Inhoud blog
  • tot rust komen
  • Bewustzijn verruimen
  • aangevallen worden
  • Kind van God
  • Ellende loslaten vervolg deel 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    levensvragen

    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenwijsheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 97
    Kan men spiritueel groeien door heilige geschriften te lezen?

    Het is in de dagelijkse praktijk dat je zult groeien en niet door boekenwijsheid. Groei door het leven zelf te beleven. Alle heilige geschriften bevatten voorschriften die in praktijk moeten worden gebracht. Om de leringen van de heilige geschriften deel te laten uitmaken van het werkelijke leven, moet men afstand doen van het idee "ik weet", en de ogen openen voor het werkelijke, en dat proberen te doorgronden. Dan zal men erin slagen de hoogste vrede te winnen.

    Het weerbericht kan een zekere hoeveelheid regen aankondigen, maar ook al vouwt men het bericht tien keer op en zet het onder druk, er zal geen druppel regen uit tevoorschijn komen. Het doel van het bericht is niet regen te brengen, maar slechts informatie over regen; de woorden bevatten geen regen.
    Net zo geven de geschriften alleen informatie over leerstukken, waarheden, regels, voorschriften en plichten.
    De hoge waarde van de heilige geschriften ligt in hun uiteenzetting van methoden voor het winnen van vrede en bevrijding. Ze zijn niet verzadigd van de sappen van pure vreugde, men kan die dus niet verzamelen door een tekst uit te persen.
    Men moet zelf op onderzoek uitgaan naar de weg, de richting en het doel die door de heilige geschriften worden beschreven.
    Wanneer het ik-bewustzijn echter trots wordt en beweert: "Ik weet alles", komt het onvermijdelijk ten val.

    God geeft niet om geleerdheid, prestaties, maatschappelijke status (mensen kijken daarnaar), Hij kijkt alleen in je hart.
    Wat voor zin heeft het om wetenschappelijke titels te behalen en grote kennis te verzamelen, als door die studie je hart niet reiner is geworden?.
    - Zou iemand die honger heeft, verzadigd worden als je hem enkele gerechten laat zien?
    - Zou een arme man van zijn armoede verlost worden als hij verhalen te horen kreeg over rijkdom?
    - Zou een zieke genezen als je hem verschillende medicijnen opnoemde die hem beter kunnen maken?.

    De waarden die je iedere dag in praktijk brengt op het gebied van waarheid en eerlijkheid dat zijn dingen die je door het leven dragen en je grootste bezit vormen.
    Wanneer je eenmaal diep bent doorgedrongen in het gebied van geestelijk onderzoek, wordt alles je duidelijk en ontwaakt kennis van de werkelijkheid in je.

    26-10-2013 om 15:35 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 96
    Hoe kunnen we de engelen ertoe bewegen ons te helpen?

    De engelen leven in de wereld van de geest, wij leven in de wereld van de materie.
    Engelen zijn wezens van puur licht, liefde, bewustzijn, kracht. Ze zijn niet aan vorm gebonden, daarom is het goed om verwachtingen hierrond los te laten en gewoon ontvankelijk te zijn.
    Engelen geven leiding, zij troosten, verlichten en genezen. Zij zijn altijd dichtbij, zij fluisteren waarschuwende, begeleidende en aanmoedigende woorden. Zij veroordelen je nooit voor fouten en zij laten je nooit in steek.
    De engelen zijn er eenvoudig om ons te helpen zodat wij onze spirituele weg mogen gaan en ook anderen kunnen helpen.

    Engelen voelen zich van nature thuis in hun eigen wereld. Dus als je wilt dat de engelen zich bij je op hun gemak voelen, is het nodig dat je je wereld, je gedachten, gevoelens en omgeving meer op die van hen laat lijken. Weet dat engelen altijd en overal zijn, dat het enkel een kwestie is van ons open te stellen en op "golflengte" te komen met hen.
    Sommige mensen voelen tintelingen, warmte, rillingen, innerlijke gloed, maar als je geen gewaarwordingen merkt, wees gerust, ze zijn ook bij jou.

    Om ons heen zweven engelen en deze wachten het moment af dat we een teken geven om aan de slag te gaan zodat ze ons kunnen helpen. Zij kunnen alleen helpen als wij daarvoor onze toestemming geven. Het universum en de engelen weten allang wat we nodig hebben, maar doordat we geschapen zijn met een vrije wil kunnen de engelen alleen maar helpen als we daarvoor onze toestemming geven. Het maakt niet uit hoe je het vraagt maar wel dat je het vraagt. Hoe gerichter de vraag is, dus te nauwkeuriger het antwoord.
    Je kunt je gebed kracht bijzetten door een sterk gedachtenbeeld vast te houden van hetgeen je wilt dat er gebeurt.
    Je kunt nog meer verbonden worden als je een aanroeping maakt tot de aartsengel wiens engelen gespecialiseerd zijn in datgene waar je om vraagt.

    Engelen houden zich aan bepaalde voorwaarden:
    - ze mogen zich niet mengen in Gods plan voor de ziel (of het karma).
    - ze mogen jou of iemand anders niet in gevaar brengen.
    - het moet het goede moment zijn.

    Iedereen kan met engelen communiceren. Gewoon aan engelen denken is voldoende. Zij spreken niet met hun stembanden, maar zij kennen onze gedachten en gevoelens. Ze spreken met ons via het hart.
    Praat alsof je met je beste vriend praat. Luister dan. Wees stil en wacht op gedachten die engelen in je bewustzijn brengen.
    Het is gemakkelijker engelen te horen wanneer je alleen bent, ook vooral wanneer je in de natuur bent. Boodschappen van de engelen worden overgebracht en gehecht een zuurstofmoleculen. Dus hoe meer frisse lucht je inademt, hoe gemakkelijker je je kunt afstemmen op hun liefdevolle leiding.
    Let ook op antwoorden die in de vorm zullen komen van intuïties, dromen, tekens, ideeën en volg die op.

    Soms sluiten we de kanalen die de engelen gebruiken om met ons te communiceren uit angst af.
    Misschien zitten we met blokkades, gedachten, die eerst moeten opgelost worden. Zij kunnen ons daarbij ook helpen.

    De genezende kracht van de engelen kent geen grenzen en geen beperkingen. Ze kunnen iedereen tegelijkertijd helpen. Ze kunnen ons helpen verbeteringen te brengen in onze relaties, onze carrière, onze financieën, onze huisvesting en alle problemen waar we mee worstelen.
    Engelen houden van ons en vinden het heerlijk ons te helpen, zodat we moeiteloos liefde kunnen voelen, ervan kunnen genieten en liefde kunnen geven.

    19-10-2013 om 10:36 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machteloosheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 95
    Hoe kan je machteloosheid doorbreken?

    Als we bang zijn of ons machteloos voelen trekken we ons terug en blokkeren onze kracht, onze eigen expressie. Om deze cyclus van angst en teruggetrokkenheid te doorbreken dienen we onszelf opnieuw op liefdevolle wijze te accepteren. Als we niet in contact staan met onze grond, onze lichamen, onze hartstochten, begeerten, vitale behoeften hebben we geen brandstof om op te leven.

    Het 3de chakra schenkt ons licht, warmte, kracht en energie om de wereld om te vormen. Het 3de chakra (yang-actief) correspondeert met het element vuur en het doel ervan is transformatie. Het 3de chakra reguleert het spijsverteringssysteem. Dit is de omzetting van materie (voedsel) in energie (activiteit). Het vuur in ons heeft brandstof  nodig om te branden. In een gesloten systeem is de brandstof op een gegeven moment op. Alleen in dynamische wisselwerking met de wereld kunnen we de beweging en het contact tot stand houden die nodig zijn om ons vuur en levenslust brandend te houden.

    Een gevoel van innerlijke kracht en zelfvertrouwen is noodzakelijk voor groei. Om ons te ontwikkelen moeten we ons gevoel van kracht vertalen in termen van verbondenheid, niet in dominantie, in kracht "van binnen uit" in plaats van "in macht over". Het kan ook gebeuren dat iemand bang is voor deze kracht omdat hij niet in staat is deze te kanaliseren en richting te geven, waardoor de energie weglekt. Op het niveau van het 3de chakra zullen we moeten onderzoeken hoe we zelf de oorzaak van onze omstandigheden zijn, in plaats van het slachtoffer ervan. Als je blijft wachten op een betere wereld verspil je je tijd. Zie jezelf als sterk en zegevierend. Klaag nergens over en verlies je niet in negativiteit.

    We moeten wel weten wat we willen. Wees helder over je intentie en je bedoeling, anders kan je kracht in verwarring raken en je sterkte verminderen. Wil is een bewuste combinatie van kracht en vorm. Een gevoel van machteloosheid betekent niet dat je geen wil hebt, maar dat je niet in staat bent je voortdurend onbewust werkende wil te herkennen en ermee samen te werken. Als we voor onze innerlijke kracht openstaan, kan onze wil zich vanzelf rond de doelstellingen wikkelen. Kracht houdt verantwoordelijkheid in. We moeten de moed hebben om tegen de stroom in te roeien, iets durven te ondernemen en de consequenties van ons handelen aanvaarden. Dit is een middel om tot een groter zelfbewustzijn te komen. Door iedere gelegenheid kunnen we sterker worden en zo ons gevoel van eigenwaarde ontwikkelen. Denk aan het goede gevoel dat je krijgt als je voor jezelf opkomt.

    De meeste machteloosheid is het gevolg van het feit dat je niet weet hoe je de dingen ook anders kunt aanpakken.
    Enkele ideeën hoe je machteloosheid kan doorbreken:

    1. Kom op voor jezelf: als jij het niet doet zal niemand anders het doen. Jij weet beter dan wie ook wat je nodig hebt.
    2. Doorbreken van inertie: doe eens iets anders. Doorbreek afgezaagde patronen, ga nieuwe uitdagingen aan, verleg je grenzen, vertrouw op jezelf.
    3. Laat je niet uit het veld slaan: als je met nieuwe dingen bezig bent, kan afkeuring van anderen je eenvoudig de moed in de schoenen laten zinken.
    4. Zorg voor een gesloten circuit: zorg ervoor dat de energie niet op onnodige wijze vast komt te zitten in weerstand tegen situaties die in feite belangrijk kunnen zijn voor je groei.
    5. Doorbreken van gehechtheid:  energie die besteed wordt aan iets wat niet uit de verf komt is energie die vastloopt, laat het dan los.
    6. Aandacht: is gerichte energie.
    7. Gronden: richt je op het hier en nu, gronden brengt je in contact met de kracht in je lichaam.
    8. Woede: blokkades in het 3de chakra doorbreken op een veilige en gepaste manier. Vaak is geblokkeerde kracht, geblokkeerde woede.
    9. Kennis vergaren: kennis leidt in alle gevallen tot het vergroten van kracht.
    10. Liefde: is kracht die ons allen met elkaar verbindt en de kracht geeft om door te gaan.
    11.Lachen: als we te serieus zijn, kunnen we het contact met onze kracht verliezen.
    12. Inspanning en weerstand: zijn vermoeiend en putten onze energie uit. Onze energie stroomt niet harmonieus en vloeiend. Stop als je het idee hebt dat je je forceert.

    In iemand die werkelijk over macht beschikt, herkent men waarheid, vriendelijkheid, liefde, geduld, verdraagzaamheid en dankbaarheid. Waar deze eigenschappen wonen is er voor zelfzucht geen plaats.


    "Het innerlijke wezen is identiek aan de Schepper en bezit alle goddelijke kracht".

    11-10-2013 om 20:17 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 94
    Hoe vaak heb je vandaag gelachen?

    Wanneer we in de illusie van het leven verkeren, ziet het er allemaal ontzettend serieus uit.
    Neem de boel niet zo ernstig.
    Je weet het misschien niet, maar je kunt glimlachen met je hele lijf. Kijk maar naar baby's, zij zijn er meesterlijk in. Denk aan iets wat je vrolijk maakt, kijkt naar iets wat overstroomt van schoonheid of denk aan iets wat je vertedert.
    Laat een glimlach verschijnen op je gezicht. Voel wat die glimlach met je doet.

    Lachen is voedsel voor de ziel. Het is van het allergrootste belang om te blijven lachen. Een leven zonder een lach is een trieste aangelegenheid. Onze schepper heeft wel degelijk gevoel voor humor.

    Lach om jezelf en om de belachelijkheid van het leven. Alles heeft zijn gekke kanten. Bezie de dingen in een ander licht. Er loopt hier op aarde een ras van goddelijke wezens rond die volkomen vergeten zijn wie ze zijn en die hun hele leven wanhopig achter al die dingen aanhollen die hen juist gevangen houden in de ellende van het feit dat ze zich dat niet herinneren.

    Wat zou er gebeuren als je naar de spiegel zou lopen, zou glimlachen naar jezelf, zou zuchten en alles waar je je druk over maakt één minuut lang zou loslaten? Zou dat geen opluchting zijn? Ga even iets heel anders doen, dan komt er vanzelf een inzicht en een betere oplossing tevoorschijn.
    Wanneer je je aan iets vastklampt verlies je het zicht erop. Laat los, neem even afstand, glimlach en doe één ding anders.

    Humor is misschien een van de grootste openingen naar liefde voor jezelf. Het vermogen om te lachen, naar anderen te glimlachen en je problemen te relativeren is een bekwaamheid die je kunt ontwikkelen. Mensen die een hoog niveau van zelfliefde hebben, hebben vaak humor, zijn erg geestig en vinden het heerlijk om de kinderlijke speelsheid in anderen op te roepen. Zij willen graag spontaan zijn, vinden vaak een reden om te lachen, kunnen anderen op hun gemak stellen en zelf gelukkig zijn.

    Laten we ons verbinden met ons ware zelf.
    Als we met heel ons hart kunnen lachen, kunnen we ook met heel ons hart liefhebben.

    We kunnen lachen over alles en iedereen, maar niet in de zin van leedvermaak en hatelijkheid, maar uit blijdschap over het grote theaterspel dat we leven noemen.
    Waarom zouden we ons niet liefdevol over onze fouten mogen amuseren?
    We slapen, we zijn het vergeten, maar op een dag ontwaakt ieder van ons tot onze luisterrijkheid en schaterlacht het uit.

    04-10-2013 om 17:27 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartslag moeder aarde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 93
    Hoe lang is het geleden dat jij je afstemde op de hartslag van moeder aarde?

    Onze aarde is een levend, ademend wezen dat haar eigen evolutie-pad volgt. Het is tijd om terug te keren naar de natuur en daar opnieuw contact mee te maken. We hebben een diepe spirituele verbondenheid met de aarde. De aarde is de levenskracht voor ons materiële leven.
    Moeder aarde geeft ons haar materialen in bruikleen. Wij moeten op onze beurt haar rijkdom respecteren. Het is onzinnig om door te gaan met de neerwaartse spiraal van het vervuilen van de aarde met verdere verontreinigingen. Jouw bijdrage is van belang, hoe klein ook.

    Bedenk dat de aarde en alles wat erop leeft heilig is. Als je de wereld met liefde beziet, zal blijken dat ze vol liefde is. Beschouw het hele universum als een tempel van God.
    Beschouw alle pracht en grootsheid in de natuur; de imposante hoge bergen, de uitgestrekte oceanen, de sterren aan de hemel, als uitingen van de glorie en almacht van God.

    Het is jouw verantwoordelijkheid de materiële middelen wijselijk te gebruiken om je te houden aan de goddelijke wet door deze stroom niet te blokkeren. Alles wat jij ontvangt moet verder kunnen stromen.

    De natuur heeft een geheugen dat nooit iets vergeet. Spreek met de natuur dan zal het echte leven bij je binnenkomen. Ga met een open hart in de natuur wandelen en probeer in alles om je heen je Schepper te zien. Maak je los van het bekrompen idee dat je je lichaam bent en verenig je met de essentie in alle dingen.
    Wij zijn de ziel van de aarde, want wij vormen de brug tussen de goddelijke geest en de aardse manifestatie ervan.
    Indien je je openstelt voor de verbinding met je aardse lichaam en met de aarde, ga je de kracht van de aarde herkennen.
    Het zal je dan gemakkelijk vallen om contact op te nemen met de wezens van planten, dieren, stenen.
    Let op herhalende gebeurtenissen, veelal zitten daar geestelijke boodschappen in verborgen.
    Alles in de natuur: - bezit een vorm (voor de gewone man)
                                  - bezit een inhoud (voor de discipel)
                                  - bezit een verborgen betekenis (voor ingewijden)
    De hele wereld is magie, men moet ze lezen.
    Mikrokosmos en makrokosmos zijn met elkaar verweven.

    Luister naar de wind, de dieren, de vlinders, de bloemen, het fluisteren van de bomen, de regen, de zee. Praat met de natuurwezens ervan.
    Door af te stemmen op de deva's en natuurengelen stap je door de deur naar een wereld vol Godswezen. Laat het wonder van de geheimen van de natuur terugstromen naar je ziel.

    - De planten die wij liefde en respect schenken, zullen ons het geheim van hun genezende kracht openbaren. Zij dragen alle informatie inzich om onze zaligheid levendig en gelukkig te maken. Zij zijn volmaakt zoals ze zijn.
    - De dieren die wij liefdevol en respectvol behandelen schenken ons hun trouw en openbaren ons de verborgen boodschap van hun zijn.
    - De bomen schenken een koele schaduw en zoete vruchten aan iedereen, zonder onderscheid te maken of ze hen verzorgd hebben of schade toegebracht. Ze leren aan de mens de les van gelijkmoedigheid.
    - De vogels maken zich geen zorgen over morgen en leven tevreden met wat ze vinden. Ze leren de mens de les van tevredenheid en onverschilligheid wat betreft de toekomst.
    - Rotsen hebben alle verhalen inzich; alles wordt geregistreerd.
    - Frisse lucht is goed bij ziekte en geeft helende eigenschappen.
    - Een wandeling langs de zee verfrist automatisch je geest en zenuwstelsel en maakt alles helderder.

    Wanneer je jezelf transformeert en geneest, ben je ook bezig de aarde te genezen. Wees je bewust van je invloed op de natuur. Zodra je gaat inzien dat je verbonden bent met al het zijn, zal een schijnbaar vijandige gezinde wereld om je heen oplossen. Dien de wereld en zij zal jou dienen.

    In de natuur heeft God al zijn wetten opgeschreven. Lees het boek van de natuuur. De natuur leert ons op velerlei manieren ons idee van "ik" en "mijn" op te geven en God te zien als de allerhoogste leermeester. Wie de symbolentaal ervan begrijpt, begrijpt de taal van God.
    Voel de hartslag van het leven in alles. Het is met ons hart dat we verbonden zijn met alle dingen. Wanneer we met ons hart zullen zien, zullen we vaststellen dat de goddelijke waarheid zich openbaart in alles wat bestaat.
    De natuur die ons voortdurend lessen leert is de ware leermeester.

    27-09-2013 om 18:00 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet van aantrekking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 92
    Waarom worden we aangetrokken tot mensen met een gelijksoortige geestesgesteldheid?

    De wet van aantrekking zegt: alles wat in essentie van gelijke vibratie is wordt tot elkaar aangetrokken. En hoewel dit een vrij eenvoudige uitspraak lijkt, beschrijft het de meest krachtige en altijd werkende wet in het universum - de wet die op elk moment van invloed is op alles en iedereen - er bestaat helemaal niets dat niet onder de invloed valt van deze krachtige wet.

    Je trekt bepaalde personen of situaties aan omdat zij een spiegel zijn van je gedachten, emoties en overtuigingen. Elke negatieve emotie die je hebt als je ergens aan denkt, is een indicatie dat je bezig bent iets negatiefs aan te trekken.
    Als je wilt veranderen wie en wat je aantrekt, houd dan meer en meer vast aan positieve, liefdevolle en vreugdevolle gedachten.
    Op dezelfde wijze verdwijnen mensen en situaties die je vroeger aantrekkelijk vond, nu uit je leven, want je energie is veranderd doordat je nu op een ander punt bent op je spirituele pad.

    We kunnen maar beter tijd en energie besteden aan positief denken ten aanzien van onze wensen. Door de wet van aantrekking halen we dan de gewenste situaties en ervaringen naar ons toe.
    Met datgene waarmee je met je gedachten bezig bent, bewust of onbewust begin je uit te nodigen, aan te trekken binnen je ervaringsveld.
    Zie jezelf als een magneet die de kern van datgene wat je denkt en voelt naar je toe te trekt. Als je je bv. arm voelt kun je nooit welvaart aantrekken. Dat staat haaks op de wet.
    Stuur dus je gedachten in de richting van de dingen die je echt wilt. Hoe levendiger, hoe waarschijnlijker het is dat je dit in je leven aantrekt.

    Als je ergens aandacht aan schenkt, wordt de kans dat je het aantrekt groter (ook hetgeen je niet graag wilt).
    Als je je ergens tegen verzet ben je daar met je aandacht op gericht, ben je er tegenaan aan het duwen, en activeer je de vibratie daarvan - en daardoor trek je dergelijke dingen aan.
    Datgene wat je heel erg graag wilt, krijg je - en datgene wat je heel erg niet wilt, krijg je ook.
    Het begrijpen van de wet van aantrekking is nodig om het vreugdevolle leven te kunnen leiden waarvoor je hier bent gekomen.

    20-09-2013 om 00:00 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karma (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 91
    Hoe kan men een einde stellen aan deze vicieuze cirkel van karma?

    Deze kettingreactie kan ontstegen worden:
    - door inspanning van de wil, door pure wilskracht die zuiver en liefdevol van aard moet zijn.
    - door innerlijk inzicht en discipline.
    - door zoveel mogelijk gedachten met hoge frequentie voort te brengen.
    - op de juiste wijze handelen, met de juiste geesteshouding.
    - blijf in de kracht van het eeuwige NU, concentreer je op wat je doet in het Nu moment. Heel het verleden, stel toekomstige doelen, leef het heden.
    - blijf toeschouwer in dit proces en laat je niet meeslepen in het drama dat zich ontvouwt om uiteindelijk getransmuteerd te worden.
    - in acht nemen van ethische normen waardoor het belang van de gemeenschap wordt gewaarborgd en de taken en verplichtingen worden vervuld.
    - het ontwikkelen van een sterke wil en helderheid van onze doelen voorziet ons in de macht om onze eigen werkelijkheid te scheppen.
    - gebed en het vragen om vergeving. De wet van genade moet in werking treden.
    - yoga en meditatie versterkt de geest en het lichaam.
    - in meditatie kan je vragen of de energieën die je ervaart (angst, woede, schuld e.a.) mogen getransformeerd worden.
    - mantra's voor het oproepen van het violette vuur  (zie vraag nr. 49). De krachtige vlam heeft de eigenschap om oorzaak en gevolg, herhalingen en herinneringen van elke slechte handeling te transmuteren.

    05-09-2013 om 19:09 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 90
    Wat is karma?    (Deel 1)

    - Sanskriet woord voor "daad" (handeling). 
    - Is een belangrijke natuurwet van oorzaak en gevolg; voor personen, families, landen, plantenstelsels, planeten.
    Geen enkele energievorm in dit heelal valt buiten deze wet.
    - Is de universele wet van harmonie, karma herstelt het verstoorde evenwicht.
    - Karma wordt niet over een mens uitgezonden, de persoon zelf is de oorzaak van zijn lot, goed of slecht.
    - Voor veel mensen is dit een pijnlijke acceptatie; zij zullen zich eerder bezighouden met de ontkenning van deze wet dan met zelfonderzoek om deze wet te begrijpen en ervan te leren.
    - Deze wet is moeilijk te beoordelen vanuit ons beperkt gezichtspunt, we kunnen alleen maar de gebeurtenissen van dit leven bekijken.

    Karma komt voort uit de goddelijke respectering van de totale vrije wil. Ieder mens mag fouten maken, wat wel inhoudt dat de gemaakte fouten terugkeren binnen het bereik en leven van deze mens. Het is absoluut geen goddelijke straf maar een rechtvaardiging door de mens zelf in werking gezet. Wat je zaait zal je oogsten.

    Ieder kind komt in deze wereld terwijl het de last draagt van de onverwerkte gevolgen die zich in vorige levens hebben opgehoopt. Het kind wordt in deze wereld geboren om de heilzame en kwaadaardige gevolgen, die de resultaten zijn van zijn eigen daden in vorige levens te ervaren.
    Iedereen moet de gevolgen van zijn daden onder ogen zien wie hij ook is. Niemand kan weten wat voor hem in het verschiet ligt.
    Je slechte daden zijn de oorzaak van al je problemen.
    De mensen zien deze waarheid niet in en geven hun Schepper de schuld van hun lijden.

    Het is een grote vergissing te denken dat onze Bron verantwoordelijk is voor je verlies of winst, geluk of smart, geboorte of dood. Hij is de eeuwige getuige.
    Je bent zelf verantwoordelijk voor het al of niet in vervulling gaan van je wensen. Iedereen moet de verantwoordelijkheid voor alles wat hij ondervindt bij zichzelf leggen.
    Wij zijn onze eigen verlosser of vernietiger. Als we dit gaan beseffen heeft dit als gevolg dat wij vanzelf doordachter, bewuster en gezonder gaan leven. Wij leren dan meer van binnenuit te handelen en niet impulsief van buitenaf.
    Bij elke handeling die je gaat verrichten moet je je afvragen of die zuiver is of niet. Denk niet te lichtvaardig over de consequenties die kunnen optreden; vroeg of laat zullen de gevolgen van een verkeerde handeling opduiken.
    Doordat het trillings-patroon van het universum momenteel versnelt, kan het karma dat in het verleden soms levens nodig had om terug te keren; nu al binnen een paar minuten de geprojecteerde gedachte, het uitgesproken woord of de handeling zich aandienen.

    Zolang de uitwerking van karma aanhoudt moet de mens opnieuw geboren worden om deze volledig weg te werken, want de lei van karma moet worden schoongemaakt zodat de rekening van geboorte en dood zonder saldo kan worden afgesloten.

    Wij dragen niet alleen ons individueel karma maar ook het karma als land of natie.
    Dit wereldkarma laat zich zien als natuurrampen, epidemieën, oorlogen, geweld.
    We mogen geen misbruik maken van moeder aarde door vervuiling, kern-explosies, verzamelde negatieve gedachten, want het gelijke trekt het gelijke aan.
    Het is de plicht van elk land om vrede te handhaven en zo het wereldkarma te herstellen.
    Waarheid en mededogen zullen een nieuwe betekenis moeten krijgen.

    De wet van karma is geen ijzeren wet; door toewijding en door zuivering hetgeen de zegen oproept, kunnen de gevolgen worden gewijzigd en de gestrengheid worden verzacht. Wanhoop niet, verlies de moed niet.
    Een ieder moet vroeg of laat door de genade van de barmhartige Schepper gered worden. Zorg ervoor dat het eerder vroeg dan laat gebeurt.


    Volgende week: Deel 2
    Hoe kan men een einde stellen aan deze vicieuze cirkel van karma?

    01-09-2013 om 08:16 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie ben ik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 89
    Wie ben ik? - Hoe kan je jezelf leren kennen?

    Ofschoon de mens de ruimte tot in grote verten heeft onderzocht is hij er niet in geslaagd de bekwaamheid om zelfs maar een centimeter van zijn innerlijke ruimte te onderzoeken, te ontwikkelen.
    Hij kent de bewegingen op het oppervlak van de maan, maar doet geen pogingen om de vreugden en het verdriet van zijn naaste buur te kennen.
    Hij verzamelt gegevens over alles en nog wat maar blijft onwetend over de geheimen van zijn geest.

    Zelfkennis is moeilijk omdat je bang bent jezelf te kennen. Innerlijk werk kost veel tijd maar elke poging is nooit tevergeefs.
    Anderen zijn een spiegel voor ons; als je je ergert aan iemand dan is dat omdat je nog iets van jezelf ziet in die persoon. Als je dit ontkent en zegt: "Het ligt bij die persoon", dan blijf je in je oude patronen zitten en zal je het nog aantrekken totdat je je les geleerd hebt.
    Het moet een gewoonte worden om aan zelfinzicht, zelfanalyse te doen. We moeten altijd alert blijven.

    Als je jezelf leert kennen kom je voortdurend in omstandigheden waar je vindt dat je niet hetgene doet wat je zou moeten doen. Dat is de manier om jezelf te kennen; dat je ziet: er zijn dingen in mijn leven die niet meevallen en waarin ik reageer op deze manier. Het punt van zelfkennis is de manier waarop je reageert op die onverwachte momenten.
    Wanneer je in situaties komt (die pijnlijk zijn), dan moet je alert zijn, dan leer je jezelf kennen. Wat er in zit komt naar boven. Op deze manier weet je dan hoe je karakter is, welke jouw reacties zijn, waar ze naartoe willen, wat de oplossingen zijn die je naar voor brengt.
    Het is belangrijk dat je niet bij het oude blijft maar dat je je reactiepatroon aanpast aan de nieuwe omstandigheid die je hebt leren kennen van jezelf. Op deze manier ga je vooruit.

    Je moet wel bereid zijn diep in jezelf te gaan, zo kan je fouten oplossen, eerst door ze te erkennen, aanvaarden, dit heb ik gedaan en dan over te dragen aan je Hoger Zelf (zodat je dit kan loslaten en oplossen).

    Wanneer je zegt: "Dit is mijn lichaam", verklaar je dat jij en je lichaam van elkaar verschillen.
    Wanneer je dan wilt weten wie deze "jij" is die dit zegt, dan kom je terecht bij de bewoner.
    Je moet nagaan wie deze bewoner is, wie is de eigenaar van dit alles?

    Leer jezelf zo goed kennen, dat je begrijpt wat het is waarvoor jij en alleen jij geboren bent.
    Het ego zal zijn uiterste best doen je in de illusie te laten dat je afgescheiden bent van je Schepper, door het gebruik van angst en alle trucs van de ratio.

    Wie ben ik?:
    - het zijn niet de rollen die ik speel.
    - het zijn niet de stemmingen die ik soms ben.
    - het zijn niet de ideeën die ik geneigd ben te verdedigen.
    - het zijn niet de gedachten, gevoelens.
    - het zijn niet de ledematen.
    - het is niet de kennis over mijn gewoonten, karakter,
    maar de kennis die leidt tot zelfrealisatie.

    Wie ben ik? Vind hierop het antwoord en je zult niet alleen je eigen natuur ontdekken, je eigen identiteit, maar ook de ware indentiteit van de miljarden mensen van de wereld.
    Het "ik" principe is één en hetzelfde voor iedereen. Ken jezelf dan zal je alles en iedereen kennen. Je denkt dat je een beperkt wezen bent dat angst, verdriet en pijn ervaart. Je bent een manifestatie van het goddelijke, maar je bent het vergeten. Je bent ook de eigenaar van alle krachten.

    Probeer diep in je hart te luisteren naar je ziel die tot je spreekt als iemand die weet. Als je naar je hart luistert, voert je ziel je terug naar de plek waar je thuishoort: het hart van God.
    Het Zelf: is een deel van God, een vonk, een onsterfelijke geest, iets dat niet te beschrijven is, maar toch werkelijk bestaat op een hoger niveau.
    Om dit Zelf te vinden en ermee één te worden, moet je trachten grotere hoogten te bereiken. Je zult jezelf pas echt kennen wanneer je dat onverwoestbare, alwetende, almachtige wezen bent, het hoger Zelf dat een klein deeltje van God Zelf is.

    Je bent gemaakt naar het beeld en de gelijkenis van God. Je bent Gods spiegelbeeld. Achter de uiterlijke verschijningsvorm van je persoonlijkheidszelf straalt het eeuwige gelaat van wie je werkelijk bent. Vraag aan God jezelf te helpen eren zodat je kunt ervaren: "Ik Ben Dat" er is alleen Eén. Elke keer dat je "Ik Ben" gebruikt, verklaar je: "God in mij is". Dit is een bevestiging van je ware Zelf.

    24-08-2013 om 08:38 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beheersen van de tong
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 88
    Waarom is het belangrijk om onze tong te beheersen?

    De mens heeft een tong gekregen om gezond voedsel te eten, om andere mensen blij te maken door vriendelijk en zacht te spreken en om zijn diepste gedachten en gevoelens mee te delen.
    Tegenwoordig wordt de tong die ons voor zulke opbouwende doeleinden is geschonken, op een grove manier misbruikt. De tong wordt gebruikt voor verdovende middelen, voor het eten van dierlijk voedsel, om te roken, om andere mensen te beledigen, smoesjes te verzinnen, kwaad te spreken en om andere mensen te kwetsen met woorden.

    De beheersing van de zintuigen moet het allereerste levensdoel van de mens zijn.
    Van alle zintuigen is de tong van overheersend belang; de tong heeft de grootste invloed.
    Wanneer de tong wordt beheerst zullen de andere zintuigen als vanzelf onder controle komen.
    Omdat de mens er niet in geslaagd is zijn tong te beheersen, wordt hij gekweld door ontelbare twijfels, emotionele onrust, tegenstrijdigheden en verwarringen.

    Zonder de beheersing van de tong is het niet mogelijk het pad van devotie te volgen dat naar God leidt. Dit moet zowel beoefend worden op het gebied van de smaak als op het gebied van de spraak.

    Op het gebied van de smaak:
    Om zijn smaak ter wille te zijn probeert de mens het voedsel dat in de natuur beschikbaar is om te vormen. Daardoor maakt hij een eind aan de levensessentie die in het voedsel aanwezig is. Als de mens zou proberen natuurlijke voedingsmiddelen te eten, zou hij zeker niet vatbaar zijn voor de steeds meer voorkomende ziekten.

    Op het gebied van de spraak:
    Je moet inzien dat er niets krachtiger is dan de macht van woorden. Daarom moet je je spreken streng onder controle houden. Woorden kunnen oneindig veel moeilijkheden veroorzaken, daarom moet je er goed voor oppassen dat de woorden die je gebruikt andere mensen niet kwetsen of pijn doen.
    De onderwerpen waarop het geklets is gebaseerd zijn meestal de fouten en tekortkomingen van andere mensen. Als je tong uitglijdt en je kwetst de geest of het hart van een ander mens met kwade woorden kan dat bij die persoon een wond maken die door geen dokter in de wereld kan worden genezen.
    Op een dag zullen de woorden die je hebt gebruikt naar je terugkeren.

    Het gepraat van de geest in waaktoestand gaat zelfs door in de dromen en berooft de mens van de hoognodige rust.

    Een toegewijde die een volledige beheersing van de tong heeft bereikt zal spoedig een zuiver en standvastig hart ontwikkelen.

    17-08-2013 om 08:10 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plezier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 87
    Gun je jezelf wel eens ontspanning en plezier?

    Neem jezelf niet zo serieus, lach en speel.
    Doe eens leuke dingen.
    Speel eens met je eigen kinderen of kleinkinderen, of maak eens met een volwassene plezier.
    Je speelsheid zal je dagelijkse routine doorbreken en je in staat stellen om zicht te krijgen op wat wel belangrijk is en wat niet.

    Neem eens de tijd om je innerlijke kind te vragen: Hoe voel je je?, Wat zou je graag willen doen?
    Maak eens een middag vrij in je agenda en neem je innerlijk kind mee uit, doe samen iets speels.
    Ga eens even schommelen in een speeltuin. Doe een middagdutje. Teken eens met krijt op de stoep. Bouw een zandkasteel, loop eens op blote voeten op het gras.

    Speels met de dingen omgaan is een magische vorm van meditatie want het opent je hartchakra en je creatieve energie maakt contact met de universele wijsheid.

    Plezier hebben is een noodzaak en geen luxe.
    Een regelmatige dosis plezier kan je helpen je doel te bereiken. Als je plezier hebt en lacht dan ben je ontspannen. In een ontspannen toestand kan er een grotere instroom zijn van ideeën; zie je geestelijke verbanden, goddelijke leiding en krijg je energie. Met deze nieuwe inspiratie en energie kun je datgene wat je graag wilt, beter verwezenlijken.
    Jouw ontspannen en stralende persoonlijkheid trekt dan geweldige mensen aan en mensen die je kunnen helpen. Je positieve visie schept nieuwe kansen voor je.
    Vrolijkheid zorgt ervoor dat je wonderbaarlijke dingen ervaart en dat je dromen uitkomen.

    09-08-2013 om 20:15 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze geest ontwikkelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 86
    Is de geest een gemakkelijk instrument om te ontwikkelen?

    De mens is een combinatie van lichaam, geest en ziel. Deze drie vormen de stappen voor de verheffing van de mens tot het hoogste niveau.
    - Het lichaam is het instrument om te handelen.
    - De geest houdt zich bezig met het kennen.
    - De ziel is de onveranderlijke en permanente werkelijkheid.

    De geest is de subtiele vorm van het innerlijk instrument waarbij deze bestaat uit 4 aspecten nl.:
    - de denkende geest (voor wisselende denkprocessen)
    - het intellect (voor onderzoek en onderscheid tussen goed en kwaad)
    - het geheugen (bewaarplaats voor herinneringen)
    - het ego (vereenzelvigt zich met het stoffelijk lichaam).

    De menselijke geest is geen orgaan dat kan worden herkend. De geest is een immateriële bundel besluiten en aarzelingen, begeerten en twijfels, wensen en behoeften, pro's en contra's.
    De geest springt van de ene begeerte naar de ander en verplaatst zich sneller dan het geluid en het licht. De wispelturige aard van de geest vormt een beletsel voor de spirituele vooruitgang van de mens.

    In feite is de geest de oorzaak van alle dingen; het hele universum is niets anders dan een projectie van de geest.
    De mens wordt zoals hij denkt. De geest is slechts een bundel gedachten.
    Gedachten geven aanleiding tot handelingen en wij lijden of beleven vreugde in deze wereld door de gevolgen van deze daden. Gedachten zijn enorm krachtig. Zij overleven de dood van de mens. Daarom is het essentieel onze geest vrij te houden van slechte gedachten. Slechte gedachten scheiden de ene mens van de andere en zorgen ervoor dat zij hun gemeenschappelijke goddelijkheid vergeten.
    Als de mensen beseffen dat de ziel in ieder lichaam één en dezelfde ziel is, zal er geen ruimte voor verschillen zijn.
    Zowel de vrede in de wereld als in het individu hangen af van de geest. Vandaar de noodzaak om de geest op de juiste wijze te disciplineren.
    De geschriften hebben verklaard dat alleen de geest verantwoordelijk is voor de slavernij van de mens of voor zijn bevrijding.

    De geest kan alleen zien met behulp van de ogen, en alleen horen door middel van de oren.
    Het is de omgang met weerspannige zintuigen waardoor de geest wordt verontreinigd.
    De geest is onderworpen aan drie soorten verontreinigingen:
    1. de mens heeft veel overtredingen begaan in dit leven en in zijn vorige levens. Al deze indrukken worden meegedragen.
    2. tweede vervorming is de grilligheid van de geest (kan men beheersen door verschillende spirituele oefeningen)
    3. door de 6 innerlijke vijanden van de mens. Deze zijn lust, woede, hebzucht, gehechtheid, hoogmoed en jaloezie of afgunst.

    Je wordt gemakkelijk op een dwaalspoor gebracht door de grillen van de geest.
    Daarom: WATCH (wees op je hoede)
           W (words) let op je woorden
           A (actions) let op je daden
           T (thoughts) let op je gedachten
           C (character) let op je karakter
           H (heart) let op je bewustzijn.

    Beheers de zintuigen, geef niet toe aan hun voortdurende eisen om bevredigd te worden.
    Als je weigert toe te geven aan de zintuigen, verdwijnt de geest, sterft de illusie en wordt de bevrijding bereikt.
    Als de begeerten worden vernietigd zullen de geest en het gevoel van afgescheidenheid (ego) verdwijnen.
    Als de mens alleen naar God verlangt, richt de geest zich niet op de buitenwereld.
    De vernietiging van de geest is het middel om het goddelijke te verwezenlijken.



    "Zuiverheid van geest is het pad voor de vooruitgang. Zuiverheid van geest betekent een enorme kracht. Een zuivere geest is als een kostbare parel in de zee".

    "Alleen de geest is de oorzaak van de verheffing en de val van de mens tijdens zijn leven, alleen de geest is verantwoordelijk voor de slavernij of de bevrijding van de mens, alleen de geest doet de mens zijn werkelijkheid vergeten".

    02-08-2013 om 18:51 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijk tegenover jezelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 85
    Ben je eerlijk tegenover jezelf?

    Het is helemaal niet moeilijk om de fouten van andere mensen te zien. We zijn dol om de fouten van een ander te zien, omdat dit ons eigen ego streelt en opblaast. "Ik zou dat veel beter doen".
    Het is heel moeilijk om je eigen fouten onder ogen te zien. Alleen iemand die van zichzelf houdt kan ze onderscheiden.

    Het is moeilijk om inzicht te krijgen in je fouten want je kijkt nooit naar jezelf. Je bent aan de buitenkant bezig, je kijkt alleen naar andere mensen.
    Luister niet wat anderen over je zeggen.
    Kijk naar jezelf, wie je bent, waar je staat, wat je fouten zijn.

    Het is zonder meer moeilijk, omdat je je totale bewustzijn moet omdraaien naar jezelf.
    Als we naar onszelf willen kijken hebben we zelfs een spiegel nodig. Op die manier wordt het beeld in de spiegel een ander. Je moet naar jezelf leren kijken met gesloten ogen, om in alle stilte zonder enig vooroordeel te kunnen schouwen.

    Wees alleen maar open en kijk. Als je liefdevol bent en je weet hoe je moet schouwen, zal je een wonderbaarlijk verschijnsel tegenkomen; je ziet dat je fout oplost in het niets. Dat is het geheim: alleen al het inzicht dat je iets verkeerd doet is genoeg, je zult het dan niet meer op die manier doen.





    "Om iemand die oneerlijk is weer op het rechte pad te krijgen moet je eerst iets veel moeilijkers doen - eerlijk ten opzichte van jezelf zijn".


     

    25-07-2013 om 18:31 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelspelers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 84
    Wat is de bedoeling van de rol die we spelen in het kosmisch toneelspel?

    De wereld op zich is een kosmisch toneelspel.
    Alle levende wezens zijn acteurs op dit toneel.
    Op het toneel kan men de rol van een dief spelen, een ander kan de rol van een koning toegewezen krijgen, een derde kan een clown zijn en weer een ander een bedelaar.  Ze gaan af wanneer het doek valt of wanneer hun rol voorbij is.

    Als je acteert, concentreer je je dan op hoe de ander het doet? Nee. Je moet je aandacht houden bij hoe jij je rol succesvol neerzet. Je verblijf op dit toneel is van korte duur en elke rol moet je goed spelen. Maar als je je met welke rol dan ook gaat vereenzelvigen zal je worden teleurgesteld. Blijf je aandacht richten op wat er vanbinnen gebeurt. Maak je niet bezorgd over wat er om je heen gebeurt.

    Voor al de karakters in het spel is er één die souffleert. De souffleur zal niet het toneel opgaan om in het zicht van iedereen voor te zeggen. Als hij dat doet zou het drama niet meer aantrekkelijk zijn. Daarom staat hij achter de coulissen en souffleert alle toneelspelers, ongeacht hun rol - of het nu een dialoog, een gesprek of een lied is.

    Steeds wanneer er iemand hulp nodig heeft staat de Heer op het toneel van de schepping om alle acteurs hun uiteenlopende rollen te souffleren. Alle rollen die wij in het leven spelen zijn voor onze Schepper allemaal even belangrijk. Hij is de regisseur, Hij is de doener die in en door ons hart werkt.
    Er is een hoger bewustzijn, een hoger plan, een hoger schouwtoneel waarop wij allen de acteurs zijn, die de tekst uitspreken die Hij ons gegeven heeft. Wij verdwijnen door de zijdeur als Hij zegt "ga" en wij komen op als Hij zegt "binnenkomen". Op toneel sterft er in werkelijkheid niemand van de acteurs en huilt er niemand van hen.

    Al de wereldse relaties zijn onwerkelijk, net als de acteurs.
    In deze wereld heeft iedereen het over mijn vader, mijn moeder, mijn kinderen enz., maar in werkelijkheid bestaan zulke relaties niet. Dit is een soort spel op het fysieke niveau.
    Je moet het gevoelen ervaren dat alles slechts een voorbijgaande show is.
    Zolang men geen helder inzicht heeft in het spel waarin men zijn rol speelt, wordt de misvatting gekoesterd van afgescheiden individuen en verspilt men zijn leven door zich te laten heen en weer slingeren tussen blijdschap en verdriet.
    Wanneer het mysterie is opgehelderd en duidelijk is geworden dat het maar om een spel gaat, dan beseft die mens dat hij het ondoorgrondelijke, ondefinieerbare Goddelijke is, dat niet beperkt wordt door de illusie van opgelegde namen en vormen.

    Er is slechts één goddelijk principe. "Eén ben ik, veelvoudig wil ik zijn".
    Wij zijn allen één. Wij allen maken deel uit van dezelfde kosmische vorm. Wij zijn allen belichamingen van hetzelfde goddelijk principe.

    18-07-2013 om 22:02 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooie op aarde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Vraag 83
    Kunnen we ons nog richten op al het mooie dat op aarde aanwezig is?

    Dat wat je via nieuwszenders te zien krijgt zijn dikwijls maar een fragment van wat er in de wereld gebeurt. Er is zoveel moois.
    Er zijn zoveel buurmensen die elkaar helpen, er is zoveel liefde tussen kinderen en ouders. Er is zoveel goeds op aarde aanwezig dat niet in de bloemetjes wordt gezet.
    Het is belangrijk om je hier naar te richten, naar de positiviteit, naar het gevoel van tevredenheid met wat je hebt. Soms zijn we verblindt door de "zogenaamde schoonheid" buiten onszelf.

    Zoek naar dingen waar je vrolijk en dankbaar voor kunt zijn. Dank de natuur voor haar schitterende bloemen en zonneschijn.
    Luister naar muziek.
    Draag kleren die je gelukkig en aantrekkelijk maken.
    Voedsel voor de ziel is de zachte aanraking van een vlindervleugel, het lied van de nachtegaal, een regenboog, een liefdevol gebaar. De wereld zit vol schoonheid.

    Je kan je met iets kunstzinnigs gaan bezig houden; dansen, naaien, juwelen maken, kunstgeschiedenis, boetseren, timmeren, foto's maken, schoonmaken.
    Schilder wanneer je daar zin in hebt, ook al zegt men dat je daar geen aanleg voor hebt.
    Geloof in jezelf en jouw gaven.
    Wanneer je een schilderij of iets anders creëert dan schenk je de wereld iets nieuws, iets wat door jou geschapen is.
    Je zult je voldaan voelen met werk dat je helpt uitdrukking te geven aan je innerlijke artistieke kwaliteiten.

    Je tijd doorbrengen in de natuur, doen in jou nieuwe creatieve ideeën opwekken
    Besteed tijd aan je tuin; elke boom, plant heeft zijn eigen gaven, capaciteiten die hij met anderen kan delen.
    Let op ongewone voorvallen van wolken, vlinders.

    Heel je hart door het open te stellen voor de schoonheid, ware schoonheid is altijd nieuw, nooit stijlloos. Schoonheid gaat verder dan kunst.
    Eerbiedig en bewonder alles wat je omringt.
    Onze lichamen kunnen het totale spectrum aan beschikbare schoonheid niet ontvangen en bevatten. Alleen het hart en gevoelens kunnen dat.
    Je zult verbaasd zijn over de rijke erfenis aan schoonheid die in het innerlijk op je ligt te wachten om ontdekt te worden.
    Het is je erfrecht om schoonheid te ontvangen. Schoonheid is een energiesysteem van liefdevolle lichtrillingen.

    Zoals een vlinder bloemen zoekt, zo moet je ook een manier vinden om nieuwe energie op te doen teneinde je ziel te voeden.

    14-07-2013 om 09:38 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezelf bekritiseren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 82
    Waarom bekritiseren we voortdurend onszelf?

    Heb je verwachtingen ten aanzien van jezelf, waardoor je jezelf voortdurend bekritiseert en de les leest?
    Dat doen de meeste mensen.
    We denken allemaal dat we meer zouden moeten zijn dan we zijn.
    Maar ieder van ons is uniek.
    Net als bij sneeuwvlokken is er nooit iemand die precies lijkt op jou of mij.
    Waar moet je jezelf dan mee vergelijken?

    We hebben vanaf onze geboorte onze eigen bijzondere omstandigheden. We hebben een speciale lichamelijke vorm. We hebben onze eigen unieke keuzes gemaakt. Ieder van ons doet op dit moment zijn of haar uiterste best.

    Als je weet dat je het potentieel van je leven niet erg wijs tot uitdrukking brengt, doe er dan actief iets aan om daar verandering in te brengen. Maar wees daarbij wel aardig voor jezelf, zoals je dat zou zijn bij een peutertje dat moet leren lopen.


    05-07-2013 om 18:20 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onenigheid hebben
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 81
    Waarom zou je nog onenigheid hebben?

    De universele wet zegt: "Alleen liefde verdrijft de haat, alleen licht verdrijft de duisternis.
    Waarom is dat zo? Omdat het donker zelf alleen maar een negatieve toestand is en niet op een positieve wijze kan bestaan.
    Je kunt niet rechtstreeks iets aan een toestand van duisternis doen. Als je iets aan de duisternis wil doen, moet je iets met het licht doen.
    Doe een licht aan en de duisternis verdwijnt, doe het licht uit en het wordt weer donker.
    Je kunt de duisternis echter niet aan- of uitzetten. Je kunt niets met de duisternis doen, en met haat kun je ook niets doen.

    Zedenmeesters blijven volhouden: "Strijd in het duister, strijd vol haat, strijd met gramschap, vecht met dit, vecht met dat. Zij benaderen alles vanuit het negatieve.
    Ware meesters leren je een positieve les: Ga niet in strijd met de duisternis, haat is duisternis, jaloezie is duisternis, begeerte is duisternis. Laat het licht bij je binnenkomen.

    Hoe kan het licht bij je binnenkomen?
    Word stil, zonder gedachten, bewust, alert, aandachtig, aanwezig - zo komt het licht naar binnen.
    Op het moment dat je alert en aandachtig aanwezig bent, is de haat ver te zoeken. Probeer maar eens iemand te haten als je aandachtig aanwezig bent.

    Deze dingen moet je oefenen, het zijn niet alleen maar woorden die je moet begrijpen - het zijn oefeningen.


    "Ook jij zult er eens niet meer zijn. Waarom zou je nog onenigheid hebben als je dit weet"

    29-06-2013 om 10:03 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderen creëren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 80
    Welke zijn de sleutels tot het creëren van "wonderen"?

    Een wonder is een buitengewone gebeurtenis, die grote vreugde brengt of iets dat hard nodig is. De manier waarop het arriveert is niet logisch. Het arriveert gewoon en is er. Wonderen gebeuren op het punt waar geest en materie elkaar ontmoeten.
    Het Hogere Zelf heeft hier de leiding.
    Je functioneert dan als een "heel" wezen en niet alleen een rationale geest. Je totale spirituele-fysieke complex heeft veel meer power dan je logische geest. Het creëert de wonderen. Weet dat wonderen je manier van leven wordt in de toekomst.

    Sleutels tot het creëren van wonderen.
    1. Intentie:
    Wat wil je creëren?
    Dit is niet een "individueel, egoïstisch verlangen", maar een "grotere zielegroei ervaring" voor jezelf en je gemeenschap. Hoe meer je intentie in resonantie is met het grotere goed, des te meer brandstof er zal zijn voor jouw wonderen.

    2.Vertrouwen: Als je je wens oprecht hebt uitgesproken, vertrouw er dan op dat het vorm zal krijgen of zal verschijnen wanneer jouw energieën optimaal zijn. Je hebt het creatieve proces in gang gezet, laat het zichzelf nu maar manifesteren. Wanneer je meer vaardig raakt in dit proces, zullen je wonderen instant worden.

    3. Positieve verwachting: Twijfel er nooit aan dat je wonder zich zal manifesteren door het scheppen van een tegengestelde en neutraliserende non-wonder gebeurtenis. Absoluut en positief geloof maakt de creatie van absolute en positieve wonderen mogelijk.

    Wanneer je een wonder creëert is het niet nodig dat je iets doet; behalve je kanalen openen. Het werk wordt op andere niveaus gedaan.
    Bv. Als je een school wilt opstarten is het nodig dat je je kanalen opent door met anderen te gaan praten die geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Al snel zal je intentie zich manifesteren wanneer een gebouw verschijnt, fondsen verschijnen en kinderen verschijnen.
    Wonderen (en zegeningen) verschijnen in talloze vormen. Het is belangrijk om ze te herkennen, bereid zijn ze te ontvangen en er dankbaar voor te zijn.

    Het is jouw rol je kanalen te openen en positieve verwachtingen te hebben.
    Laat oude 3-dimensionele lineaire gedachten- en zijnspatronen los. In hogere dimensies leef je in het oneindige "nu moment". Dit is niet lineair. In holografische tijd creëer je wonderen. Het is zo dat wonderen en het creëren van wonderen de normale manier van Zijn zullen worden op een Multi-dimensionele aarde.
    Ons zielsverlangen is om de "hemel op aarde" te vestigen. We moeten ons bewust worden van het bestaan van de Goddelijke kracht en ons daarmee verbinden.

    Begin vandaag nog met het scheppen van je eigen wonderen.
    De rest is de wonderbaarlijke schepping van de Goddelijke en Liefhebbende "Al-Dat-Is".

    22-06-2013 om 09:30 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhaal Brahma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 79
    Waar kan je de Goddelijkheid van de mens het best verstoppen?

    Oosters verhaal:
    Er was eens een tijd heel lang geleden, dat alle mensen Goden waren. Ze beschikten over een geweldige macht, maar zij maakten daar misbruik van. Brahma, de God der goden, besloot daar iets aan te doen. Hij wilde de goddelijkheid van de mens verbergen. Hij riep alle mindere goden bijeen en vroeg hen waar hij het verste met die grootheid kon blijven.
    Een van de goden zei: "Laat ons de grootheid maar begraven in het diepst van de aarde". Waarop de Brahma antwoordde: "Nee, want eens komt de dag dat de mens zo diep zal graven dat hij zijn grootheid terug zal vinden".
    Een andere god zei toen: "Gooi het in het diepst van de oceaan". Maar opnieuw antwoordde Brahma: "Nee want eens komt de dag dat de mens het diepst van de oceaan zal ontdekken".
    Een derde zei: "Verstop het op de allerhoogste berg".
    "Nee, want eens komt de dag dat de mens die bergtop zal beklimmen". Ten einde raad gaven de mindere goden het op.
    Toen zei Brahma de God der goden: "Op aarde is er maar één plaats, waar de grote goddelijkheid van de mens afdoende kan worden opgeborgen. Eén plaats waar hij zeker nooit zal zoeken. En dat is: In het diepste van hemzelf".

    Als je een druppel water van de oceaan neemt en in de palm van je hand houdt, is die ene druppel in vergelijking met de oceaan heel heel klein. Maar breng deze druppel water terug in de oceaan en hij wordt deel van de oneindige oceaan.
    Als je kleinheid als menselijk wezen te samen gebracht wordt met de onmetelijke kracht van de Heer, wordt je eindeloos en almachtig, je wordt één met God. Ken Brahma en je wordt Brahma.

    De grote illusie is dat je van je Schepper gescheiden bent.
    De opdracht van je leven is om je lichamelijke tempel in een zuivere verblijfplek voor de Eeuwige te transformeren. Vaak besef je het niet, maar de Geest is even dichtbij als je adem.
    Het uiterlijke zelf en het eeuwige zelf zijn in werkelijkheid één.
    Wanneer je als uiteindelijke doel de vereniging of versmelting hebt bereikt, zult je Gods aanwezigheid in allerlei gedaanten aantreffen.

    14-06-2013 om 19:41 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensscheppende zonnekrachten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 78
    Welke positieve effecten heeft het zonlicht op de gezondheid?

    Vergis je niet in de kracht van zonlicht. Wees je ervan bewust wat de zon allemaal voor het leven hier op aarde beschikbaar stelt. Zonder zon geen warmte en licht. Zonlicht: symbool waar alle levensenergie vandaan komt. Zonnestralen hebben een natuurlijke genezende kracht.
    Zonlicht is al een geneesmiddel sinds de tijd van het oude Griekenland, Rome, Egypte. De artsen stuurden hun patiënten naar een solarium om zich bloot te stellen aan de helende zonnestralen.
    Hippocrates schreef behandelingen (heliotherapie) met zon voor aan zijn patiënten.
    Eind negentiende eeuw behandelden artsen tuberculose met zonnekuren om de bacteriën te doden.

    Zonlicht komt voornamelijk het lichaam binnen via de ogen, die het licht naar de pijnappelklier in de hersenen leiden. De pijnappelklier gebruikt het zonlicht om het hormoon melatonine aan te maken, dat de productie van serotonine op gang brengt. Serotonine is nodig voor de overbrenging van signalen die stemming, eetlust en energie reguleren. Als we 's nachts voldoende serotonine produceren worden we vol energie wakker.

    Zonlicht verhoogt het geestelijk en lichamelijk prestatievermogen. Zonlicht vergroot  de voorraad vitamine D, verlaagt de bloeddruk, verhoogt de bloedtoevoer naar organen en spieren, verlaagt het cholesterolpeil, is goed tegen winterdepressie.
    Het is wel belangrijk het evenwicht te hanteren om zonnebrand t vermijden.

    Natuurlijk zonlicht bestaat uit de kleuren rood, orange, geel, groen, blauw, indigo en paars - de kleuren van de regenboog. Het lichaam van de mens is zo gemaakt dat het door middel van zonlicht regenboogenergie kan opnemen en assimileren. Iedereen heeft een regenboog in zich die we chakra's noemen. De chakra's vormen de verbinding met het goddelijk licht en het fysieke zonlicht. Als je voldoende zonlicht en regenboogkleuren in je opneemt voel je je vanzelf blij en levendig.

    Het is belangrijk om naar zonsondergangen te kijken en naar buiten te gaan om je door het licht te laten overspoelen. De zonsondergang baadt je in de lichtkleuren die je lagere chakra's activeren, waardoor je je kunt aarden, kunt rusten.
    Het licht van de zonsopgang activeert de hogere chakra's; het hartchakra om het energiepeil te verhogen en de bovennatuurlijke zintuigen wakker te maken voor de intuïtie tijdens de dag.
    Het zonlicht overdag houdt je bovenste en onderste chakra's met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd.

    Vele oude beschavingen aanbaden de zon. De Azteken, Maya's, Egyptenaren, Kelten, Perzen, Grieken, Romeinen en andere volkeren baden tot zonnegoden om hulp. In zonneceremonieën werd de zon geloofd om zijn leven schenkende kracht.
    Vroeger waren de healingtempels bovenaan open zodat het gouden zonlicht naar beneden kon stromen.
    Wanneer je de tussenkomst van engelen kan combineren met extra lichtbronnen opent dat de deur naar ingrijpende helingen.

    Het helende gouden licht van de zon is een spiegel van de Godliefde waarnaar je op zoek bent. Koester je erin, warm je eraan en "heel" jezelf ermee.

    07-06-2013 om 20:48 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!