Foto
Over mijzelf
Ik ben jean vercauteren, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jean.
Ik ben een man en woon in 9240 Zele (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 23/06/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken & Genealogie.
Categorieën
  • Allerlei (6)
  • Aperetieven (3)
  • Desserts (16)
  • Gebak (10)
  • Hoofdgerechten Vis (26)
  • Hoofdgerechten Vlees (18)
  • Soepen (5)
  • Voorgerechten (18)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Koken met Eva's...schortje, en genieten.

    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulp met vers fruit en sanayon.

    Tulp met vers fruit en sabayon.

    Benodigdheden :


    • 500 gr bloem
    • 5oo gr bloemsuiker
    • 125 gr boter
    • 6 eiwitten
    • ¾ liter melk


    Bereiding :


    1. Laat de boter smelten in de melk.
    2. Deze lauwe melk aan de bloem en de bloemsuiker toevoegen.
    3. De eiwitten opkloppen en eronder spatelen.
    4. Giet de deeg in een kleine pan van ongeveer 20 cm ( zoals voor een pannenkoek ) en de bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180° tot ze mooi lichtbruin zien. Opgelet zie dat de steel van het pannetje tegen de hitte kan.
    5. Als ze nog warm zijn op een omgedraaid glas keren en een ander daarover plaatsen, zo krijg je bij het afkoelen een mooi korfje. Liefst geribbeldeglazen :


    Sabayon : zie vorige receptuur – Sabayon met kiwi.


    Presentatie :


    Leg in het tulpje ( korfje een bolletje ijscrème), overgiet met de lauwe sabayon en garnier met verse rode bosvruchten.

    21-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts
    >> Reageer (0)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fishburgers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fishburgers voor Groot en Klein.

    Benogdigheden :

    • 1 Kleine moot verse of diepgevroren kabeljauw ( ong 110gr )
    • 1 Broodje
    • 1 Plakje hartige kaas
    • Enkele blaadjes kropsla
    • 1 Eetlepel ketchup
    • Peper en zout

    Bereidingswijze :

    1. Leg de vismoten in een vuurvaste ingevette schaal, kruid met peper en zout, leg er een klontje boter op en laat ze 20 monuutjes garen in een voorverwarmde oven op 200°.
    2. Snij de sla in dunne reepjes.
    3. Snijd het broodje overlangs doormidden en besmeer beide helften met boter.
    4. Beleg één helft met de slablaadjes. Hierop komt de gare vismoot, de ketchup en het plakje kaas.
    5. Zet alles even onder de warme ovengrill tot de kaas begint te smelten. Dek met de andere helft van het broodje en dien meteen op.

    15-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (0)
    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macarons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Macarons.

    Benodigheden : 10 Macarons

    • 50 gr amandelpoeder
    • 75 gr poedersuiker
    • 1 wit van ei
    • 1 of 2 druppeltjes bitter amandelextract
    • Enkele amandelschilfers

    Bereiedingswijze :

    • De oven voorverwarmen op 170° graden.
    • Het amandelpoeder en de suiker vermengen.
    • Het eiwit tot sneeuw kloppen, voorzichtig onder het amandelpoeder en de suiker spatelen.
    • Enkele druppeltjes amandelexstrakt toevoegen en een koffielepeltje water. Het moet een vaste deeg zijn.
    • Dit deeg verdelen in macarons en op bakpapier leggen.
    • Met de bolle kant van een lepel de hoopjes afplatten
    • Voldoende spatie laten tussen de macarons.
    • Plaats een amandelschilfer op iedere macaron.
    • De macarons in de oven plaatsen en bakken gedurende 15 minuten
    • De macarons moeten lichtjes bruin gebakken zijn.
    • Laten afkoelen op een rooster.

    08-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsniertjes op zijn Balegems.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsniertjes op zijn Balegems

    Dit zeer lekker orgaanvlees verdient zeker onze aandacht.

    Zeker uitproberen en smakelijk.

    Benodigheden : 6 personen

    • 600 gr gereinigde kalfsniertjes
    • 2,5 dl room
    • 1,5 eetlepel Tierenteyn mosterd
    • 1,5 glas Balegemse graanjenever
    • 7 fijn gesneden sjalotten
    • een snuifje tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • 1,2 kg princessen boontjes
    • 75 gr gehakte peterselie
    • 1 kg gekookte aardappelen
    • 75 gr gerookt spek
    • 1 grote ajuin
    • peper en zout
    • 3/4 liter melk 150 gr boter
    • 150 ml maïs, soja of zonnebloemolie
    • 1 teentje knoflook.

    Bereiding :

    • De gereinigde kalfsniertjes een tiental minuten in de melk leggen, uitnemen en droogdeppen.
    • De niertjes bakken in een beetje boter, kruiden met peper en zout.
    • Na een korte baktijd, ca 5 minuten, op een zacht vuurtje laten stoven.
    • De nieren uit de pan halen en warm houden tussen twee borden.
    • Giet het vet uit de pan en laat de sjalotten fruiten.
    • De nieren terug in de pan leggen en flamberen met de jenever.
    • Tijm en laurier bijvoegen en nog eens 5 minuten zacht laten verder stoven.
    • Niertjes uitnemen en tussen twee borden warm houden.
    • De saus op smaak brengen met peper, zout, mosterd en de room.

    • Ondertussen de princessen kuisen, wassen en koken in gezouten water tot beetgaar.
    • Daarna opstoven met het spek, de fijngehakte ajuin en het knoflookteentje.
    • Kruiden met peper en zout.
    • De gekookte aardappelen bruin bakken in de olie en kruiden.

    Presentatie :

    De nieren op een voorverwarmde schotel schikken omringd met de princessen en de gebakken aardappelen

    De warme saus over de niertjes napperen en versieren met peterselie.

    Wat drinken we erbij ?

    Ik zou zeggen, een glas Oud Zottegem of een glaasje Balegemse jenever.

    08-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vlees
    >> Reageer (0)
    07-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aspergeroomsoep en dito taartjes.

    Nu het aspergeseizoen in zicht is, niet te versmaden.

    Lepel smakelijk.


    Ingrediënten

    Roomsoep :


    • 1 bot asperges (mag ook 2de categorie zijn)
    • 30 gr boter en evenveel bloem
    • 1 liter vleesbouillon
    • 1 eierdooier, peper en zout
    • ¼ liter room
    • Gehakte peterselie


    Aspergetaartjes:


    • Gebakken taartbodems (vind U ook in de handel)
    • 1 eetlepel gehakte ui
    • 50 gr gesneden spekblokjes
    • 2 dl room of eventueel koffieroom
    • 50 gr gemalen kaas, 1 ei, peper en zout

    Bereiding.


    Aspergeroomsoep :

    De asperges uiteraard eerst schillen en de punten afzonderlijk houden voor onze taartjes. De rest in stukken snijden en een kwartuurtje laten koken in gezouten water. Ondertussen een blanke roux maken van de boter, de bloem en de vleesbouillon; ook hier het roeren enkele minuten aanhouden om de bloemsmaak te verkoken.
    Vermengen met de gaargekookte asperges, mixen en opnieuw even aan de kook brengen om de fijne smaken nog meer te homogeniseren.
    Afwerken met een eierdooier en de room van het vuur weg. Bijkruiden en de gehakte peterselie toevoegen.

    Aspergetaartjes :

    Het fijngesneden spek fruiten met de ui, room toevoegen en tegen het kookpunt aan opwarmen alvorens de kaas er onder te mengen. Het losgeklopt ei komt erbij samen met peper en dan eerst proeven alvorens de hand in het zoutvat te dompelen. (Het spek is wellicht erg zout!)
    Schik enkele aspergepuntjes in de taartbodems en overgiet met de saus. Zo gaan de hapjes een tot 180° voorverwarmde oven in voor een tiental minuutjes
    De taartvormpjes niet te lang laten staan wanneer ze opgevuld werden met de saus Het deeg gaat een groot deel van het vocht opnemen en zijn krokantheid verliezen

    Wat drinken we erbij ?

    Bij de roomsoep spelen we voor geheelonthouder doch bij een vaste aspergebereiding mag U werkelijk de mooiste wijn kiezen die U maar op de kop kunt tikken Deze edele groente verdient al onze wijnkundige erkenning : Sancerre, Pouilly Fumé, Riesling enz.

    07-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )

    Een heerlijk en verfrissend tussendoortje of een goede afsluiter van een diner.

     Ingrediënten :

    • 5 Eieredooiers.
    • 3 Eierdopjes kristal suiker.
    • 3 Eierdopjes witte wijn.
    • 1 Eierdopje Grand-Manier.
    • Room.
    • Kiwi.

     Bereiding :

    1. Doe de eigelen in een pannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker. . OPGELET : de suiker niet rechtstreeks op de eierdooiers doen om het eigeel niet te verbranden.
    2. Voeg de dopjes witte wijn, de Grand-Manier en de suiker toe aan de eigelen.
    3. Klop het koude mengsel met een garde en zet het op een zacht vuurtje. Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot men een schuimige en goed gebonden massa bekomt.
    4. Wanneer de sabayon klaar is deze in een ijsbadje koud roeren.
    5. De room opkloppen en onder de sabayon spatelen.
    6. De kiwi met een dunschiller pellen en in dunne schijfjes snijden.
    7. De wand van een glas binnenin versieren met enkele kiwischijfjes en het glas opvullen met de koude sabayon en laten opstijven in de koelkast.

    Bij het opdienen versieren met kiwischijfjes.

    Klik hier om varianten.

    07-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserts
    >> Reageer (0)
    03-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe gemarineerde zalm.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rauwe gemarineerde zalm als voorgerecht of amuse.

    Heel simpel en toch fantastisch heerlijk.

                                                             

    Samenstelling :

      Zalm, zeezout, bruine suiker ( cassonade ) en verschillende salades.

    Bereiding :

      Een zalmfilet ( volledig goed ontgraat ) bestrooien langs alle zijden met bruine suiker.

      In een schotel een laag zeezout doen en daarop de zalmfilet leggen en terug een laag zeezout.

      Afdekken met huishoudfolie en ongeveer 8 uur laten marineren in de koelkast.

      Daarna goed afspoelen en droog deppen met keukenrol.

      In mootjes, blokjes of dunne plakjes versnijden.

      Serveren met een slaatje naar keuze en een vinaigrettesaus, eventueel vergezeld met een licht

      geroosterd sneetje wit brood.

    Vinaigrettesaus :

      Klop olie, azijn, mosterd, peper en zout goed ondereen.

      Roer een fijn gehakte sjalot, fijn gesnipperde peterselie en in blokjes versneden tomatenvruchtvlees

      er onder.

      Voeg mayonaise en een paar druppels citroen er aan toe naar eigen smaak.

    SMAKELIJK.

    03-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een klein voorwoord.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondertussen heb ik vele eigen recepten op basis van reeds eeuwen oude, maar iets afgewerkt naar eigen smaak.

    Daarom heb ik een klein kookbundeltje samengesteld voor mijn familie en goede vrienden, dat ik overhandig bij feestelijke gelegenheden. Dit heb ik laten inbinden in een copycenter. Met deze wil ik Jullie allemaal laten meegenieten van mijn kleine culinaire wereld.

    Graag ontvang ik Jullie commentaren wat betreft :

    - Smaken

    -Suggesties

    -Verbeteringen

    -Lay -out

    Ik zal met alles rekening houden zodat het recept er nog beter van wordt. Dank U.

    03-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is een Eva's Schortje.

    Voor wie niet weet wat een Eva's schortjes is, hier enkele voorbeelden :

    Het kan zo...                               Of zo

    Laten we maar gewoon doen...en dit maar gebruiken

    Nu gedaan met lachen en doorgaan met het ernstige werk.

    03-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaking.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Welkom bij Koken met Eva's schortje.

    Ik ben Jean, een jonge heer van 67 jaar, geboren te Erpe ( België ) en reeds vele jaren woonachtig te Zele ( België ).

    Zolang ik mij kan herinneren geobsedeerd door lekker eten, mijn Franse opvoeding bij de ooms in Frankrijk zijn daar zeker een onderdeel van.

    Ik hou van puur genieten van een gewone, iets verfijnder keuken. Sinds kinds af aan begon ik reeds een klein beetje te kokkerellen. Mijn grootmoeder en mijn vader waren de eerste die me leerden van iets simpel toch een mooi en verfijnd gerecht te maken. In het verdere verloop der jaren heb ik geëxperimenteert en dikwijls gefaalt ( gepaard gaande met grote verwensingen ). Vandaag kan ik zeggen : HET IS TE ETEN.

    Mijn betrachting is Jullie wekelijks te verassen met een degelijk recept.

    03-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Perentaart met amandelvulling.
  • Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Konijn op zijn Italiaans.
  • Feuilleté van paling.
  • Kalfsstoverij met blonde Leffe.
  • Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.
  • Eenvoudige Brésiliennetaart.
  • Farfalle al salmone.
  • Appeltaart.
  • Varkenshaasje met champignons.
  • Zeekreeft.
  • Sint-Jacobsvruchten met basmatirijst en saffraansaus.
  • Minidessertbuffet.
  • Visfantasietje.
  • Kwartel met allerhande groenten.
  • Schuimomelet. ( Omelette sibérienne )
  • Banaan in papillot.
  • Kip in wijnsaus ( Coq au vin ) of Bourgondische Ragout.
  • Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.
  • Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.
  • Gestoomde mosselen met citroengras.( Thais)
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Konijnenfilet met paddestoelen en geurige olijfolie.
  • Gekruide Lamscasserole met amandelen.
  • Spaanse Paëlla.
  • Gratin van abrikozen met kardemom.
  • Wijn. De witte ANJOU: de grote onbekende.
  • Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
  • Ijssoufflé au Grand Manier.
  • Kaassoufflé
  • Flensjes met geitenkaas.
  • Schartongfilets met bier en anijslikeur.
  • Suprème van gevogelte op zijn Indisch.
  • Zeebarbeel.
  • Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
  • Bloemkoolsoep met gerookte zalm.
  • Bladergebakje met Victoriabaars op een bedje van witte kool en saffraansaus met basilicumchiffonade.
  • Duo van Chocolademousse.
  • Heerlijk Notenbrood.
  • Steaks met Roquefortsaus.
  • Oesters in beignetdeeg.
  • Kipnuggets met abrikozensaus.
  • Gamba's met room.
  • Velouté Dieppoise.
  • Scampi's met kerriesausje.
  • Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.
  • Scampi's op zijn Amerikaans.
  • Vier cocktails.
  • Pittige tomatentaart.
  • Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
  • Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
  • Schuimige fruittaart.
  • Brikdeeg met zeevruchten.
  • Scampi’s met citroengras.
  • Met krab gevulde paddestoelen.
  • Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.
  • Chocolademarquise met passievruchten
  • Vers vijgentaartje met honing en vanille-ijs.
  • Kokosdessert met koekjes, ananas en caramelsaus.
  • Appeldessert op de BBQ
  • Tonijn met honing, limoenboter en witloof.
  • UITLEG over enkele van de meest gebruikte keukentermen.
  • Zalmtartaar met mosterdsaus.
  • Roodbaarsfilet met scampi en olijfolie
  • Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.
  • Poires religieuse.
  • Babykreeft met cocktailsaus.
  • Geflambeerde Ananas.
  • Parelhoen met bigaradesaus.
  • Tuinkerssoep.
  • Lamskoteletten met basilicumsaus.
  • Waterzooi van kip op zijn Gents.
  • Zomers slaatje.
  • Minuut Wafels.
  • Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.
  • Aarbeienmousse met frisse coulis.
  • Konijn ANDERS
  • Kalfsblanket met artisanale cider
  • Vispannetje uit de westhoek.
  • Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
  • Spaghetti Home made.
  • Tarte Tatin
  • Gefrituurde Camembert.
  • Marinades.
  • Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.
  • Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
  • Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.
  • Schuimomeletten met diverse vullingen
  • Meivis met asperges en sinaasappel .
  • Tulp met vers fruit en sanayon.
  • Fishburgers
  • Macarons.
  • Kalfsniertjes op zijn Balegems.
  • Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
  • Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )
  • Rauwe gemarineerde zalm.
  • Nog een klein voorwoord.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Notenbrood recept (Lowie Vissers)
        op Heerlijk Notenbrood.
  • Goede morgen Jean (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Goedenavond beste Jean, (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Hallo beste Jean,wat een heerlijke en fijne recepten zie ik hier staan,zal uw blogje bij onze favorieten plaatsen. (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!