Ik ben Lia Govers
Ik ben een vrouw en woon in Turijn (Italie) en mijn beroep is kantoorbeambte m. talenkennis, free-lance vertaalster, nu niet langer werkend.
Ik ben geboren op 22/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, lezen, familie, vrienden, trips, films, sport .
Op mijn 20e jr voorgoed naar Italie vertrokken. In NL de Pedagogische Akademie gedaan en in Italie ook in Pedagogiek afgestudeerd. Heb deze studie nooit voor werk gebruikt. Voor 1999 ben ik 4 jr lang 'paranoid schizofreen' geweest.
levensproblemen Genezen van 'schizofrenie' is mogelijk!
15-05-2010
tips voor het eten van pizza's thuis
Nog eventjes voordat ik naar Milaan vertrek een paar tipjes voor het eten van pizza thuis. Ik veronderstel dat vele lezers - met of zonder deze problematiek - ook alleen wonen en alleen voor hun eten moeten zorgen. Bovendien zullen vele mensen in Nederland of België niet al te veel de gewoonte hebben bijvoorbeeld pizza thuis te eten. Of italiaanse eetgewoontes kennen. Let wel: ik houd niet al te veel van koken en ik ben geen goede kokkin, maar snelle of nuttige eettips vind ik zelf ook vaak prettig.
De diepvriespizza is ook een heerlijk produkt om thuis te eten. Er bestaan vele merken van. Welke nu het meest aan jouw eigen smaak overeenkomt is iets wat iedereen zelf uit moet zoeken en vaak hangt het ook af van wat de supermarkt aanbiedt zodra jij er zin in hebt. Om maar iets op te noemen, houd ik bijvoorbeeld niet van de Cameo-merken. Dat kan ik hier op een persoonlijk blog toch best kwijt. Lekker zijn meestal zeker die pizza's waarop staat aangegeven dat zij in een echte op hout gestookte oven (forno a legna) zijn voorbereid, maar dat hoeft niet persé zo te zijn. Vele pizza's zijn echter schaars voorzien van etenswaar - en dus smaak - erop. Tips voor het verrijken van pizza's, natuurlijk vóórdat je ze opwarmt: - snipper er stukjes ansjovis over - dit voor wie van pittig en zout houdt; - snipper er stukjes salami over; - verrijk de pizza met kleine stukjes kaassoorten en op het laatst wat geraspte kaas; - snipper er extra stukjes tomaat over; - verrijk de pizza met wat meer simpele tomatensaus, vooral op de randen (bijvoorbeeld 'salsa rustica'). En zo kan iedereen er eigen variaties op bedenken.
Reacties op bericht (2)
15-05-2010
hey
of je gaat een pizza halen, woensdag halve prijs ;-)
15-05-2010 om 14:08
geschreven door Zon-nebloem
ondanks...
..dat ik erg graag kook en best een goede kok ben, breng je mij voor vandaag op dit goede idee. Vooral ook die ansjovis! Met mate ben ik daar gek op bij een pizza.
Verder vind ik persoonlijk de combinatie van de titel van je weblog 'Schizofrenie' en dan deze leuke onderwerpen tussendoor verlichtend en verluchtend. En zo is het ook goed. Onderdeel van het leven...
Heel fijn zuidelijk weekend toegewenst!