Zeebarbeel.
Zeebarbeel komt vooral voor in de warmere wateren van Zuid-Europa (Spanje, Portugal, Frankrijk), maar in de zomer vind je hem ook in de Noordzee. Het is een vis die tot 40 cm lang kan worden, maar dat is uitzonderlijk. In Spanje, Portugal en Frankrijk is er een belangrijke aanvoer, bij ons wordt hij eerder zelden aangevoerd maar is hij even gegeerd.
Benodigdheden :
-
2 filets zeebarbeel met vel
-
olijfolie
-
boter
-
½ rode, gele en groene paprika
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
6 tomaten
-
½ courgette
-
½ aubergine
-
1 provençaals kruidenblokje
-
1 eetlepel zwarte ontpitte olijven
-
1 eetlepel kappertjes
Bereiding :
-
Pel en ontpit de tomaten. Snijd 1 tomaat in lange reepjes, kruid die met peper en zout en overgiet mat olijfolie. Laat de reepjes confijten in een oven op 150°.
-
Snijd de rest van de tomaten en andere groenten in kleine stukjes.
-
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit de snippers in olijfolie.
-
Voeg de groenten en het kruidenblokje toe en stoof ze gaar zonder deksel op de pan, zodat het tomatensap kan verdampen. Kruid met peper en zout.
-
Snijd de olijven in kleine blokjes, meng ze met de kappertjes en de geconfijte tomaat en roer er olijfolie door.
-
Kruid de zeebarbeel met peper en zout en bak hem, te beginnen met de velzijde, in olijfolie en boter.
-
Schik de vis op warme borden en omring hem met de ratatouille en het olijvenslaatje.
-
Werk af met takjes verse rozemarijn.
Klik HIER voor variante :Gebakken Sint-Jacobsnoten en kleine zeebarbeelfilets.
|