Foto
Over mijzelf
Ik ben jean vercauteren, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jean.
Ik ben een man en woon in 9240 Zele (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 23/06/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken & Genealogie.
Categorieën
  • Allerlei (6)
  • Aperetieven (3)
  • Desserts (16)
  • Gebak (10)
  • Hoofdgerechten Vis (26)
  • Hoofdgerechten Vlees (18)
  • Soepen (5)
  • Voorgerechten (18)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Koken met Eva's...schortje, en genieten.

    03-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuimomeletten met diverse vullingen

    Schuimomelet .

    Ingrediënten :


    · 8 eieren

    · 2 eetlepels melk

    · 2 eetlepels bloem

    · Snuifje zout

    · 60 gr boter

    Bereiding :


    1. Splits de eieren, klop de dooiers glad met de melk, bloem en zout.

    2. Schep voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.

    3. Verhit een deel van de boter in een steelpan, schenk er een gedeelte van de eiermassa in; laat dit op een niet te hoog afgestelde warmtebron in 2 à 3 minuutjes stollen.

    4. Zet de pan met de omelet onder de grill of in een voorverwarmde van 200° om de bovenkant verder gaar te laten worden, 2 à 3 minuten.

    5. De afstand om de omelet tot het grill-element moet 8 tot 10 cm zijn

    Aspergevulling.

    Ingrediënten :

    · 750 gr asperges

    · Snuifje zout en suiker

    · 30 gr boter

    · 30 gr bloem 3 dl kookroom

    · ½ kippebouillontablet

    Bereiding :

    1. Schil de asperges, kook ze gaar in water met een snuifje zout en suiker ongeveer 20 minuutjes

    2. Smelt de boter, roer de bloem erdoor, laat dit even pruttelen. Voeg bij gedeelten al roerend de room erbij en breng dit aan de kook. Klop de saus glad en laat een paar minuten doorkoken. Voeg het bouillontablet toe en roer af en toe.

    3. Leg op de omelet eerst de lauwe uitgelekte asperges, schenk de saus erover.

    4. Sla de omelet dubbel en dien op met fijn gesneden peterselie.

    Champingnonvulling.

    Ingrediënten :


    · 350 gr champignons

    · 30 gr boter

    · 1 ui

    · 1 teentje knoflook

    · 30 gr bloem

    · ¼ liter kookroom

    · Zout en peper

    · 100 gr ham

    · 1 eetlepel fijngehakte peterselie

    Bereiding :


    1. Kuis de champignons en snijd ze in plakjes

    2. Verhit de boter, fruit daarin de gesnipperde ui en knoflook en de champignons 5 minuutjes.

    3. Roer de bloem erdoor en daarna de room.

    4. Bren dit onder voortdurend roeren aan de kook en laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

    5. Schep de peterselie en de fijngesneden ham door de saus en vul de omelet met deze ragout

    Garnalenvulling.

    Ingrediënten :

    · 40 gr boter

    · 40 gr bloem

    · ¼ liter melk

    · ¼ liter kippebouillon

    · 6 eetlepels crème fraiche

    · 4 eetlepels gehakte groene kruiden ( volgens smaak )

    · 2 hardgekookte eieren

    · 100 gr garnalen

    · Zout en peper

    · Citroensap

    Bereiding :

    1. Smelt de boter, roer de bloem erdoor, laat dit even pruttelen.

    2. Schenk al roerend de melk en de bouillon erbij, klop de saus glad en laat een paar minuten doorkoken.

    3. Roer de crème fraiche, de kruiden, de gepelde en in stukjes gesneden eieren en de garnalen erdoor.

    4. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

    5. Vul de omelet ermee.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Inhoud blog
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Perentaart met amandelvulling.
  • Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Konijn op zijn Italiaans.
  • Feuilleté van paling.
  • Kalfsstoverij met blonde Leffe.
  • Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.
  • Eenvoudige Brésiliennetaart.
  • Farfalle al salmone.
  • Appeltaart.
  • Varkenshaasje met champignons.
  • Zeekreeft.
  • Sint-Jacobsvruchten met basmatirijst en saffraansaus.
  • Minidessertbuffet.
  • Visfantasietje.
  • Kwartel met allerhande groenten.
  • Schuimomelet. ( Omelette sibérienne )
  • Banaan in papillot.
  • Kip in wijnsaus ( Coq au vin ) of Bourgondische Ragout.
  • Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.
  • Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.
  • Gestoomde mosselen met citroengras.( Thais)
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Konijnenfilet met paddestoelen en geurige olijfolie.
  • Gekruide Lamscasserole met amandelen.
  • Spaanse Paëlla.
  • Gratin van abrikozen met kardemom.
  • Wijn. De witte ANJOU: de grote onbekende.
  • Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
  • Ijssoufflé au Grand Manier.
  • Kaassoufflé
  • Flensjes met geitenkaas.
  • Schartongfilets met bier en anijslikeur.
  • Suprème van gevogelte op zijn Indisch.
  • Zeebarbeel.
  • Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
  • Bloemkoolsoep met gerookte zalm.
  • Bladergebakje met Victoriabaars op een bedje van witte kool en saffraansaus met basilicumchiffonade.
  • Duo van Chocolademousse.
  • Heerlijk Notenbrood.
  • Steaks met Roquefortsaus.
  • Oesters in beignetdeeg.
  • Kipnuggets met abrikozensaus.
  • Gamba's met room.
  • Velouté Dieppoise.
  • Scampi's met kerriesausje.
  • Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.
  • Scampi's op zijn Amerikaans.
  • Vier cocktails.
  • Pittige tomatentaart.
  • Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
  • Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
  • Schuimige fruittaart.
  • Brikdeeg met zeevruchten.
  • Scampi’s met citroengras.
  • Met krab gevulde paddestoelen.
  • Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.
  • Chocolademarquise met passievruchten
  • Vers vijgentaartje met honing en vanille-ijs.
  • Kokosdessert met koekjes, ananas en caramelsaus.
  • Appeldessert op de BBQ
  • Tonijn met honing, limoenboter en witloof.
  • UITLEG over enkele van de meest gebruikte keukentermen.
  • Zalmtartaar met mosterdsaus.
  • Roodbaarsfilet met scampi en olijfolie
  • Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.
  • Poires religieuse.
  • Babykreeft met cocktailsaus.
  • Geflambeerde Ananas.
  • Parelhoen met bigaradesaus.
  • Tuinkerssoep.
  • Lamskoteletten met basilicumsaus.
  • Waterzooi van kip op zijn Gents.
  • Zomers slaatje.
  • Minuut Wafels.
  • Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.
  • Aarbeienmousse met frisse coulis.
  • Konijn ANDERS
  • Kalfsblanket met artisanale cider
  • Vispannetje uit de westhoek.
  • Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
  • Spaghetti Home made.
  • Tarte Tatin
  • Gefrituurde Camembert.
  • Marinades.
  • Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.
  • Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
  • Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.
  • Schuimomeletten met diverse vullingen
  • Meivis met asperges en sinaasappel .
  • Tulp met vers fruit en sanayon.
  • Fishburgers
  • Macarons.
  • Kalfsniertjes op zijn Balegems.
  • Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
  • Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )
  • Rauwe gemarineerde zalm.
  • Nog een klein voorwoord.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Notenbrood recept (Lowie Vissers)
        op Heerlijk Notenbrood.
  • Goede morgen Jean (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Goedenavond beste Jean, (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Hallo beste Jean,wat een heerlijke en fijne recepten zie ik hier staan,zal uw blogje bij onze favorieten plaatsen. (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!