Gefrituurde Camembert.
![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1911072-c66240824692cd2e4c1e08bc0fbd2db2.jpg)
Camembert is een Franse kaas, een witte schimmelkaas, die van koemelk wordt gemaakt. De kaas komt van oorsprong uit de plaats Camembert in Basse-Normandie. Traditioneel wordt de kaas gemaakt van rauwe, dat wil zeggen niet-gepasteuriseerde, koemelk. De meeste camemberts op de Belgische markt zijn echter gemaakt van gepasteuriseerde melk.
![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1911072-49ae7ed9d87599720a6333521d119cad.jpg)
Ingrediënten :
• 2 stevige Camemberts • 2 eitjes • Bloem • Paneermeel • Eikenbladsla • Notenolie • 1 appel • Rozijntjes • Een beetje witte druiven • 2 gehalveerde okkernootjes per persoon
Bereiding :
1. Kluts de eieren in een kommetje.
2. Maak een vinaigrette met de notenolie, wat stukjes appel en de rozijntjes. Deze even opwarmen.
3. Snij de camemberts in 8 stukken met de korst.
4. Wentel deze door de bloem, dan door het ei en door het paneermeel.
5. Verhit zuiver olie tot 180° en frituur de Camemberts tot ze mooi goudgeel zijn ( 3 à 5 min )
6. Eerst wat eikenblad, daarop de licht verwarmde vinaigrette sprenkelen.
7. De Camemberts erop schikken ( 2 goudgele driehoekjes p.p ).
8. Versieren met de druifjes en de gehalveerde okkernootjes.
|