Perentaart met amandelvulling.

A : Zanddeeg : Zanddeeg is een vaste deeg die zeer vlug vlug klaar is. Het wordt bereid met bloem, eieren, boter en suiker zonder toevoeging van vocht. Zanddeeg is zeer kortbrekig, waardoor het wat moeilijker uitrolt. Men doet er goed aan de ingevette plaat naast het deeg te zetten en het uitgerolde deeg op de deegrol van de tafel in de plaat of bakvorm te brengen.
Ingrediënten :
-
250 gr fijne suiker
-
250 gr boter
-
4 dooiers
-
snuifje zout
-
1 pakje vanillesuiker
-
500 gr bloem
Bereiding :
-
Breng de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en breng daarin het geklopte ei, de suiker en de vanillesuiker. Roer hier stilaan de bloem onder en wanneer de bloem bijna vermengd is, ook de boter in stukjes toe.
-
Kneed alles met de hand goed ondereen tot ge een gelijke deeg verkrijgt.
-
Strooi bloem op de tafel, rol het deeg uit met de deegrol op een dikte van 3 à 4 millimeter en breng voorzichtig in de ingevette plaat of vorm.
-
Doorprik met een vork, bestrijk de zijkanten met wat eigeel.
B : Amandelvulling :
Ingrediënten :
-
250 gr boter
-
100 gr room
-
125 gr fijne suiker
-
125 gr amandelpoeder
-
3 eieren
-
45 gr bloem
Bereiding :
-
Klop de boter luchtig, meng er de suiker en het amandelpoeder onder.
-
Klop er een voor een de eieren onder en voeg dan de room toe.
-
Roer er tenslotte de gezeefde bloem onder.
C : Pralin :
Ingrediënten :
-
250 gr geschaafde amandelen
-
250 gr kristalsuiker
-
1 eiwit
Bereiding :
Meng de ingrediënten goed onder elkaar.
OPBOUW VAN DE TAART.
______________________
Benodigdheden :
-
Sinaasappelconfituur
-
Abrikozenconfituur
-
Geblancheerde peren
Bereiding :
-
Rol de deeg uit tot 3 millimeter dik.
-
Bekleed de vorm met deeg.
-
Strijk een laagje sinaasappelconfituur op taartbodem.
-
Breng de amandelvulling aan.
-
Plaats de geblancheerde peren op de vulling.
-
Breng de pralin aan tussen de peren.
-
Bak af een voorgewarmde oven op 220° en dit ongeveer 35 minuten.
- Glans na afkoeling de peren af met abrikozenconfituur.
|