Ik ben Lia Govers
Ik ben een vrouw en woon in Turijn (Italie) en mijn beroep is kantoorbeambte m. talenkennis, free-lance vertaalster, nu niet langer werkend.
Ik ben geboren op 22/01/1952 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, lezen, familie, vrienden, trips, films, sport .
Op mijn 20e jr voorgoed naar Italie vertrokken. In NL de Pedagogische Akademie gedaan en in Italie ook in Pedagogiek afgestudeerd. Heb deze studie nooit voor werk gebruikt. Voor 1999 ben ik 4 jr lang 'paranoid schizofreen' geweest.
levensproblemen Genezen van 'schizofrenie' is mogelijk!
11-06-2010
zomaar wat
Gisteravond hier voor ons tweetjes een variant voorbereid op het oeroude tomatensaus-recept voor de pasta (zie in blogarchief februari): ik heb er diepvriesmosselen en fijngesnipperde peterselie aan toe gevoegd. Lekker was het! Dit recept ga ik zeker herhalen. Ik heb er 200 gram mosselen aan toegevoegd, waarvan ik de helft van de mosselen heel fijn heb gesneden en er eerder aan toe heb gevoegd, terwijl ik de hele mosselen en de peterselie pas zo'n 3-4 minuten voor het einde er in heb gedaan.
Wij wonen niet in een plaats waar je direct de geviste producten kunt kopen. Turijn ligt minstens op 2 uur reizen van zee af. Tot op heden heb ik alleen nog maar de toevoeging van tonijn aan de tomatensaus lekker gevonden. Ik heb jaren geleden ook wel 'vongole' (*) uit een potje toegevoegd, maar die lieten altijd 'zandresten' achter hoezeer je het ook filtreerde. Dit diepvriesproduct had totaal géén zandresten.
(* = 'Vongole' zijn heel wat kleinere schelpdieren, lichtbruin van kleur en van een soort driehoekige vorm. Ik ken er de nederlandse benaming niet van.)