Konijn op zijn Italiaans.
Dit is een recept van mijn oud collega : Anna Denicolo.

Ingrediënten :
-
1 konijn van +/- 2,200 kg
-
8 tomaten
-
2 dikke uien
-
2 teentjes look
-
100 gr gemalen gruyère
-
2 glazen droge witte wijn
-
tijm, laurier en peterselie
-
2 dl olijfolie
-
1 eetlepel azijn
-
50 gr boter
Bereiding :
-
De stukken in een kom doen, bestrooien met peper en zout,1 fijngehakte ui, tijm, laurier, wijn, 1dl olijfolie en een scheut azijn en laat dit 12 uur marineren.
-
Daarna goed laten uitlekken en droog deppen.
-
Bak de stukken konijn goudbruin.
-
Fruit de tweede fijngesnipperde ui en de fijngehakte look in 1 dl olijfolie, doe er de gepelde en kleingesneden tomaten, tijm, laurier, een beetje marinade, peper en zout bij en laat zachtjes inkoken. Op het einde van de kooktijd een snuifje marjolein toevoegen.
-
Leg de konijnstukken op de tomatenbrij die U lichtjes hebt gebonden.
-
Bestrooi met gruyère en met peterselie en laat lichtjes gratineren.
-
Kan opgediend worden met fijne prinsessenboontjes.
|