Nostalgie
08-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belle en Sebastien
Image Slideshow


Op een zeer koude dag, hoog in de Franse Alpen, vindt de oude jager César een jonge vrouw met een baby in de sneeuw. Ze is ernstig ziek en nog voor er een dokter kan worden geroepen komt ze te overlijden. De baby, een jongetje, is echter gezond en krijgt de naam Sébastien.

Sébastien groeit op bij César die zelf al twee volwassen kinderen heeft, Angelina en Jean. Omdat hij een donker uiterlijk heeft wordt Sébastien vaak door de kinderen uit het dorp geplaagd. Hij zwerft daarom liever door de bergen dan dat hij naar school gaat. Daar sluit hij vriendschap met de witte hond Belle die weggelopen is omdat ze mishandeld werd door haar baas.

In het dorp wordt het gerucht verspreid dat Belle gevaarlijk is en moet worden afgeschoten, iets wat Sébastien natuurlijk probeert te voorkomen. Hiermee begint deze ontroerende serie, waarvan iedere aflevering werd ingeleid door schrijfster en regisseur Cécile Aubry, èn moeder van de jonge hoofdrolspeler.

Mehdi El Glaoui was de inspiratiebron geweest voor Aubry's verhalen, en het was daarom niet vreemd dat hij de hoofdrol kreeg. Toen er een vervolg op de eerste reeks kwam stelde Mehdi zijn eisen en wilde alleen nog in nieuwe avonturen meespelen wanneer er ook paarden in de serie zouden meedoen en hij zelf niet meer in de sneeuw hoefde te acteren.

Mehdi kreeg zijn zin, en er zouden nog twee reeksen worden uitgebracht, 'Nieuwe avonturen van Sébastien' en 'Sébastien en de Marie-Morgane'. Mehdi zong ook de tunes, waarvan "L'oiseau", afkomstig uit de tweede reeks, in de instrumentale versie de 12de plaats in de Nederlandse Top 40 zou halen.

Begin jaren '80 is van de avonturen van Sébastien en zijn hond ook een tekenfilmserie gemaakt in Japan. Deze is in Nederland nooit uitgezonden.


Aantal afleveringen
39

Uitgezonden door
NTS/AVRO (3 oktober 1965 - 11 september 1972)

Originele titels
Belle et Sébastien
Sébastien parmi les hommes
Sébastien et la Marie-Morgane

Tekst
Cécile Aubry

Muziek
François Rauber
Daniel White
David White
Eric de Marsan

Begin- en eindtunes gezongen door
Mehdi El Glaoui

Regie
Cécile Aubry
Jean Guillaume

Producenten
Hélène Gagarine
Etienne Laroche

Rolverdeling

Sébastien - Mehdi El Glaoui (als Medhi)
César - Edmond Beauchamp
Sylvia Lambert - Louise Marleau
Belle - Flanker
Belle en Sebastiaan

Angelina - Paloma Matta
Jean - Dominique Blondeau
Dokter Guillaume - Jean-Michel Audin
Berg - Pierre Massimi
Johannot - Albert Dagnant
Célestine - Hélène Dieudonné
Norbert - Maurice Poli
Moulin - Géo Beuf
Georges - Pierre Cavallo
Verteller - Cécile Aubry
Nieuwe avonturen van Sebastiaan

Pierre Maréchal - Claude Giraud
Bertrand - Jean-Pierre Andréani
Jeannette - Martine Capdevielle
Célestine - Hélène Dieudonné
Jonathan - Jacques Godin
Thomas - Harry-Max
Sebastiaan en de Marie-Morgane

Kapitein Louis Maréchal - Charles Vanel
Gwen Théphanie - Paul Barge
Clarisse - Jacqueline Danno
Dokter Sabel - Henri-Jacques Huet
Songtekst Belle (1e reeks - Belle & Sébastien)

Belle que j'aime tant
Depuis longtemps
Je t'attendais
Souviens-toi du temps où tu venais
Chaque soir pour me rencontrer
Tu passais si belle que j'en rêvais
Tu le sais mon amie, je t'aimais

Belle si tu le veux
Nous serons deux
Nous serons deux

Songtekst L'oiseau (2e reeks - Nieuwe avonturen van Sebastiaan)

Je connais la brumes claire
La neige blanche et les matins d'hivers
Je voudrais te retrouver
Le lièvre blanc qu'on ne voit jamais
Mais l'oiseau l'oiseau s'est envolé
Et moi jamais je ne le retrouverai
Car j'ai vu, j'ai vu l'oiseau
J'ai vu l'oiseau je sais qu'il partait
Je l'ai entendu pleurer
Le bel oiseau que le vent chassait

Je voudrais tout te donner
Mais toi pourquoi ne me dis tu rien
Quel est il ton grand secret
Un secret d'homme
Je le comprend bien
Mais tu sais je peux te raconter
Combien l'oiseau est parti à regret
Si un jour tu m'écoutais
Tu apprendrais tout ce que je sais
L'oiseau part et puis revient
Tu le verras peut etre demain

Si jamais je rencontrai
De bel oiseau qui s'est envolé
S'il revient de son voyage
Tout pres de toi le long du rivage
Mais vois tu je lui raconterais
Combien pour toi je sais qu'il a compté
C'est l'oiseau que tu aimais
L'oiseau jaloux je l'ai deviné
S'il revient de son voyage
Je lui dirais que tu l'attendais


» Reageer (1)
07-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wickie de Viking

Wickie de Viking is de titel van een tekenfilmserie die in Nederland tussen 1975 en 1979 werd uitgezonden. Herhalingen vonden plaats tot 1999. In 2004 is de serie op dvd uitgebracht door Junior.tv.

Als basis voor de Japans-Duitse serie diende het kinderboek Vickie Viking uit 1963 van de Zweedse schrijver Runer Jonsson, die hiervoor in 1965 de Duitse Jeugdboekenprijs ontving.

Wickie is de vaak angstige zoon van Halvar, de leider van een fictief vikingdorp. Toch is het Wickie die altijd zijn vader te hulp schiet met vindingrijke oplossingen. Met een vingergebaar naar zijn neus gaf Wickie aan dat hij een idee had.

Er zijn 78 afleveringen van de serie gemaakt. De stem van de Nederlandse Wickie werd ingesproken door Marianne Rector. De moeder van Wickie werd ingesproken door Maria Lindes.


» Reageer (0)
06-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwtje Bezemsteel

Na het succes van Okkie Trooy kwam Henk Meijer met een serie losse verhalen die door "Vrouwtje Bezemsteel" aan haar hulpje Sam Pardoes werden verteld. De verhalen waren wijze lessen voor Sam die nog veel moest leren. Vrouwtje Bezemsteel keek dan in haar bol en begon te vertellen.

De serie viel op door de decors, rekwisieten en kostuums en was ook een uitdaging voor jonge acteurs die werden gevraagd voor een gastrol, waaronder Jeroen Krabbé die zijn televisiedebuut maakte.


» Reageer (1)
05-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stratemaker op zee show
De Stratemakeropzeeshow was een kinderserie van 55 afleveringen, uitgezonden door de Vara van 3 oktober 1972 tot 26 december 1974. De "Straat" werd op verzoek van Vara-producente Trees Hazelhoff ontwikkeld door acteur Aart Staartjes, die bekend was geworden met een destijds omstreden IKON-kinderprogramma waarin hij door Karel Eykman bewerkte bijbelverhalen voorlas. Staartjes vertelt: "De Vara had helemaal geen kinderprogramma meer. En er moest iets eenvoudigs komen, voor de zomer, voor een paar keer, en er was geen geld en er waren geen faciliteiten. Toen heb ik daar een poos over nagedacht en ben ik met het concept voor de Stratemakeropzeeshow gekomen, en heb ik ook gezegd: daar wil ik Wieteke van Dort en Joost Prinsen in hebben."
Het werd een kinderserie vol anarchie, vieze woorden en rare typetjes. Aart speelde de titelheld, Wieteke van Dort was de Deftige Dame die altijd scheetjes liet, en Joost Prinsen werd Erik Engerd. Aart Staartjes hierover: "Jan Riem zag voor het eerst Joost, en die kwam drie dagen later met een hele serie Erik Engerd moppen: van iemand die zó lelijk was en dan iedereen aan het schrikken wilde maken, maar dat lukt dan niet." Erik Engerd werd al snel een mateloos populair figuur, met zijn typerende "mhwhwhwrhrmhwuhwmllrlwllaaah!!"-geluiden, en Joost Prinsen zou nog jaren door het personage achtervolgd worden:
Vooral poep en pies waren in de serie niet van de lucht: "Kunt u mij het Drollenpad wijzen? Nou, dan moet u daar de Piessteeg door, dan het Poepjesplein, dan Lulletjesbrug over en dan Kutjesstraat rechts en dan komt u op het Drollenpad." Het waren scènes als deze die Henk van der Meijden in de Telegraaf deden schrijven: "Vara leert jeugd schuttingtaal!" Vanaf toen wilde heel Nederland dat wel eens zien en was het succes van de "straat" verzekerd.
Na 55 afleveringen stopte de serie, omdat, volgens Aart Staartjes, "de ideeën op waren. Op een gegeven ogenblik heb je alle onderwerpen wel gehad."


» Reageer (0)
04-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schaep met de 5 poten

't Schaep met de 5 pooten was een komische Nederlandse televisieserie van regisseur Joes Odufré, die vanaf 5 december 1969 door de KRO werd uitgezonden. De afleveringen werden geschreven door Eli Asser; de muziek was van Harry Bannink.

't Schaep met de 5 pooten was de naam van een Amsterdams buurtcafé waarin stamgasten de nieuwste buurtroddels doornamen en commentaar leverden op de rond 1970 snel veranderende tijdgeest. De hoofdrollen werden gespeeld door Piet Römer als Kootje de Beer, Leen Jongewaard als Lukas Blijdschap en Adèle Bloemendaal als Dora Lefèvre.

De serie leverde een aantal succesvolle liedjes op: Wij zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?, Het zal je kind maar wezen en Vissen.

De serie hield al na acht afleveringen op. De opvolger Citroentje met suiker, waarvan de liedjes niet door Harry Bannink maar door Joop Stokkermans werden geschreven, kon het succes niet evenaren.

De opnames van de serie zijn verloren gegaan, omdat de banden waarop het programma stond hergebruikt werden om andere programma's op te nemen. Wel zijn de liedjes die in de afleveringen verwerkt waren bewaard gebleven.

 







Rolbezetting 1969

Tante Dora Lefèvre = Adèle Bloemendaal
Kootje de Beer = Piet Römer
Lukas Blijschap = Leen Jongewaard
Rosita Lefèvre = Edda Barends
Femma Nagel = Ronnie Bierman
Arie Balk = Cor Witschge
Huipie van Duivenbode = Piet Hendriks
Lena Braams = Willeke van Ammelrooij
Nico Lefèvre= Kees Brusse
Tinus = Ben Hulsman

 

De serie won in 1970 de Gouden Televizier-Ring.


Eind 2006 is er een remake van de serie door de KRO uitgezonden, met onder andere Loes Luca, Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Carry Tefsen en Georgina Verbaan


» Reageer (0)
03-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rikkie en Slingertje

Rikkie en Slingertje was een Nederlands kinderprogramma dat van 18 juni 1966 tot 16 november 1974 werd uitgezonden door de AVRO.

De serie werd opgenomen in het Poppentheater Merlijn te Haarlem. Maaike Baartmans deed de stem van Rikkie en Rien Baartman van het aapje Slingertje.
Na de scheiding van het echtpaar in 1973 is Rien Baartmans tot de laatste aflevering alleen doorgegaan met Slingertje.

De muziek bij de liedjes was van Joop Stokkermans


» Reageer (0)
02-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pippi Langkous

Pippi Langkous (Zweeds: Pippi Långstrump) is de naam van een jeugdroman – en van de hoofdpersoon daarin – van Astrid Lindgren. Het is ook de naam van de afgeleide televisieserie, film, tekenfilmserie en musical.

Het eerste boek is uitgegeven in 1945. Astrid Lindgren verzon de verhalen voor haar dochter Karin en die vielen zo goed in de smaak dat ze besloot deze op te schrijven en voor publicatie aan te bieden.

De roman draait om een vrijgevochten jong meisje, Pippi (voluit Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter) Langkous, wier moeder in de hemel woont en wier vader, Efraïm Langkous, piratenhoofdman, dik en koning van het eiland Taka Tukaland is. Bovendien is hij schatrijk en bijna even sterk als zijn dochter. Pippi heeft dan ook een tas vol met goudstukken. Ze woont samen met haar aapje, meneer Nilsson, en haar paard Witje in haar huis Villa Kakelbont. Dit tot groot ongenoegen van de morele voorhoede in het stadje, die vindt dat het gezin de basis van gezond opgroeien vormt en dat een kind niet alleen hoort te zijn, zelfs al wil het kind dat zelf.

Ze is immens rijk (betaalt altijd met goudstukken) en haar schat trekt behoorlijk wat criminele elementen aan, die Pippi echter altijd weet af te slaan, want ze beschikt over superkracht.

Met haar vriendjes Tommy en Annika beleeft ze allerlei avonturen.

De tv-serie - en later ook de films - bereikte een wereldwijde populariteit. De hoofdrol in zowel de tv-serie als in de films werd gespeeld door Inger Nilsson, maar in Nederland is ze vooral bekend geworden met de stem van Paula Majoor.

Films en televisieserie
Olle Hellbom maakte rond de jaren '70 van de twintigste eeuw een televisieserie en een speelfilm over Pippi Langkous, waar later nog vier films van werden gemaakt. In zowel de televisieserie als in de films zijn de hoofdrollen voor Inger Nilsson, Pär Sundberg en Maria Persson.


» Reageer (0)
01-02-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peppi en Kokki

Peppi en Kokki was een Nederlands komische duo en televisieserie, gespeeld door Gerard van Essen (de dikke Peppi) en Herman Kortekaas (de dunne Kokki). Het werd geschreven door Nan de Vries.

Hun act was geïnspireerd door de Dikke en de Dunne. Net als zij gebruikten ze slapstick humor. Dat deze humor van een veel simpeler niveau was dan bij Laurel en Hardy komt doordat Peppi en Kokki zich voornamelijk richtten op kinderen, terwijl hun Amerikaanse collega's een volwassen publiek voor ogen hadden. Net als de eerste Laurel & Hardy films, waren Peppi & Kokki ook stom. De filmpjes werden wel voorzien van een pianomuziek en een voice-over (Will van Selst en Bob Verstraete) die uitlegde wat er precies gebeurde.

De eenvoudige verhaaltjes draaien om twee matrozen die korte avonturen beleven op zoek naar een baantje om 'centjes te verdienen'.

Hun avonturen werden vanaf 1973 door de KRO als kinderprogramma op de Nederlandse televisie vertoond. Tot 1978 verschenen 78 afleveringen. In 1976 verscheen een film getiteld Peppi en Kokki bij de marine.

In 1979 moest Herman Kortekaas vanwege een hernia zijn medewerking stoppen. Gerard van Essen heeft toen enige tijd met een andere acteur in de rol van Kokki gewerkt, maar dit is geen succes geworden. Hij is toen alleen verder gegaan, en trad op op (kinder)feesten en partijen.

Hun populariteit deed niet onder voor die van het vergelijkbare duo Bassie en Adriaan dat hen opvolgde en waarvan tussen 1978 en 1994 er 140 afleveringen op de tv verschenen. Het grote verschil tussen de beide duo's is dat laatstgenoemde de marketing en merchandising in eigen handen hielden.

De herkenningstune van het programma werd halverwege de jaren '90 verwerkt in een happy hardcore nummer van Gabber Piet, genaamd "Hakke & Zage".

 


» Reageer (0)
31-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paulus de Boskabouter

Paulus de Boskabouter is een creatie van de Nederlandse striptekenaar Jan van Oort die in 1946 onder het pseudoniem Jean Dulieu (= franse vertaling van zijn naam) de eerste Paulusstrip tekende in Het Vrije Volk.

Naast kabouter Paulus komen in de verhalen figuren voor als de heks Eucalypta, de uil Oehoeboeroe, de das Gregorius, de raaf Salomo en de kraai Krakras. Dezelfde figuren komen ook voor in de Paulus-kinderboeken die Van Oort schreef. Tien van deze boeken zijn vertaald, onder andere in het Duits en het Japans.

Paulus was jarenlang een radiohoorspel van zo'n 10 minuten voor het slapengaan. Het opvallende was dat Jean Dulieu alle stemmen zelf deed, behalve de stem van Prinses Priegeltje die werd ingesproken door zijn dochter Dorinde van Oort. In totaal werden er 900 afleveringen gemaakt. De herkenningsmelodie was Dance of an ostracised imp van Frederic Curzon.

In 1967 kwam Paulus de Boskabouter als poppenserie op de Nederlandse televisie. Ook hier werden alle stemmen ingesproken door Jean Dulieu, die ook de marionetten maakte. Van 1 oktober tot 29 december werden 39 afleveringen uitgezonden. De serie werd geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Canada en Australië.

In 1974 werd opnieuw een poppenserie over Paulus gemaakt, ditmaal door de studio van Thijs Chanowski met Loek de Levita als producent. Leen Valkenier schreef hiervoor de teksten. De afleveringen werden dagelijks uitgezonden van 29 september 1974 tot 31 mei 1975. Elsje Scherjon, Frans van Dusschoten en Ger Smit, die ook de Fabeltjeskrant inspraken, zorgden voor alle stemmen. De poppen waren ditmaal niet door Van Oort gemaakt, maar door de gebroeders Slabbers. Valkenier introduceerde ook nieuwe karakters, zoals Stien Fee, Laurens de Tuinkabouter en de robot Boelie (Joris het Vispaard was een karakter gebaseerd op één der boeken van Dulieu). Van Oort was ontevreden over het resultaat. Zijn karakters waren erg kleurloos geworden. Verder was Krakras een man geworden, en werd Gregorius veel netter uitgebeeld dan oorspronkelijk.


NOS  van  29-september-1974  tot  31-mei-1975: 250 afleveringen

Volgens de Televizier nr.39 van 28-Sep-1974 zouden er 250 afl. gemaakt worden.
Loek de Levita, rechterhand van Thijs Chanowski, bracht Leen Valkenier en Jean Dulieu samen om een nieuwe serie te creëren, waarvoor niet Jean Dulieu, maar Leen Valkenier de verhalen zou schrijven. Aldus gebeurde.
De stemmen waren dezelfde als van DE FABELTJESKRANT, Elsje Scherjon, Frans van Dusschoten en Ger Smit.
Er zaten ook liedjes in, waarvan de muziek van Ruud Bos was.
Meindert de Goede en Paul Zomer verzorgden de geluidsopnamen en Cocki Andreoli de film-regie. Evert Duetz was de cameraman en Ger van Wort deed de montage.
De verantwoording voor de decors had Henk Lou.
De poppen waren in overleg met Jean Dulieu gemaakt door de gebroeders Slabbers en ze werden bespeeld (de poppen!) door Jantien Windhouwer, Catherine van Woerden, Martien Oltmans en Els Schomaker.

Maar naast de gebruikelijke figuren introduceerde Leen Valkenier ook andere figuren, zoals Stien Fee, Joris en Laurens de tuinkabouter. Waar Jean Dulieu minder blij mee was, was een robot, genaamd: Boelie.


» Reageer (0)
30-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okkie Trooij

Okkie Trooy

27 afleveringen
1e aflevering: 29-09-1962
AVRO

 

Een koffertje gevuld met....krentebollen, maar alleen als hij de koffer zelf openmaakte. Dat was één van de uitvindingen van Okkie Trooy uit Kukelton. Okkie gaat Nono achterna als die per ongeluk het drankje drinkt waarmee men op Fabelonië terecht komt. Okkie en Nono komen nog terecht bij de Sajapiti-indianen en gaan samen met koningin Fifi op zoek naar de 'fluistervink'. Of ze die ooit vinden? Komen ze nog terug in Kukelton??


» Reageer (1)
29-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oebele

Op zaterdagmiddag 19 oktober 1968 werd de KRO ruw van het scherm gestoten door de 'stoorzender' OOOH, oftewel: de Oebeler Omroep voor Ontspanning Hoera. Een pleintje, een kinderkoor (o.l.v. Henk van der Velde), een rits akteurs (Rob de Nijs, Willem Nijholt, Ab Hofstee, Wieteke van Dort) en het duo dat de Nederlandse jeugdtelevisie voor de komende jaren zou beheersen (Harrie Geelen en Joop Stokkermans) zorgden voor een serie waarvan velen zich minstens de titel nog steeds herinneren. Denk alleen aan de voetbalperikelen tegen o.a.
Feijenoord (Eddie, wil je een snoepje?) en het woordje 'hupsakee' komt waarschijnlijk bovenborrelen....want:

Oebele is hupsakee-Oebele is hupfalderiere-
Oebele is jippiejee-driemaal in de rondte-olé.

Voor één van de vier Oebele LP's zou men zelfs een Edison ontvangen. Later zou bijna het hele team verantwoordelijk voor Oebele zorgen voor de langstlopende jeugdserie uit de omroepgeschiedenis, Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?


Oebele was een van de populairste Nederlandse televisieprogramma's voor kinderen in de zeventiger jaren. De serie werd van 1968 tot 1972 door de KRO uitgezonden en werd geschreven door Imme Dros en Harrie Geelen. De regie was in handen van Bram van Erkel. Veel Nederlandse acteurs zijn bekend geworden door deze serie, waarin ook veel kinderen meespeelden. De muziek was van Joop Stokkermans.

Uit Oebele ontstond de serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?, met hetzelfde kinderkoor van Henk van de velde. In 2006 heeft een jeugd-talentenshow onder de naam Oebele door Nederland gereisd.

Het titellied is als volgt:

Welkom in Oebele
Oebele parompompom
Snel kom naar Oebele
Vraag niet waarom, maar kom !
enz.
Oebele is hupsakee
Oebele is hup falderiere
Oebele is jippiejee
Driemaal in de rondte, hollee!


» Reageer (0)
28-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maja de Bij

In deze Japans/Oostenrijkse tekenfilmserie voor de kleintjes verschilt Maja de Bij al na haar geboorte van haar soortgenootjes.
De lerares Kassandra kan zich slechts verbazen: een bij die al vragen stelt, nog voordat ze één stap buiten de honingraat van de bijenkorf heeft gezet! Maar Maja stelt niet alleen vragen.
Ze wil de opwindende grote bijenwereld zo snel mogelijk ontdekken. Geen wonder dat reeds haar eerste vlucht een avontuur wordt.

Wat valt er veel op een papaverveld te ontdekken! Maja en haar duffe vriendje Willie drinken honing van de bloemen van de hommel- generaal en laten zich in een limonadefles over een meer drijven. Heerlijk vinden ze dat. Maar tussen de bloemen en de grassprieten is er ook gevaar! Maar goed dat de vriendelijke sprinkhaan Flip steeds een oogje in het zeil houdt.
Thekla de spin is de schrik van alle kleine diertjes, die als ze in het web terecht zijn gekomen, door Maja en Willie te hulp worden geschoten.

Deze vanaf 1976 door de kro uitgezonden serie is gebaseerd op verhalen van de Duitse schrijver Waldemar Bonsels (1880-1952), die met spannende en leerzame verhaaltjes op humoristische wijze het doen en laten van allerlei insecten met het leven van kleine kinderen vergelijkt. ‘De avonturen van Maja de Bij’ verschijnt voor het eerst in 1912.




Er was een land, ik weet niet waar
Daar leefde eens, een kleine bij
En die beleefde, het klinkt raar
Een avontuur voor jou en mij

Dat kleine bijtje had een naam en heette maja
m a j a, kleine bijtje maja
Kijk en luister allemaal
Altijd weer een nieuw verhaal
Dus ga maar zitten want hier heb je bijtje maja
Dat lieve, kleine slimme bijtje maja
MAJA, dolle dwaze maja
Maja (maja)
Maja (maja)

Maja beleeft een avontuur...


» Reageer (0)
27-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaas Vaak

Klaas Vaak, het Zandmannetje, is de naam van een kabouter die zou komen om kinderen enkele korrels slaapzand in de ogen te strooien, zodat ze gaan slapen.

Als bewijs voor het nachtelijke bezoek van Klaas Vaak zijn dan in de ooghoeken zandkorrels te vinden. 's Morgens moet men dan ook zijn gezicht wassen om het zand weg te halen. De naam Vaak komt waarschijnlijk uit de (in Nederland) verouderde uitdrukking vaak hebben voor slaap hebben.

 

John Blund is de Zweedse variant op Klaas Vaak en is als figuur die kinderen helpt slapen van oorsprong te vinden in één van de sprookjes van Hans Christian Andersen, maar wordt inmiddels genoemd in ontelbare kinderboeken over de gehele wereld.


In 1965-1966 zond de NTS elke dag vóór het slapen gaan "Klaas Vaak" (Das Sandmännchen) uit, een TV serie die oorspronkelijk uit het toenmalige Oost-Duitsland komt, waar de SFB het vanaf 1959 uitzond, naar een idee van Ilse Obrig.[1]


Trivia
Klaas Vaak was ook het pseudoniem van radiodiskjockey Tom Mulder.
In 2005 presenteert Klaas van Kruistum op 3FM een nachtprogramma met de naam Klaas Vaak.
Klaas Vaak is ook een Bijnaam van de voetbalspeler Klaas Jan Huntelaar.
Tussen 1993 en 1999 speelde Dick Poons de rol van Klaas Vaak in het jeugdprogramma Droomshow.


» Reageer (0)
26-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hadimassa

Hadimassa was een populair satirisch Nederlands televisieprogramma dat van 1967 tot 1972 door de VARA werd uitgezonden. Het programma werd geregisseerd door Dimitri Frenkel Frank en gespeeld door Van Kooten en De Bie, Ton van Duinhoven, Ton Lensink, Annemarie Oster, Herman Schoonderwalt, Henk van Ulsen en anderen.

Hadimassa leverde Frenkel Frank in juni 1970 de Zilveren Nipkowschijf op, een prestigieuze Nederlandse televisie-prijs.

In 1972 ontstond een kleine rel toen Kees van Kooten en Wim de Bie in een sketch in het kader van weerzinwekkende gesprekken discriminerende opmerkingen maakten over joden, homoseksuelen en negers (uiteraard met de bedoeling mensen die dit soort dingen zeggen te kijk te zetten). Veel mensen vonden dit erg kwetsend. De onderliggende bedoeling vermoedde men wel, maar die kwam er te weinig uit. Van Kooten en De Bie boden toen voor de tv hun excuses aan voor deze uitglijder.

In dezelfde uitzending vertolkten Van Kooten en De Bie ook het nummer 1948 - Toen was geluk heel gewoon. Het is een nostalgisch nummer over het leven in Nederland in de wederopbouw, het Nederland onder Drees op melodie van het nummer Alone again (naturally) van Gilbert O'Sullivan. 1948 werd eind 1972 in een uitvoering van Gerard Cox een kleine hit. In 1994 begon Cox samen met Sjoerd Pleijsier de succesvolle televisieserie Toen was geluk heel gewoon, waarbij 1948 als openingstune werd gebruikt.


» Reageer (0)
25-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De film van Ome Willem

De Film van Ome Willem was een kinderprogramma, uitgezonden door de VARA tussen 1974 en 1990, met liedjes en kleine voorstellingen. In 2004, 2007 en 2008 werden de shows in de ochtenduren herhaald op Nederland 3 door Z@ppelin.

Ome Willem, gespeeld door Edwin Rutten, liet allerlei voor kinderen zeer herkenbare items de revue passeren. Steeds terugkerende zaken zijn de uitspraak lust je soms een broodje poep? in de door Rutten gezongen en op het drumstel begeleide begintune en het liedje deze vuist op deze vuist aan het eind van het programma. Tevens was de poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn een regelmatig terugkerend onderdeel verzorgd door Pieke Dassen.

De muziek van het programma werd verzorgd door het combo van Harry Bannink die als hoofd-geitebreier van het orkestje jarenlang achter de piano zat, met Ome Willem op het drumstel. De overige geitebreiers waren Harry Mooten (de grote grijze geitebreier) en Frank Noya (de papjesgeitebreier).

In de voorstellingen speelden de acteurs Jennifer Willems (Teun), Aart Staartjes (Toon) en Pieke Dassen (August). Ook spraken zij de stemmen van de poppen in, Jennifer Willems leende haar stem voor Katrijn, Pieke Dassen de zijne voor Jan Klaassen en Aart Staartjes die van hem voor Jantje. Een schrijverscollectief van Willem Wilmink, Karel Eijkman, Hans Dorrestijn, Ries Moonen, Fetze Pijlman en Jan Riem leverde belangrijke tekstuele bijdragen aan het programma.

Na 1986 verdwenen Toon en Teun van de voorgrond en bleven, behalve de geitebreiers, alleen August en Ome Willem over. Aart Staartjes (Toon) bleef echter wel actief achter de schermen als regisseur en sprak tevens de stemmen van Katrijn en Jantje in.

August Pieke Dassen is op 18 april 2007 in Maastricht op 80 jarige leeftijd overleden.Hij was al een geruime tijd ziek.


» Reageer (0)
24-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant was een dagelijks terugkerende korte uitzending juist voor kinderbedtijd op de Nederlandse televisie over de gebeurtenissen in het Grote Dierenbos. Het nieuws werd voorgelezen door meneer de Uil (Jacob). Ook in Vlaanderen groeide een hele generatie op onder de vleugels van Meneer de Uil... echt waar? Echt waar! In 2005 werd het programma in Nederland verkozen tot beste kinderprogramma ooit.


Eerste serie
Het brein achter de Fabeltjeskrant was Leen Valkenier, het programma werd geproduceerd door Thijs Chanowski. De eerste poppen werden met de hand gemaakt door Joke Aletrino. De Fabeltjeskrant werd voor het eerst uitgezonden op 29 september 1968. De eerste fabels en personages waren geïnspireerd op de verhalen van Jean de La Fontaine, maar al snel ging het programma meer op het 'echte leven' lijken. In de vier jaar waarin de eerste serie op de TV was ontwikkelde de Fabeltjeskrant zich tot het best bekeken programma van die tijd. Het aantal kijkers lag tussen de één en twee miljoen per dag. Vertaalde versies van de Fabeltjeskrant waren ook buiten het Nederlandstalig gebied zeer in trek.

Ogenschijnlijk was het programma bedoeld voor kleuters, maar door allerlei toespelingen op de landelijke politiek was het ook voor veel volwassenen een leuk programma. Zo werkte bijvoorbeeld in een periode dat Joop den Uyl minister-president was van Nederland, een Meneer de Uil die uit de Fabeltjeskrant voorlas op vele lachspieren. Na vier jaar en 1041 afleveringen kwam er in 1973 een einde aan de Fabeltjeskrant.

 

Tweede Serie
In 1985 kwam producent Loek de Levita met een nieuwe reeks afleveringen, die meteen weer een groot succes werden. Het brein achter de serie was wederom Leen Valkenier. Inmiddels was Nederland veranderd in een multiculturele samenleving en dat is terug te zien in de nieuwe serie, waarin veel exotische dieren voorkomen. Deze dieren komen in het Dierenbos terecht vanuit het Derde Dierenbos (lees: de Derde Wereld) en elk hebben ze zo hun eigen problematiek. Voorbeelden van deze uitheemse dieren zijn o.a. Zaza Zebra, Chico Lama en Mister Maraboe. Tijdens verkiezingen voor een nieuwe burgemeester van Fabeltjesland werd Chico Lama door de kijkbuiskindertjes verkozen. De tweede serie eindigde in 1989. Het totaal aantal afleveringen van de Fabeltjeskrant kwam hiermee op 1640. Nadat de publieke omroep de Fabeltjeskrant had stopgezet kocht het nieuwe RTL 4 de serie en zond de krant uit tot 1992. Gevolg hiervan was wel dat er wat sluikreclame in de serie sloop. Zo bouwde Willem Bever op een gegeven moment een
schotelantenne zodat hij ook RTL 4 kan ontvangen omdat ze geen kabeltv hebben in het bos.

In de jaren zeventig verscheen als een soort spin-off de serie De Woefs en de Lamaars, waarvan enkele dieren zoals Woef Hector, Snoes Poes en Woefdram in de tweede serie van de Fabeltjeskrant hun opwachting maakten.

 

Het merendeel van de stemmen werd gedaan door Frans van Dusschoten, Ger Smit en Elsje Scherjon met daarnaast bijdragen van Aart Staartjes, Philippine Ackerlin, Trudy Libosan en Bert Plagman.


De personages met hun gevleugelde uitspraken (op alfabetische volgorde, de dieren uit het Nijverdal (Woefdram, Woef Hektor, Hondje Woef en Lamaar Snoespoes) staan gerangschikt op hun eigennaam):

Orm de Aap, een brutale aap die graag Droes de Beer uitdaagt
Droes de Beer, een humeurige beer (in het begin nog boosaardig genoemd)
Wasa de Beer, de vriendelijke broer van Droes
Ed en Willem Bever, rasechte sleutelaars met hun waterpomptang
Blinkert de Bliek
Marius de Bok, zeer goedgelovig en hier wordt door Lowieke de Vos vaak dankbaar gebruik van gemaakt
Margaretha Bontekoe
Borita, dochter van Bor de Wolf en Oléta Vulpecula, vriendinnetje van Greta 2 en Hondje Woef
Melis Das, de das met zijn reusachtige burcht en zijn bloemenverzameling
Woefdram
Wip de Eekhoorn
Frija Forel
Greta 2, dochter van Teun Stier en Margaretha Bontekoe
Zoef de Haas (zoefzoef)
de gezusters Hamster, Martha en Myra
Woef Hector
Timme de Hond
Pepijn de Kater
Plons de Kikvors
Cas de Kraai, krast graag door het gezang van Flora Nachtegaal
Irma de Krekel, de vrolijke buurvrouw van Truus de Mier
Chico Lama
Arthur de Leeuw, baas van het dierenbos, althans dat denkt hij zelf
Harry Lepelaar, de eerste geliefde van juffrouw Ooievaar, vriend en gabber van Piet de Pad
Hondje Woef, het vriendje van Greta 2
Juffrouw (Truus) Mier (tuut-tuut-tuut-tuut)
Mister Maraboe, de tweede geliefde van juffrouw Ooievaar
Jodokus de Marmot, die altijd op zijn nagels bijt
Momfer de Mol (mmf,mmf,ik neem wel een sigaartje)
Mia de Muilezel, vervoerde zakken met geld voor koning Arthur de Leeuw
Maup de Muis
Stokebrand de Mug, vindt zichzelf een zeer goedgebouwde mug
Flora Nachtegaal, een goede vriendin van meneer de Raaf
Toeter de Olifant
Juffrouw (Kato) Ooievaar, die het als een echte juffrouw altijd beter wist (laten wij de handen ineen slaan)
Meindert het Paard, de dierenarts van het Grote Dierenbos
Piet de Pad, verkoper van patat met smots en hete honden
Isadora Paradijsvogel
Gerrit de Postduif (Ome Gerrit)
Meneer (Crox) de Raaf
Arie de Rat, een onbetrouwbare rat, jegens koning Arthur de Leeuw zeer onderdanig
Tijl Schavuit
Sjefke Schelm
Lamaar Snoespoes
Stoffel de Schildpad (ik voel me appelig)
Asa de Spin
Teun Stier
Kirreke de Tortelduif, vormt een stel met Koer, geen familie van Ome Gerrit de Postduif
Koer de Tortelduif, vormt een stel met Kirreke, geen familie van Ome Gerrit de Postduif
Meneer (Jacob) de Uil (Dag lieve kijkbuiskinderen, oogjes dicht en snaveltjes toe)
Gies de Vlieg
Rocus de Vrije Vogel
Lowieke de Vos (Hatsikidee, smikkelen en smullen)
Oléta Vulpécula, het vriendinnetje van Bor de Wolf
George de Wezel, eet altijd veel te veel
Bor de Wolf (beukenootjes en Hoea, ik ga wel naar het Enge Bos), de kroegbaas
Zaza Zebra


Het andere oog van Meneer de Uil
Aan het einde van elke aflevering wenste meneer de Uil de kijkbuiskinderen een goede nachtrust toe. Hij deed dit door middel van een omgekeerde knipoog (een open knipoog, waarbij de ogen gesloten zijn) met zijn rechteroog (voor de kijkers links). Af en toe kwam er in de jaren zeventig een aflevering voorbij, waarbij hij juist een omgekeerde knipoog gaf met zijn linkeroog (voor de kijkers rechts). Ofschoon de samenstellers dit als een bewuste gimmick hadden gepresenteerd, was het toch wel iets wat diverse kijkbuiskinderen opviel en waarover ook brieven werden geschreven, waarbij waarschijnlijk opmerkingen als een grapje of een vergissing van meneer de Uil genoemd werden. In de nieuwere afleveringen in de jaren tachtig en bij de latere herhalingen van oudere afleveringen kwam deze gimmick niet meer voor.


» Reageer (0)
23-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagboek van een herdershond

Dagboek Van Een Herdershond

16 afleveringen
1e aflevering: 16-01-1978
KRO

 

Tegen de achtergrond van de opkomst van de mijnbouw in de jaren rond de Eerste Wereldoorlog speelt dit humoristisch verhaal rond de naieve kapelaan Erik Odekerke. Altijd in gesprek met zijn 'engelbewaarder', de stem van Kees Brusse, en vaak in botsing met de conservatieve pastoor Bonhomme. Door zijn onhandigheid weet hij de bevolking vaak tegenover zich. Gelukkig is er ook nog pastoor Lumens, een gemoedelijke vriend voor onze kapelaan. Als een rode draad door de vertelling heen weeft zich de belangstelling van menig man, inclusief Erik Odekerke, voor Miete van der Schoor. Haar aantrekkingskracht veroorzaakt dan ook menig conflict in de gemeenschap. Naar een verhaal van Jacques Schreurs 'Kroniek Ener Parochie'.


» Reageer (1)
22-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroentje met suiker

Citroentje Met Suiker
16 afleveringen
1e aflevering: 6-10-1972
KRO


Zonder Tante Toos (Adele Bloemendaal), die zat in Spanje, maar wel weer in een café. Dit keer was dat 'De Kip Met Gouden Eieren', waar de muziek nu niet door Harry Bannink, maar door Joop Stokkermans (zie ook tientallen andere series) werd gecomponeerd. Het leverde geen hits op. In tegenstelling tot 't Schaep' werden er nu 16 afleveringen gemaakt. De serie zou nog even doorleven in het quasi-vervolg 'Durmazon'.


» Reageer (0)
21-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calimero

Calimero is gemaakt door de twee Italiaanse broers Nino en Toni Pagot. Oorspronkelijk werd hij bedacht in 1963 om publiciteit te maken voor het wasmiddel Ava (daarom is hij ook zwart) maar het succes ging verder en hij groeide algauw uit tot een tekenfilmicoon. Van 1992 tot 1995 werd er een nieuwe reeks van 52 afleveringen gemaakt door de Japanse tekenfilmstudio Tôei Animation, waarin Calimero een meer modernere look kreeg.


Waar ging het nu ook alweer over ?

"Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk !"

Calimero is een klein zwart kuikentje dat altijd in de problemen komt omdat hij zo braaf is. Hij is te herkennen aan het witte eierdopje dat is blijven zitten sinds zijn geboorte op z'n hoofd. Hij heeft een vriendinnetje die ook in zijn klas zit, Priscilla. Maar als hij weer iets doms uithaalt gaat ze er altijd vandoor met de pretentieuze eend Pieter.

 

Calimero is een tekenfilmfiguur; een klein zwart kuiken in een gezin met verder enkel gele kuikens. Op zijn kop draagt hij een halve eierdop (met een barst).

Calimero werd in 1963 voor het eerst getekend door de in 2001 overleden Italiaanse tekenaar Toni Pagot. De naam Calimero is ontleend aan de kerk in Milaan waar Pagot was getrouwd: San Calimero. De serie werd in Nederland voor het eerst uitgezonden in 1972. Er bestaan twee tekenfilmversies van Calimero. Allereerst de oorspronkelijke versie van de gebroeders Nino en Toni Pagot zelf; later werd in Japan een nieuwe serie gemaakt.

Er zijn diverse afleveringen van Calimero door de TROS uitgezonden; in de jaren tachtig werd Calimero samen met het programma Rosco leest voor van poppenspeler Ton Hasebos gecombineerd uitgezonden. Daartoe werd er ook een pop van Calimero gemaakt die samen met de hond Rosco het totaalprogramma presenteerde. De nieuwe afleveringen van Calimero waren in 2004 te volgen op de televisiezender Nickelodeon. In deze Nederlandstalige versie heeft Paul van Gorcum de regie op zich genomen.


» Reageer (1)
20-01-2000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bereboot

De Bereboot van stripschrijver Lo Hartog van Banda was in de midden jaren '70 razend populair op de TV. De bemanning van de Bereboot bestond uit:
- Kapitein Brom, een brombeer met een hart van goud.
- Brilbeer de machinist, een vakman die alles wist van piefjes en palletjes.
- Maatje, een jong, maar slim zeebeertje.

Verder waren er nog enkele vaste personages, waaronder Tante Neel, een Rotterdamse die het zeemanshuis runde en dol was op haar kapitein Brom.
In elk verhaal doken meestal heel wat vreemde personages op, waarvan de meeste heel exotisch waren.

Van de poppen-serie zijn in totaal 407 afleveringen gemaakt, die van oktober 1976 tot en met september 1978 door de NOS (1976-1977) en de AVRO (1978) werden uitgezonden. In 2000 werd een aantal afleveringen herhaald op KinderNet 5.


De Bereboot werd orgineel uitgezonden door de NOS, daar had men de herkennings-melodie die hieronder als eerste staat. Toen de serie in 1978 verhuisde naar de AVRO, kreeg ze ook een andere herkennings-melodie en dat is de tweede.


1
Ahoy, daar komt de Bereboot
Met dikke beren, klein en groot
Met beren, met een beresnoet
Ze varen beren goed
En Brom de kapitein staat aan het stuur
Zo varen ze weer naar een ander avontuur
Ahoy, de Bereboot legt aan
Nu kunnen we beginnen gaan
Ahoy, ahoy, ahoy


2
Wie stapt er mee in de Bereboot
De Bereboot, de Bereboot
Wie stapt er mee in de Bereboot
Kom vaar nu met ons mee
Met Maatje en Brilbeer en Kapitein
Dus zorg nu maar wel om er bij te zijn
Wie stapt er mee in de Bereboot
De Bereboot legt aan


» Reageer (1)
Foto

NEDERLANDSE TELEVISIEPROGRAMMA'S

Foto

MUZIEK VAN VROEGER


Om iets in het gastenboek te schrijven klik je hieronder op het plaatje


Foto

Zoeken in blog


Blog als favoriet !

Foto

Archief per dag
  • 05-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 02-01-2007
  • 01-01-2007
  • 07-01-2003
  • 06-01-2003
  • 05-01-2003
  • 04-01-2003
  • 03-01-2003
  • 02-01-2003
  • 01-01-2003
  • 09-01-2002
  • 08-01-2002
  • 07-01-2002
  • 06-01-2002
  • 05-01-2002
  • 04-01-2002
  • 03-01-2002
  • 02-01-2002
  • 01-01-2002
  • 19-05-2001
  • 18-05-2001
  • 17-05-2001
  • 16-05-2001
  • 15-05-2001
  • 14-05-2001
  • 13-05-2001
  • 12-05-2001
  • 11-05-2001
  • 10-05-2001
  • 09-05-2001
  • 08-05-2001
  • 07-05-2001
  • 06-05-2001
  • 05-05-2001
  • 04-05-2001
  • 03-05-2001
  • 02-05-2001
  • 01-05-2001
  • 30-04-2001
  • 29-04-2001
  • 28-04-2001
  • 27-04-2001
  • 26-04-2001
  • 25-04-2001
  • 24-04-2001
  • 23-04-2001
  • 22-04-2001
  • 21-04-2001
  • 20-04-2001
  • 19-04-2001
  • 18-04-2001
  • 17-04-2001
  • 16-04-2001
  • 15-04-2001
  • 14-04-2001
  • 13-04-2001
  • 12-04-2001
  • 11-04-2001
  • 10-04-2001
  • 09-04-2001
  • 08-04-2001
  • 07-04-2001
  • 06-04-2001
  • 05-04-2001
  • 04-04-2001
  • 03-04-2001
  • 02-04-2001
  • 01-04-2001
  • 31-03-2001
  • 30-03-2001
  • 29-03-2001
  • 28-03-2001
  • 27-03-2001
  • 26-03-2001
  • 25-03-2001
  • 24-03-2001
  • 23-03-2001
  • 22-03-2001
  • 21-03-2001
  • 20-03-2001
  • 19-03-2001
  • 18-03-2001
  • 17-03-2001
  • 16-03-2001
  • 15-03-2001
  • 14-03-2001
  • 13-03-2001
  • 12-03-2001
  • 11-03-2001
  • 10-03-2001
  • 09-03-2001
  • 08-03-2001
  • 07-03-2001
  • 06-03-2001
  • 05-03-2001
  • 04-03-2001
  • 03-03-2001
  • 02-03-2001
  • 01-03-2001
  • 28-02-2001
  • 27-02-2001
  • 26-02-2001
  • 25-02-2001
  • 24-02-2001
  • 23-02-2001
  • 22-02-2001
  • 21-02-2001
  • 20-02-2001
  • 19-02-2001
  • 18-02-2001
  • 17-02-2001
  • 16-02-2001
  • 15-02-2001
  • 14-02-2001
  • 13-02-2001
  • 12-02-2001
  • 11-02-2001
  • 10-02-2001
  • 09-02-2001
  • 08-02-2001
  • 07-02-2001
  • 06-02-2001
  • 05-02-2001
  • 04-02-2001
  • 03-02-2001
  • 02-02-2001
  • 01-02-2001
  • 31-01-2001
  • 30-01-2001
  • 29-01-2001
  • 28-01-2001
  • 27-01-2001
  • 26-01-2001
  • 25-01-2001
  • 24-01-2001
  • 23-01-2001
  • 22-01-2001
  • 21-01-2001
  • 20-01-2001
  • 19-01-2001
  • 18-01-2001
  • 17-01-2001
  • 16-01-2001
  • 15-01-2001
  • 14-01-2001
  • 13-01-2001
  • 12-01-2001
  • 11-01-2001
  • 10-01-2001
  • 09-01-2001
  • 08-01-2001
  • 07-01-2001
  • 06-01-2001
  • 05-01-2001
  • 04-01-2001
  • 03-01-2001
  • 02-01-2001
  • 01-01-2001
  • 08-02-2000
  • 07-02-2000
  • 06-02-2000
  • 05-02-2000
  • 04-02-2000
  • 03-02-2000
  • 02-02-2000
  • 01-02-2000
  • 31-01-2000
  • 30-01-2000
  • 29-01-2000
  • 28-01-2000
  • 27-01-2000
  • 26-01-2000
  • 25-01-2000
  • 24-01-2000
  • 23-01-2000
  • 22-01-2000
  • 21-01-2000
  • 20-01-2000
  • 19-01-2000
  • 18-01-2000
  • 17-01-2000
  • 16-01-2000
  • 15-01-2000
  • 14-01-2000
  • 13-01-2000
  • 12-01-2000
  • 11-01-2000
  • 10-01-2000
  • 09-01-2000
  • 08-01-2000
  • 07-01-2000
  • 06-01-2000
  • 05-01-2000
  • 04-01-2000
  • 03-01-2000
  • 02-01-2000
  • 01-01-2000


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!