Eenvoudige Brésiliennetaart.

Een typisch Belgische taart met een exotische naam.
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Verwarm de oven op 170°, leg de bladerdeeg met het bakpapier in een vorm. Prik er enkele keren in met een vork en bedek volledig met droge bonen of bakparels.
-
Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven 10 min. Verwijder daarna het bakpapier en de bonen.
-
Klop de eierdooiers samen met met 75 gr suiker tot een schuimige massa. Voeg al kloppend de bloem, de koude melk en de vanillezaadjes toe.
-
Klop de eiwitten heel stijf en voeg al kloppend 50 gr suiker toe en klop verder nog 2 min.
-
Schep de eiwitten voorzichtig onder de melkbereiding tot U een glad beslag hebt.
-
Giet het beslag in vorm en bak 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat afkoelen en haal uit de vorm.
-
Klop de room samen met 1 eetlepel suiker op. Doe in een spuitzak en versier de taart .
- Versier met brésiliennenootjes.
|