Scampi fritti, smakelijke gepelde scampi’s in frituurdeeg. De garnalen zijn gevangen in de Indische Oceaan.
Altijd lekker als aperitiefhapje of tapasgerecht met wat zoetzure saus of ’n tartaarsaus.
Benodigdheden :
Bereiding :
-
Meng in een kom de bloem, zout en de eierdooiers.
-
Roer er vervolgens scheutje voor scheutje het bier en het water of de melk en de boter of de olijfolie erdoor..
-
Minstens 2 uur laten rusten op kamertemperatuur zodat het gistingsproces een aanvang kan nemen.
-
Vlak voor het gebruik de 2 stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen. De frituurdeeg moet de dikte hebben van een luchtige gebonden crème .
-
Het gistingsproces kan worden bevorderd door toevoeging van een beetje gist.
-
Bakken in warme frituurolie.
-
Serveren met een partje citroen en cocktail, look of tartaarsaus.