Vier cocktails.
Sangrita.
Een delicatesse uit Mexico.
Ingrediënten voor 4 personen :
- 1/2 liter tomatensap
- 25 cl sinaasappelsap
- 2 soeplepels limoensap
- 1 versneden ui
- 1 soeplepel paprika
- 4 koffielepels suiker
- 1/2 koffielepel zout
- Tequila
Meng alle ingrediënten met de mixer zonder de Tequila. Giet alles in een karaf en zet het in de koelkast.
Sangrita wordt gedronken uit twee glazen : een glas gevuld met het sap, het andere met de Teqiula. Men drinkt afwisselend van de Sangrita en dan weer van de Tequila.
Dandy.
Een delicatesse uit de USA.
Ingrediënten voor 4 personen :
- 8 cl rum
- 4 cl perzikenalcohol
- 8 cl sinaasappelsap
- 8 cl citroensap
- champagne
Mix de ingrediënten in een shaker met ijs, giet de mengeling in champagneglazen en vul aan met de champagne.
Coco Punch.
Een delicatesse uit Haïti.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 dl kandijsiroop
- 3 dl witte rum
- 6 dl kokosmelk
- geraspte muskaat en dunne citroenschilletjes
Mix de rum, de kandijsiroop en wat ijs bij voorkeur in een shaker. Verdeel over de glazen, strooi er wat geraspte muskaat over en verder versier met citroenschilletjes.
Eilandencocktail zonder alcohol.
Een delicatesse uit Jamaica.
Ingrediënten :
- 15 cl citroensap
- 15 cl sinaasappelsap
- 15 cl pompoen sap
- 1 scheutje grenadine
- Bruisend water
Mix het sap met de grenadine, giet het in cocktailglazen gevuld met ijsblokjes en leng aan met bruisend water. Versier met een vruchtenspiesje.
|