Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.

Ingrediënten :
•4 eieren •120 gr gewone bloem •120 gr suiker •Klassieke stevige vanillepudding •250 gr hoeveboter
Bereiding :
1.In een ruime pot de 4 eieren breken, er 120 gr suiker aan toe voegen.
2.In een andere pot GOED ONTVET het ei/suikermengsel met de mixer minimum een vijftal minuten opwerken au bain-marie.
3.Daarna verder kloppen( uit het warm water) tot het mengsel amper nog lauw is en het aan de klopper blijft kleven zonder in plakjes naar beneden te vallen.
4.De grote luchtbellen zijn er nu uit, en de gezeefde bloem kan er nu héél voorzichtig met de houten spatel ondergewerkt worden, tot de bekende "biscuit" die nu in een ingevette vorm gestort wordt.
5.In een voorverwarmde oven van 175° en na een uurtje is de biscuit klaar.
6.Afwerken met slagroom of crème au beurre ( roer eerst en vooral de boter tot room en breng er dan lepel per lepel de stijve pudding bij onder voortdurend roeren met de klopper).
Op dit ogenblik kun je de crème allerlei smaken meegeven : koffiepoeder (mokka), banaan, aardbei, amandelen, kiwi, enz...

|