
Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.

Ingrediënten ( 4 personen ) :
• 8 moten meivis van 110 gr • 1 ui • Paneermeel • Boter • Olie • 1 mespuntje kerrie • Peper en zout
Garnituur :
• 8 aardappelen • 6 wortelen • 1 citroen • 2 eetlepels vinaigrette • Peterselie
Bereiding :
1. De ui fijnhakken en kruiden met de kerrie, peper en zout.
2. Dit mengsel verdelen in de buikholtes van de moten meivis en een ½ uur laten trekken.
3. De wortelen raspen en met de vinaigrette mengen.
4. De aardappels koken, in schijven snijden en daarna even aanbakken in boter.
5. De meivismoten paneren en in de boter met wat olie bakken.
6. Twee meivismoten op een voorverwarmd bord leggen.
7. Een toefje wortelen en schijfjes aardappel op het bord schikken en afwerken met citroen en peterselie.
|