Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
Ingrediënten :
- 4 grote witloofstronken
- 500 gr visfilets ( giet of kabeljauw )
- 4 dunne plakjes gerookte zalm
- 1 eiwit
- 2 dl verse room
- zout, peper en muskaatnoot
- 100 gr gepelde garnalen
- 1 potje mosterdcrème
- 2 dl visfumet
Bereiding :
- Pureer met de mixer of de keukenrobot de kleingesneden visfilets met het eiwit.
- Spatel er de opgeklopte room door en kruid met peper en zout.
- Maak het witloof schoon en stoom halfgaar.
- Neem uit de pan en maak aan een zijkant een vrij diepe insnijding.
- Schik daarop de gerookte zalm en bestrijk met de vismousse.
- Vouw dicht en bind op met keukengaren.
- Leg in een ovenschotel, kruid met peper, zout en nootmuskaat en overgiet met de visfumet.
- Bedek met alu-folie of een deksel en laat in de op 200° voorverwarmde oven ong.15 min.stoven.
- Neem uit de oven, verwijder het keukengaren en zeef het stoofnat in een pannetje.
- Laat kort inkoken en roer er de mostercrème en de garnalen door.
- Schik het gevuld witloof op een warm bord, snij in schuine plakken en giet de saus eromheen.
- Serveer met hertogine-aardappelen
en garneer met verse kervelpluksels.
Klik hier voor recept hertogine-aardappelen.
|