Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
FR: loup marin, loup de mer, UK: wolffish, catfish, DE: Seewolf, Katfisch
Zeewolf is een beenvis, die behoort tot de orde van de baarsachtigen. Je vindt ze zowel in het westelijk als het oostelijk deel van het noorden van de Atlantische Oceaan. In Europa van aan Spitsbergen en IJsland, tot in de Golf van Biskaje. En ook in de Middellandse Zee.
Zeewolf is bovenaan blauwgrijs gekleurd en groenbruin op de flanken. Over de flanken lopen donkere verticale banden. De typische kop met grote mond heeft grote uitstekende tanden, waarmee ze weekdieren en kreeftachtigen kraken. Volwassen vissen hebben een lengte van 50-60cm en wegen dan 1-2 kg. Zeewolf kan tot 24 kg zwaar worden.
-
2 visbouillonblokjes in een liter water.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Maak de visbouillon en gaar hierin de filets. Laat ze uitlekken en hou ze warm.
-
Hou 2 dl van het kookvocht.
-
Kook in hetzelfde kookvocht de scampi’s, pel ze en hou warm.
-
Versnipper de ui, borstel de champignons en snij ze in schijfjes, besprenkel met enkele druppels citroensap.
-
Snij het tomatenvlees in blokjes.
-
Fruit de ui, voeg de champignons toe en kruid met peper en zout, laat even bakken en voeg de tomatenblokjes toe. Laat even sudderen met de 2 dl visbouillon. Voeg de room toe en laat indikken.
-
Leg op elk bord een filet, napeer met de saus en versier met de scampi’s
-
U kan er een puree of deegwaren bij serveren.
Klik HIER voor een variant.
Klik HIER voor een ander recept.
|