Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.

Ingrediënten :
Bereiding :
-
Schil en ontpit de mango’s, feijoa’s en papaja’s en snij ze stukjes. Zet wat blokjes van elke soort opzij voor de versiering.
-
Schil de citroen dunnetjes met een fijnschiller en pers uit.
-
In een pan doet U alle vruchten, het sap, de schilletjes, de stokjes kaneel, de gember en de suiker.
-
Leg een deksel op de pan en laat 20 min.zachtjes pruttelen. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°. Rol het deeg uit en met een vormpje drukt U er 4 schijven uit. Deze legt U op een ingevette ovenplaat, besmeer met eigeel en zet ze 10 min. inde oven. Het deeg moet moet rijzen en goudbruin kleuren.
-
Voor het opdienen snijdt U het bladerdeeg op de dunne kant in twee. Leg één helft ervan op de borden en giet hierop de moes met enkele blokjes ftuit.
-
De andere deeghelft dient als dekseltje.
- U kan er desgewenst een bolletje vanille-ijs of sorbet bijgeven.
|