Inhoud blog
  • Nog wat nieuwtjes...
  • medewerking via Internet
  • in juni te Assisi voor het symposium I.S.P.S.
  • zomaar wat
  • I.B.S en zijn toepassing - info + tip voor professionals?
  • zomaar wat
  • info
  • zomaar wat en info (?)
  • info
  • Lulu-boek
    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
    Foto
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Lia Govers
    Ik ben een vrouw en woon in Turijn (Italie) en mijn beroep is kantoorbeambte m. talenkennis, free-lance vertaalster, nu niet langer werkend.
    Ik ben geboren op 22/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen, lezen, familie, vrienden, trips, films, sport .
    Op mijn 20e jr voorgoed naar Italie vertrokken. In NL de Pedagogische Akademie gedaan en in Italie ook in Pedagogiek afgestudeerd. Heb deze studie nooit voor werk gebruikt. Voor 1999 ben ik 4 jr lang 'paranoid schizofreen' geweest.
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Gastenboek
  • wat is schizofrenie
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Hallo
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Mijn favorieten
  • spijkerbed
  • borduurblog
  • berichten van het moederfront
  • groot denkraam
  • Lia's handwerkblog
  • freubeldingetjes
  • lettercomponist altijd in ontwikkeling
  • Middenmoterroerselen
    Blog als favoriet !
    'Schizofrenie'
    levensproblemen
    Genezen van 'schizofrenie' is mogelijk!
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselenrecept
    Op grote aanvraag (??) dan nu het receptje met de mosselen waar ik al een paar keer van heb gesmuld en nu het recept heb zien voorbereiden.

    Eventjes wat basisinfo voor het schoonmaken van mosselen:
    leg ze allen in een plastic bak met water of beter nog in het aanrecht en spoel ze goed om en af. Je moet er echt met je handen over wrijven. Trek de ‘baard’ van de mossel  (= het haarachtige uitsteeksel) met kracht weg, zo goed mogelijk.
    Bij het wegleggen van de gewassen mosselen (spoel ze ook maar twee keer om) zijn alleen de volgende mosselen eetbaar:
    - de nog geheel dichte en die, die maar 1 of 2 millimeter geopend zijn.

    De mosselen die tè veel open zijn gegaan, zijn niet goed meer en moeten weggegooid worden.

    Maak de mosselen nu met een mes open en gooi één van de schelpkanten weg.

    Na dit gedaan te hebben, kun je een mengsel voorbereiden van:
    paneermeel, héél fijn geraspte parmesaanse kaas (of andere oude kaas, maar héél fijn geraspt), een scheut extra vierge (extra vergine) olijfolie, 1 groot fijngesnipperd teentje knoflook en wat fijngesneden peterselie. Meng dit goed door elkaar.

    Leg in een ovenbak een stuk ovenpapier en leg de open mosselen er op rijtjes in, nadat je elke mossel rond hun ‘mosselvlees’ tot aan de rand met het mengsel gevuld hebt.
    Zet alles voor de tijd van 10 minuten in een al voorverwarmde oven op 200°.


    Giet nà deze 10 minuten in de oven ook een beetje wijnazijn over de mosselen heen.
    Echt om te smullen! 




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!