Een heerlijk en verfrissend tussendoortje of een goede afsluiter van een diner.
Ingrediënten :
- 5 Eieredooiers.
- 3 Eierdopjes kristal suiker.
- 3 Eierdopjes witte wijn.
- 1 Eierdopje Grand-Manier.
- Room.
- Kiwi.
Bereiding :
- Doe de eigelen in een pannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker. . OPGELET : de suiker niet rechtstreeks op de eierdooiers doen om het eigeel niet te verbranden.
- Voeg de dopjes witte wijn, de Grand-Manier en de suiker toe aan de eigelen.
- Klop het koude mengsel met een garde en zet het op een zacht vuurtje. Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot men een schuimige en goed gebonden massa bekomt.
- Wanneer de sabayon klaar is deze in een ijsbadje koud roeren.
- De room opkloppen en onder de sabayon spatelen.
- De kiwi met een dunschiller pellen en in dunne schijfjes snijden.
- De wand van een glas binnenin versieren met enkele kiwischijfjes en het glas opvullen met de koude sabayon en laten opstijven in de koelkast.
Bij het opdienen versieren met kiwischijfjes.
Klik hier om varianten.
|