Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
Vriendschap is een zeldzaam kruid. In onze maatschappij lijkt de typische man-vrouwrelatie, liefst een seksuele relatie, het unieke model van de liefde, terwijl een van de diepste dingen in het leven in heel de gesschiedenis van de mensheid de vriendscap is. Gewone,maar hechte vriendschaptussen twee vrienden of vriendinnen. Je leest het in de Bijbel - David en Jonathan - en in de Griekse tragedies en de toneelstukjken van Shakespeare.
Al enige tijd zit ik zonder inspiratie. De tips die ik daarnet las zullen me misschien een springplank bieden. kunnen jullie ook wellicht gebruiken.
Vertel een kort verhaaltje met een grootvader.
Schrijf een absurd gesprek op basis van een conversatie die je ergens hoorde.
Duid terwijl je leest een woord aan dat je raakt. Zoek de definitie op van dat woord. Bedenk 3 eigen definities.
Wat doet jou glimlachen?
Beschrijf je demonen of innerlijke criticasters die je schrijven bemoeilijken. Wat zeggen ze? Hoe zien ze eruit? Wat is hun geschiedenis?
Beschrijf een mislukking in je leven.
Maak een lijstje van vragen voor iemand die je graag zou interviewen. Het moeten geen echte of levende persoon zijn.
Schrijf over je dagelijkse gewoontes en routines.
Maak een gedicht met als eerste regel een kop uit de krant.
Verzin een verhaaltje bij een mail die je onlangs kreeg.
Beschrijf je kamer die je als kind had.
Neem een willekeurige bladzijde uit een magazine. Omcirkel enkele woorden die je aandacht trekken. Schrijf een gedicht of dagboekfragment met die woorden.
Je kan ook bidden met woorden van Maria uit de Bijbel. Haar bekendste gebed is ongetwijfeld het Magnificat of de Lofzang van Maria: Lucas 1:46-55. Religieuzen en priesters bidden dit elke avond als onderdeel van het getijdengebed. Ze staan daarbij recht zoals voor de evangelielezing.
Hoog verheft nu mijn ziel de Heer, verrukt is mijn geest om God, mijn Verlosser,
Zijn keus viel op zijn eenvoudige dienstmaagd, van nu af prijst ieder geslacht mij zalig.
Wonderbaar is het wat Hij mij deed, de Machtige, groot is Zijn Naam!
Barmhartig is Hij tot in lengte van dagen voor ieder die Hem erkent.
Hij doet zich gelden met krachtige arm, vermetelen drijft hij uiteen,
machtigen haalt Hij omlaag van hun troon, eenvoudigen brengt Hij tot aanzien;
behoeftigen schenkt Hij overvloed, maar rijken gaan heen met lege handen.
Hij trekt zich Zijn dienaar Israël aan, Zijn milde erbarming indachtig;
zoals Hij de vaderen heeft beloofd, voor Abraham en zijn geslacht voor altijd.
Maar er zijn ook zinnen van Maria die heel goed kunnen dienen als een kort, meditatief herhaald gebed.
Aan het eind van de mis vraagt de pastoor : "Hoeveel van jullie hebben hun vijanden vergiffenis geschonken." Zo'n 80% steekt aarzelend zijn hand op. De priester herhaalt zijn vraag met nog meer aandrang: "Hoeveel van jullie hebben hun vijanden vergiffenis geschonken?" Iedereen steekt nu zijn hand op, behalve een oud mannetje op de eerste rij. De pastoor vraagt hem waarom hij zijn vijanden niet vergeeft. Waarop hij antwoordt: "Ik heb geen vijanden." De priester gelooft zijn oren niet en vraagt hoe oud de man eigenlijk is. Hij zegt dat hij 99 jaar en 11 maanden oud is. Alle kerkgangers klappen in hun handen en mompelen: "Proficiat." Maar de pastoor houdt aan en spreekt de man erop aan: "Dat kan toch niet waar zijn... zo oud en echt geen vijanden?" Waarop de grijsaard met een glimlach antwoordt: "Ze zijn allemaal dood."
HIERBIJ DE BETERE FOTO'S n.a.v. de huwelijksverjaardag van mijn ouders. Ze werden onverwacbht getrakteerd door het personeel. Dat maakt me bijzonder gelukkig! Vader lijkt precies nog een stoute jongen....
Spreken en handelen in overeenstemming met wie we echt zijn en wat we echt denken en voelen, levert alleen maar voordelen op. Alleen in eerlijkheid vind je de ander. Je wordt maar geliefd om het deel wat je echt bent, niet om wat je verborgen houdt.
Je bent écht verbonden met mensen als je oprecht kan zijn in wat je voelt en zegt. Beloftes doen die je niet kan waarmaken, uitspraken die niet van harte zijn, zaken verdraaien of nodeloos ontkennen... Mensen gaan aan je twijfelen als ze merken dat wat je zegt en doet niet in overeenstemming is met wie je écht bent. Geloofwaardigheid terugwinnen, kost meer moeite dan ze verliezen.
Schaamte, angst, onzekerheid: de beste manier om ze te overwinnen is er voor uit te komen. Je sterker voordoen dan je in een bepaalde situatie bent, lijkt voor even te helpen, maar blijft niet duren. Wees ook tegen jezelf eerlijk. Het getuigt van respect tegenover jezelf en tegenover de ander.
Mensen die betrouwbaar en geloofwaardig overkomen, krijgen ook meer waardering. Wie als een toneelspeler graag rolletjes speelt, moet veel tekst onthouden. Wat heb ik ook alweer gezegd tegen hem of haar? Heeft hij elders iets opvangen dat ik moet corrigeren? Welke uitvlucht zal ik nu weer verzinnen om niet te moeten meegaan? Je anders voordoen dan je bent, is een vermoeiende zaak – en we hebben al zoveel om aan te denken.
Je authentieke zelf zijn is letterlijk een vorm van ontspanning. Wie eerlijk is, nodigt daarmee onbewust anderen uit om dat ook te zijn. Omringd worden door eerlijke mensen maakt je leven rijker en dieper.
Het jaar is 1869. Een gewelddadige drievoudige moord in een afgelegen gemeenschap in de Schotse Hooglanden leidt tot de arrestatie van een jongeman genaamd Roderick Macrae.
De memoires van de hand van de beklaagde maken het glashelder dat hij schuldig is aan de misdaad, maar het is aan de beste juristen en doktoren in het land om vast te stellen wat hem tot zulke brute daden heeft gedreven. Is hij ontoerekeningsvatbaar? Enkel de overtuigingskracht van zijn advocaat staat tussen Macrae en de strop.
Graeme Macrae Burnet heeft een fascinerend en origineel verhaal afgeleverd over de wispelturige aard van de waarheid, zelfs als de feiten glashelder lijken te zijn. Zijn bloedige plan is een intrigerende literaire thriller, gesitueerd in een woest en grimmig landschap waarin macht volkomen arbitrair wordt uitgeoefend.
'Zeer intrigerend relaas van moord op het straatarme Schotse platteland anno 1869 met prachtige historische details en onbetrouwbare vertellers.' - Robert Gooijer, NRC
'Een karakterstudie, een rechtbankdrama en een tragikomische historische schets. En het is een boek waarover je nog lang blijft piekeren.' - NRC Handelsblad
'Een klein meesterwerk.... een geniaal verhaal.' - Sir Edmund, Volkskrant
'Dit boek gaat je aan het hart. Dit is een boek dat we ons volgend jaar nog herinneren.' - ***** Vrij Nederland Detective en Thrillergids, Thriller van het jaar 2017
Als er een gezegde bestaat dat je je vrienden kan kiezen, maar je familie niet, dan houdt dat in dat het in veel families (in alle families ?) nooit allemaal soepel draait, zeker ? Je komt uit een zelfde nest en toch blijkt het in het latere leven niet (meer) te klikken met eigen broers of zussen. Curieus, hé. Wanneer ik terugkijk in de familiegeschiedenis tot onze (over)grootouders, dan merk ik eigenlijk hetzelfde. Ik zie dat ook bij de eigen zussen en bij de dichte familie . Ook ik heb eigenlijk méér aan een aantal vrienden dan aan eigen familie ; maar dat is ook het mooie en unieke aan vriendschap : er is geen familiale dwang bij.
SINDS HET ONVEWACHTE OVERLIJDEN VAN MIJN BROER OP 28 JULI 2014 ZAL MIJN VERJAARDAG ALTIJD OVERSCHADUWD WORDEN. IK HOOR NOG ZIJN TELEFONISCHE VERJAARDAGSWENSEN, MAAR ENKELE DAGEN LATER HAD HIJ ONS VERLATEN. HIJ BLIJFT OOK MIJ HIER VOLGEN EN OMGEKEERD ZOALS JE ZIET OP MIJN BLOG LINKS. ZIJN FOTO HEB JE AL LANGER. NU PLAATS IK HIER EEN WERK VAN ZIJN HAND ALS KUNSTSMID.
Wie goed toekijkt vindt hem rechts achter het kerkje....
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.