Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.

Ingrediënten : 4 personen
-
4 kabeljauwfilets van ong.140gr
-
peper en zout
-
250 gr.pasta
-
1 pastablokje
-
1 gepelde en fijngehakte tomaat
-
basilicum
-
1 snede gedroogde ham
-
2 dl visbouillon
-
1 glas witte wijn
-
bindmiddel
-
50 gr boter
-
100 gr spinazie
-
1 bosje peterselie
-
1 bosje waterkers
-
het groen van een prei
-
verse kervel, munt en koriander
-
1 koffielepel suiker
Bereiding :
-
Kruid de kabeljauw met peper en zout en stoom de vis zo’n 10 minuten.
-
Meng de tomatenblokjes met de fijn gesneden basilicum.
-
Kook de pasta beetgaar met het pastablokje.
-
Kook voor de saus de visbouillon en de witte wijn in, bind met wat bindmiddel.
-
Pocheer intussen de verse kruiden (spinazie, peterselie, waterkers, prei, kervel, munt en koriander) 1 minuut in gezouten water, laat even uitlekken en vermaal in de blender.
-
Klop de saus op met een koud klontje boter en roer er de mix van groen door.
-
Neem warme borden en schenk de saus over de bordspiegels.
- Schik de kabeljauw op de borden en versier met sneetjes gedroogde ham, de pasta en blokjes tomaat.
|