Varkenshaasje met champignons.
Ingrediënten 4 pers. :
-
2 varkenshaasjes
-
600 gr wilde champignons ( cantharellen, oesterzwammen, hanenkammen enz )
-
boter
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
250 gr gerookte eendenborst
-
1 teentje knoflook
-
2 eetlepels gehahte peterselie
-
zout en peper
Bereiding :
-
Borstel de champignons, snij ze fijn, alsook de look.
-
Snij de eendenborst in blokjes
-
Stoof de champignons samen met de look en de eendenborst in wat boter, voeg peper en zout toe.
-
Als het vocht verdwenen is en de champignons mooi gestoofd zijn, voeg er dan de peterselie aan toe.
-
Snij de varkenshaasjes in biefstukjes of bak ze in hun geheel.
-
Schik een bedje van champignons op een bord, overstrooi met pijnboompitten en olijfolie.
-
Schik er de varkenshaasfilets op en serveer met gestoomde aardappelen.
N.B.Je kan de saus ook met room en een scheut cognac opbinden.
De cantharel (Cantharellus cibarius) is een paddenstoel uit de familie Cantharellaceae. De soort wordt ook 'dooierzwam' genoemd. Het is een eetbare paddenstoel met een licht peperachtige smaak.
De oesterzwam dankt zijn naam aan zijn vorm, die duidelijk iets weg heeft van een oesterschelp. De oesterzwam is geliefd om z’n zachte aromatische smaak. Bovendien krimpt de paddenstoel nauwelijks tijdens de bereiding.
Een hanenkam is een eetbare paddestoel die verwant is aan de cantharel. De paddestoel heeft een korte dikke voet en een donkergele kleur. Hanenkammen zijn ook lekker in omeletten of bij konijn.
|