Kalfsniertjes op zijn Balegems
Dit zeer lekker orgaanvlees verdient zeker onze aandacht.
Zeker uitproberen en smakelijk.
Benodigheden : 6 personen
- 600 gr gereinigde kalfsniertjes
- 2,5 dl room
- 1,5 eetlepel Tierenteyn mosterd
- 1,5 glas Balegemse graanjenever
- 7 fijn gesneden sjalotten
- een snuifje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1,2 kg princessen boontjes
- 75 gr gehakte peterselie
- 1 kg gekookte aardappelen
- 75 gr gerookt spek
- 1 grote ajuin
- peper en zout
- 3/4 liter melk 150 gr boter
- 150 ml maïs, soja of zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook.
Bereiding :
- De gereinigde kalfsniertjes een tiental minuten in de melk leggen, uitnemen en droogdeppen.
- De niertjes bakken in een beetje boter, kruiden met peper en zout.
- Na een korte baktijd, ca 5 minuten, op een zacht vuurtje laten stoven.
- De nieren uit de pan halen en warm houden tussen twee borden.
- Giet het vet uit de pan en laat de sjalotten fruiten.
- De nieren terug in de pan leggen en flamberen met de jenever.
- Tijm en laurier bijvoegen en nog eens 5 minuten zacht laten verder stoven.
- Niertjes uitnemen en tussen twee borden warm houden.
- De saus op smaak brengen met peper, zout, mosterd en de room.
- Ondertussen de princessen kuisen, wassen en koken in gezouten water tot beetgaar.
- Daarna opstoven met het spek, de fijngehakte ajuin en het knoflookteentje.
- Kruiden met peper en zout.
- De gekookte aardappelen bruin bakken in de olie en kruiden.
Presentatie :
De nieren op een voorverwarmde schotel schikken omringd met de princessen en de gebakken aardappelen
De warme saus over de niertjes napperen en versieren met peterselie.
Wat drinken we erbij ?
Ik zou zeggen, een glas Oud Zottegem of een glaasje Balegemse jenever.
|