, gaven hem een mooi cadeau: ze hebben een spaarpot gemaakt en versierd.

    Wie Ken Delissen nog wil steunen, kan dat via rekening 973-0108697-91. Op Facebook vindt u een pagina 'Steun Ken Delissen'.

    Ken Delissen: "Het is hartverwarmend dat je zoveel solidariteit ziet bij de mensen."

    21-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    20-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoopbare gronden via IGEAN

    Op de verkaveling Slachthuis in Malle zijn alle 21 loten verkocht. De kopers zijn momenteel volop op hun percelen aan het bouwen.
    Op de verkaveling Cardijnlaan in Brecht heeft IGEAN dienstverlening 37 percelen verkocht aan betaalbare prijzen. Hier zijn de wegenis- en rioleringswerken in uitvoering.

    De dienst grondbeleid werkt, in samenwerking met de betrokken gemeenten, aan de voorbereiding van de volgende nieuwe projecten voor betaalbaar wonen:

    Niel: verkaveling Keizerstraat            Zoersel: verkaveling Klooster
    Brecht: verkaveling Leeuwerik            Zoersel: uitbreiding Juxschot

    20-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    19-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de brand in de Handbooglaan.

    Klik op de afbeelding om de link te volgen http://www.atv.be/item/brand-brecht-2

    Verslag via ATV van de brand in de Handbooglaan vorige week.

    De brandweerkorpsen van Brecht en Schoten hadden de handen vol met een zware woningbrand in Brecht. Het vuur was ontstaan in de keuken. De bejaarde bewoners werden met lichte rookintoxicaties afgevoerd naar het ziekenhuis. Bron :http://blog.seniorennet.be/brecht/

     

    19-11-2010 om 17:33 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strooizout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met het natte, koude weer van de jongste dagen kunnen we er niet meer omheen: de winter is in aantocht.

    Nog even en de strooidiensten kunnen weer aan de slag. De gemeente heeft 80 ton los strooizout, acht palletten met zakken strooizout van 25 kilogram (48 zakken per palet) en één pekelvat. Verder zijn er twee zoutstrooiers op vrachtwagens en drie holders met zoutstrooier. Brecht zet normaal alleen de chauffeurs van de strooiwagens in. Bij hoge nood kan het volledige personeelsbestand van de technische dienst ingeschakeld worden. (Bron:JVs)

    19-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    18-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval op Miksebaan met bromfietser
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zeventienjarige bromfietser is dinsdagochtend lichtgewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets door maar liefst twee wagens werd aangereden. De jongeman was op weg naar school en stopte met zijn bromfiets achter een stilstaande wagen op de Miksebaan. Een achterligger merkte het remmanoeuvre van de brommer te laat op en knalde met zijn voertuig tegen de 17-jarige aan. Door de klap kwam die op zijn beurt op een ander rijvak terecht waar bij door een tegenligger een tweede keer werd aangereden. Als bij wonder kwam de jongeman er met lichte verwondingen vanaf. Hij werd voor verzorging en controle opgenomen in het ziekenhuis, maar bij grondig nazicht bleek dat hij enkel enkele schrammen aan de benen had. Het verkeer liep door het ongeval geen noemenswaardige hinder op. (ena)

    18-11-2010 om 18:46 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtenaar veroordeeld.

    De 67-jarige Marcel V. uit Brecht is door de Antwerpse strafrechter veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een boete van 11.000 euro. De oud-hoofdinspecteur is eigenaar van een automatenhal nabij een school in Brasschaat. Daar zou hij in een van zijn automaten sigarettenblaadjes en filtertips te koop hebben aangeboden. De rechtbank achtte het bewezen dat hij op die manier drugsgebruik bij jongeren in de hand werkte. Zij gebruiken de blaadjes om joints mee te rollen.

    Toen minderjarigen tijdens het roken van een joint betrapt werden, verklaarden ze de blaadjes uit de automaat te hebben gehaald. De advocaat van Marcel V. had vrijspraak gepleit. Volgens hem zijn dezelfde attributen ook te koop in onder meer kranten- en nachtwinkels. De rechtbank stelde dat de verkoop daar streng gereglementeerd is, zeker als de kopers minderjarig zijn. Verder noemde de rechter de feiten verwerpelijk en zei hij dat de man zich door economisch gewin had laten leiden.

    Bron : De Morgen Remy Amkreutz

    18-11-2010 om 18:44 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je zien en draag een fluovestje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De gemeente Brecht, de secundaire school Kristus Koning in Sint-Job en de politiezone Voorkempen zijn weer gestart met de jaarlijkse fluoactie op touw. De actie loopt tot 31 maart 2011.  Bij het begin van het schooljaar kregen alle nieuwe leerlingen – fietsers en stappers – een gratis fluovestje van de politie. Die vestjes worden gefinancierd vanuit het boetefonds van de politiezones Voorkempen.

    18-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    17-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten: benefietwandeling aanstaande zaterdag.
    Bericht van Kyrra, zus van Ken:
    Hoi iedereen,
    Nu zaterdag gaat de benefiet van start vanaf 17.30u tot .....aan de parking voor Kristus Koning instituut (bethanielei 5)
    Hapjes, drankjes, tentjes, vuurkorfjes, fakkels alles zal aanwezig zijn om er super geslaagde avond van te maken.
    Route 5km (bos) route 8km (bos) route 5km ( straten)
    Er zal een begeleide wandeling zijn voor rolstoelgebruikers die om 19u van start gaat.
    Ken zal zelf ook aanwezig zijn!
    Kaartjes nog steeds te koop bij mij (0479.81.38.51) 5 euro of aan de kassa 6 euro
    Bij deze hoop ik jullie allen zaterdag te zien, en breng vooral veel mensen mee
    Ik , mijn ouders, Ken en mijn zussen kijken er alvast super hard naar uit!
    Merci allemaal!
    Groetjes
    Kyrra

    17-11-2010 om 18:09 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sleutelbloem brengt boeken dichterbij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met toneeltjes, gemaakt rond goede kinderboeken, hebben leerkrachten en leerlingen van De Sleutelbloem boeken dichterbij kinderen en hun ouders gebracht.

    Boekentoneel is een onderdeel geworden van de jaarlijkse boekenbeurs van gemeentelijke basisschool De Sleutelbloem. Het vijfde leerjaar van Brecht en het zesde leerjaar van Overbroek en Brecht speelden die toneeltjes. ‘Piratenfeest’ van Mieke van Hooft, ‘Pompelmoes’van Reine De Pelseneer en ‘Sydney’ waren geslaagde optredens.

    ( bron: Neel vermeiren Nieuwsblad.be )

    17-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterellende in Brecht valt mee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Brecht valt de waterellende mee. De Kleine Beek trad wel buiten de oevers en daardoor moest de Hoekvlas worden afgesloten voor het verkeer.

    In Brecht blijven de problemen met wateroverlast beperkt. Er stond wel water op het wegdek in de Kastanjelaan, de Spechtendreef en de Uniondreef. De Kleine Beek trad buiten haar oevers in Overbroek in de buurt van de Schietveldweg. Daar staan geen boerderijen of woningen. De Hoekvlas moest wel gesloten worden voor het verkeer.

    Heb je wel te kampen gehad met wateroverlast, zijn er problemen in de buurt, heb je opmerkingen of voorstellen tot verbetering, kon je door het water niet op je plaats van bestemming geraken, meld het ons dan op Brecht@nieuwsblad.be. N.Vermeiren

    16-11-2010 om 11:26 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGEAN en GASreglementering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afval op straat, hondenpoep op het voetpad, lawaaihinder, klein vandalisme,… Het zijn allemaal zaken die heel wat ergernis opwekken. Door een aanpassing van de Nieuwe Gemeentewet kunnen overtredingen van het politiereglement voortaan bestraft worden met 'gemeentelijke administratieve sancties' of GAS.

    Een administratieve sanctie kan pas opgelegd worden nadat er een overtreding vastgesteld werd. Dit is de taak van de politie en de beëdigde ambtenaren. Overtredingen worden opgenomen in een bestuurlijk verslag.

    De sanctionerend ambtenaar legt de gemeentelijk administratieve geldboete op. Hiervoor kunnen de gemeenten een beroep doen op IGEAN milieu & veiligheid. De gemeenten bezorgen dan alle bestuurlijke verslagen aan IGEAN. In elk dossier wordt de boete bepaald aan de hand van de aard en de ernst van de overtreding.

    Op 1 oktober 2010 hebben ook de gemeenten van de politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) IGEAN aangeduid als sanctionerend ambtenaar. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om tot een en hetzelfde politiereglement te komen. Er werd een mooie infobrochure opgesteld en verdeeld om dit nieuwe reglement aan de inwoners kenbaar te maken.

    In totaal hebben nu al 23 gemeenten IGEAN aangesteld als sanctionerend ambtenaar. In 2009 werden in totaal 1608 dossiers behandeld. In het kader van de recente evaluatie van de werking, is de doorlooptijd van de dossiers sterk ingekort. 

    15-11-2010 om 07:23 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderkleding te koop

    Hebt u een baby of kleinkind?

    Onze Anthony is nu 2.5 jaar oud. Wij hebben een groot aantal kledingstukken voor een jongen van 0 tot 2.5 jaar liggen en willen dit wegdoen. Voor we hiermee naar de 2de handswinkel gaan bieden we u eerst de mogelijkheid om deze spullen te bekijken en eventueel te kopen.

    Prijzen tussen de 2 en de 5 euro. Weg is weg.

    Contakteer me op nr 0498 922 725.

    Van Bukentoplaan St Job

    15-11-2010 om 07:21 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ludieke spreuken van de week.

    Niet storen ! Ik ben al gestoord genoeg.

     Lachen

    Is buiten roken wel goed voor het milieu?

     

    14-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    13-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGEAN en glasbollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IGEAN milieu & veiligheid heeft een overeenkomst met Fost Plus voor de selectieve inzameling van glas, papier & karton en PMD. Het  communicatiebudget dat in deze overeenkomst is voorzien, werd de afgelopen jaren niet volledig opgebruikt. In overleg met het adviescomité milieu werd beslist om het geld duurzaam te investeren.

    Er werd geopteerd om glasbolpanelen te laten maken en deze bij elk van de 400 glasbolsites in onze regio te plaatsen. De panelen zullen informatie bevatten over de inzameling en de sorteerregels van glas, de uren waarop het glas in de bollen mag gedeponeerd worden, alsook over de locaties van de glasbolsites in de gemeente.
    Dankzij de mederwerking van de gemeentebesturen is men tot een uniform ontwerp voor de panelen gekomen. De panelen worden wel gepersonaliseerd per gemeente.

    13-11-2010 om 20:39 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat wandelplezier voor de liefhebbers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De herfst heeft zijn intrede gedaan en de winter klopt op de deur. Naast de tijd van huiselijke gezelligheid is deze periode uitgelezen om mooie wandelingen te maken. De Noordertuin van Antwerpen voorziet hierin door middel van 6 wandeltochten die in het teken van diversiteit staan.

    De wandelaar kan de kerstsfeer opsnuiven, de militaire geschiedenis uitpluizen, op kroegentocht gaan of gewoon een fikse natuurwandeling beleven. De wandelingen zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen (behalve de kroegentocht), recreatieve wandelaars of de meer geoefende wandelaar. 'Haal je wandelschoenen vanonder het stof en wandel met ons mee met een laaghangend zonnetje of wit sneeuwtapijt als begeleider', zeggen de organisatoren.

    Eerste wandeling op zondag 14 november: In het Mastenbos zijn de twee wereldoorlogen nog erg zichtbaar. Tegenover de ingang van het bos bevindt zich Fort Ertbrand, een van de pantserforten rondom Antwerpen. Het werd opgeleverd in 1912 zoals blijkt uit de datum boven de poort. Minder makkelijk waar te nemen, maar zeer aanwezig in het bos is een vrij intacte Duitse bunkerlinie uit 1917. Talrijke sporen van loopgraven laten toe het vroegere concept van deze linie te herkennen. Tijdens deze wandeling kan je uitgebreid kennis maken met al deze relicten uit de Kapelse militaire geschiedenis. De impact op de lokale bevolking toentertijd wordt toegelicht aan de hand van documenten. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur.

    Info: Hoe laat: 09.30 of 14.00 uur.Vertrek: Ingang Mastenbos, Oude Galgenstraat. Prijs: 4 euro – Kinderen -12j gratis. Inschrijven verplicht: toerisme@kapellen.be of 03-660.67.50

    Kalender

    Brasschaat, Candlelight Kerstwandeling op Den Driehoek - Vrijdag 10 december 2010

    Brechtse Smoutebollentocht - Zondag 12 december 2010

    Rouwmoerwandeling Essen met bezoek aan … - Zondag 9 januari 2011

    Wuustwezel, Wandelen in het Marum - Zondag 30 januari 2011

    Kalmthoutse Kroegentocht - Zondag 13 februari 2011

    Bron Neel Vermeiren ( Nieuwsblad.be)

    12-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!