Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
Je schiet nog eens het café binnen. De barman knikt, geen woorden. Ik loop door tot in het hoekje. Je hoort pas echt bij het meubilair wanneer je niet alleen niets meer hoeft te bestellen, maar ook nog eens kunt doorlopen naar je vaste stek om daar te wachten tot je drankje wordt gebracht. En zelfs als je aan de bar 'hangt' zoals Krelis terecht opmerkte, dan nog ben je op de duur een stuk van het meubilair geworden tenzij je rijkelijk omspringt met traktaties.
Ken je het? Jij helpt me, ik heb het gevoel dat ik iets verschuldigd ben, en tot die situatie opgeheven is, voel ik me ongemakkelijk, onrustig. De waarheid, dat weten we allebei, is dat we een band moésten hebben, een band hadden, en ergens gewoon bang zijn dat we elkaar zullen kwijtraken. Als een godvrezende en een dealer, een koppel dat elkaar in een ogenblik van onwerkelijke tederheid had gevonden. Ach, tederheid is mijn specialiteit ...
Wat ooit door duizenden ergens in een jaszak zat of in een schort of hoe dan ook niet ver van de schouw lag, en zeker altijd te vinden was in een handtas, is op vandaag ontdaan van al zijn waardigheid en wordt een sieraad en dat niet enkel en alleen nog in het homomielieu. Of is het dragen van de paternoster rond de hals dan toch ergens diep vanbinnen een hunkering naar diepere zingeveing die enkel van God kan komen doorheen de gekruisigde MENS Jezus?!
Ondanks alle storm die over ons wordt uitgegoten produceert 'de kerk' zingeving aan het leven van miljarden mensen. Is het geen belangrijk product, wellicht toch het belangrijkste in de wereld om het eens in economische termen uit te drukken. Het is zelfs een gewild product, want anders waren wij er als kerk al lang niet meer, ondanks de grote verscheidenheid en de tekortkomingen. Wij moeten ons dan ook tot het uiterste inspannen opdat niets van dat 'product' verloren gaat.
Ja, weet je waarom mensen geen tijd meer hebben voor elkaar zoals vroeger wanneer men, zeker op zomerse dagen, voor de deur met elkaar een praatje zat te maken? Neen, niet omdat we zoveel individualistischer zijn geworden alleen, maar omdat juist in deze zomerse avonden nog zo veel mails vol grappen en drollen, sexistisch of erotisch getint, zonodig nog moeten gelezen worden, en vooral doorgestuurd. En tegen de tijd dat je al die gekheid terug hebt verwijderd is iedereen al terug in zijn huis wegens de duisternis, de invallende nacht en of de bedtijd. En zij die dan wel nog tijd nemen om blogs te lezen blijven al niet te lang stil staan wanneer iets te lezen is dat boven dit platvloerse gaat.Plichtsgetrouw laten ze dan maar hun button achter met 'goeie avond', zonder écht de tekst te hebben gelezen die ze zo voor hun ogen zagen voorbijkomen. Want deze 'goeie avond' gaat soms voorbij aan een roep, een vraag, een vaststelling. Misschien hebben de mensen ook geen tijd meer precies omdat ze enkele uren niets anders 'moesten' doen dan grappen door te sturen, grappen die je gewoon op de werkvloer of in de winkel, ja zelfs op straat vertelde. Nu moet je hiervoor je pc aanzetten, er zelfs tijd voor nemen alles op te ruimen indien je geen zin hebt in dit tijdverdrijf. En dan maar klagen dat mensen elkaar niet meer kennen als buren.
Hier liggen ze en ik zal ze maar meteen aan jullie voorleggen. Ik vraag me gewoon af of de vele instellingen gebruik maken van de zwakheid van de mens nu hij met verlof is en ergens, nu hij nu toch veel geld uitgeeft in zijn vakantiebestemming, hem juist nu aanspreekt om gul te zijn, zelfs fiscaal aftrekbaar. Er is nog zo een periode in dewelke op het gevoel wordt gespeeld, met name de eindejaarsperiode.
Ik dacht recent nog niet langer te storten voor al deze goede doelen toen een man voor me zat en vertelde dat hij amper rond komt, soms zelfs niet rondkomt met de weinige uitkering die hij maandelijks ontvangt. Ik dacht nl. dat die vele aparte stortingen voor diverse doelen voor die man een grote boterham konden betekenen.
Maar dan zie je plots de grote watersnood en de bijhorende ellende in Pakistan, waarvan ik bijna zeker ben dat er morgen al een stortingsformulier in de bus zal vallen. Een tv-show wordt nu alvast op stapel gezet.
Dus mijn vraag aan jullie waar je uitdrukkelijk mag op reageren. Hoef ik volgende overschrijvingen nog in te vullen?
Handicap International vzw Damiaanactie Welzijnszorg vzw Vlaamse Liga tegen Kanker Bond Zonder Naam Rode Kruis Alzheimer Liga Licht en liefde voor onze blinden ....
Waar ik me vooral persoonlijk aan stoor is dat deze bedelbrieven als maar langer worden, en dat er dan uiteindelijk, en meestal tot twee maal toe, staat dat er SLECHTS 38 nodig is om een kind te redden. Indien er SLECHTS zo weinig geld nodig is om iemand te helpen, een leven te redden ... ja, dan kon de wereld al tien maal genezen zijn zeker?! Of ben ik stout?
"People often say that 'beauty is in the eye of the beholder,' and I say that
the most liberating thing about beauty is realizing that you are the
beholder. This empowers us to find beauty in places where others have
not dared to look, including inside ourselves."
Met twee vissen en vijf broden gaf Jezus meer dan 5000 mensen te eten, staat er in het Evangelie. Hoe vertaal je een eeuwenoude boodschap in een moderne krantenadvertentie?
Ik breng je licht, Beeldige Vrouw.
Een kaarsje vol vuur mag schijnen
over een zoekende wereld te klein
voor zoveel donkere,vragende mensen.
Ik breng je licht, Vrouw van Troost.
Een lichtpuntje voor de bange wachtende,
Achteraan in de rangorde van de besten,
Gekwetst door het leven, door de vrienden van gisteren.
Ik breng je licht, Dragende Moeder.
Een schijntje van hoop en koestering
want kinderen huilen nog, jongeren vragen,
grote en kleine kinderen zoeken zonder vinden.
Ik breng je licht, Altijd Begrijpende.
Een houvast voor de zieke, de troosteloze eenzame,
die twijfelt, vergeet of niet begrijpt Zijn belofte:
'Ik zorg voor je als de liefste Vader, de liefste Moeder'.
Ik zoek je licht, Vrouw van Blauw en Wit,
Je hand die reikt,nooit loslaat wie roept, wie bidt.
Ik vraag je licht Maria, Moeder van God en mensen,
ga mee de weg van mijn leven,vandaag en altijd.
Liefde betekent voor velen momenteel eigenlijk seks en misschien een beetje sympathie.
Vriendschap, in het beste geval.
Wat daaarbij misschien het meest pijnlijk is voor één van de partijen is wanneer deze sympathie toch vriendschap wordt, maar dan ineens gedwarsboomd wordt wanneer de vorige partner eigenlijk de voorkeur geeft aan de lichamelijkheid van eerste, en dus die ander even heeft gebruikt tot hij weer bij zijn 'vaste' partner terecht kan.
Het eerste symptoom van het proces van het doden van onze dromen is het gebrek aan tijd.
De meeste bezige mensen die ik in mijn leven heb gekend hebben nog tijd genoeg om alles en nog meer te doen. Zij echter die nooit iets doen zijn altijd moe en geven niet eens aandacht aan het weinige werk dat van hen wordt verwacht.
Een gecodeerde brief drijft de devote jonge monnik Conrad zijn kluis uit, het rumoerige, verraderlijke Italië van de dertiende eeuw in. Op zijn queeste naar de waarheid rond de dood van St. Franciscus krijgt hij te maken met wereldse kooplui, intrigerende geestelijken, ontembare vrouwen en zelfs paus Gregorius X. Bij elke stap van Conrads moeizame tocht wordt zijn strenge moraal, zijn geslepen geest en zijn liefdevolle hart op de proef gesteld.
Deze rijke historische thriller vol authentieke, onweerstaanbare personages voert de lezer mee naar een roerige historische periode en levert een plausibele oplossing voor het historische mysterie van de verdwijning van St. Franciscus.
We horen het heel vaak en het komt ook vaak geloofwaardig over maar is het ook waar in de realiteit? Geven wij mensen een tweede kans of zijn het maar nobele woorden. We horen het meerere keren in een preek na een Evangelielezing en Jezus maakte er zijn statement van; meer nog, hij ging aanliggen bij zondaars. Hij wilde allen een tweede kans geven, zelfs een derde. Wij bidden haast elke zondag in de eucharistie voor die mensen die een misstap beginngen dat ze mensen in liefde mogen vinden die hen nieuwe kansen aanbieden en hen het kwade uit het verleden niet langer aanrekenen;
MAAR wat doe je wanneer een man met een strafblad, die jaren vastzat, tegenover jou zit en zijn vehaal doet bij een kop koffie, er oprecht berouw over heeft, bewust is van zijn daden en nu de gevolgen ervan inziet en ze in stilte draagt, maar nergens meer welkom is wanneer hij gaat solliciteren eens ze horen dat hij geen bewijs van goed gedrag kan voorleggen. Waar zijn dan deze mooie woorden, de mooie preken, de voorbeden? Toch heel ver weg van dit concrete leven, zeker indien betrokkene er alles aan doet om zelfs nu een andere te helpen; als je ziet dat die persoon echt kan en wil werken met zijn handen. Is het echt niet mogelijk dat mensen eens de tijd nemen om het profiel van die unieke persoon grondig door te lichten en er voor te zorgen dat dit strafblad wordt verwijderd? Hoe geloofwaardig zijn anders onze woorden nog en wat meer is, zo ontnemen we wel degelijk elk laatste sprankeltje beetje hoop.
Inderdaad in het Engels voor die ene keer, maar vond deze tekst zo mooi dat ik hem jullie niet wil onthouden. Zoals eerder geschreven smachten zo velen naar die unieke vriendschap, vandaar.
My rhythm to friendship is the beat of your feet
i love the sense of the sound which makes me think of you all around
wherever we meet there is always a wisdom in friendship
that feels the world with encouragement
to be part of our friendship.
The day I met you
I found a friend -
And a friendship that
I pray will never end.
Your smile - so sweet
And so bright -
Kept me going
When day was as dark as night.
You never ever judged me,
You understood my sorrow.
Then you told me it needn't be that way
And gave me the hope of a better tomorrow.
You were always there for me,
I knew I could count on you.
You gave me advice and encouragement
Whenever I didn't know what to do.
You helped me learn to love myself
You made life seem so good.
You said I can do anything I put my mind to
And suddenly I knew I could.
Maar al heel vroeg had Franciscus een speciaal zwak voor melaatsen. Hij heeft niet alleen zelf onder hen gewerkt, hen gevoed en gekleed, gebaad en hun wonden gekust, maar hij eiste dezelfde dienstbaarheid van velen van de eerste broeders. Hij noemde hen 'de armen van Christus'.
Wat te doen bij fatale ontgoochelingen bij het zien van zoveel mislukkingen ondanks onze filantropische ijver? Als we ondankbaarheid zien van hen die we hebben geholpen? Of als ze ons belachelijk maken als onaangepaste en naïeve idealisten? Kunnen wij mensen het echt wel alleen rooien? Of hebben we iets of Iemand anders nodig?
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.