2009santiagogoudenmuntPedro.jpg image by Pedro48
Klik op de afbeelding
voor een bezoek
aan Pedro's Santiagoblog.

Categorieën
  • Bezienswaardigheden (31)
  • Fietsen (176)
  • Geocaching (82)
  • Koffieticje (135)
  • Natuur (8)
  • Reizen en citytrips (42)
  • Tussendoortje (124)
  • Wandelen (1)
  • Rondvraag / Poll
    Waar gaat u op vakantie?
    Ik blijf in België...
    Frankrijk
    Spanje
    Italië
    Duitsland
    Griekenland
    Andere
    Bekijk resultaat

    Casa Baccelli, via S.Stefano 106, Montaione, Toscana, Italy.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Bon-Bon Jour-Nuit
    Bed & Breakfast
    Chocolade
    Koffie
    dv1.jpg image by Pedro48
    dv3.jpg image by Pedro48
    dv9.jpg image by Pedro48
    dv26.jpg image by Pedro48
    dv29.jpg image by Pedro48

    Wandelblogs
  • Natuurfreek
    Tuin & Natuur
  • Open exoten tuinen
  • Natuurpunt
  • Bosrand
  • Tuinen van Engeland
  • Greenpeace
  • Tuinadvies
  • Kruidengeneeskunde
  • Groene waaier
  • Bloemenplanten
  • Natuurhulpcentrum Opglabbeek
    Santiago de Compostela
  • Wandelend op weg naar Santiago 2006
  • Frank op weg naar Compostele 2003 (postuum)
  • Jacobean Year 1999
  • Luus & Martien fietsen naar Santiago de Compostela 2006
  • Vlaams Genootschap van Santiago
  • Amstelveen - Santiago 1998
  • Sint Jacobsfietsroute in 3 jaar naar Santiago
  • Pelgrimstocht Camino de Santiago van 1997 tot 2003
    PEDRO achterna in...

    Photobucket
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogspiegel by PieterVé

    bspiegel9Small.jpg

    De voorbije week crisisvergadering op de redactie. Neen niet om die tekeningen over Mohammed, nog minder om die compromitterende foto's van de paus in een ietwat bizarre outfit. De redactie stelde zich alleen de vraag of het nog zin heeft om met de Blogspiegel door te gaan. Over al dan niet succes is er niet gesproken. Neen, gewoon omdat je reeds op verscheidene blogs gelijksoortige logs aantreft. Niet dat de redactie dat niet kan hebben, neen integendeel, dan ligt de druk niet alleen in dit kamp om een wekelijkse flaneerreportage te maken. Maar het mag ook weer niet te veel worden vinden wij. Trop is te veel en te veel is trop, wie het ook weeral zei speelt hierbij geen rol. Enfin, Pedro onze chef, stuurde mij toch weer op pad en ik zou deze week vooral de nieuwe etalages op onze bloglaan even onder de loep nemen. Vooral de nieuwe verkaveling zou het doel worden. Ook weer zo iets dat vlugger gezegd wordt dan uitgevoerd. Je hebt zo van die poppekens die hun snoetje even laten zien en dan sneller verdwijnen dan dat ze gekomen zijn. Begint daar maar een keer iets nuttigs over te schrijven. Neem daarbij een voor hen wildvreemde persoon die allerlei vragen komt stellen aan nog niet ingeburgerde bloggers als ze zijn, en je weet de rest van het verhaal al. Enne nog even dit beste lezers en lezeressen. De redactie heeft besloten dat we aan de ‘afbraak’ van sommige blogpanden niet meewerken, dit er even tussendoor gezegd zijnde.

    De laatste nieuwe op vrijdag om 19.29 uur is OMA DINY uit Nijmegen die hier op de bloggenlaan al haar lievelingen zal etaleren. Volgende zin heb ik enkele keren moeten lezen vooraleer te concluderen dat haar dochter al bijna zo lang gehuwd als zij zelf..? Ik citeer: “Nancy die is 30 jaar Getrouwd met Roel samen hebben ze een dochtertje van 4 jaar haar naam is Kim ze is oma,s klein engeltje”… We geraken er wel uit, en volgen Diny op de voet.

    Ik stop voor een etalageke waar HARTEDAME2 de waar uitstalt. Een blog waarop ‘het vuurpeloton’ verliefd zal worden, zeker weten. Met hart en ziel kneedt Marina gedichten, spreuken en verhaaltjes tot een koekje waar menig blogliefhebber een lekker snoepje aan heeft.

    Bij het raam van “Vlamingen in Wallonië thuis en op reis” of “4344” zie ik alleen wat krantenpapier op het glas geplakt. Eerst dacht ik aan een herontdekking van het Keulse water 4711. Eerder zal het een verloren gelopen Vlaming zijn bij onze Waalse buren, zoals diene Eddy van de Planckaerts. Maar meer dan waarschijnlijk heeft Elio Di Rupo de Vlamingen daar verplicht op reis gestuurd.

    MAJKE pakt een paar schreden verder uit met “begrijp elkaar en maak vriendschap”. Wel zo een titel dat pakt een mens toch een beetje. In een tijd van gramschap en onverdraagzaamheid doet dat deugd om een ‘zalver’ tussen onze blogs te vinden. Nieuw bloed in de strijd tegen de bricolleurs. Majke pakt al direct uit met een stevige linker, de Sint Petrus en Paulus kerk van Litouwen. Majke raapt haar informatie op bij elona.nl en hangt het in haar log om de duivels te bezweren. We mogen hopen dat ze in haar opzet lukt.

    Aan de overkant van de nieuwe verkaveling zie ik er ene met de handen in zijn haar. Jeffie speelt een dubbelrol met ZVCDUGOUT en DUGOUT. Hij weet zelf niet hoe het komt dat hij zowel op 8 februari als op 9 februari eenzelfde blog heeft aangemaakt. Het zal je maar overkomen als Ajuin nu het karnaval in aantocht is. Gegarandeerd zeker dat er van Jeffie in Aalst een dugoutspotwagen rond rijdt.

    Een nieuw schildersatelier hebben we er ook bij. Beetje afgelegen maar toch gedurfd in de nieuwe wijk. CEEDEE doet acryl op hout van 30 bij 30. Ceedee presenteert hier schilderwerk van toen tot… moet ceedee nog invullen. De slogan van het atelier mag er ook best wezen: “zien . zoeken . zijn . zin . zenit . zon.” Wie de oplossing van dit raadsel weet mag het mij altijd melden.

    Uiterst rechts van de nieuwe verkaveling heeft men een soort van baai aangelegd. Wie daar als eerste zijn boot aan de steiger parkeerde is MARGRE. Margre bezit twee woonboten, namelijk “woonboot” en “woonboot margre”. Dus met een twee in één doet hij gouden zaken.
    Bij deze laat Margre je zijn varend huis zien. Het varend huis werd aangekocht twee jaar terug. Margre is nog bezig met de woonboot in te richten ,en af te werken. Hij om er binnen enkele jaren  mee te vertrekken naar het warme zuiden, wat zijn levensdroom is. Vooreerst staan er nog enkele reisjes op zijn verlanglijstje. Ardennen, Parijs, Reims, te voet per fiets, per auto of met de woonboot, we blijven je volgen Margre.

    Het weer is te slecht om een nog langere blogflanering te doen. Pedro zal wel tevreden zijn hoop ik. Zo niet, tja dan is dat jammer en haal ik slechte punten. We weten nu dat er niet echt iets nieuws bij zit. Alleen Margre’s dubbele woonboot en de dubbele dugout van Jeffie springen in het oog. Zij het dan vooral om het ‘dubbele’ er van. Maar hoeveel dubbels tellen we al niet op onze bloglaan? Zelfs trippels en hoe noemt dat bij vier en meer…?

    Wat me deze week vooral opvalt is de rode gouden commerce van Valentijn. Doorgedreven zelfs tot een Valenttijn met dubbele ‘T’ zoals steeds scherp opgemerkt door Brabbes. Nog even dit, velen zijn geroepen en weinige uitverkoren, dit gegeven speelt ook hier weer mee om de zure appel door te bijten. Goed begonnen is half gewonnen maar ook vaak is het eerste gewin kattengespin... Of is dit van mijnentwege een eigen interpretatie van het gegeven?

     

    Met dank aan regenschermfabrikant ‘Nooit Nat’ en aan SJOEKE voor het uitlenen van haar nieuwe regenmantel…

    (Dame op de foto is ons onbekend, wel bekend is dat ze ook nattigheid voelt)
     
     
    PieterVé

    >> Reageer (0)
    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje: snooker



    Gezellig avondje snooker.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Meer info over de snooker-spelregels: klik op de snookertafel.


    >> Reageer (0)
    09-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterrust: Mammoetblad

    Nog iets te koud om de tuin in te duiken vandaar dat we nog even volgende plant meegeven. Een plant die zich leent tot het versieren van de vijverranden in je tuin. Het mammoetblad (Gunnera tinctoria) is afkomstig uit Chili. Door de gelijkenis met de groente wordt het mammoetblad ook wel 'reuzenrabarber genoemd. De plant is breed bossig, sterkgroeiend en kan tot 200 cm hoog worden. Het blad zoals de naam al laat vermoeden, is enorm groot met een doorsnede tot 150 cm, rondachtig en diep gelobd, ruw en aan de kant sterk getand. De roodbruine bloemen zitten aan opgaande, kegelvormige kolven. Bloeitijd juli tot augustus. de plant verdraagt zon of halfschaduw en warm. De bodem mag best humusrijk, vochtig tot zelfs moerasachtig zijn. De plant is vooral geschikt om in grote tot zeer grote tuinen te plaatsen. In de herfst mag je de plant snoeien en dan bedekken met een laag mulch. De latere vorst is gevaarlijk voor de jonge scheuten. Je kunt de plant in het voorjaar delen, liefst aan het begin van de groei. Nog dit meegeven: de groene bladeren vormen een groot contrast met de roodachtige stelen. na de bloemen komen kogelronde groene met rood overgoten vruchten. (info: Lexicon vaste planten)


    Image Hosted by ImageShack.us

    Jonge plant van de Gunnera tinctoria,
    mammoetblad


    >> Reageer (0)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 5 per categorie


    Filosofie Stamboomonderzoek
    1. Zomersproeten

    FEBE

    1. Pelikaan
    Foto
    2. Blue Luna
    Foto
    2. Toekan
    Foto
    3. Strandloper

    3. Halle Klik op de afbeelding om de link te volgen
    4. Freespirit Klik op de afbeelding om de link te volgen 4. Dewinter
    Foto
    5. Loge
    Foto
    5. Walther en Julia Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stand per categorie op woensdag 8 februari 0.00 uur
    (meer info: klik op afbeelding)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag weekpoll

    De poll met als onderwerp de voorkeur geven aan welk blog,
    geeft volgend resultaat:

    Alles interesseert mij  8 % 
    Hobby  23 % 
    Sport  0 % 
    Poëzie-gedichten  15 % 
    Dagboek  0 % 
    Familie  0 % 
    Culinair-keuken-kruiden  0 % 
    Internet  0 % 
    Liefde-gevoelsleven  0 % 
    Kunst  8 % 
    Dagboek-bedenkingen  31 % 
    Dieren  0 % 
    Muziek-showbizz  0 % 
    Fotografie  15 % 

    Dagboek-bedenkingen haalt het dus voor de hobbyblogs, de poëzie en de fotografie. Wil dat misschien beduiden dat er veel filosofen onder de bloggers-bezoekers zijn?
    Volgende poll: jaaronderneming.


    >> Reageer (0)
    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nordic walking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nordic Walking is sport en zeker niet te verwarren met het Norwalk-like-virus..
    Dit even terzijde na een interpelatie van een lezer van vorig log.
    Nordic Walking is geen wandelen of joggen, maar door gebruik van de speciaal ontwikkelde wandelpoles is het wel een total body workout die jong en oud weet te verleiden. Nordic Walking als sport is ontstaan in Finland vanuit de, in de zomer gebruikte trainingsvorm van de crosscountry skiërs. Het is hét alternatief bij uitstek. Nordic Walking zorgt ervoor dat het sportwandelen effectiever wordt omdat met name de rug- schouder- en armspieren tijdens het wandelen intensief gebruikt worden.
    Nordic Walking is een nieuwe start om te bewegen!
    Het is wandelen waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal ontwikkelde wandelstokken! Het is een nieuwe fitness activiteit waarmee men makkelijk kan beginnen en die ook gemakkelijk is vol te houden, ongeacht de leeftijd, geslacht of bewegingservaring.
    Nordic Walking is een sociale fitness activiteit waarbij het mogelijk is om te blijven praten tijdens het wandelen! Nordic Walking is 40-50% effectiever dan wandelen zonder stokken!
    (info: nordicwalking.be)


    >> Reageer (0)
    06-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buikgriep

    Image Hosted by ImageShack.us

    Buikgriep en diarree
    Wat?
    Diarree kan heel wat oorzaken hebben. Vaak is buikgriep de aanstichter. 
    Buikgriep is een ontsteking van het maagdarmkanaal.
    Mogelijke oorzaken van buikgriep zijn: 

    • een hele reeks virussen, bacteriën en parasieten. Een ervan is het zeer besmettelijke Norwalk-like-virus, dat vooral in de winter toeslaat en vaak een epidemie teweegbrengt. Deze term dekt alle buikgriepvirussen die lijken op het virus dat in 1972 voor het eerst werd geïdentificeerd in het Amerikaanse stadje Norwalk. 
    • andere micro-organismen, stress, overmatig alcoholgebruik, diverse voedingsmiddelen en bepaalde geneesmiddelen.

      Zelfzorg

      Geen enkel geneesmiddel kan de duur van buikgriep of diarree verkorten, tenzij bij een parasitaire infectie (bijvoorbeeld amoebe, giardia) die men in het buitenland opliep. Ook pijnstillers, antidiarree- of antibraakmiddelen zijn niet nodig. 

      • Vul het verloren vocht aan door voldoende te drinken. Voor volwassenen is de maatstaf twee glazen per ontlasting, zodat men zeker om de drie à vier uur moet plassen.
      • Blijf eten waar u zin in heeft. Bij acute diarree kan de darm nog voedsel op nemen. Een tekort aan calorieën zou zelfs de duur van de diarree verlengen. Vermijd te veel zoetigheid en laxerende stoffen (pruimen, sterke koffie, vette spijzen). 
      • Ook kinderen met buikgriep moeten veel drinken. Thee, cola, vruchtensap, soep, rijstwater en yoghurtdranken zijn geschikt. Geef peuters liever geen appelsap. Appelsap irriteert de darmen en kan de diarree laten aanhouden. 
      • Geef baby’s borstvoeding of onverdunde flessenvoeding. Geef extra vocht (bijvoorbeeld water, babythee, rijstwater) zoveel als de baby wil. Ook fruitpapjes, groenten en brood kunnen best als de baby er zin in heeft. 
      • Gebruik geen ORS (Oral Rehydration Solution) op eigen houtje. Een onjuiste bereiding kan gevaarlijk zijn voor de baby. ORS is niet nodig voor een gewone, acute diarree.
      • Gebruik liever geen middelen tegen diarree. Middelen tegen diarree bestrijden de verschijnselen, maar niet de oorzaak en de dreigende uitdroging.  Gebruik bij kinderen nooit antidiarree middelen op eigen initiatief.  
      • In zeldzame gevallen en om praktische redenen kunnen volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar een antidiarree middel nemen op basis van loperamide.  Dit middel mag u niet langer dan twee dagen nemen en pas na aandachtig lezen van de bijsluiter. Vraag aan uw arts of apotheker of er een generisch geneesmiddel beschikbaar is. 
      bron: CM.be



    >> Reageer (0)
    05-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling: krawatencross

    >> Reageer (0)
    04-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogspiegel by PieterVé

    bspiegel12.jpg

    Fototentoonstelling op de bloglaan. Van Pedro kreeg ik de opdracht om de fotoliefhebbers op Bloggenland onder de loep te nemen. Waarschijnlijk wist hij niet wat voor een werk dat met zich zou meebrengen. Eerst even langs gelopen bij de dienst bevolking en al goed dat ik zelf op zo een lumineus idee kwam want niet minder dan 211 fotografen, al dan niet met ambachtelijke allures, zitten er op de bloglaan. Dus met andere woorden, indien die allen komen exposeren dan is uw nederige dienaar nog niet aan de 'nief patatten' zoals ze hier bij ons zeggen. Een massa foto's heb ik tot en met vandaag bekeken. Over fauna en flora, familiefoto's, straatscenes, steden, reizen, open en bloot naakt, gecamoufleerd naakt, foto's van fietsende fotograaf, wandelende fotograaf, kanovarende natuurfotograf, tuinfotograaf, kinderfoto's, familiefoto's, en nog meer...
    Luk de-leuke-fietser, neemt nu ook steeds zijn fototoestel mee op zijn fietstrippen en benoemt zichzelf in de categorie fotografie tot 'deleukefotograaf'. Mick, de olijke wandelaar, doet niet onder. Mick hanteert zijn kodakske bij elke wandeling en laat niks aan het toeval over om rare dingen te fotograferen on de noemer van digitale wandelfoto's. En als jullie kunnen zwijgen dan wil ik hier verklappen dat mijne chef Pedro dat ook doet. Ze noemen hem zelfs hier in de buurt niet voor niks 'Pedroke-kodak'... Terug naar de fototentoonstelling. Ze waren dus met 210, maar zoals steeds vele die groepen zijn maar weinigen die de foto's echt afmaken. Maar zo grote groep brengt uiteraard een massa foto's mee. En het moet gezegd dat er bij zijn van hoge kwaliteit. Aan de ingang van de zaal staat Newfy die er zijn oude apparaatjes tentoonstelt. Echte onvervalste retrocamera's die een bom geld waard zijn. Natuurlijk een item dat past bij het geheel van de fotografie want zonder camera geen foto's. Anders is het bij Arnoud die daar staat te pronken met enkele pps-en op zijn stekje van Daddycool. Op de vraag wat hij fotografisch vind aan die prenten antwoord hij lakoniek "Ik ben een technisch breintje en ben nog steeds zeer leergierig, mijn hobby's zijn Computertechnologie / Foto-Film / Audio - Muziek verzamelen." tja...
    Arno die legt dan weer een fotoserie aan van onze aardbewoners van 0 tot 100 jaar, ook een goed initiatief om ander gezichten - lees foto's van amamteurfotografen- bijeen te krijgen. Arno dankt met deze een zekere Carine die er blijkbaar sport van maakt om zo veel mogelijk foto's van haar omgeving in te zenden. Zowaar ontmoet ik hier ook een bekende, Palson die met Sonia hier bewerkte foto's presenteert. Er is er zelfs eentje bij die de titel draagt van 'Wat is 18 cm lang en maakt iedere vrouw gelukkig??'
    . Van een ander predikaat zijn de foto's van Marylou de natuurfreek. Zij brengt in alle eenvoud de natuur opnieuw tot leven ook al is ze geen beroeps. Haar foto's die ze neemt tijdens haar wandelingen en kanotochten mogen best gezien worden. Weet je dat Marylou ook zo af en toe haar foto's laat uitvloeien op een schildersezel. Vele Latijnse namen en foto's van vissen tref ik aan bij Walter, die hiermee tracht om een ruim overzicht te geven van de fauna en flora van het Malawimeer. De meeste Cichliden komen voor in de grote Afrikaanse meren, zoals het Tanganyikameer en Malawimeer. Met ongeveer 500 bekende soorten is het Malawimeer het best vertegenwoordigd. Daar weten Walter en Chris dus alles van. De buur van Walter, Werner heeft zijn oude doos met foto’s meegebracht. “De foto's hier verzameld zijn ofwel mijn eigendom, of werden mij door mensen op verschillende wijze aangeboden en zijn dan vooral duplicaten digitaal bewerkt. In de marge worden foto's geplaatst uit andere polderdorpen. De foto' in het berichtenmidden zijn allemaal van Lillo. Ik hoop dat ook U kan genieten van deze vergeelde, bruine en grijs getinte momenten uit iemands leven”, vertelt Werner me heel fier. Sunrise and sundown, zijn onderwerpen op een andere site, digitaal gefotografeerd door Werner B. Voor natuurfotografie kan je terecht bij Koengabriels. Als lid van fotoclub ‘candid’ kunnen we hopen dat Koen hier geen ‘candidcamera’ heeft gehouden. Met een borrel in de hand loop ik naar de afdeling ‘close-ups’. Louise_ruysen ontvangt mij hartelijk en zegt spontaan: “fotografie is voor mij heel simpel, ik denk na..ik beslis..en ik doe. Tja simpeler kan niet, inderdaad. De hobbyfotografie van Luc leunt dicht bij professie. Alle foto’s zijn mooi omkaderd en gesigneerd op de koop toe. Levendig en echt, net of de ooievaar uit zijn omkadering wil. Een beetje mysterieus is de titel waarmee Friend zijn foto’s prijs geeft. “Fotografeer nu voor later, maar weet ook dat later nu is!”

    Het is onbegonnen werk om alle aanwezige exposanten te interviewen, te meer daar het grotendeel van de kodakeurs zelfs niet bereikbaar zijn. Enfin ik hoop dat mijne chef tevreden zal zijn en uiteraard jullie ook beste lezers. Voor alle fatsoen heb ik een collectie gemaakt van de opgehangen foto’s alhier op de bloggenlaan.

    Foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Foto
    Foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Foto
    Foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Hier boven diverse werken van diverse fotografen van op de bloglaan.

     
    Voor de gelegenheid heb ik kleding aangetrokken die mijn voorhoofd in balance brengt met mijn mond en kin...
    ...natuurlijk uit de collectie van Madammeke.

     
    PieterVé

     


    >> Reageer (0)
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels tellen, vervolg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe tel je de vogels in je tuin?
    Na het voederen een half uurtje of iets langer tellen levert reeds genoeg gegevens op om een goed beeld te vormen van de vogelrijkdom in je tuin.
    Noteer per soort het grootste aantal dat je op hetzelfde moment hebt geteld op of nabij de voederplaats.
    Een voorbeeld: op 5 februari zie je op 9u34 drie koolmezen op de plank, op 9u58 vier op de plank en 1 aan de vetbol, op 10u geen en op 10u13 vier. In dit geval vul je op het formulier naast koolmees het getal vijf.
    Je hoeft niet op beide dagen waar te nemen! Maar het mag.
    Noteer ook soorten die niet in de lijst van 20 vogelsoorten op het formulier voorkomen als ze de voederplaats bezoeken. Die lijst van 20 is enkel een hulpmiddel om snel de waarnemingen te noteren.
    Het is niet de bedoeling om overvliegende vogels te tellen of vogels die ver van je voederplek in veld, akker of bomen rusten.
    Een formulier kan je downloaden via natuurpunt.be/tuinvogels.

    V.V.B
    Vogels Voeren & Beloeren. * Vogels tellen in je eigen tuin.
    Op 4 & 5 februari 2006. * Voor meer info:
    klik hier.


    >> Reageer (0)
    02-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje: voederplank maken
    Indien je een tuin bezit en je wilt wat meer leven in je tuin kan je best vogels lokken. Een manier om dit te doen is door de vogels te voeren.
    Maar let wel: ga pas voeren wanneer het echt nodig is, bij vorst of bij sneeuw. Voer regelmatig en op vaste tijdstippen. Houd ook rekening met katten, voer op een open plaats zodat de volgels het overzicht bewaren.
    Geef de vogels bij droge vorst te drinken en zorg er voor dat de vogels zich niet kunnen baden tijdens de vorst.
    Misschien wat laat op het seizoen, maar toch blijft het een aanrader, een voederplank maken...tegen het weekend, dan kan je ook VVB-en.

    Hoe een voederplank maken?
    Benodigdheden:

    Een watervast plankje van 30 cm x 30 cm of 30 cm x 40 cm
    Latjes die iets hoger zijn dan de plank en langs de zijkant passen.
    Schroeven en spijkers.
    Paal van 2 m waarvan ongeveer een halve meter de grond in gaat.
    Montage:
    Maak de latjes aan de zijkant van de plank vast.
    Houdt ongeveer 1 mm ruimte over zodat het regenwater kan wegvloeien.
    Zet de plank goed vast op de paal. Plaatst de paal 150 cm boven de grond.
    Met wat haakjes in de zijkant van de plank te draaien heb je de mogelijkheid om een pindasnoer of vetbollen aan de plank te hangen.
    (info: het kofschip)
    Image hosting by Photobucket
    de pimpelmees houdt van vetbollen.

    V.V.B
    Vogels Voeren & Beloeren. * Vogels tellen in je eigen tuin.
    Op 4 & 5 februari 2006. * Voor meer info: klik hier.


    >> Reageer (0)
    01-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeltjes kijken deel 2

    In aansluiting op mijn log van 11 januari wil ik graag het volgende meegeven:
    "Voer en tel de volgels in jouw tuin op 4 & 5 februari 2006". Een organisatie van natuurpunt.be.
    Wat is dit? Een nationaal telweekend van vogels, je kan in je tuin de vogels voederen, beloeren en tellen. De meeste van onze tuinvogels zijn oorspronkelijke bosbewoners en in die natuurlijke omgeving vinden de vogels doorgaans voldoende voedsel. In onze tuinen is er minder aanbod van gevarieerd voedsel. Maar wij kunnen het de vogels gemakkelijk maken door hen te voeren. Weet je het is tevens leuk om die kleine gevleugelde aan het werk te zien. Vorig jaar deden er 4638 gezinnen mee met de telling, benieuwd wat het dit jaar wordt.
    Vorig jaar was de talrijkste vogel op de voederplaatsen de huismus. Koolmees, merel, Turkse tortel en pimpelmees vervolledigden de Top-5
    Hoe je te werk kunt gaan kan je te weten komen door op de foto te klikken.


    Image hosting by Photobucket
    De vink


    >> Reageer (0)
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling: Rijswijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wandelen langsheen de Delftsevliet…

    …het kanaal tussen Leiden en Delft maakt sinds 1894 deel uit van het Rijn-Schiekanaal, maar voor het gedeelte dat door Rijswijk loopt wordt vaak de naam ‘Delftsevliet’ gebruikt. De Delftsevliet is vanaf de Drievliet tot de Kastanjewetering (Delft) 4 km lang. We wandelen heel dat stuk af via de mooie Nassaukade met haar mooie elegante rijhuizen. In vorige eeuwen was het daar nog mooier. Zo omschrijft Edmondo de Amicis in 1873 de Vliet als volg: “…het is een landelijk paradijs, een idyllisch landschap vol liefelijkheid en geheimzinnigheid, een Chinees Arcadië vol kleine schuilhoekjes, kleine verrassingen, kleine onschuldige verfraaiingskunsten, die allen tesamen een indruk geven alsof zovele onzichtbare mensen fluisteren: wij zijn tevreden”. Door de oprukkende bebouwing heeft het landschap om de Vliet in vorige en huidige eeuw grote wijzigingen ondergaan. Van het typisch Hollands landschap van weleer is weinig overgebleven. Met een beetje fantasie kunt u tijdens deze wandeling rond de Vliet toch nog de vroegere sfeer opsnuiven.


    Image Hosted by ImageShack.us 
    Delftsevliet, Nassaukade.
    Image Hosted by ImageShack.us 
    Delftsevliet, jaagpad
    Image Hosted by ImageShack.us 
    De Hoornbrug
    Image Hosted by ImageShack.us 
    Delftsevliet per schip


    >> Reageer (0)
    30-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin: winterrust

    Sneeuwklokje (Galanthus nivalis) is inheems in Midden- en Zuid-Europa en is een beschermde plant. Het plantje wordt ongeveer 15 cm hoog; uit elk bolletje ontwikkelen zich twee tot drie blaadjes.  Het blad is smal lijnvormig en wordt tot 20 cm lang. Aan elke steel hangt een wit klokvormig bloempje, de binnenste bloemplaatjes zijn met groen afgezet. Bloeitijd van februari tot maart. Het plantje aard het beste op een halfschaduw, koele en humusrijke plaats. Sneeuwklokjes kondigen doorgaans de lente aan. Dit vaste plantje dat weinig onderhoud vergt wil het liefst met rust gelaten worden. Een aanbevolen cultivars is de 'Plenus'. (info: Lexicon vaste planten & archieffoto)

    Image Hosted by ImageShack.us
    Sneeuwklokjes in het gezelschap van winteraconiet
    (voor meer nieuws over het sneeuwklokje: klik op de foto)


    >> Reageer (0)
    29-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tagged koorts
    Image Hosted by ImageShack.us

    WISKE en VIFKE hebben mij gelijktijdig getagged. En aangezien er verondersteld wordt dat ik een beleefd iemand ben wil hier deze dubbele ‘tagged’ beantwoorden en dan ook vier andere bloggers ‘taggen’.
    Braafjes heb ik dan ook de vragenlijst overgenomen. De antwoorden zijn natuurlijk niet dezelfde, dat begrijpen jullie wel zeker. Hopelijk begrijpen jullie wat ik bedoel, ik zelf niet helemaal…

          Vier baantjes die je in je leven hebt gehad:

    • Bewaking en Logistieke diensten bij een meubelbedrijf, een vergane glorie.
    • A.S.M logistiek bij een metaalverwerkend bedrijf, eentje van Nederlandse oorsprong.
    • H.S.M logistiek bij een chocoladefabriek, dat was een lekkere job.
    • H.S.M logistiek bij een verdeelcentrum van huishoudlinnen.

          Vier films die je niet vaak genoeg kunt zien:

    • Tarzoon (satire op de Tarzanfilm, animatiefilm)
    • Pool to Pool (documentaire van en met Michael Palin)
    • Dancer in the dark- (Lars von Trier)
    • De Witte van Zichem (wereld bekend)

          Vier plaatsen waar je gewoond hebt:

    • Moederschoot zoals iedereen wel eens.
    • Onder de Maneblussers.
    • Bonheiden de residentiële gemeente waar Mechelen-stad zo naar opkijkt.
    • Mijn dorp in de Kempen. 

          Vier televisie programma's waar je graag naar kijkt:

    • ‘Het leven zoals het is’ (reality soap).
    • De Zevende Dag (politiek gestuntel).
    • Expeditie Robinson.
    • Desperate Housewives (de soap met pit).

      Vier plaatsen waar je op vakantie ging
      :
    • Zuid Afrika, 3 weken rondgereisd per wagen.
    • Oostenrijk, wandelend door de Alpen.
    • Turkije (vóór de vogelgriep)
    • Malta, een kinderzakdoek groot maar een schitterend landje. 

           Vier website's die je dagelijks bezoekt:

           Vier dingen die je graag eet:

    • Kip curry als beleg bij het brood, maar het moet wel vers gemaakt zijn.
    • Kabeljauw met mosterdsaus, beetgare vaste aardappel en venkel.
    • Rijstpap, vers en zelf gemaakt.
    • Croque madam met een hawaïaans hoedje en met rauwkost als snack. 
            
      Vier plaatsen waar je liever bent dan nu
      :
    • In de open natuur of met mijn klompen in de tuin.
    • Ergens op wandel.
    • Het Krügerpark.
    • In een vliegtuig op weg naar een vakantiebestemming.
            
      Vier bloggers die je gaat taggen:
    • Paula
    • Adriaan
    • Klerk on line
    • Gerard

    >> Reageer (0)
    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogspiegel by PieterVé

    Het moet gezegd, wanneer we lang achter ons PéCéke zitten komt er van beweging weinig in huis. Dus wat doet uwe nederige dienaar dan, juist ja meer bewegen. Op de bloglaan aan bewegingsformules geen nood, je moet ze alleen weten te vinden. Nu zijn er bij die sportieve bloggers wel een heel klad voetballers bij, passief en actief, maar ook joggers, lopers, wandelaars, wielrenners en fietstoeristen. Zelfs vliegeniers vind je op de bloggenlaan en bloggers die het iets kalmer aandoen en langs de waterkant zitten te vissen. Paarden- en hondenliefhebbers lopen er kriskras door elkaar. Waar het nu om gaat is dat je beweging hebt, het stroeve uit je knoken halen, je uitleven op een gezonde manier… Niet iedereen op de 50 plus leeftijd kan zich dit nog fysiek permitteren maar probeer dan toch al zittend uw stramme knoken wat te oefenen.
    Dit gezegd zijnde heb ik vandaag afspraak met enkele van de actieve bloggers. Aangezien ikzelf een fervent fietser ben, hup de fiets op en ga ik de bloggordel rijden en verplaats ik mij naar de ‘Blogvelodrome’, de plaats van het gebeuren, benieuwd wat en wie we daar krijgen…

    De sportievelingen van Bloggenland besluiten om allen de bloggordel mee te fietsen. Het wordt een lange maar mooie tocht. Onderweg komen we nog enkele oude bekenden tegen die van uit hun deurtjes staan of zitten te supporteren.

    Er wordt honderduit verteld over de sportieve prestaties van vroeger en nu.
    Zo heb je Evert die de TOCHT der TOCHTEN - de Elfstedentocht -, de manifestatie van zijn leven, heel intens beleefd. Jammer voor Evert hebben we tegenwoordig zo weinig echte ijsdagen zodat hij voor zijn sport te beoefenen vaak moet uitwijken naar het Hoge Noorden of naar Oostenrijk. Evert doet ook zijn verhaal over de Friesche Elfsteden Vistocht en over zijn club AJAX.
    Aan de eerste helling van de dag snort Smieter ons voorbij op de derny van CHRIS2005.
    De dernycollega van Joop Zijlaard heeft een lange loopbaan gekend als wielrenner en dernygangmaker wat Smieter netjes illustreert in zijn eigenste plakboek.
    Er wordt tijdens deze fietstocht globaal met een compact peloton gereden, gelukkig niet het vuurpeloton van Zorro en Co.
    Af en toe gaat er een sportieveling zijn KOERS-IN-ZICHT etaleren. Cyclobob kan moeilijk blijven zitten zeker als je weet dat hij bezeten is van het cyclocrossgebeuren. We fietsen in een mum van tijd naar zijn wiel en vragen wat hem bezield. “Ach ik wil wat foto’s maken van het hele gebeuren” zegt cyclobob, “want alle foto’s op mijn blog zijn eigenhandig gemaakt, dus deze moeten dat ook zijn”. In zijn vrije tijd, dus altijd, schuimt cyclobob zowat alle veldritten af om unieke plaatjes te schieten.
    In ons zog rijdt LISATIM van de wielertoeristen Jodabo. Lisatim vertelt over de gereden tochtjes en bereden paden. Met veel tekst en weinig beeldmateriaal tracht Lisatim de wielertoerist mee te laten genieten van hun wekelijkse al dan niet dagelijkse fietstochtjes. De voetballende blogsportievelingen hebben het even lastig om in het wiel te blijven maar ook zij die elk weekend en ook tussendoor achter een bal aan hollen weten de bloglaan in hun ban te houden.
    KFCHEIKANT is er zo eentje van. Geel-rood, niet te verwarren met de Malinois uit Mechelen, praat niet alleen over de Zeelse voetbalclub maar biedt zelfs een huis te koop aan. Zaken zijn zaken volgens geel-rood.
    In de buik van het peloton tref ik de Guy aan. De man achter “SUPPORTERSCLUB ONS VERMAAK”. Supportersclub van KV Mechelen. Ons Vermaak geeft ons de uitslagen mee van Malinwa en etaleert eveneens belangrijke feiten uit de lange geschiedenis van de club. Guy zit ook niet verlegen om er af en toe een goeie mop door te weven. Ik laat me even uitzakken naar de staart van ons peloton en zie daar een rare snuiter op de fiets zitten, in Yogahouding notabene.
    WOMINGELS tracht mij duidelijk te maken dat dit een manier van doen is waarbij niet alleen het lichaam maar ook de geest baat bij heeft. Eigenlijk is Yoga geen sport maar zou iedere sporter het wel moeten beoefenen. Deze ex-staatsambtenaar op rust vertelt me tijdens onze zij aan zij het hoe en waarom van Yoga. Ik citeer hierbij volgend gegeven: “Heb je ooit aan de rand van een veld gestaan waarop de boer aan het ploegen was? Snede voor snede en aan een gestadig tempo scheurt de ploeg  de aarde open en keert ze om. Deze bewerking gaat door tot de ganse akker omgeploegd is. De bewerking gaat steeds rechtdoor a.h.w., met onverstoorbaar geduld .Zo dient het ook met de yogabeoefening te zijn. Steeds voortdoen .Met geduld het stijve lichaam soepel maken tot het los en ongedwongen kan neerzitten om de verdere treden van de yogabeoefening te kunnen aanvatten. Ook voor de yogabeoefening geldt het spreekwoord  HAAST EN SPOED IS ZELDEN GOED
    ” .
    Langsheen het blogparcours kom je ook tal van maneges tegen. Dat zie je eerst wanneer je de natuur in gaat of door de natuur fietst. De opmerkelijkste is toch wel deze van JULIE, een 11-jarige die blijkbaar goed gedeisd tussen ons. Want al wandelend met haar pony Esperanza langsheen de drukke fietsweg weet zij haar pony goed onder controle te houden.
    Al geruime tijd vliegt daar boven onze hoofden een CESSNA. Je weet wel, loopings maken en keren en draaien. Eén van onze begeleiders weet me te vertellen dat Ben aan de stuurknuppel en dat Ben bezig is met luchtfoto’s te maken van Bloggenland.  Na een lange en snelle tocht komt de velodrome in het zicht.
    Net voor het binnenrijden van de velodrome aan de sporthal wordt ik bijgehaald door Luc “DE LEUKE FIETSER”. Fietsen betekent voor Luc en vrouwtje Carine, genieten langs stille waters, kanalen, kerkwegels, onverharde dreven enz. Op tijd en stond houdt hij halt aan een bezienswaardigheid om op de gevoelige plaat vast te leggen. Tijdens een fietstocht halt houden aan een heerlijk terrasje is geen overbodige luxe en wordt dan ook regelmatig gedaan vertelt Luc me nog vlug alvorens de laatste meters aan te vatten. Luc is een levensgenieter op de fiets.

    In ons wiel komt CHAREL over de meet. Charel de fietser heeft vorig jaar zo’n slordige 4000 km afgelegd met zijn stalen ros. Het is aan Charel te zien, getaand gezicht, armen en benen zo bruin als een kastanje en de rest zal wel wit zien zoals bij die echte renners. Charel deelt zijn fietsroutes in woord en beeld met alle bloggers.

    We gaan de dorstige laven in de sporthal en daar begint net een basketbalwedstrijd van GRINTA, later op de avond komt daar ook nog hun minivoetbalploeg aan de beurt. grinta is blijkbaar ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Onderweg hebben we geen stops gehouden om alzo de biljarters niet te storen. Maar die komen op een andere keer wel in de kijker.

    foto_groep_wielrenners.jpg 

    Wel, dat heeft deugd gedaan, daar is het iedereen mee eens. Beweging hebben we nodig, jong en oud. Nog even dit meegeven:

    Lichaamsbeweging is erg belangrijk om een gezond lichaam in evenwicht te houden. In functie van gezondheid moeten volwassenen dagelijks minstens 30 minuten bewegen.

    Kies activiteiten die je in het dagelijks leven kan inpassen en toch de gezondheid bevorderen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, stevig doorstappen, de trap nemen enz.

    Ook heb ik even navraag gedaan of het mogelijk is wanneer men een chronisch pijnprobleem heeft zijn conditie toch nog te verbeteren.

    Hier op kreeg ik volgende uitleg:

    “Ja, het is mogelijk mits bepaalde regels te respecteren. Raadpleeg uw arts om een plan op te stellen, aangepast aan uw problemen. Uzelf moet het probleem in handen nemen, gij moet het verwezenlijken. Neem volgend voorbeeld:

    -         Minimum 30 minuten per dag een gematigde activiteit hebben. (fikse wandeling maken)

    -         Het moet een ‘regelmatige’ activiteit zijn d.w.z. het liefst alle dagen van de week.

    -         Op een geleidelijke manier de intensiteit en de duur opbouwen.

    -         Stel een doel voorop, maar let er vooral op dat het voor jou wel haalbaar is. Wees redelijk in je doelstelling. Weet je: ‘doe je pijn geen pijn!’

     

     PieterVé

    Foto
    Om deze sportieve oufit, uit de collectie van Madammeke,
    te dragen op onze fietstocht
    was het netjes iets te koud hé Cooltje.

    >> Reageer (0)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 5 per categorie

    Om onze medebloggers nog beter te dienen en op algemene aanvraag wordt hier om de 14 dagen de top 5 per categorie gepresenteerd. Telkens zullen twee categorieën naar voor gebracht worden.
    Vandaag beginnen we met cat. dagboek en cat. dagboek-bedenkingen.

    dagboek

    dagboek-bedenkingen

    1. Vera's blog
    Foto
    1. Mi Chiamano Mimi
    Foto
    2. Princess

    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2.Annemiek
    3. Chauffeurke
    Foto
    3. Bojako

    4. Sir Andro
    Foto
    4. Althea
    Foto
    5. wiedere van tussen de kromme
    beken
    Foto
    5. Paz, één van de club
    Foto


    >> Reageer (0)
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur: Gedichtendag

    Donderdag26 januari, gedichtendag.
    Dit item is nu niet bepaald mijn ding, doch kan ik niet nalaten om vandaag een gedicht van Dolf de Jong te koppelen aan enkele tuinfoto's...

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    boom
    (foto: ÓPedro)

    Tuinpraat

    Na een dag van noeste arbeid

    zit ik weer op m'n stekkie

    `k heb me naast de verwarming bij m'n Pc gevleid

    da's een heel warm plekkie.

     

    Heel de dag was ik in touw

    eerst even dit

    en dan ook dat nog even gauw

    en toch voel ik me fit.

     

    Ik heb geen moment gezeten,

    `k had haast geen tijd om te komen eten;

    Ja `k heb een heel hoop werk verzet

    en ik kan tevreden naar m'n bed.

     

    `k Heb onder andere de roos gesnoeid,

    opdat die straks weer prachtig bloeit

    en `k heb hem ook bemest;

    dan doet ie straks nog meer zijn best

     

    Ook m'n dahlia`s heb ik gepoot;

    die worden straks een meter hoog,

    met bloemen Ò zo groot

    maar m`n benen voelen nu als lood.

     

    Nieuwe nestkastjes heb ik opgehangen.

    Niet dat ik de vogeltjes wil vangen,

    maar ik help ze gewoon een handje;

    in dit volgebouwde landje.

     

    Zij zoeken steeds naar nestmaterialen,

    maar weten niet meer waar ze die moet halen.

    Vroeger stonden hier grote Linden,

    maar die zijn niet meer te vinden.

     

    Je weet net hoe 't tegenwoordig gaat,

    eerst hadden wij hier de Eikenlaan;

    nu heet het de Binnenbaan,

    omdat er geen boom meer staat

     

    Nu daarom hang ik nu die kastjes neer,

    misschien komen de vogeltjes dan weer.

    Terwijl ik dan m'n tuintje spuit,

    kan ik luisteren naar hun gefluit.

     

    Daarom ook doe ik m'n tuin niet betegelen,

    het zou de natuur nog meer ontregelen.

    Laat ons zuinig zijn op al wat leeft en bloeit

    opdat niet alles wordt uitgeroeid.

                                                           tekst: Dolf deJong


    >> Reageer (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterrust: Spirea

    Spirea, ook wel "the Queen of the Prairie" genoemd is afkomstig uit Noord-Amerika. De Spirea wordt zo'n 150 cm hoog en groeit polvormig. In de zon of half schaduw aard deze plant het best, liefst op een voedselrijke ietwat vochtige bodem. Ideale plant om aan de rand van de vijver te plaatsen. Vermeerderen kan je door in het voorjaar de cultivars te delen, soorten kan je ook in het voorjaar zaaien. Het is een bijzonder decoratieve plant, na de bloei krijg je de bruinachtige dozen die zeer in trek zijn. Aanbevolen cultivars: 'Venusta' heeft roze bloempluimen. De compacte 'Nana' bloeit donkerrood en wordt slechts 30 cm hoog. (bron: Lexicon vaste planten)

    spirea


    >> Reageer (0)
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterrust: Kogeldistel

    De kogeldistel (Echinops ritro) is familie van de samengesteldbloemigen (Asteraceae), komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en het Balkangebied.
    De kogeldistel wordt 100-150 cm hoog.
    Het blad van de kogeldistel is diep ingesneden met een hoornige rand.
    De kogelvormige bloemhoofdjes schitteren met een staalblauwe kleur.
    Bloeitijd van juli tot september.
    Het beste aard de kogeldistel op een zonnige warme plaats en op een goed gedraineerde droge bodem.
    Snoeien doe je het best direct na de bloei of in het voorjaar.
    De kogeldistel is zeer sterk en vorstbestendig.
    Zeer geliefd bij wesp, bij en ook vlinders.
    Andere cultivars:
    'Veitch's Blue' met staalblauwe bloemkogels boven een grijs blad.

    Image hosting by Photobucket


    >> Reageer (0)


    20081224Pedro.jpg image by Pedro48
    Over mezelf...
    Ik ben Pierre V alias Pedro
    Op Sinterklaasdag,
    anno 1948,
    ben ik als Mechelaar
    de wereld op gezet.
    Nu al geruime tijd
    woonachtig in
    "mijn dorp in de Kempen".
    Hobby's:
    Fietsen in de vrije natuur
    Geocaching en koffieleut...
    Heb net een fietstocht als peregrino
    naar  Santiago de Compostela 
    achter de rug ten voordele van...
    LCH Belgium vzw
    (Langerhans Cel Histiocytose)
    logo150devrolijkebloggezw1.gif

    untitled-3.jpg picture by Pedro48

    Profile for PedroLewis


    Inhoud blog
  • Koffiedrinken in Italië
  • Spaghetti
  • Opkuis
  • Koffieticje
  • Toscane van het noorden?
  • Toscane
  • Les Jardins d'Annevoie
  • Dinant
  • Koffieticje
  • DonJon van Crupet

    100%
    150%
    200%

    LOEP

    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • 02.33.60.84.63 (Jack)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Belgische zanger Matthias Lens. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Goede morgen (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Muziek Box Django Wagner (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Zomaar een kaartje gemaakt. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Geniet van de eerste dag van het weekend!! (Rachel Belmans)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Fijne nachtrust! (Rachel Belmans)
        op Koffieticje
  • een aangename warme vrijdag (Patricia)
        op Mosseltijd...
  • Goede middag (Dirk)
        op Koffieticje
  • Een fijne zomerse midweek! (Rachel Belmans)
        op Greve in Chianti



  • Eerst vragen
    dan met
    toestemming
    kopiëren




    Archief per maand
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 09-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!