Foto
Over mijzelf
Ik ben jean vercauteren, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jean.
Ik ben een man en woon in 9240 Zele (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 23/06/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken & Genealogie.
Categorieën
  • Allerlei (6)
  • Aperetieven (3)
  • Desserts (16)
  • Gebak (10)
  • Hoofdgerechten Vis (26)
  • Hoofdgerechten Vlees (18)
  • Soepen (5)
  • Voorgerechten (18)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Koken met Eva's...schortje, en genieten.

    25-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gebakken zalm met een soja-mirinlaagje.

    Saku Nanban-yaki.

    Omdat vis een van de hoofdbestanddelen van het Japanse voedsel is, is het niet verwonderlijk dat man in Japan talrijke methoden kent om vis te bereiden. Met dit recept kunt U zalm eenvoudig en snel klaarmaken. De smaak van het gerecht is dankzij de boter en het bakvocht, de zoete rijstwijn en de sojasaus zeer evenwichtig. Omdat verse zalm iets bijzonder is, is dit recept ook geschikt voor feestelijke gelegenheden.

    Ingrediënten.

    - 1 el plantaardige olie

    - 4 moten zalm ( ong 200gr ) afgespoeld en drooggedept.

    - 40gr melkerijboter

    - 3 el rijstazijn

    - 3 el mirin *

    - 1 el dikke zwarte sojasaus

    - 4 tl lichte sojasaus

    - 1 bosuitje in dunne ringetjes

    - 1 citroen in vier partjes voor de garniering

    * Mirin is zoete, goudgele rijstwijn met een alcoholgehalte van ongeveer 14%, die voor 40 à 50% uit suiker bestaat. Er bestaat ook azijn gemaakt van mirin die qua smaak nog het best aanleunt bij een goede sherryazijn. mirin en mirinazijn worden vaak gebruikt in Japanse gerechten. Zo is mirin een essentieel onderdeel van teriyakisaus.

    Mirin heeft een gouden tint, dat is heel prettig voor het oog. Bovendien zal de opname van deze zoete kookwijn ook lichte glans geven wanneer gebruikt voor de bereiding van vis en diverse soorten vlees. Mirin gebruiken als ingrediënt voor bekleding of deklaag met een saus helpt bij het verbeteren van de presentatie van de schotel, waardoor het voedsel zowel visueel aantrekkelijk is als smaakvol. 


    Bereiding.


    1/

    De olie in een pan verhitten.

    De zalm daarin aan elke zijde ongeveer 3 minuten goudbruin bakken.

    2/

    De boter toevoegen en laten smelten.

    De zalm aan beide kanten door de boter halen en op een schaal leggen en warm houden.

    3/

    De rijstazijn, mirin en sojasaus in de pan schenken.

    Onder voortdurend roeren 1 minuut laten koken op een laag vuur.

    Bosuitje toevoegen en alles goed vermengen.

    4/

    Het glazuurmengsel uit de pan over de zalm scheppen en de vis direct serveren.

    De partjes citroen op tafel zetten.

    Zo kan ieder de zalm naar eigen smaak besprenkelen met citroensap.

    Serveertips.

    U kunt de zalm presenteren als onderdeel van een Japans menu met rijst, groenten en ingelegde

    rettich ( Nauw verwant aan radijs is de Rettich is de Duitse benaming voor de witte zomerrammenas, die er uitziet als een witte winterwortel.). Wilt U een westers menu, combineer dan de zalm met gestoomde nieuwe aardappelen -bestrooid met fijngehakte dille- en een komkommersalade.

    Wat drinken wij erbij.

    Chinese of Japanse groene thee smaakt uitstekend bij deze zalm. Als U kiest voor wijn, dan adviseer ik U een fonkelende Sauvignon Blanc.

    Zo kan het ook.

     

    Dit gerecht wordt nog smakelijker met 1 kg rauwe scampi's. De scampi's pellen en het darmkanaal aan de rugzijde verwijderen. Op keukenpapier goed droog laten worden. 3 à 4 minuten laten bakken in de 2 eetlepels plantaardige olie met 2 theelepels fijngehakte knoflook. Ga verder bij stap 2. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Inhoud blog
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Perentaart met amandelvulling.
  • Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Konijn op zijn Italiaans.
  • Feuilleté van paling.
  • Kalfsstoverij met blonde Leffe.
  • Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.
  • Eenvoudige Brésiliennetaart.
  • Farfalle al salmone.
  • Appeltaart.
  • Varkenshaasje met champignons.
  • Zeekreeft.
  • Sint-Jacobsvruchten met basmatirijst en saffraansaus.
  • Minidessertbuffet.
  • Visfantasietje.
  • Kwartel met allerhande groenten.
  • Schuimomelet. ( Omelette sibérienne )
  • Banaan in papillot.
  • Kip in wijnsaus ( Coq au vin ) of Bourgondische Ragout.
  • Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.
  • Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.
  • Gestoomde mosselen met citroengras.( Thais)
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Konijnenfilet met paddestoelen en geurige olijfolie.
  • Gekruide Lamscasserole met amandelen.
  • Spaanse Paëlla.
  • Gratin van abrikozen met kardemom.
  • Wijn. De witte ANJOU: de grote onbekende.
  • Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
  • Ijssoufflé au Grand Manier.
  • Kaassoufflé
  • Flensjes met geitenkaas.
  • Schartongfilets met bier en anijslikeur.
  • Suprème van gevogelte op zijn Indisch.
  • Zeebarbeel.
  • Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
  • Bloemkoolsoep met gerookte zalm.
  • Bladergebakje met Victoriabaars op een bedje van witte kool en saffraansaus met basilicumchiffonade.
  • Duo van Chocolademousse.
  • Heerlijk Notenbrood.
  • Steaks met Roquefortsaus.
  • Oesters in beignetdeeg.
  • Kipnuggets met abrikozensaus.
  • Gamba's met room.
  • Velouté Dieppoise.
  • Scampi's met kerriesausje.
  • Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.
  • Scampi's op zijn Amerikaans.
  • Vier cocktails.
  • Pittige tomatentaart.
  • Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
  • Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
  • Schuimige fruittaart.
  • Brikdeeg met zeevruchten.
  • Scampi’s met citroengras.
  • Met krab gevulde paddestoelen.
  • Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.
  • Chocolademarquise met passievruchten
  • Vers vijgentaartje met honing en vanille-ijs.
  • Kokosdessert met koekjes, ananas en caramelsaus.
  • Appeldessert op de BBQ
  • Tonijn met honing, limoenboter en witloof.
  • UITLEG over enkele van de meest gebruikte keukentermen.
  • Zalmtartaar met mosterdsaus.
  • Roodbaarsfilet met scampi en olijfolie
  • Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.
  • Poires religieuse.
  • Babykreeft met cocktailsaus.
  • Geflambeerde Ananas.
  • Parelhoen met bigaradesaus.
  • Tuinkerssoep.
  • Lamskoteletten met basilicumsaus.
  • Waterzooi van kip op zijn Gents.
  • Zomers slaatje.
  • Minuut Wafels.
  • Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.
  • Aarbeienmousse met frisse coulis.
  • Konijn ANDERS
  • Kalfsblanket met artisanale cider
  • Vispannetje uit de westhoek.
  • Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
  • Spaghetti Home made.
  • Tarte Tatin
  • Gefrituurde Camembert.
  • Marinades.
  • Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.
  • Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
  • Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.
  • Schuimomeletten met diverse vullingen
  • Meivis met asperges en sinaasappel .
  • Tulp met vers fruit en sanayon.
  • Fishburgers
  • Macarons.
  • Kalfsniertjes op zijn Balegems.
  • Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
  • Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )
  • Rauwe gemarineerde zalm.
  • Nog een klein voorwoord.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Notenbrood recept (Lowie Vissers)
        op Heerlijk Notenbrood.
  • Goede morgen Jean (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Goedenavond beste Jean, (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Hallo beste Jean,wat een heerlijke en fijne recepten zie ik hier staan,zal uw blogje bij onze favorieten plaatsen. (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!