Inhoud blog
  • inspiratie
  • terwijl ik naar buiten staar
  • ons zelf in de ogen zien
  • doorgaan
  • wilskracht geeft ons herstel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • Wens u nog een fijne zondag
  • Wens u nog een heel fijn weekend
  • sta even stil in de tijd
  • Wens u nog een fijne dinsdag
  • Wens u nog een fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben henri, en gebruik soms ook wel de schuilnaam henri1955.
    Ik ben een man en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is invalide.
    Ik ben geboren op 26/01/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: van alles.
    waterman

    02-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LICHT IN HET DONKER VERLEDEN.

    Dit is weer een mooie gedachte om de dag als deze te beginnen, LICHT IN HET DONKER VERLEDEN. nu denk ik even aan het verleden meteen schiet de pijn door me heen emoties die ik met moeite probeer te onderdrukken deze betekenen zo veel voor me , ik kan ze niet meer terug halen “ opnieuw beleven “ ik zou willen dat ik meer had genoten met men vrienden gewoon anders doen , misschien had ik alles anders laten lopen, misschien zou ik zijn zoals ik nu ben , dit is gelukkig afgelopen en ben opnieuw begonnen met andere vrienden lotgenoten een heel ander leven.Hoe graag ik het ook zou willen die dingen kan ik niet meer beleven, iets waar ik af en toe in kan kijken het is een gesloten boek en daarna te luiten .

    02-05-2019 om 09:48 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oude ik

    Gerard merci voor deze woorden.

     

    Blijf kijken en luisteren, en leren tot je levenswijze maken, dat helpt

    je je grootste dromen te vervullen.

    De oude jij is niets anders dan de nieuwe hoopvolle jij, erop wachtend

    ontleed te worden.

    Vergeet daarbij niet dat jijzelf de belangrijkste persoon bent die je ooit

    zult leren kennen.

    Laat je dus overrompelen door je eigen aanstekelijke hoop en geluk.

     

    Er is maar één persoon die alles uitvoert wat wij doen op deze aardbol en dat zijn wijzelf, dus geloof en vertrouwen in onszelf is zeer belangrijk met een positieve instelling.

    Luisteren naar de raad en gedachten van anderen is iedere keer goed en zal ons ook helpen maar de uiteindelijke beslissing moeten we gewoon zelf nemen.

     

    Alles wat we vanuit onze gevoelens en hart doen zal alleen aan onszelf de verwijten kunnen geven en is dan een les voor de volgende keer.

    De raad van anderen opvolgen kan goede of slechte uitkomsten veroorzaken en die krijgen dan ook de verwijten of complimenten.

     

    Het is zeer belangrijk om te weten en alles te begrijpen vanuit ons binnenste, want dan zullen we de innerlijke stabiliteit en focus op wat we wel of niet moeten doen in het leven.

    Anderen helpen in deze tijd is moeilijk maar daar zijn we zelf ook mee geholpen door een gedreven daad te verrichten en daar innerlijk vreugdevol door te zijn.

     

    Er is gewoon minder respect onder de bevolking en dat moeten we gewoon accepteren en soepeler mee omgaan, het gaat ook om onszelf en de eigenwaarde.

    Tevredenheid geeft ons de vreugde en geluk volg dan ook wat onze gedachten ons ingeeft en reageer daarop met een vreedzame reactie.

     

    Een overweging zal het herhaaldelijk worden daar ontkomen we simpelweg niet aan en dat is ook helemaal geen probleem als de uiteindelijke beslissing vanuit ons hart is genomen.

    Iets waar wij volkomen achterstaan kunnen we achteraf wel spijt van hebben maar het is beter om daar niet te veel aandacht meer aan te besteden, want gedane zaken nemen geen keer.

     

    Een diep begrip van eigenwaarde is zeer belangrijk voor een toekomstgericht leven, luisteren naar ons binnenste, laat ons die besluiten nemen waar wij volledig achter staan.

    Wij moeten allemaal lesgeld betalen in ons leven, betaal dan maar beter door onze eigen verkeerde beslissing.

     

    13-04-2019 om 18:50 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doordacht

    Wij hebben allemaal een doel in ons leven om iets te bereiken, sommigen doen er jaren over, anderen kunnen het sneller en er zijn ook personen die voldoende moeite ervoor doen maar nooit de kans of mogelijkheid krijgen om het zover te laten komen.
    Een ieder is geheel afhankelijk van de omstandigheden waar zij in verkeren met mogelijkheden, kansen en kennis die nodig is, om iets sneller te kunnen laten slagen.
    Niemand weet ook welke tegenslagen en hindernissen er op zijn weg zullen komen op de weg naar succes of vervulling van zijn wens.
    We kunnen zomaar van de ene verbazing in de andere terecht komen met zowel voor als tegenspoed, waarbij de opgever nooit iets zal bereiken en de doorzetter alle kansen zal benutten om het te bereiken.
    Om datgene te pakken te krijgen wat ons nuchterheid is, en dat kan een weg zijn met veel verdriet en pijn, zowel met hartstocht doordat er verbeteringen hebben plaats gevonden.
    Waardoor we een fijn gevoel van trots krijgen, omdat wij blijven geloven dat we het kunnen waarmaken in de realiteit doordat de kansen nu we nuchter zijn, vergroot.
    Onze belangstelling en bereidwilligheid is daardoor alleen maar gegroeid tot een hogere inspiratie waarbij de opgewondenheid onszelf een meerwaarde heeft gegeven.
    Niettegenstaande is onze eigenwaarde triomfantelijk vermeerderd bij het ontdekken en zien van de vorderingen die wij gemaakt hebben op onze weg.
    Eenmaal als wij zover zijn en gezegevierd kan worden zijn we als een koning zo blij, vol van aangrijpende en indrukwekkende emotionele gevoelens.


    De trotse eigenaar zijn wij geworden van een ontzettend langdurige of korte nuchter leven die nu in vervulling is gegaan en dit behoort nu tot ons bezit, wij hebben het voor elkaar gekregen met volharding en zweten.
    Om alleszins het ons te kunnen realiseren, is er zoveel gebeurd en gepasseerd dat wij zouden denken het nu makkelijker gaat worden.
    Maar daar hebben wij ons in vergist en doorkrijgen dat er nu een nieuw leven volbracht moet worden en dat is om het bezit te behouden.
    We zijn nu de eigenaar van onze nuchterheid doordat wij het verwezenlijkt hebben en dat was niet gemakkelijk maar om het nu in veiligheid te stellen zodat we het niet kwijt kunnen raken is nog veel moeilijker.
    Iedere onbenullige of ondoordachte beslissing van het niet nakomen van verplichtingen kan van ons een dommerik of crimineel maken waardoor onze wens weer verloren gaat.
    Waardoor onze ingenomenheid van blijdschap zal omslaan in een tranen waterval van verdriet, want zo moeilijk als het was om iets te bezitten zo gemakkelijk kunnen we ervan ontdaan worden door een onvoorzichtig karakter van onszelf.

    10-04-2019 om 08:56 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vriendschap

    Niet veel mensen op deze aardbol beseffen hoe belangrijk echte vriendschap vanuit het hart is en wat het betekent.
    Een echte vriend kan soms zelfs meer liefde geven en betekenen dan een familielid.
    Ze zullen er altijd zijn bij wederzijdse problemen of als er iets te vieren is.
    Vanuit het hart is er een gevoel van verbintenis met elkaar waar pijnen gedeeld en triomfen tezamen gevierd worden.
    Vrienden steunen elkaar door hart en nieren, vriendschap word niet gemeten door kwantiteit,  maar door steun met kwaliteit.
    Het moment dat er bepaalde problemen zijn met of door anderen verwachten we volledige steun van mekaar zonder twijfels.
    Vertrouwen is in een vriendschapsrelatie heel erg belangrijk en de waarheid heeft geen grenzen of beperkingen.
    Die zal altijd zegevieren in de wereld en tussen vriendschappen, want er zal altijd een oplossing zijn voor ieder meningsverschil met elkaar.
    Iemand die het vertrouwen schaad bij een vriend verdient geen respect of een goed woord maar zal door zijn eigen fouten gestraft worden en verliest een vriend voor het leven.
    Egoïsme , hebzucht is vaak de grote boosdoener tussen relaties waardoor zelfrespect niet meer meetelt en het egoïsme de plaats van vriendschap inneemt.
    Waar enerzijds overmoed en een slechte houding laat zien wat de vriendschap voor hen betekende en het gebaseerd was om een ander te gebruiken voor voordelen .
    Terwijl bij de ander teleurstelling en minachting hun hebben doen laten beseffen dat ze gebruikt zijn .
    Maar jaren zullen er verstrijken om de bedrieger te laten ondervinden wat ze zijn verloren en bij problemen dan constant hun naam in hun gedachten zal opkomen.
    We hoeven in ons leven alleen maar een paar echte vrienden te hebben die wederzijds respect tonen en bij onze ups en downs er altijd zullen zijn met hun gehele hart.

    henri

    10-04-2019 om 08:24 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In alles wat wij graag doen zit liefde

    Het is weer een mooie gedachte van AA 02/04/ zeker nu we een nuchtere kijk op het leven hebben en aan onze stappen werken. Hier zie ik de 4 stap , deze stap is een om te werken.

     In alles wat wij graag doen zit liefde zoals ook in iedere relatie die wij hebben, zonder aandacht en verzorging van ons programma zou ons leven minder waarde hebben.
    De bekommernis en zelfopoffering die anderen voor ons hebben met oplettendheid en toewijding zodat wij een vreugdevoller leven hebben maakt het allemaal meer aantrekkelijker.

    Als we in onszelf de gevoelens bezitten dat wij belangrijk en attractief zijn voor deze personen die aan tafel zitten en overtuigend is er een verwijdering onmogelijk lijkt bij hun is uitmuntend.
    Bespeuren dat onze aanwezigheid een prominente waarde heeft in het bestaan van deze personage geeft ons dat toegevoegde gevoel dat het leven wel degelijk een betekenis heeft.

    Een emotionele trilling gaat er door ons heen als wij weten dat wij ook valabel zijn bij de mensen van wie we houden en waar onze liefde is.
    De bevestiging daarvan krijgen en wetende dat het lijkt of we onmisbaar zijn in hun leven brengt bepaalde gevoelens in ons los, zodat onze zelfverzekerdheid groeit met een gevoel van trots.
    Denkend dat de liefde en gevoelens die wij voor deze personage hebben wederzijds is neemt een grote ongerustheid en spanning van ons weg.
    De gesproken woorden die daarop volgen zijn meer gewichtig en daar word goed naar geluisterd met volle aandacht en een liefdevolle glimlach van blijdschap.

    Iedere belofte of uitspraak die er nu gedaan word heeft een sterkere betekenis voor een nuchtere toekomst met de liefde als uitgangspunt zonder elkaar te willen krenken.
    Want een belofte gemaakt met ware liefde in een relatie is moeilijk te verbreken en zal alles levendig houden door het opvolgen van de gesproken woorden en is een verbintenis.


                                            

    02-04-2019 om 11:05 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knipoog

    Dag

    Met deze knipoog denk ik even terug aan de vergadering van gisteren avond, door het lezen van de weerspiegeling van vandaag .

    Ja er is een verandering bezig met deze persoon het gevoel en de gedachte dat ik er alleen moest voor vechten is gepasseerd, dit gevoel heb ik gisteren losgelaten . Ik voelde dat de deur voor me open ging en weer terug de gedachte om verder te werken aan men programma , De kritiek die op de tafel kwam heb ik gebruikt om me te motiveren en de goede richting te kiezen.  ongeacht hoeveel goede daden we ook verrichten, nog steeds zal er kritiek zijn van iemand en dat is beter te accepteren als heel normaal.

    Kritiek is helemaal niet verkeert om te horen, want als we met intelligentie lezen of luisteren weten we of we iets goeds of slechts hebben gedaan.

    Want iedereen ziet de dingen anders en jaloezie speelt ook een grote rol in ons leven.

    Het hangt er allemaal vanaf hoe we kijken naar die kritiek, we kunnen ervoor kiezen om het te negeren, maar het beste is om het als motivatie te accepteren om verder te gaan naar beter.

    En door hun positieve of negatieve kritiek geeft dit ons de kans om alles nog beter te perfectioneren en daardoor het alleen nog maar beter zal worden door onze aanpassingen.

    Wijs man zegt altijd “Resultaten zal hun kritiek doen Zwijgen”

    Het is makkelijk om anderen te bekritiseren of te kleineren maar aan tonende resultaten valt er weinig op te merken en zal hun kritiek door anderen tenietgedaan worden.

    Dus bedank ik ze voor hun wijze woorden en motivatie om het nog beter te doen als van te voren.

    Hun hadden de behoefte om ons te bekritiseren met een goede of slechte reden maar het was voor ons de drijfveer om gemotiveerdheid aan te sporen met gemaakte verbeteringen.

     Merci,nu ga ik verder en zie kritiek niet als een beoordeling of aanmerking en laat het ons niet demotiveren maar juist aansporend zijn met een stimulans.

    Om motiverende resultaten te tonen die beslissend en doorslaggevend zijn voor een beter leven, maar vooral vitaal zijn voor verdere kritiek.

    22-03-2019 om 09:40 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.littekens

    Hier zijn we weer , is het aandacht  maken of de boodschap doorgeven er zijn een aantal van mogelijkheden voor iedere beginner. We moeten alleen maar het gevoel te hebben om er aan te beginnen om een expert te worden maar voor mij is nog veraf. Wanneer onze geest nuchter is zijn we klaar vooralles , zo was het in verleden ook . We hoeven geen expert te worden maar we kunnen er wel van leren als wij er voor bereid zijn. Dan gaat de kenner zijn kennis omzetten in woorden zo hij andere de kans kan geven om zijn  gedachte neer te zetten . 

    Litteken

    Vooraleer mijn verhaal met jullie te delen wil ik graag aandacht vragen voor het kwetsbare ervan. Ik wil ook benadrukken dat ik dit breng vanuit mijn eigen beleving en niet vanuit hoe anderen in mijn omgeving dit hebben ervaren: mijn kinderen, mijn partner .Mijn alcoholgebruik evolueerde stilaan naar dagelijks gebruik. Ik voelde me vrij om mijn leven in te richten zoals ik dat wou. De wereld riep. Eindelijk.
    Ik nam de taak op in mijn huwelijk, het voetbal( jeugdwerk.) De dagelijkse porties bier en soms jenever beloonden me na deze activiteiten. Het nam de spanningen weg en maakte me blij en vrij.
    Stilaan werd drinken belangrijker dan een bezige bij, ook al was ik intussen vader van drie kinderen. Het was duidelijk dat ik een probleem had met alcohol, maar dat ontkende ik stellig. Angstvallig hield ik mijn gebruik verborgen, zowel thuis als op mijn werk.
    Het werd erger. Ik had de alcohol nodig om te overleven. In ons gezin kwam mijn veeleisend-zijn en mijn agressie naar boven. Onze relatie was er een met veel geruzie, maar we ploeterden voort.
    Vaak beloofde ik me te herpakken. Ik beloofde veel, maar daar bleef het bij. Ik kwam in een cirkel terecht van schuldgevoelens, frustraties en opnieuw gaan drinken. Mijn honger naar aandacht was haast niet te stillen en emotioneel was ik onvoldoende beschikbaar voor mijn partner en onze kinderen.
    Als gezin en zeker als persoon geraakten wij meer en meer geïsoleerd. De eenzaamheid nam toe. Op mijn 47 ondernam ik een poging om te stoppen met drinken met hulp van een psychiater, maar… ik bedroog al even snel mezelf als alle anderen. Ik dacht dat niemand het merkte. Alcohol was mijn trouwe bondgenoot. Hij bepaalde mijn gedrag. Het was een aaneenschakeling van ontkennen, liegen, geheimdoenerij, projectie, koppigheid, hoogmoedswaanzin, egocentrisme, woede, vluchten. Ik hoorde meermaals van mijn partner hoe schijnheilig ik was.

    Voor mezelf voelde het verleden aan als een zware last waarover communicatie heel moeilijk bleef. Ik moest mijn duistere kant, mijn schaduw erkennen. Mijn diepste wonden vroegen om herstel.
    Ik liet de AA niet los, het programma liet mij niet los. Mijn Hogere Zelf leidde me als het ware naar het nieuwe. In de diepste lagen van mezelf ging ik, samen met anderen, op zoek naar mijn gekwetst-zijn, mijn talenten, mijn afweer, mijn oordelen, mijn vergissingen, mijn bestemming, …
    Het geestelijk werk begon. Of beter: ik liet God, de Liefde, meer toe zijn werk te doen. Vieringen zoals deze nuchterheid, meditatie, werk, literatuur, … werden mogelijkheden om me spiritueel, emotioneel en lichamelijk te ontplooien. De Liefde liet zich als het ware laag per laag openleggen. Vergiffenis toelaten was een moeilijke hindernis om te nemen. Opnieuw was er nederigheid nodig. Het werd een bevrijding.
    Ik leerde mijn ego meer en meer los te laten en me te richten op een voorwaardelijkheid voorbeeld . Ik werd als het ware mijn eigen beste vriend. Door het luisteren naar de ander, het delen van mijn eigen verhaal zoals in een biecht, door het samenzijn, door het lijfelijk bewustwording , de hartenpijn en veel stilte, geraakte ik aan de schaamte en de schuld voorbij. Ik voelde dat ik vergeving ontving en dat was voor mij als een ervaring van genade. Nu kan ik rouwen en door anderen getroost worden. Ik kan me echt laten zien en werd menselijk, mild, bevrijd. Mijn wonden heelden. Nu zijn het mijn littekens die ik gebruik als achteruitkijkspiegel. 

    In de jaren daarna zette ik nog een stap. Mijn verslaving aan sigaretten liet ik tien jaar geleden achter me.
    Tot op vandaag is en blijft alcohol in mijn leven aanwezig als iets waar ik heel waakzaam moet voor blijven. Ik kies er zelf voor om dag na dag niet te drinken. Het is in mijn leven geïntegreerd. Ook voor mijn oude overlevingsmechanismen, zoals karakterfouten , ontkenning, wrok, vechtlust, me terugtrekken, … moet ik waakzaam blijven !
    Tegelijk voel ik een grote dankbaarheid voor het wonderlijke gebeuren van een hele verandering dat door de AA in mij is in gang gezet. Ik ben Rik, ik ben alcoholist, zo is het en dat voelt goed. Er is vrede, gemoedsrust in mij en terzelfdertijd een verlangen om verder met jullie op weg te gaan. Dit beleven, samen met velen lotgenoten, voelt aan als thuis zijn bij elkaar. Jullie zijn mijn familie.     Leven zonder alcohol is voor mij als een zaadje. Die door de wekelijkse AA-bijeenkomsten en de stappen wordt het gevoed. Het groeit, het wordt groter als ik me open stel, als ik mijn duistere kant laat zien. Het wordt kracht in kwetsbaarheid. Leven is niet zonder gemis en pijn, maar daarom hoef ik niet meer te drinken. Er zijn andere wegen. Wegen die me tot een nuchter en geestelijk gezond kunnen brengen.
    Meer dan ooit voel ik mij een mens samen met vele lotgenoten. Dat jullie mij als alcoholist hebben verwelkomd en kansen hebben gegeven maakt van mij een gelukkige Rik.
    Ik heb al een hele tijd het gevoel van betekenis te zijn. Die beleving van zelfwaardering is me ontzettend dierbaar. Mijn leven heeft zin. Dat kan ik ervaren in mijn relatie, mijn dagelijks leven, de AA, … voel ik me verbonden en gedragen. Mijn leven vervult me. Wat een geschenk!

    Dankbaarheid is ten diepste mijn gevoel.
    AA maakte de hoop werkelijk, dat nieuw leven kan worden gevonden en ontwikkeld .Nu kan ze verder groeien in vrijheid en zaadje dragen.
    Mijn dankbaarheid mogen delen met mijn vrienden en vriendinnen in de AA, met mijn kinderen, mijn partner, mijn broers , en ook met Dirk en zijn kinderen laten mijn hart borrelen van vreugde, laat het dansen van geluk, laat ook tranen zien, …

    Ik ben de gelukkigste persoon dit hier te getuigen.

    Grts Henri

     

    13-01-2019 om 10:53 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eind goed al goed

    Zo 31 december is gepasseerd kunnen we een balans op maken. Hebben de uitslag van het afgelopen jaar achter de rug. Kunnen dan zeker zeggen , het was goed of slecht . Het nieuwe jaar direct met een  glimlach beginnen of hopen op een beter jaar. Of al slapen om allen zorgen het afgelopen jaar te vergeten, laten we dat maar niet hopen . Als jij een ander ook iets gunt zal wel een goede uitkomst zijn met eind goed al goed . Daarna een beter begin met volle moed en een glimlach. En in gedachten dat We het goed hebben gedaan het afgelopen jaar. Zo trot als een pauw zullen we zijn met goede vooruit zichten op dit jaar . Dus ben slim en neem je eigen voor om niets te doen tegenover een ander wat jij zelf ook niet kunt accepteren . Bewandel zo de weg voor jezelf en anderen.

    Want wat goed is voor een ander is ook goed voor jou.

    Henri

    01-01-2019 om 11:02 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen

     

    Ook dit jaar maak ik weer eventjes tijd om jullie mijn wensen aan gans de groep over te maken bij de start van weer al een nieuw jaar.

    Het lijkt alsof ik dit nog pas geleden deed. En toch is het al weer een jaar geleden!

    We zeggen zo vaak: ”De tijd lijkt voorbij te vliegen. Het gaat zo snel.”

    Is dat niet een reden te meer om af en toe eventjes stil te genieten. Ons zo nu en dan heel bewust te zijn van wat moois het leven ons kan bieden.

    Het afgelopen jaar is heel wat gepasseerd , hier heb ik zelf voor moeten werken , het aanvaarden en respecteren is het moeilijkste van alles geweest dit door steun en u aanwezigheid.

    Kerstmis en Nieuwjaar lijken me zo momenten bij uitstek om hiervoor wat ruimte te creëren. En tegelijk is het ook een tijd om te dromen, om plannen te maken, om te hopen dat datgene wat niet zo fraai is, volgend jaar beter mag gaan.

    Langzaam maar zeker is dat verandert en is er een rust in mij gekomen en aanvaarding van wat de toekomst mij gaat brengen.

    We zeggen zo vaak het gebed:

     

    Aanvaard wat ik niet kan veranderen en vragen we om kalmte en toch lukt het niet.

     

    We willen altijd alles weten op voorhand en dat geeft grote angst en onrust.

    Het is veel makkelijker om in de achteruitkijk spiegel te kijken en te genieten van de mooie dingen die we in het afgelopen jaar hebben mogen ondervinden.

    Ook moeten we vertrouwen hebben in de toekomst en geduld tonen als het te langzaam gaat en soms moeilijk is.

    De verwachtingen niet te hoog stellen en zin hebben voor realisme is daarbij een uitstekend hulpmiddel en geregeld de balans opmaken en zien wat er gelukt is helpt ook.

    Van dit succes genieten is een prachtige methode om kracht te vinden in nieuwe uitdagingen.

    Heel vaak geeft dat nieuwe kracht en tevredenheid omdat we gaan inzien dat we het nog niet zo slecht hebben. Laten we stilletjes verder werken aan 2019.

     

    henri

    11-12-2018 om 19:02 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergevinggezind

    Iedereen weet dat er aan ons leven een einde komt dus onze gegeven tijd daarvoor is kostbaar en is beter wijselijk te besteden met veel vreugde.
    Het is telkens beter om vooraf de juiste keuzes te maken dan achteraf te moeten veranderen maar daar hebben we niet voortdurend kansen of geluk voor daarin heeft iedereen beperkingen.
    Vergevensgezind zijn is een belangrijk iets en als wij onszelf een tweede kans wensen moet we die ook aan een ander gunnen.
    Wij allemaal maken bewust of onbewust fouten en daar zullen we voor moeten boeten en hopen dat de meesten daar ook van leren met verbeteringen en een ook nieuwe kans krijgen.
    Er zijn veel dingen in het leven die wij graag willen maar niet eens de moeite voor nemen om het te doen of het proberen door faalangst, kennis, luiheid, geen tijd of kansen, mogelijkheden.
    Daar besteden wij dan niet genoeg aandacht aan, want als wij echt graag iets willen dan zullen wij er voor gaan en er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen.
    Alle mogelijke kansen dienen wij dan te benutten en daar volledig onze inzet aan geven om het te laten slagen met een goed eindresultaat.
    Probleemloos is er bijna niets in het leven, dus iets blijven volhouden wat moeilijk is daar kunnen wij die nodige ervaringen mee op doen om verbeteringen te ontwikkelen.
    Er zijn eigenlijk maar weinig dingen waar wij geheel kansloos voor zijn als wij intelligent en gezond zijn waarbij alle ledematen goed functioneren is er altijd een eventualiteit.
    En in totaliteit kunnen we het misschien niet in één dag klaren, daarom is er namelijk morgen om een tweede kans met beide armen aan te grijpen en proberen te voldoen.

    30-11-2018 om 09:35 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergt een grote moed om ons niet laten te verslaan door mislukkingen

    Velen van ons hebben al kennis gemaakt met de schaduwzijde en de slechte tijden van het leven en in deze periode zonder de aanmoedigende woorden van lotgenoten is bijna niet mogelijk voor ons om verder te gaan. Opbeurende woorden en de gegeven hoop , moed, waar we weer de positieve kant van inzien en verder te oriënteren  voor oplossingen , omdat we soms gewoon vergeten dat wij vergeten iemand te helpen om zen zelfvertrouwen weer terug te krijgen en hen nieuw zelfvertrouwen en optimistisch gaat inzien .  Een hart onder riem steken kan wonderen verrichten en bij het dichtklappen weer opladen om positief te kunnen denken . Daarom is het belangrijk dat we ons bevinden onder de juiste mensen die voor hun zelfde doel komen , door begrip , geduld , respect voor mekander kunnen opbrengen ondersteunen elkaar in verontrustende tijden is dit iets waar iedereen behoefte aan heeft . Elkaar ondersteunen in donkeren dagen een schouderklopje nodig uit om ons verdriet te delen en liefst bij iemand die aanmoediging kan delen .   

    19-11-2018 om 10:56 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterk

    Weten wie wijzelf zijn is meer belangrijk dan naar de veroordeling van een ander te luisteren. Wij allemaal vinden het geweldig dat anderen slagen en zo felicitaties aan toevoegen, maar wat wij meestal niet zien is wat er vooraf aan toe gaat om te slagen. We zien eigenlijk alleen de mooie kanten van een nuchter persoon en is te mooi om waar te zijn, omdat de weelde van onze ogen een vizier zien. Maar de keren dat er gefaald is met de nodige frustratie dat is iets wat onze ogen nooit hebben meegekregen, maar is iets wat een weldenkend persoon heeft meegemaakt. Soms falen zal ons naar beneden halen , maar soms moeten we een stap terug doen om vervolgens weer de goede weg. Door te vallen en op te staan kunnen we leren van onze fouten en te corrigeren naar verbetering . Openheid naar elkaar zal het respect en waardering juist verhogen en zal een langdurige relatie nooit in de weg staan als beiden daarmee akkoord gaan.  Omdat samen te brengen in een groep is een trots waar een ieder tevreden mee zal zijn en een waardering van meerdere personen die weten waar zij mee bezig zijn en die niet bang hoeven te zijn voor verassingen. Het zal rust en vrede brengen in ons dagelijkse leven met meer concentratie voor andere dingen er zal altijd een vertrouwd met luisterend oor voor ons zijn waar een discussie alleen maar in ons voordeel zal zijn. Wat is er mooier in het leven als onze wensen in vervulling gaan. Bij bepaalde dingen willen en daar over dromen en ook nog eens realiteit laten worden dat willen we toch allemaal. Alleen moeten wij er geheel achterstaan en onze wil tonen en er alles over te weten komen zodat we verder kunnen met stappen te zetten in de goede richting voor resultaten. Er is altijd wel een manier te vinden om onze wensen te vervullen. Als wij zelf de mogelijkheden niet hebben kunnen we anderen geïnteresseerd daarvoor laten worden door het uit te leggen. En zo samen in een groepsverband onze wensen laten uitkomen.
    Want waar een wil is, is een weg en samen sterk willen zijn op de zelfde weg.


    21-10-2018 om 16:49 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Timmermanswerkplaats

    Stel je eens voor dat het gereedschap in een timmermanswerkplaats een vergadering belegt! Broeder Hamer is de voorzitter, maar een aantal leden vindt eigenlijk dat hij maar moet vertrekken omdat hij te luidruchtig is. Broeder Hamer antwoordt daarop: "Dan moet broeder Schaaf ook vertrekken, die is veel te oppervlakkig, daar zit totaal geen diepte in". "Ja, maar dan moet broeder meetstok ook verdwijnen", zegt broeder Schaaf, want die meet anderen altijd aan zichzelf af. Hij doet net alsof hij altijd gelijk heeft...... Maar op zijn beurt klaagt broeder meetstok over broeder Schuurpapier: "Die is veel te ruw en altijd tegen de draad". En zo gaat de discussie maar door. Broeder Zaag is te rechtlijnig, broeder Beitel te bot, broeder Waterpas te onevenwichtig, broeder Priem te scherp. Aan al het gereedschap ontbreekt wel wat. Terwijl de discussie nog in volle gang is, komt de Timmerman de werkplaats binnen. Hij pakt een blok hout en gebruikt de meetstok, de zaag, de schaaf, het schuurpapier en de hamer om een stoel te maken. Al het gereedschap, hoe verschillend ook, heeft elk zijn eigen functie. In de Handen van De Timmerman is de een niet meer dan de ander. Allen zijn even hard nodig!

     

     

    20-10-2018 om 14:34 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Herinneringen

    Herinneringen

    Het is altijd leuk om te fantaseren over wat als, dingen gaan doen waar je altijd over gedroomd hebt. Je kan ook een andere lijst maken in plaats van een lijst maken met dingen die je nog wilt dat er gebeuren…..een lijst van dingen die je al hebt meegemaakt in je leven. Een terugblik op al die mooie momenten die je in je leven hebt gehad. Tal van mooie momenten die je al alleen of met anderen hebt beleefd.

    Je moet houden van je eigen leven en met weemoed terugkijken op alles wat je wel hebt bereikt en meegemaakt in je leven. Er zijn geen goede of foute dingen die je kan meemaken, alleen de perceptie verschilt. Min leven is veranderd door de dingen die ik heb meegemaakt je komt er later achter waarom je deze dingen hebt meegemaakt. Mijn ervaringen neem ik mee op mijn levenspad en zullen mij zelf begeleiden bij alles waarin ik geloof.

    Soms heb je van die momenten dat je gewoon wilt huilen omdat je het niet meer ziet zitten en soms heb ik een zwaar hoofd en er komt geen schrijfsel uit mijn handen. Indien ik zo´n moment heb dan denk ik weer aan die mooie momenten in mijn leven die me dan weer opbeuren. Ik heb geleerd van de slechte keuzes die ik heb gemaakt en leer van de nieuwe die nog moeten komen. Je wordt ouder en veranderd maar je moet goed voor je zelf zorgen zodat je jezelf ook goed voelt.

    Mensen heb je in je leven die je goed laten voelen over jezelf, mensen die je wel kan vertrouwen en niet, want die zijn er ook. Alle veranderingen die ik heb meegemaakt hebben me geleerd meer geduldig te zijn, minder aarzelend, compassie te hebben, meer lief te hebben en meer tijd aan mijn kinderen te besteden. Alle ervaringen in mijn leven hebben mij lessen geleerd.

    Ik ben iemand anders geworden door mijn ervaringen in het leven. Je krijgt uitdagingen en accepteert andere levensstijlen en vormen. Fouten en vergissingen hebben mij gemaakt tot de mens die ik vandaag de dag ben. Ik heb mensen leren te vertrouwen weer maar met de nodige voorzichtigheid. Mensen hebben een aard in zich die van nature als wreed kan zijn. Mensen denken anders en handelen anders en liefde is vaak geen onderdeel van de wereld waarin deze mensen leven.

    Je moet nooit wanhopen het gaat altijd om keuzes.

    20-10-2018 om 09:34 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.merci
    Beste Henri ,

    Met zo een geweldige mooie tekst maak je me steeds blij . Dat is om te lezen en overpeinzen en met momenten terug te herlezen . Top .
    Ook heel herkenbaar .
    We moeten al eens durven springen in het leven en valpartijen horen daar dan onvermijdelijk bij .
    En een andere koers durven nemen .
    Het levenspad is een met véél oneffenheden .
    Daarmee omgaan wat op onze weg komt is een uitdaging .
    Door mijn werk in de zorgsector .
    Wat echt mijn dada is , heb ik ontzettend veel geleerd . Ik ben heel bevlogen . Eigenlijk wat te . Emoties kan je zomaar niet uitschakelen .
    En de mensen luchten zich zo gemakkelijk bij mij . En dan denk ik wat straffe mensen zitten daar tussen . Ik ben een gevoelsmens puur sang . Van mijn collega's heb ik het mooie compliment gekregen dat ik zorg voor de binding in de groep . Dat kwam ter sprake in een vorming . Dat compliment koester ik .
    Zoals heel veel dingen .
    Als het op het thuisfront wat goed gaat , dat draag je uit . Het gezin is toch de hoeksteen .
    De plaats waar je echt thuis komt .
    En jezelf kan zijn in alle facetten .
    Ook in de donkere en slechte momenten .
    Dat kunnen delen, je ei kwijt kunnen .
    Echt praten met mekaar en niet naast mekaar .
    De meeste mensen wachten vaak te lang om de dingen te benoemen die belangrijk zijn .
    Of als het te laat is .
    We moeten leven van dag tot dag .
    En wat méér complimenten en knuffels geven .
    Ik heb zo van die mensen die al klaar staan met hun armen open . Geweldig toch 😘

    Ik heb jou altijd al de bovenste beste peter gevonden en nog steeds .
    Jij wou zo graag Peter worden van onze Geert . En kijk het werkt fantastisch .
    Geert draagt veel mooie herinneringen mee aan jou . Dat is met zoveel warmte vertelt .
    En Siegfried kwam tussen Geert en Peter .
    Dat schept een band .
    En ook bij ons bezoek hoe je naar Geert bent en andersom . Ik word daar altijd een beetje stil van .
    Ook je openhartigheid . Chapeau , echt waar .
    Wellicht ook wat te vermoeiend .
    Want je stem liet het wat afweten .
    En hoe is het ondertussen ?
    En met Lutgarde . Ook zij heeft veel te vertellen . Zo draagt ieder zijn bagage .
    En ieder zoekt daarin zijn weg .
    Mekaar wat steunen is de boodschap .

    Deze middag gaan we naar de baby borrel te Hasselt . Liesbeth heeft een dochter van juli .
    Dat is een viergeslacht .
    Ik zeg tegen ma dat je dat nog mag mee maken .

    Alle liefs gewenst aan allen ,
    Lut 😍

    20-10-2018 om 09:30 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verleden en vrijheid

    Verleden en vrijheid

    Het verleden is geen vrijheid van de vrijheden van heden. Vroeger lieten de mensen mij de vrijheid  om te gaan drinken . De alcohol was de baas . Vandaag heb ik de vrijheid om een gelukkig leven te leiden. Een ander leren genieten van zijn of haar vrijheid is leren gelukkig zijn en vrij zijn van jezelf.

    Het verleden gebruiken als een pasfoto om in moeilijke tijden te weten vanwaar we gekomen zijn. Je de vraag stellen , wil je terug naar de baas , de tiran alcohol, of wil je vrij leven in het leven dat je nu beleeft. Wie ben ik , wat wil ik , wat kan ik , de vraag van het verleden , heden de toekomst. Zelfbewust leven in de context van vrij leven volgens jouw geaardheid, jouw nuchterheid.

    Hoe vrij voel ik me nu vandaag, ben ik er van betwist dat ik ook nog fouten heb die we nog dikwijls doen. We zijn maar mensen onder mensen, eenvoudig vrij en gelukkig. Laat ons verleden geen passie worden om geen uitvluchten te zoeken, of met deze materie te schermen om als het ons uitkomt om dit verleden goed te praten .

    Eerlijkheid in ons nuchter leven is de basis en het fundament om een eerlijke en oprechte vrijheid te mogen proeven als een vogel die vrij vliegt als mens die leeft naar een gelukkig leven . Zoek niet naar het verleden , je baat er niets bij . Zoek niet reeds wat je gevonden hebt . Wat heb je nu vandaag gevonden ….. een weg naar het geluk . Vecht niet want je kunt verliezen. Verleden en vrijheid zijn dingen die leven in ieders hart. Leef vandaag , leef eerlijk en je zult vrij zijn in doen en laten.

    07-02-2018 om 09:36 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geluk

    Dag

    De maand januari is al weer bijna half gepasseerd en de personen die we gelukkig nieuwjaar moeten wensen zin we voorbij. Nu ik al en periode het leven aan een nuchter kant bekijk stel ik me de vraag was is geluk eigenlijk?

    Het woordenboek geeft een lange reeks synoniemen voor geluk in de betekenis van kans: bof, lot, buitenkansje, meevaller, fortuin, succes, voorspoed, gunstig toeval. Voor de emotie , geluk heeft men een paar omschrijvingen bedacht: toestand van volkomen tevredenheid en situatie waarin onze diepste behoeften zijn verwezenlijkt.

    Deze woorden die hier boven zijn neergeschreven zijn lastig, want wat de een volkomen tevreden maakt, hoeft niet te werken voor de ander. En heeft ieder mens niet juist andere behoeften dan zijn medemens? Sommigen zijn gelukkig met een goede gezondheid, sommigen als de zaken goed gaan en anderen koppelen hun geluksgevoel aan het vinden van een levenspartner. Wat jou gelukkig maakt is dus heel persoonlijk. Daarom zijn zoveel mensen ernaar op zoek. Toch lijkt het of we haast verplicht zijn dit na te streven. Maar is geluk maakbaar?Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden. 

    Nu heb ik namelijk geleerd te genieten van ieder moment en denk niet dat je gelukkig bent als je iets bereikt hebt of iets bezit. Het blijkt dat prestaties en bezittingen nauwelijks bijdragen aan ons geluk. Het ontwikkelen van je vaardigheden geeft veel meer geluksgevoelens dan het bereiken van een promotie. Vergeet daarom niet om te genieten van de weg naar het succes toe , houdt je niet al teveel bezig met de toekomst of het verleden. De eerste kun je niet voorspellen en de tweede kun je niet veranderen. Het hier en nu is zeker niet altijd even prettig en daarom wil je er soms misschien aan ontsnappen. Daar is niets mis mee. Vergeet echter niet om de leuke momenten te vieren en te koesteren. Deze emoties moeten we koesteren en aanvaarden.

    De stilte is niet leeg hij staat vol antwoorde,

    Henri

    13-01-2018 om 10:35 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slecht gevoel

    Ik heb vandaag en slecht gevoel , een oude wonde word weer opengerukt door achterom kijken naar de waardeloze momenten uit het verleden dit is verloren tijd en zal geen vreugde geven maar alleen een onprettig gevoel en beroerde gedachten. Hierdoor moet ik me niet laten onderdrukken . Het leven is nog zo interessant door de vele verschillende variaties waar wij steeds mee te maken krijgen in ons dagelijkse zodat het geen sleur of eentonig word.
    We hebben allemaal onze uitstekende momenten zonder te hoeven klagen en de ineffectieve ogenblikken.
    De onplezierige gelegenheden in ons leven maken het ingewikkeld, doordat vaak ons hart geraakt word en er emotionele frustraties worden opgewekt wat pijn doet.
    Zelfverzekerdheid en de controle over onszelf is dan zeer belangrijk op zo’n moment, omdat er een kans bestaat dat we ons zelfrespect verliezen.
    Door de getroffenheid en vertedering geeft het ons een gevoelsaandoening waardoor we vernederd worden in onze gevoelswaarde en dan emotioneel zwaar geprikkeld zijn.
    Op zo’n moment kunnen de stoppen doorslaan en zijn we tot alles in staat, maar dat zou alleen maar onszelf ruïneren en tenietdoen wat zeer onverstandig zal zijn.
    Daar zouden we ook weleens de ander mee kunnen helpen, omdat wij de controle verliezen en zo van slachtoffer een dader kunnen worden.
    Zeer onverstandig is dat op zo’n moment dus alle kalmte en beheersing is ten zeerste aanbevolen en de beste verdediging tegen zulke feitelijkheden.
    Overheersing van de situatie met zelfcontrole is het enige wat een overwinning zou kunnen worden, alle andere oplossingen met kwade bedoelingen of geweld zullen onszelf te gronde richten.
    En daarmee komt dan ook de mogelijkheid dat we dan de opgebouwde goede reputatie kunnen verliezen door de fout van een ander die wij niet goed verwerkt hebben en een verkeerde beslissing hebben genomen door emoties.
    Laat het nooit zover komen, deze personen zullen hun zelf vernietigen op de lange duur, neem geen wraak actie die onszelf zal vermorzelen.
    Vergeet deze waardeloze actie en ga verder met onze goedwillendheid in het leven, neem afscheid van het verlies en de betrokken personen, de toekomst zal dan in onze handen zijn.
    We hoeven alleen maar te denken aan de goede momenten, want de slechte gebeurtenissen zijn al gepasseerd en het is niet verstandig om het in ons geheugen te laten wederkeren.
    Erbarmelijke gebeurtenissen maakt iedereen mee in zijn leven, ga daar verstandig mee om en leer ervan, het is niet meer terug te draaien dus laat het ons bestaan niet aantasten en vroeg of laat komen ze zelf de verkeerde persoon tegen.
    In het leven krijgen we wat wij verdienen alles is een kwestie van tijd dus laten wijzelf deze tijd nuttig besteden met een goede reputatie.
    Onkruid vergaat niet bij zichzelf, maar zonder water loopt het ook teneinde, dus laat ik de eerste maar staan.

    24-10-2017 om 10:15 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag kan mooi worden

    Elke dag kan mooi worden , dit klinkt als een echo in de oren . Als we jong zijn word ons al geleerd door onze ouders welke boodschap wij moeten versturen door de wereld.
    Naarmate we ouder worden en meer levenservaring hebben passen wij die zelf aan naar een verminderende of betere boodschap.
    Ons gedrag naar anderen is het zelfde als een boemerang wat we naar hun gooien zullen we ook altijd terug ontvangen.
    Wie goed doet zal ook goedheid terug ontvangen en iemand die een slecht gedrag heeft en anderen benadeeld met voorbedachte raden zal daar ook op afgerekend worden.
    In het leven krijgen wij wat we verdienen en als we in een bepaalde gemeenschap leven zal daar ook van mond tot mond over worden gesproken. Wie de hand rijkt naar iemand anders.
    En dat gaat als een lopend vuurtje en verspreid zich snel ten goede of ten nadelen.
    Er kunnen altijd situaties zich voordoen , die verkeerd worden geïnterpreteerd en niet geheel onder controle hebben. Maar als we dan met elkaar overleggen en vragen wat er eigenlijk bedoeld word komen we altijd tot een goed resultaat.
    Tenminste als we daar de kans voor krijgen en hebben , want sommige mensen begrijpen iets verkeerds en gaan gelijk conclusies trekken die vaak een negatieve uitwerking hebben.
    Terwijl het vaak niet zo bedoeld is maar er een communicatie stoornis is.
    Iemand die goede bedoelingen in het leven heeft neemt daar ook de tijd voor om het correcte wat er bedoeld word weer te geven.
    Sommigen zullen daar de tijd niet voor hebben omdat ze te druk met zichzelf hebben en daar moet ook begrip voor zijn en hopen dat ze niet veroordeeld worden.
    Maar personen die anderen helpen zullen zelf ook altijd geholpen worden.
    Er zou niets mooiers in de wereld zijn als we elkaar allemaal zouden helpen met een vriendelijke lach en een eerlijk positief karakter. 
    Dan zouden we allemaal in een echo leven waar we alleen maar het goede en positieve van de mens zouden blijven ontmoeten.

    24-10-2017 om 08:23 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ochtenhumeur

    Er zijn sommige mensen die een ochtendhumeur hebben en dan langzaam op gang moeten komen om een glimlach tevoorschijn te toveren later in de dag.
    Zonde van de tijd het had allang plezierig kunnen zijn of was het misschien tot laat in de avond gezellig en dan kan het wel eens moeilijk zijn in de morgen.
    Mijn ouders hebben mij geleerd s’avonds de keizer willen zijn dan ook s’morgens de man wezen, gelukkig is dat tot nu toe gelukt, want ik ben een dromer ha ha ha.
    Vrolijkheid siert de mens en niet gelachen is een ongelukkig leven, probeer daarom in ieder geval positief te denken en probleemloos onszelf onder controle te houden met een glimlach.
    Als wij daar aan kunnen voldoen zijn we al goed bezig, want zodra als het uitermate slecht of overdadig goed gaat is controle één van de moeilijkste onderdelen van een mensenleven.
    Zelfbeheersing het lijkt allemaal zo gemakkelijk en als wij dingen over anderen horen of het bij hun zien denken we misschien waar zijn zij mee bezig zo moet of hoort dat toch niet.
    Een oordeel is dan snel volbracht in onze gedachten of uitgesproken doordat wij vaak niet de achtergronden ervan weten en van weinig informatie een uitgangspunt ten uitvoering brengen.
    Totdat wijzelf met iets geconfronteerd worden waardoor wij alle fysieke of emotionele controle verliezen en dan starten te begrijpen dat het leven meer gecompliceerder is als alleen maar slapen en weer opstaan.
    Op zulke tijdstippen worden wij feitelijk wakker geschud en tot besef gebracht dat wij moeten proberen om iedere minuut dat wij bij kennis zijn te genieten met vreugde.
    Door dit alles door eigen ervaringen in oogschouw vernomen te hebben zouden wij ons eigen toch moeten realiseren dat vanaf wij wakker worden tot het slapen gaan er plezier moet zijn.
    Laat de tijd aan ons niet voorbij gaan door pas later in de dag te starten met het plezierige leven, geniet er de gehele dag van met een uitstekend humeur en een positieve gedachte en uitstraling.
    Zie in hoe mooi het leven kan zijn als we genieten van iedere minuut.

    08-09-2017 om 08:28 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 23/10-29/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Nieuws HBVL
  • Trek USCX hoopt Europese crossers naar VS te lokken met vier opeenvolgende dubbele raceweekends
  • De Vlaamse Bermudadriehoek, waar elk gsm-signaal verdwijnt: “We dreigen een tweede Bokrijk te worden”
  • Cercle-trainer Miron Muslic neemt jonge verdedigers Christiaan Ravych en Jonas Lietaert in bescherming na nederlaag op Anderlecht: “Ik heb veel respect voor ze”
  • Colin Coosemans is tweede doelman bij Anderlecht, en niet Deense nieuwkomer Mads Kikkenborg: “Natuurlijk had ik op meer gehoopt”
  • IN BEELD. Eden Hazard haalt voetbalschoenen nog eens van onder het stof in benefietwedstrijd, Emmanuel Macron steelt de show
  • Kortrijk Spurs speelt op Brussels al zijn laatste uitmatch van het seizoen: “Het defensieve blijft een grote bekommernis”
  • Openstaande boete van 6,2 miljoen euro voor chauffeur was “vermoedelijk een vergissing”
  • VIDEO. Zijn sprong was bijna veertig meter verder, maar het telt niet: hoe de poging van schansspringer Ryoyu Kobayashi toch geen wereldrecord opleverde
  • Maatregel in strijd tegen massatoerisme in Venetië gaat vandaag in, maar inwoners stellen zich vragen: “Zijn we ermee aan het lachen?”
  • Annabelle (9) raakt gewond in zwembad, mama trekt aan alarmbel: “Had ze daar haar hand gezet, dan was een slagader geraakt”

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!