Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
Na jaren van intense correspondentie heb ik deze gast uiteindelijk aangeraden een fotoshoot te laten maken en zich op te geven als model, wat trouwens zijn droom was. Algauw begon hij in de modebranche met eigen ontwerpen, en niet langer in de Indische stijl, maar westers geïnspireerd. Op die manier werd hij door een Indische muziekzender opgepikt. Vanaf daar ging het razendsnel. Hij werd gevraagd voor televisiewerk en heeft er nu dus ook een film gemaakt waar hij zelf in zingt. We zouden elkaar treffen in Calcutta, maar door zijn drukke leven moest hij verhuizen naar Bombay, net toen alle plannen gemaakt waren elkaar te zien. Ik ben gelukkig en fier dat ik deze jonge gast, Surjit Saha genaamd, destijds heb aangemoedigd, al kon geen van beiden toen zo een toekomst voorspellen...
Ik kom hier niet voor de eerste keer, een oud meubelstuk, in een retrodecor. Steeds dezelfde sfeer. Ik drink m'n glas en vergeet de verloren spijt. Hier verdwijnt de jeugd na iedere slok. Totdat de nacht weer naar je lacht. Als ik thuis kom grijnst de kater tot de avond, wordt het opnieuw dag bij elke teug die ik neem. Genoeg gezwegen, teveel gepraat.
Sarah Bridgewater wordt wakker als ze haar man hoort thuiskomen van een zakenreis. De man die ze in haar keuken aantreft is echter niet Steven Bridgewater. Hij is gekomen met Stevens auto. Hij heeft Stevens koffer bij zich. Hij draagt Stevens kleding, doordrenkt met bloed. Stevens bloed. Deze verwarde vreemdeling is de enige die Sarah kan vertellen waar haar echtgenoot is – ware het niet dat hij volhoudt dat híj Steven is.
De politie staat voor een raadsel. Elk spoor loopt dood en psychologisch onderzoek levert niets op. Sarah vraagt psychiater Mark Behrendt de vreemdeling te onderzoeken. Om Stevens leven te kunnen redden zal hij diep in de ziel van een zeer getroebleerde man moeten graven. En de tijd dringt…
In elk geval heb ik weer van dit boek genoten. Het leest als een trein door de prettig korte hoofdstukken en de makkelijke chronologische volgorde waarin het verteld wordt. Een absolute aanrader!
die gebruikte je voor wat echt nodig was; je moest er soms voor naar de buren lopen als er geen telefoontoestel in huis was. en meestal was het de doorgever van slecht nieuws. nu geraken we van dat ding dat gsm heet, en onertussen al meerdere varianten zoals een smartphone, niet meer af. we hebben zelfs tijd te kort om alles te lezen wat binnenkomt aan berichtjes en foto's. voor velen een echte verslaving geworden die het gezinsleven sterk verstoort.... bedenkingen die ik maak toen ik dacht aan heT eerste toestel dat ik hier in huis had, en zelfs nog vele jaren op kantoor.
VANDAAG MISSSCHIEN EEN BRUTE OVERGANG SINDS VOORBIJE DAGEN. WE KUNNER ER HELAAS NIET OMHEEN. TE VEEL VAN ONZE MEDEBLOGGERS, MISSCHIEN FAMILIE, MOETEN LEREN OM TE GAAN MET DEZE VRESELIJKE AANDOENING WAAR WE ONZE GELIEFDE STILLETJESMAAR LANGZAAM VERLIEZEN. IK ZOU HIER LANG KUNNEN OVER DOORPRATEN, MAAR IEDEREEN KENT WEL VAN VER OF DICHT BIJ IEMAND DIE ZORG DRAAGT VOOR DEZE MEDEMENSEN. VOOR JE HET GOED EN WEL BESEFT, BOTS JE OP DEZE MENSEN ALS JE EEN ZIEKENHUIS OF WACHTKAMER BINNENSTAPT. MIJN GROTE WAARDERING DAN OOK DIE MOEDERLIJK DEZE MENSEN NABIJ ZIJN .... TOT HET BITTERE EINDE. OOK DAT IS LIEFDE, OF VOORAL LIEFDE!
Deze woorden heel in het bijzonder voor mijn zus die zich de afgelopen weken volledig heeft weggecijferd, haar verlof heeft laten staan om zo veel mogelijk vader te gaan bezoeken in het ziekenhuis, bij moeder te blijven al die tijd, om er dan nog de lastige taak bij te nemen het bijzondere overlijden van mijn tante kenbaar te maken aan familie en vrienden. Zij heeft inderdaad een hart van goud, vraagt nooit een woord van waardering en niets is haar te veel. Alles belangeloos voor niets. Het doet me denken aan de titel van haar doctoraat: WEERBAAR EN BROOS.
Gezichten! Elke morgen hebben we de keuze welke kleding we gaan dragen. We willen elke dag stralen. Kleren maken de man/vrouw. Maar wat zijn we met de meest modieuze kleding als ons gezicht niet straalt? Verschil in aanblikken zijn zeer zeker nodig voor verscheidene gewaarwordingen, maar laten we elke morgen starten met een lachende aanblik. Kijk naar het gelaat van de persoon in de wagen naast jou in de file! Het gezicht maakt de man/vrouw, niet de kleding. Iedereen een dag met een blij gezicht! Ik denk daarbij aan de woorden van een leraar: Verozrg je gelaat, het is er voor de ander!
Liefde en vriendschap; met deze foto denk ik dat ik vele medebloggers nu eens echt gelukkig maak, want buttons als deze vind je niet gauw bij en door mij.
Het is al langer geleden dat ik jullie een boek heb aangeraden. Niet dat ik zou zijn gestopt met lezen, maar het boek moet dan ook meer dan de moeite waard zijn om het aan te bevelen. Zo een boek heb ik gevonden, ideaal om te lezen bij dit slechte weer. U verlangt nu reeds naar andere boeken van deze auteur!
Bekroond met vijf sterren door de 'VN Detective & Thrillergids'. Als de man die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader terugkeert naar het afgelegen familiehuisje in de bossen van Wisconsin, weet Frank Temple dat zijn tijd voor wraak is gekomen. Maar alles verloopt anders dan hij had kunnen voorzien, en op onverwachte wijze komt hij terecht in een dodelijke achtervolging…
Ik heb de trein niet gemist, maar toen ik een tijd terug met de bus naar mijn ouders wilde gaan, reed die me zomaar voorbij. Ik nog zwaaien maar tevergeefs. Het was weekend, dus was het één uur wachten op een volgende bus. Toen ik in de avond om uitleg vroeg kreeg ik als antwoord: "De chauffeur zal je niet hebben zien staan zeker". Het is toch hun taak(verdomme)! En dat is me nu reeds twee maal overkomen. Het vorige excuus was: "Ja, meneer, u moet dat begrijpen, maar mijn collega is pas gescheiden en was wellicht een beetje verstroooid". Dat is allemaal menselijk, maar ik zou er met zo een smoes niet zijn onderuit gekomen op mijn werk. Privé en werk moeten gescheiden blijven. Weet dan nog dat het op die eerste maal regende tot en met, en je zal de ergernis best begrijpen van mijn kant. Klacht indienen zegden ze thuis. Tegen DE LIJN, vergeet het.
Ik ben echt bang geworden van het openbaar vervoer, zij het per bus of per trein. Nooit meer zeker of de bus wel komt, of zoals recent:altijd bijna een half uur vertraging; of zal die trein niet staken en zal ik wel thuis geraken?!.
Mijn wens lijkt banaal, maar mochten we beter omgaan met de buren in 2016, hetzij door een 'hallo', een goeie dag te wensen, een schouderklopje, toch even een minuutje uittrekken voor een gesprekje in plaats van vlug de wagen in te stappen zonder een woord noch gebaar!
Deze wens liet ik achter bij sommigen op hun gastenboek. Gezien de reacties wil ik deze wens hier herhalen. Die wens was ingegeven toen ik bezig was de ramen te lappen. Een goede buurman sprak me aan en op dat moment hoor ik een wagern vertrekken. Gezien ik met mijn rug naar het lawai stond gekeerd wist ik niet wie het was. Mijn 'goede' buur maakte in stilte de opmerking dat het mijn andere buur was die was vertrrokken, zonder een teken van leven te geven. Hij woont amper op een meter van mij. Was he dan zoveel gevraagd, zeker in die kersttijd ons even gedag te komen zeggeen, ons vredige dagen toe te wensen, voor die ene keer dat we met zijn drie buiten waren?
Helaas is dit geen uitzondering. De nieuwe buren aan de overkant, dan nog een jong koppel met twee kleiine kinderen, hebben nog nooit de moeite gedaan ons te groeten, op welke manier dan ook. Toen zij er pas woonden had ik een kaart in de bus laten vallen. Er is nooit een reactie opgekomen.
Mensen die hier tien jaar gewoond hebben, schuin voor onze deur, hebben in al die tijd nauwelijks een woord gedeeld. Ik heb de kinderen zien geboren worden, twee ervan geraakten en één is wellicht gehuwd of is gaan samenwonen. Wellicht .... omdat ze even vreemd gebleven zijn voor ons alllen hier.
Straatfeesten zijn zelfs geen oplossing. Missschien toch een poging doen zoals in aanvang gezegd: een 'hey' of 'hallo', wat de aanleiding zijn voor een babbel hoe kort ook. Of kan het pas als iemand van de familie overleden is? Uit ervaring weet ik dat het dan ook geen mensen bij elkaar brengt. Bij een overlijden van een naaste buur kwam een ander buur me vragen wie er overleden was in de straat. Hij wooinde slechts vijf huizen verder....
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.