Lamskoteletten met basilicumsaus.
Ingrediënten :
•lamskoteletten •knoflook •tijm •vers gemalen peper •boter •olijfolie •ui •droge witte wijn •tomatenpuree •basilicum •room
Bereiding :
1.Wrijf de koteletten met het teentje knoflook, bestrooi met verse gemalen peper en tijm.
2.Bak ze rosé in een mengsel van boter en olijfolie.
3.Neem ze uit de pan en bestrooi met zout en houd ze warm onder aluminiumfolie.
4.Bereid de saus : Snipper de ui fijn en fruit hem glazig in boter, voeg er te tomatenpuree aan toe en bevochtig met de witte wijn. Roer het bakvocht van de lamskoteletten erdoor, de basilicum en de room en breng op smaak met peper en zout.
5. Leg de koteletjes op een voorverwarmd bord en overgiet met de saus.
6.Serveer er gebakken aardappelen en tomaat opgevuld met gekookte spinazie.
|