Hebt gij ze niet gezien ? de zonsverduistering , neen , Maar wij wel ! ! ......maar wij leven , in een droom wereld hé " Pinicio " Ja wat was die tijd toch anders , toen ik mijn poppenkast had , dat is nog eens iets om van te vertellen , dat doen wij eens morgen misschien ?
Van buiten naar binnen , en het oogt nog mooi zo een beetje geel aan de deur met uitschietend groen , u ziet het ieder dag groeien , "de kruleik " het brengt vreugde in het leven !
ja ... ja ... al de 24 ste Maart en eindelijk voelen we de Lente echt 12° dat begint al , de mensen worden wakker als na een lange slaap , geeuwen nog wel eens maar er komt reeds een glimlach en een blij groeten doet de rest ? laat ons hopen . Hier wroeten de boeren in de grond met het plezier van een mol de bloemkolen staan uitgeplant , en nu maar hopen op wat warmte en binnen een paar weken , de nieuwe echte kooltjes ,steken dan hun witte kopjes ten toon , zo als de" halfvasten zotten " het zondag ook nog eens zullen doen .
Het houtsnijwerkje is een symbolische expressie ; een uitbeelding in fragmenten van het leven van St-Martinus: ·Centraal op gesteld als Bisschop Deed dienst in de Romeinse ruiterij legioen vandaar het paarden hoofd met zadel . De degen waarmee hij zijn mantel midden doorsnee, om de armen te kleden, het teken van liefde, een teken waarmee hij meermaal de duivel heeft overwonnen. Geroepen door de H.Paul werd hij gedoopt ( zie duif )Zijn paard bond hij aan een boom om als pelgrim het geloof te prediken . Zijn verblijf in het zuiden word ons duidelijk gemaakt links boven de doorkijk met cipressen, rechts de poorten van het klooster waar hij langen tijd leefde . Vele wonderen worden hem toe geschreven hij genas zieken , u ziet ook de bedelaar die is bedekt met zijn mantel , de mantel der liefde , we zien ook de hand van Martinus die de Hostie aanduid waarin Jezus hem is verschenen . Links onder zien wij de Romeinse helm die hij ruilde voor de bisschop kruis en de sleutel van de kerk . Rechts onder zie je de "ST Maartensgans " wel bekend de overlevering verteld dat zij hem zouden hebben verraden toen hij zich had verscholen om zijn bisschop benoeming te ontlopen, de lelie op zijn mijter toont zijn lang verblijf in Frankrijk . Zo werd St.Martinus in beeld gebracht en gesneden uit een stuk ceder hout bewerkt met geest en handen door een Duffelaar in 1997 .
Het werkje bevindt zich nu in de parochie kerk van St. Martinus te Duffel .Mon Peter 1925
Morgen geef ik de uitleg over de puzzel van " St Martinus " een hout snijwerkje in cederhout 30 x 40 cm tergelegenheid van de 16 eeuwfeest van zijn overlijden
Neen ...... was even weg wist U dat het gisteren Vaderdag was ? De feestdag van St Jozef neen vergeten zeker , naar "das " van vroeger toen was het niet commercieel , maar echt . 19 maart en dicht tegen de lente hier voor deze combinatie foto .
Ja ik heb het ook wel eens aangedurfd het penseel terhand tenemen zo als u ziet , maar daarom is men noch geen kunstenaar , maar kunnen genieten van de kunst dat is een verrijking van de mens . De gevoelens in u opnemen een gave .
Zo als wit zand door onze vingers glijd , zo als het zand in een zandloper ,zo vlieden de dagen ons voorbij Wij kijken maar zien het niet, we horen maar luisteren niet ....... Moesten we wat meer aanwezig zijn , dan zouden wij verwonderd zijn van de aantrekkelijkheid van een glimlach , de ontroering van een attentie ,de dankbaarheid voor de kleine dingen , die hetleven ons geven .
Laten wij even de tijd van dagen genieten , zijn zo kostbaar .
........ IK OOK ZONDIGDE EN HEB HET , GEZIEN MET MIJN OGEN ,MIJN GEVOELENS , VERMOGEN EN GAVEN , MET "STANLEY MES " EN EEN BERKEN TAK TER GLORIE VAN DE HEER .
Zo was ook de loopbaan van onze fenomeen , Door de ziekte van zijn moeder werdt Michael uit besteed aan een familie van steenkappers waar hij als jonge knaap het werken met hamer en beitel werdt bijgebracht.het werd hem door zijn voedster met de moedermelk in gegeven . Als hij op oudere leeftijd aan zijn vader zei dat hij wilde artist worden , zegde deze " Dat is maar werk volk niet beter dan een schoenlapper " Zo als we zien is hij dan toch Kunstenaar geworden .
Michelangelo geb. in Caprese in Toscanie (de streek waar veel Belgen thuis zijn , en proeven van de goede wijn ) het was in de maand maart de 6 dag in 1475 zo zei men dat vroeger , als de tweede van vijf broeders, vader Ludovico di Lionardo en de moeder Francesca Dodesta .
De inzet is een detail van de madona met kind het beeld in ons bezit is en te zien is in brugge
Dat er tussen de groten der aarde in die tijd ook al een strijd woede , een strijd naar meer schoonheid naar grootser werken , altijd om de schoonheid van de " mens " naar voor te brengen , en zo belanden wij bij " Michelangelo "