Inhoud blog
  • Riviercruise
  • Een dagje aan zee
  • Op wereldreis via de reisblogs van familieleden
  • Jeugdvrienden opzoeken en terugvinden
  • Uitkijken naar onze trip via de US 66
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een ongewoon gezin met drie kinderen
    de leuke en minder leuke ervaringen
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijkoperatie een fluitje van een cent
    Vandaag moest ik onder het mes. Vermits ik al weken pijn had aan de linkerknie en zelfs een injectie met cortisone geen baat bracht, had de orthopedist besloten tot een kijkoperatie. Dat moest gebeuren onder volledige narcose en dat schrok mij toch wat af.
    Vanmorgen meldde ik mij al om 7 uur in het dagziekenhuis. Nadat de verpleegster mij had klaargemaakt voor de ingreep (ontharing, ontsmetting en een grote zwarte pijl naar de knie - zij zouden zich eens kunnen vergissen van knie - werd ik naar de operatiekamer gereden. Daar moest ik nog even wachten en het was daar erg fris. Naar verluid zou dat altijd zo zijn maar het was echt wel koud. Daarna heb ik niets meer gemerkt, behalve dat ik wakker werd en naar mijn kamer werd gebracht. Daar heb ik nog enkele uren geslapen, kwam de arts nog even langs met de melding dat mijn meniscus inderdaad was gescheurd en hij de losse stukjes had verwijderd en moest ik nog even wachten tot de laatste baxter was leeggelopen. Om drie uur was ik al terug thuis. Nu zal ik mij maar enkele dagen rustig houden maar de pijn in mijn knie is al veel verminderd dus dat is toch al een goed teken.

    15-06-2009 om 22:11 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fotoalbum aanmaken is niet zo eenvoudig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had onlangs een prijs gewonnen bij een wedstrijd in Gazet van Antwerpen.
    Ik mocht gratis een fotoalbum aanmaken. Vanmiddag had ik even tijd dus ik zou dat wel even snel doen. Dat viel dus even tegen...
    Ik wilde een fotoalbum maken over ons huis en zijn bewoners doorheen de verschillende seizoenen. Dus eerst de juiste foto's geselecteerd en verzenden naar de server van de firma. Daarna de teksten ingebracht en de lay-out aangepast. Bleek dat er wel wat foto's nog niet in de juiste volgorde stonden. De bedoeling was immers de seizoenen te volgen en dan moeten de foto's van de winter niet voor die van de lente komen en die van pasen niet na Halloween. Uiteindelijk is het toch gelukt al was er even paniek toen ik door een verkeerde toets in te drukken ineens alles kwijt was. Gelukkig kon ik door terug in te loggen op de site van de firma mijn album terug 'opvissen'
    Nu ben ik echt benieuwd naar het resultaat. Normaal moet het voor het einde van de week in de bus steken. Ik had ook nog een bon voor 30 gratis foto's en die heb ik dan maar gebruikt om een aantal foto's van ons mama tijdens de vakanties in Nieuwpoort, in Vossemeren en tijdens de uitstap naar de serres van het koninklijk paleis en de familiereunie samen te laten afdrukken. Zo kan ons mama aan haar medebewoners eindelijk eens iets laten zien (en vertellen) over haar vakanties en uitstappen. 
    Vermits ik morgen onder het mes moet voor die kijkoperatie weet ik niet of de volgende dagen nog bijdragen op mijn blog zal kunnen zetten. Dat wordt even afwachten hoe alles verloopt. 

    Bijlagen:
    visit_serres_1.jpg (10 KB)   

    14-06-2009 om 22:49 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk onze familienaam aan onze gevel
    Reeds jaren kwam ik voorbij een winkel in het Wijnegems shopping center en zag er reclame voor een geëmailleerde plaat waarop je je familienaam en eventueel je huisnummer kon laten zetten. Verschillende keren vroeg ik het formulier om een bestelling te plaatsen maar telkens stelde ik het weer uit.
    Tot ik begin deze week de knoop doorhakte : ik gaf de bestelling door voor jan en lut verhelst jonathan en mirco. Ik moest die bestelling meteen betalen (wellicht hadden ze slechte ervaringen met vorige bestellingen) en dan maar afwachten op het telefoontje dat het order klaar was. Tot mijn grote verbazing belde Cosy House al vandaag. Dus ik meteen in de auto gesprongen en naar Wijnegem gereden. Het is echt mooi geworden en nu maar hopen dat Jan snel tijd vindt om het op te hangen. Nu hoef ik nooit meer van bezoekers te horen dat zij blij waren dat er aan ons huis nog een ander kunstwerk hangt (indertijd gemaakt door Cecile Vernieuwe) met de tekst Huize Poesjenel want dat zij het anders niet zouden gevonden hebben. Nu hangen onze voornamen en familienaam duidelijk aan de gevel, dus geen vergissing meer mogelijk. Huize Poesjenel heeft eindelijk bewoners gekregen.

    12-06-2009 om 19:07 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een namiddag in lalala
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Enkele keren per jaar ga ik met ons mama naar de seniorenmatine in De Mol in Lier. Vandaag was het de laatste voorstelling van het seizoen in het teken van Lier Feest. Op het programma stond Edelweiss, een accordeongroep. De coordinatrice van het cultureel centrum nodigde het publiek uit om mee te neuriën of te lalala-en als wij de liedjes kenden. Helaas was dat in het eerste gedeelte nauwelijks het geval. Het waren wel leuke walsjes maar ons totaal onbekend. De muzikanten speelden met uitgestreken gezichten en aangezien er geen presentator was evolueerde het optreden daardoor al gauw tot een musicaal decor te vergelijken met een straatorgel maar waar je onmogelijk lang geboeid kunt naar zitten kijken. De mensen begonnen ongemakkelijk op hun stoel te schuiven, gingen aan de bar hun pauzedranken al afhalen of vielen prompt in slaap. Tijdens de pauze werd een boeket bloemen geschonken aan de oudste aanwezige (98 jaar oud) Na de pauze slaagde het orkest er gelukkig in om wat meer bekende deuntjes te spelen maar toen wij wilden meezingen  bleek dat die teksten toch ver in ons geheugen zitten zodat wij ons meestal moestenbeperken  tot enkele zinnen gevolgd door lalala. Maar wij hebben er wel heel veel plezier aan beleefd. Ooit al eens de vogeltjesdans gedanst op je stoel ? Tegen het einde van de voorstelling hadden wij allemaal kramp van het lachen. Als die groep nog eens een voorstelling geeft mogen zij zij wat mij betreft aankondigen als humor met een snuifje muziek. Wedden dat zij zo nog heel populair worden ?

    11-06-2009 om 17:45 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zo vind je kennissen terug via Facebook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben al een aantal maanden actief op Facebook en ik vind dat een prima manier om op de hoogte te blijven waar je vrienden, kennissen en familie mee bezig zijn. Onlangs nodigde ik iemand uit onze straat uit om vriendin te worden. Nadat zij hier was op ingegaan, toch maar even geinformeerd (haar familienaam klonk mij bekend in de oren) of zij niemand in Boechout kende met dezelfde naam. Als kind heb ik namelijk ook in deze gemeente gewoond. Ik vertelde van mijn leuke jeugdherinneringen aan de boer die enkele huizen verder woonde en die wij in de zomerperiode gingen helpen om aardappelen te poten of te rooien. Ook Bles hun paard vertroetelden wij met de afgevallen appelen en peren uit onze boomgaard. Wat bleek nu ? Marleen was de dochter van die boer, weliswaar een nakomertje dus wij hadden dat niet meer vernomen nadat wij verhuisd waren naar een andere woonst in Boechout. En nu ontmoetten wij elkaar terug via Facebook en wonen ruwweg 500 meter van elkaar. Ik had de afgelopen jaren al dikwijls bewonderend naar de versiering aan haar huis gekeken want zij weet het seizoensthema (vb Halloween) prachtig op haar gevel uit te beelden. Mijn man en ik hebben in de jaren 80 twee keer in de states gewoond en ook toen was ik vol bewondering voor de mooie versieringen van de huizen (vb ter gelegenheid van kerstmis)
    Ons huis dat wij kochten had iets amerikaans (met het vele hout dat erin verwerkt is) en ook ik volg de seizoenen in de versiering ervan.
    Ik begin Facebook steeds leuker te vinden....

    11-06-2009 om 08:15 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een kijkoperatie
    Ik heb al enkele maanden problemen met mijn linkerknie en consulteerde daarom eerst de huisarts en die verwees mij naar de orthopedist. Eerst heeft hij geprobeerd om het vocht dat zich in de knie had opgehoopt te verwijderen en daarna een cortisonespuit toe te dienen maar dat gaf helaas niet het gewenste resultaat. Uit een MRI onderzoek bleek dat een stuk van de meniscus was 'verdwenen'. De geneesheer die het onderzoek had geinterpreteerd vroeg zich zelfs af of ik al een menisectomie had ondergaan. Nu zou ik mij zoiets wel herinneren maar toch maar even te rade gegaan bij ons mama voor bevestiging.
    De orthopedist gaat nu maandag 15 juni via een kijkoperatie op zoek naar dat ontbrekende stukje meniscus en hopelijk kan hij zo ontdekken waarom die knie zo pijnlijk is.
    De ingreep gebeurt onder volledige narcose maar in het dagziekenhuis dus als alles normaal verloopt mag ik dezelfde avond nog naar huis.
    Dan wordt het even behelpen met krukken tot de draadjes er na een tiental dagen verwijderd worden. Laat ons dus hopen dat na die ingreep de pijn zoniet weg dan toch sterk verminderd zal zijn.
    In afwachting van de ingreep moest ik een aantal onderzoeken ondergaan of de recente resultaten binnenbrengen. Als chronische pijnpatiënt is dat voor mij al meer een formaliteit. Een hartonderzoek werd nog vorig jaar uitgevoerd, een bloedonderzoek dat kon er dinsdagmorgen nog wel even bij in de planning. 
    Vandaag mag ik het resultaat van dat bloedonderzoek gaan afhalen bij de huisarts en dan breng ik alles naar Sint Augustinus zodat de anaethesist die informatie al eens kan doornemen voor maandag.
    Veiligheidshalve zal ik toch maar een kopie van die documenten nemen, ik heb op dat gebied al eerder ondervonden dat zulke documenten wel eens verloren geraken. 
     

    10-06-2009 om 15:53 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaden voor de vrede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn schoonzusje wees mij op een nieuw initiatief van een  professor om de ontwikkelingslanden te helpen. Het is zo simpel maar tegelijk ook geniaal gevonden. Om de hongersnood uit de wereld te helpen, ga je de lokale bevolking hebben om kleine tuinen aan te leggen zodat zij in hun eigen voedingsbehoeften kunnen zorgen. Grond is er genoeg en met weinig middelen kan de grond er bouwrijp gemaakt worden. Alleen de zaden van exotische vruchten zijn op de lokale markt heel duur. Daarom wordt gevraagd om zaden te verzamelen en op te sturen. Het gaat hier om zaden van meloenen, aubergines, avocado's en paprika's. Je spoelt de zaden even af en laat zij op een bord drogen.
    Dan stuur je ze in een omslag op naar

    Prof. Dr. Willem VAN COTTHEM
    Beeweg 36
    BE-9080 ZAFFELARE
    Belgium
    Tel. +32 9 356 86 16
    e-mail : willem.vancotthem@gmail.com


    Het lijkt misschien maar een druppel op een hete plaat maar het kost nauwelijks iets en het kan die mensen daar flink vooruit helpen.
    Er zijn al heel wat projecten gestart dus hoe meer mensen zaden willen sturen hoe beter.


    09-06-2009 om 14:12 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open adoptie
    Op Vitaya zag ik een aflevering in hun boeiende adoptieserie. Het eerste gezin koos bewust voor open adoptie. De adoptiemoeder had ooit zelf een dochtertje afgestaan en wenste ,nu bleek dat zij geen kinderen meer kon krijgen, dat zij een andere soort contact kon opbouwen met de afstandsmoeder dan hoe het destijds bij haar was geweest.
    Bij een open adoptie kiest de afstandmoeder zelf in welk gezin haar kindje terecht komt en houdt zij nadien nog contact met dat gezin. Een heel gedurfde formule want het houdt ook zijn risico's in. Wat ga je doen als er belangrijke beslissingen over het kind worden genomen naar schoolkeuze, religie en relatie. Kunnen zulke onderwerpen rustig met elkaar overlegd worden of zal toch altijd iemand het onderspit moeten delven.
    Dit gezin heeft twee zoontjes geadopteerd volgens deze formule. Tussen de twee adopties slaagde de adoptiemoeder er ook nog in om haar natuurlijke dochter op te sporen en er opnieuw contact mee te leggen. De beide afstandsmoeders en de adoptieouders van het dochtertje maken intussen ook integraal deel uit van het netwerk van het gezin.
    Ik zie het hier in Vlaanderen nog niet meteen voor mogelijk. Hier zal men dan eerder voor pleegzorg kiezen en niet voor adoptie. Zo blijft er intens contact mogelijk tussen kind en natuurlijke ouders en vervullen de pleegouders meer een (tijdelijke) verzorgende rol.
    In een tweede verhaal kwam een jongen van dertien aan bod die na het overlijden van zijn beide ouders een tijdlang voor zijn jongere broertjes en zusjes had gezorgd. Nadat zij in verschillende gezinnen waren geadopteerd bleef hij ietwat verweesd achter. Hij werd toch nog geadopteerd door een echtpaar dat elkaar pas wat later had leren kennen en die wel een kinderwens hadden maar waarbij een baby niet echt meer paste. Zij wisten na enkele kennismakingsdagen snel het hart van deze jongen te veroveren. Zij zorgen er ook voor dat er terug contact werd opgenomen met de gezinnen waar zijn broers en zussen werden geadopteerd en dat ze elkaar minstens eens per jaar konden zien. De jongen bleek  in een latere fase toch nog wel psychologische bijstand nodig te hebben (hij had door het vervullen van de vaderrol toch te snel moeten opgroeien) maar het verliep steeds beter in zijn nieuw gezin.
    In een laatste gezin waren er niet minder dan 17 adoptiekinderen. De mama was een sociaal assistente en als zij kinderen ontmoette die weinig kans maakten op individuele adoptie dan had zij maar besloten om ze zelf te adopteren. Zo waren zij tot de grote familie gegroeid waar ieder lid zijn eigen taak had en dat werd via een tabel strikt geregeld. De jongste in het gezin was nu 4, de oudste 22. Het gezin telde zowel blanke, zwarte als spaanse (hispanic) kinderen en werd daarom ook niet overal aanvaard. Maar zij waren wel goed opgenomen in hun kerkgemeenschap en dat gaf hen veel steun. Toch blijf ik zulke grote gezinnen van adoptiekinderen moeilijk vinden, in hoeverre kan er nog individuele aandacht gaan naar de kinderen. Zij zullen wel goed verzorgd worden en allicht gelukkiger dan wanner zij in een home waren gebleven maar het blijft een heel grote groep waar de moeder voor moet zorgen.

    08-06-2009 om 19:21 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen voor een nieuwe wereld en daarna terug naar de middeleeuwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen werden wij allemaal (en dit voor de eerste keer allemaal in ons gezin) in het kieshokje verwacht om onze stem te geven. Ik had al lang mijn keuze bepaald, wat mijn echtgenoot zijn keuze is is mij onbekend. Hij geeft wel eens een hint maar maakt dit toch niet bekend. Ook wat onze twee zonen betreft geen idee van hun kiesintenties. In de namiddag zullen wij wel vernemen hoe de kiezer de teerlingen weer heeft geschud en of de voorspellingen zijn uitgekomen.
    Daarna zijn wij een kijkje gaan nemen naar De Quaye Werelt. Ter hoogte van de Sterckxhof in Deurne werd de wereld zoals zij er vermoedelijk uitzag in 1477 heropgebouwd. Het leek net of je liep rond in een filmdecor. Het is een bijeenkomst van gelijkgezinden die in hun vrije tijd de middeleeuwen opnieuw creëren en dat doen met veel gevoel voor precisie en aandacht voor details. Zowel de tenten, de waren die aangeboden worden, de kleding, de laarzen alles wordt zo realistisch mogelijk nagemaakt. In de namiddag is er zelfs een echte veldslag met bulderende kanonnen,onstuimige zwaardvechters en piekeniers en meedogenloze zwaarvechters. Kinderen beleven er een droom in het echt. Je kan er helmen, zwaarden en kleding kopen en dan moet je die trotste gezichtjes zien. Echt schattig !
    Misschien zou het een idee zijn voor onze huidige politici om op deze manier te bepalen wie er in de toekomst aan de macht komt.

    07-06-2009 om 16:42 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan een lieve tante
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik een koekjesdoos gekocht van het merk Desobry. Waarom zult U zich afvragen ? Omdat de tekening die op deze doos was afgedrukt heel vertrouwd was. Zij toont een afbeelding van de koninklijke galerijen Sint Hubertus in Brussel. En wel specifiek één van de gangen waarin het bekende Taverne du Passage gevestigd is waar ik dikwijls met mijn tante Hélène een koffietje heb gedronken. Zij had samen met haar echtgenoot Emile een appartement gehuurd in deze galerij net tegenover dat café. Het werd verhuurd voor een spotprijs maar je engageerde je wel als huurder om het helemaal terug op te knappen in de authentieke stijl van vroeger. En daar hebben zij inderdaad hun uiterste best voor gedaan. De stijlmeubelen werden met zorg uitgekozen, de kleuren van de verf op bestelling gemengd. Er werden gordijnenroedes opgehangen waaraan prachtige gordijnen en overgordijnen werden gehangen. In dat appartement werd de ganse familie ééns per jaar uitgenodigd voor een etentje. Emile verdween dan naar de keuken want hij kon prima koken en Hélène zorgde voor de versiering van de tafels en het onthaal van de gasten.
    Het merkwaardige was dat zij dat appartement alleen gebruikten als pied-à-terre in Brussel want zij woonden eigenlijk in Lier maar gingen vaak uit in het Brusselse. Dan was het natuurlijk eens zo handig als je daar nog een tweede woonst bezat.
    Ik keek altijd mijn ogen uit aan de prachtige etalages van de gallerij. Een juwelier, de handtassenwinkel van Delvaux, een pralinezaak met prachtige chocolade creaties, een oud boekenantiquariaat, een winkel met echte santons (provencaalse poppen) het was een genot om in deze eerste winkelgalerij op het europees continent te flaneren. Meestal speelde er nog een violist mooie sonates ter verstrooiing van het kuierende clienteel. Ook heel wat toeristen hadden deze mooie plaats al gauw ontdekt. Wij als kinderen vonden het dan extra leuk om doodleuk aan de deur van onze tante te bellen en het appartement binnen te gaan. Moest je de toeristen dan zien kijken...
    Mijn tante Hélène is al 8 jaar geleden overleden. Zij werd amper 61 en haar man verkoos om haar ziekte (zij leed aan kanker) niet bekend te maken aan de famile en haar ook niet te laten behandelen maar haar de laatste jaren van haar leven extra te vertroetelen. Zo vernamen wij pas enkele dagen voor haar dood hoe ernstig haar ziekte was. Mijn suikertante had tot haar groot verdriet geen kinderen en samen met Emilie ging zij heel vaak naar Engeland op vakantie. Daarvan bracht zij altijd mooie cadeautjes mee voor de kinderen en kleinkinderen van haar zussen. Zo kreeg onze Jonathan ooit een prachtige broek en hemd van Marks en Spencer (dat toen nog niet in België gekend was)
    Ooit organiseerden zij voor hun 25ste huwelijksverjaardag een feest waarbij alle gasten verkleed als figuranten van de 19de eeuw werden uitgenodigd. Jan en ik gingen toen als pater en moeder overste en wij hadden onze auto enkele straten verder geparkeerd en liepen dan in onze kledij naar de galerij. Wij werden onderweg verschillende keren gefotografeerd door diverse toeristen.
    Die koekjesdoos riep bij mij dus zoveel mooie herinneringen op dat ik ze meteen heb gekocht. Ik geef haar een ereplaats in huis. Wat zou mijn tante fier zijn geweest dat haar appartement op een koekjesdoos werd afgedrukt.

    06-06-2009 om 19:19 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toekomst is aan de senioren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren verschillende keren geconfronteerd geweest met de wens dat oudere mensen nog wensen serieus genomen te worden en niet willen (maar vaak toch worden) gepamperd terwijl zij hun eigen beslissingen willen (en nog kunnen) nemen.
    Een eerste voorbeeld was de buurvrouw van ons mama in het RVT. Emma is een fiere dame die altijd prima haar plan heeft kunnen trekken. Woonde nog zelfstandig en had een kleine wagen wat haar actieradius verhoogde. Toen zij begin van het jaar plots in het ziekenhuis terecht kwam, verloor zij meteen ook het grootste gedeelte van haar autonomie. Haar broer (laat ons hopen met de beste bedoelingen) zorgde ervoor dat zij naar de RVT kon verhuizen. Nu Emma daar al twee maanden verblijft en volledig hersteld eigenlijk nog veel te vitaal is om al permanent daar te verblijven, onstaan er ernstige problemen. Emma wil terug naar haar huisje maar dat blijkt niet meer mogelijk. Broerlief heeft haar huis al leeggemaakt zodat het kan verkocht worden en heeft haar autootje al verkocht. Emma heeft weliswaar nog een appartementje dat zij verhuurt maar waarvan zij dan eerst de lieve huurders moet opzeggen wat haar ook moeilijk valt.
    Het gevolg is dat Emma nu geplaagd wordt door nachtmerries en zich steeds slechter voelt in de RVT. Hopelijk vind zij nog een alternatieve oplossing door vb een opname in een serviceflat waar zij terug meer zelf mag en kan doen en daardoor terug haar eigenwaarde kan vinden.
    's Avonds in Koppen XL werd aandacht besteed aan de firma waar bijna alleen senioren werken. Na een toffe carriere in de industrie met vaak grote verantwoordelijkheden (naar personeel, omzetcijfers en deathlines) werken zij nu nog enkele uren per dag voor een kleine firma die naalden produceert. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij de moeilijkste opdrachten tot een goed einde brengen. Voor de senioren is het werken een leuke aanvulling op hun pensioen (in de USA kan dat zonder problemen) en behouden zij zo hun eigenwaarde.
    Het oudste personeelslid is liefst 93 jaar oud. Hoewel zij dus allen maar een beperkt aantal uren presteren is de firma winstgevend en stijgt haar omzetcijfer elk jaar.
    Nu wij ook in ons land geconfronteerd worden met een sterke toename van het aantal gepensioneerden (de babyboomers gaan de volgende 10 jaren allen op pensioen) zal dat ook voor ons land een uitdaging worden. Niet iedereen is er gelukkig mee om achter de geraniums te verdwijnen. Zinvol vrijwilligerswerk of het begeleiden van de jongere generaties om ervaring te delen (consultancyfuncties) kan zeker zinvol zijn en zal veel psychische problemen voorkomen. Je bent nooit te oud om te leren....

    05-06-2009 om 08:04 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De feestdagen zijn achter de rug maar nieuwe feestjes en uitjes wenken al...
    De laatste veertien dagen van mei zijn in ons gezin altijd feestdagen. Onze oudste zoon Jonathan verjaart op 20 mei, wij zijn op 23 en 30 mei 28 jaar getrouwd (elk jaar is er weer discussie welke dag moet gevierd worden, de dag van de trouw voor de wet of de dag van de trouw in de kerk) en op 29 mei is onze Mirco jarig (en dit jaar was dat een heel bijzondere verjaardag - hij werd 18) Zowel het OH Hemelvaartweekende als het Pinksterweekend boden heel mooi weer dus dat verhoogde alleen maar de feestvreugde.
    Onze Mirco gaf een tuinfeest voor al zijn vrienden en beleefde daar veel plezier aan. De buren waren op voorhand verwittigd en hadden achteraf geen klachten over geluidsoverlast. De laatste gasten werden door taxi Jan om 2 uur 's nachts nog naar Linkeroever gereden en daarna werd er uitgeslapen tot de noen.
    Op pinkstermaandag hadden wij ons mama uitgenodigd voor een gezellige dag in onze tuin. Wij hadden haar lievelingsrecept klaargemaakt (molsla met azijnspeksaus en aardappelen) iets wat zij in de RVT natuurlijk nooit zal krijgen. Een lekkere aardbeitaart rondde de lekkere maaltijd af.
    Ik bezocht nog even snel mijn broer Peter en schoonzusje Christine die op 1 juni hun 25ste huwelijksverjaardag vierden. Ik had in de Bloemenserre een mooie hangplant uitgezocht en daar waren zij heel tevreden mee. Ik kreeg nog rubarber, uien en sla mee uit hun grote moestuin en dan terug naar huis.
    In de namiddag dan lekker geluierd in onze tuin. Tegen de avond stak er plots een flinke storm op dus in allerijl het tuinpaviljoen afgebroken en te drogen gehangen in onze garage.
    Nu kunnen wij weer tot de orde van de dag overgaan. Mirco is terug naar school en Jan naar Digipolis en vanmiddag gaan wij boodschappen doen.
    Er staan in juni nog wel enkele leuke uitjes op het programma. Naar De Mol in Lier voor het lierkermisconcert, naar Knokke met de RVT en naar de tuinen van Melvede voor de rozen - en  hemoracallistentoonstellingen.
    Deze maand studeert pnze Jonathan ook af en dat gaan wij zeker nog uitgebreid vieren.

    02-06-2009 om 08:49 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picknick in het park en picknick in het museum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was het dag van het park en onze stad had alle bewoners uitgenodigd om te komen picknicken op de weide van Fort IV.
    Dus wij gewapend met onze mooie picknickmand, lekker belegde broodjes, kristallen glazen, mooie borden en bestek en als dessert een blozende appel en smeuiige yoghourt naar onze 'voortuin'. Ter plaatse zorgde een accordionist al voor de vrolijke deuntjes en was er koffie en thee voor de dorstigen. Wij stoorden ons niet aan de politici (zoals Kathleen Van Brempt)die nog hoopten tijdens de laatste dagen van de campagne om enkele kiezers van het gelijk van hun partij te overtuigen.
    Daarna reden wij naar Gent waar wij een afspraak hadden met Kul & Tuur, de culturele vereniging van Atea-Siemens voor een bezoek aan de tentoonstelling van Emilie Claus en het landleven in het SMK. Onder leiding van een deskundige gids leerden wij deze poetische schilder beter kennen. Eindelijk een schilder die al tijdens zijn leven voldoende succes kende om er goed van te kunnen leven. Die jaarlijks verschillende reizen maakte oa naar Frankrijk waar hij contacten legde met de impressionisten en de pointillisten. De tentoonstelling toonde ook enkele beelden van Constantin Meunier die een tijdgenoot was en waarvan wij thuis bij mijn ouders ook een beeldje hadden (de buildrager).
    Emilie Claus woonde in Villa Zonneschijn in Astene aan de Leie waar hij vele andere kunstenaars de gelegenheid gaf om er te werken. Hij evolueerde naar steeds lichtere kleuren in zijn schilderijen. Vaak maakte hij portretten van zijn echtgenote of van collega's kunstenaars. Naarmate hij ouder wordt worden de personen op het doek steeds minder gedetailleerd en gaan als het ware op in het landschap. Het schilderij dat hij maakte van de tuinman met een bloempot onder de arm is echt prachtig. Ook het werk de picknick waar hij de boerenbevolking in de bloemenweide die geniet van een warme zomerse namiddag  laat contastreren met de strak geschoren gazon aan de overkant van de Leie waar de adelen  zich vermijen op een zondagmiddag.
    De koeien die de Leie oversteken zijn echt tot een film verwerkt. De Leie is er achtergrond en actief element. Je ziet de waterspetters van het doek afspringen. Wij hebben dan ook het mooie boek over deze tentoonstelling gekocht. Het blijft zeker een mooie herinnering aan een prachtige tentoonstelling.

    31-05-2009 om 21:45 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringloopwinkel Mortsel viert 10 jarig bestaan
    Vandaag was het feest in Opnieuw en Co, de kringloopwinkel van Mortsel.
    Ter gelegenheid van dit jubileum kreeg iedereen 10 % korting op zijn aankopen, er was een rad van fortuin met leuke prijzen en je kreeg een stukje biocake bij je gratis koffie.
    Voor mij is deze winkel al lang geen onbekende meer. Ik spring er wekelijks wel eens binnen en vindt er elke keer weer iets unieks of iets leuk of iets grappigs of...
    Vandaag kocht ik er een leuke blouse en een grote knuffelbeer.
    Onze Mirco die vanavond zijn feestje geeft voor zijn 18de verjaardag was nog op zoek naar enkele gemakkelijke zetels voor zijn gasten in de garage. Geen enkel probleem voor amper 45 euro veranderde een volledig salon tijdelijk van eigenaar. Volgende week wordt die opnieuw op E-Bay aangeboden en wellicht maken wij er nog een kleine winst op.
    In de namiddag naar de Deurnestraatfeesten waar ook een rommelmarkt doorging. Een kruipende Mickey en een mooie koffiedoos waren ditmaal de leuke vondsten. Tenslotte nog even langs het schoolfeest van de Perepit dat in het teken stond van de boerderij. Het was een leuke bezoek aan een steeds evoluerende kleuterschool waar ook onze zonen een zeer toffe tijd mochten doorbrengen. Er gaat veel aandacht naar elke kind. Er is een ecologische tuin, dieren om te verzorgen en heel enthousiaste leerkrachten met het hart op de juiste plaats.
    In Libelle werd er deze week gevraagd naar groene scholen en ik heb hen natuurlijk meteen genomineerd. Zij zijn immers samen met de Guido Gezelleschool de pioniers van de groene scholen waar kinderen nog graag naar school gaan, ook de handen uit de mouwen moeten steken in de schooltuin of de kinderboerderij maar daaraan zeer mooie herinneringen overhouden.

    30-05-2009 om 21:44 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze laatste zoon is volwassen geworden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




     
     
     

     
     
    Morgen wordt onze Mirco 18 jaar en dus zijn er voortaan in ons gezin alleen nog volwassenen.
    Zo iets moet gevierd worden. Zaterdag mag hij een tiental vrienden uitnodigen voor een toffe tuinparty. Daarvoor heeft hij samen met Jan vandaag al de nodige drank en eten ingeslagen. Hij kan de tent en stoelen lenen van mijn zus en mocht het weer toch nog onverhoopt tegenvallen dan kunnen zij nog altijd uitwijken naar onze dubbele garage.
    Die garage is in heel zijn bestaan nog nooit zo proper geweest als nu. Eerst werd alle rommel (en dat was heel wat nu we al 22 jaar in dit huis wonen) eruit gedragen, en werd er geselecteerd wat weg mocht en wat nog bruikbaar was.
    Dan werd met de hogedrukreiniger alle vuil en stof (en alle spinnewebben) weggespoeld.
    De garage lijkt nu plots een stuk groter dus ik ben heel tevreden over dat feestje in de garage....
    Vanavond hebben wij Mirco zijn geschenken al gegeven want morgenvroeg moet hij vroeg vertrekken naar zijn werk en dan is daar nauwelijks tijd voor.
    Hij had al een nieuwe GSM gekregen en nonkel Louis heeft hem een nieuwe fiets beloofd na zijn terugkeer uit Polen. Louis is de handige fietsenmaker in onze familie die van drie oudere fietsen een quasi nieuw exemplaar maakt. En nu maar hopen dat zijn nieuw ijzeren ros niet te gauw de sporen neemt.
    Ik had voor een mooie verjaardagskaart gezorgd die je kan uitvouwen tot een poster. Daarin stonden de verschillende stappen van zijn verjaardag beschreven (een ontbijt op bed - weliswaar uitgesteld tot maandag) heel veel dikke kussen, talrijke geschenkjes in ontvangst nemen, de voorbereiding van het feest en veel feestvreugde tijdens het tuinfeest.
    Hij kreeg ook nog een spelletje voor op zijn Playstation met als hoofdfiguren The flinstones. Daarmee kan hij dan racespelletjes doen maar dan wel gesitueerd in de pre-historie. Je ben immers nooit te oud om te gamen.
    Van zijn papa kreeg hij een prachtige video waarin hij de filmpjes had gedigitaliseerd van toen wij hem in Roemenië zijn gaan ophalen, de aankomst op Zaventem, en de eerste dagen, weken en maanden in Vlaanderen. Hij vond het een heel leuke verrassing en was met grote ogen aan het kijken hoe hij als kleine kleuter zijn toekomstige adoptiouders een rondleiding gaf in het kindertehuis.
    En zo zijn wij dus weer een volgende fase in ons gezin ingetreden. Wij leven nu met vier volwassenen in ons gezin en één pleegdochter op verplaatsing in Parijs. Maar die gaan wij in de zomer opzoeken en dan gaan wij allemaal samen nog eens naar Disneyland.

    28-05-2009 om 23:10 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie Alle stickers gespaard dus deze zomer op bezoek naar Disneyland Parijs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De afgelopen maanden liep er bij Carrefour een actie waarbij je een pakje van 5 disneystickers kreeg bij elke aankoop van 20 euro. Om de hele reeks bij elkaar te sparen moest je ofwel heel vaak en heel veel kopen in je vertrouwde supermarkt of op een andere vindingrijke manier proberen aan de nodige stickers te geraken. Zo werden er algauw op de site van Libelle reeksen (dubbele) stickers aangeboden in ruil voor de ontbrekende nummers. Het was wel opvallend dat bepaalde nummers blijkbaar moeilijker te vinden waren, zoals de X1 tot en X 12.
    Maar door die site goed op te volgen en de ontbrekende stickers per post naar de tegenpartij te sturen groeide de collectie toch aan. Ook familieleden werden aangemaand om toch stickers te vragen bij hun aankopen ook als zij niet van plan waren om de reeks bijeen te sparen.
    Zo vonden wij regelmatig in onze brievenbus een omslag met enkele stickers en langzaam maar zeker zag je het album zich vullen.
    Vandaag woensdag had GB Mortsel een ruilbeurs georganiseerd op de parking. Tientallen geinteresseerden ruilden en streepten af en slaagden erzo in om die laatste ontbrekende stickers nog te bekomen.
    Zowel Jonathan als ik hebben dus nu een volledige album en kunnen het binnenbrengen in ruil voor een toegansticket voor Disneyland Parijs.
    Tevens mag je dan ieder nog eens 4 extra ticketten bestellen aan de gunstprijs van 30 euro ipv 60 euro. In de zomer zullen wij dus met het ganse gezin, Thalia en haar mama en mijn petekind Reinhilde Disneyland nog eens kunnen bezoeken. Wij gaan dan logeren in het Novotel waar pleegdochter Salima werkt.
    Het zal een tof weerzien worden en wij kijken er nu al naar uit.

    27-05-2009 om 19:41 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze vrienden zorgen wel voor onze toekomstige vakanties.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag stond volledig in het teken van toekomstige vakantieplannen. Onze vrienden wonen al en of zijn  blijkbaar op korte termijn allemaal ineens van plan om in het buitenland tijdelijk of permanent te gaan wonen. Zij baten daar al een B&B uit of dromen ervan om daar op korte termijn mee te beginnen en dat opent voor ons natuurlijk mogelijkheden naar toekomstige vakanties.
    Lieve heeft haar hart verloren aan een bretoen. Zij kende hem al jaren en na haar recente echtscheiding is die vriendschap geëvolueerd naar elkaar steeds liever gaan zien en nu wordt een definitief vertrek naar Bretagne een quasi zekerheid. Haar twee zonen en dochter zijn volwassen en kunnen hun plan trekken dus kan mamalief haar hart volgen naar Rennes.
    Wij vinden dat geweldig want Bretagne behoort al jaren met stip tot onze favoriete vakantiebestemmingen omdat het niet te ver rijden is, het klimaat er aangenaam maar niet te warm is, de natuur er overweldigend mooi is en de marktjes en haventjes er nog heerlijk autentiek zijn.
    Annelies zoekt het nog wat verder. Zij leerde een portugese architect kennen en nu willen zij samen een B&B openen . Annelies ging al enkele keren op prospectie naar haar nieuwe vaderland. Zij zou eventueel zelfs  een bestaande B&B overnemen van een Vlaamse dame die haar echtgenoot die halftijds in Luxemburg werkt vaker wil vergezellen. Ook Portugal heeft voor ons dat charmante en dat authentieke dat wij graag zoeken op vakantie dus een bezoek aan hun nieuwe woonst behoort zeker tot de mogelijkheden een van de volgende jaren. Al zal het dan wel in het voor of najaar zijn want de hitte van de zomermaanden is er voor ons te veel aan.
    Dit jaar willen wij alvast richting Polen trekken waar Peter en Magda een B&B hebben aan de kust. Zij ontvangen er veel toeristen die van een bezoekje aan de struisvogelfarm een leuke daguitstap maken en ook nog wat honing kopen die ter plaatse wordt verwerkt.
    Mona Lisa en Garry wonen in Canada en hebben ons ook al uitgenodigd om een deel van hun mooie land te verkennen. Zij bezochten twee jaar geleden Vlaanderen en wij toonden dan vol fierheid het mooie Vlaanderen en dat willen zij nu met plezier voor ons doen in Canada.  Wij hebben in het verleden al wel een gedeelte van Canada bezocht maar dat land is zo overweldigend van natuur dat een nieuw bezoek zeker te overwegen valt.
    Tony woont in Chicago en verwacht ons zeker als wij aan de US 66 gaan afrijden wat ook een van de eerstvolgende jaren zal gebeuren.
    Bert en Monina wonen in Sydney en willen ons graag Australië leren kennen. Ik kreeg vandaag nog een mail met zeer aantrekkelijke tarieven via Air Malaysia naar die bestemming. Maar het is er nu wel winter dus dat wordt nog even wachten...
    Wij hoeven dus binnenkort alleen nog een vlucht te boeken en dan een beroep te doen op ons vriendennetwerk om op vakantie te gaan.
    Zijn dat leuke vooruitzichten of niet ?

    26-05-2009 om 23:10 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heerlijke dag in Zeeuws-Vlaanderen

    Vandaag hebben wij een prachtige uitstap gemaakt naar Zeeuws-Vlaanderen.
    Wij begonnen onze trip in Middelburg, een pitoresk stadje maar bruisend van leven. Wij slenterden er langs de antiekmarkt en kochten er een mooie kruidkoekdoos en 10 kleine wijnglazen. Die laatsten waren een mooie aanvulling op ons glasservies dat wij indertijd erfden van Jan's ouders en dat wij gelukkig nog af en toe kunnen aanvullen op zulke markten.
    Het weer was prachtig dus deden wij meteen een mooi terrasje op de markt waar wij lekkere koffie en huisgebakken appeltaart verorberden. Onze zoon Mirco koos voor Italiaanse koffie (dacht  daarmee een cappucino te zullen krijgen maar kreeg integendeel een koffie met amaretto en room) Een lekkere ontdekking voor hem !
    Daarna reden wij verder naar Veere. Zo mogelijk een nog mooier authentiek stadje maar met een rijke geschiedenis. Het was ooit de grootste haven waar de wol werd verhandeld uit Engeland. Daarvan zie je nog de restanten in een schattig winkeltje met een variatie van schaapjes in allerlei vormen.
    Vele prachtige jachten liggen aangemeerd in de haven aan het Veerse Meer.
    Enkele houten schepen trokken meteen de aandacht van onze Mirco. Zo'n voorbeeld van artistiek vakmanschap kan hem altijd boeien. Ook de sluis die ervoor zorgt dat de pleziervaartuigen vlot kunnen doorvaren ook al is er een verschil in waterniveau vond hij heel interessant.
    Wat ik vooral prachtig vind in zulke stadjes zijn de prachtige huisjes met schitterende tuinen. Ik was zelfs een beetje jaloers op de mooie stokrozen die al bijna in bloei stonden terwijl zij in mijn tuin nog maar net aan hun tweede rozet bladeren toe zijn.
    Wij hebben ons daarna geinstalleerd op een bank aan de rand van het Veerse Meer en lekker gepicknicked. Wij hadden lekkere prokorn broodjes bij, koffiekoeken en fruit. En water en koffie als drank.
    Daarna hebben wij nog even van het zonnetje genoten.
    In de namiddag zijn wij tenslotte langs Goes teruggekeerd. Ook erg mooi maar omdat er een activiteit doorging voor de jeugd erg lawaaiierig. Het stadhuis en de winkelstraten waren wel leuk. Wij hebben heel wat leuke dingen gekocht zoals een T-shirt voor onze oudste zoon Jonathan met de toepasselijke tekst - Ik ben geslaagd en wil voortaan serieus genomen worden - hopelijk kunnen wij die binnen twee weken bij zijn diploma-uitrekening overhandigen. Voor onze Mirco kochten wij een Rasta-muts, een Eastpak zakje voor zijn GSM en een hanger en armband.
    Wij kochten ook nog enkele pakketten met Taco's shells want die zijn in Nederland heel wat goedkoper dan in Vlaanderen. In dezelfde winkel kochten wij vormpjes om eieren in de pan te bakken in de vorm van een hartje, bloem of bootje.
    Op onze terugweg gaf Jan wel aan dat zijn shoppinguren voor dit jaar waren opgebruikt. Shoppen is nu eenmaal niet aan hem besteed tenzij wanneer hij kan uitwijken naar een computershop of boekenwinkel.
    Waarom ik vandaag van deze dag heb genoten is het feit dat onze Mirco zo graag is meegegaan vandaag. Wat een verschil met vorig jaar toen wij zoveel problemen met hem hadden. Hij was toen nog in een observatiecentrum en wou ons zelfs niet meer op bezoek. Gelukkig behoort die akelige periode tot het definitieve verleden.

     

    22-05-2009 om 23:15 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagswensen voor Jonathan
    Omdat het waarschijnlijk de laatste verjaardag zal zijn die onze Jonathan in ons gezin zal vieren (hij hoopt binnenkort met zijn Thalia te kunnen gaan samenwonen) is deze verjaardag toch iets speciaals.
    Ik stuurde hem een extra large verjaardagskaart die je tot een poster kunt uitvouwen. Ook de oma en de tantes hadden zijn verjaardag niet vergeten.
    Ik vond een mooie tekst die ook echt van toepassing was :

    We wensen je voor je verjaardag
    En natuurlijk voor al de andere dagen van het jaar,
    veel geluk en plezier in al wat je doet. 
    Vlinders in de buik voor de liefde,
    inzet en doorzettingsvermogen voor werk.
    Ontspanning af en toe kan er ook nog wel bij,
    want als jij gelukkig en tevreden bent 
    dan zijn wij het ook voor jou. 
    Nog vele zinvolle jaren erbij gewenst.

    Ik heb voor zijn verjaardag een boekje gekocht over Zonen.

    Het bevat heel wat mooie teksten over moeders en hun zonen

    Een zoon zal je gegarandeerd je hele leven
    verbazen, overdonderen, versteld doen staan
    verbijsteren
    Zeg met maar. Hij doet het.

    Een kind komt je huis binnen en maakt twintig jaar lang
    zoveel lawaai dat het nauwelijks uit te houden is
    daarna vertrekt het en laat het huis zo stil achter
    dat je er bijna gek van wordt.

    Vanaf het moment dat ik voor het eerst
    jouw felblauwe ogen en blonde haartjes zag
    heb ik je onvoorwaardelijk gewaardeerd
    en gerespecteerd en liefgehad
    Ik heb in de eerste helft van mijn leven
    fantastische avonturen beleefd,
    maar mijn grootste geschenk
    is de vriendschap en
    het vertrouwen tussen ons getweeën

    20-05-2009 om 22:16 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Jonathan wordt 22 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag 20 mei viert onze Jonathan zijn 22ste verjaardag. Het lijkt wel of met elk jaar de tijd wat sneller vliegt.
    Ik kan me nog goed de dag herinneren dat wij hem voor de eerste keer mochten bewonderen.
    De dag ervoor was een sociaal assistent van het ziekenhuis bij ons nog langsgeweest om enkele papieren in te vullen. Wisten wij toen dat er al een kindje geboren was en dat het ziekenhuis vollop bezig was om de meeste geschikte pleegouders voor hem te zoeken ? Neen, natuurlijk niet want de man werkte erg professioneel zijn vragenlijst af.
    Toen ik op zaterdagmorgen aan het ontbijt die man opnieuw aan de lijn kreeg was ik niet eens verwonderd. Hij had immers mijn man niet gezien en wenste allicht ook aan hem nog enkele vragen te stellen.
    Maar het was prachtig nieuws dat hij voor ons had. Er was een jongentje geboren en tijdens de vergadering vrijdagmiddag was beslist dat hij aan ons zou toevertrouwd worden. Vermits wij vrijdagavond beiden op afzonderlijke activiteiten waren (dat gebeurt als je nog kinderloos bent !) en had hij op zaterdagmorgen opnieuw gebeld.
    Wij stonden eigenlijk klaar om naar de rommelmarkt in de Deurnestraat te vertrekken waar wij wat van onze spullen wilden verkopen. Onze schoonbroer Paul zou ons daarbij helpen.
    Dus snel een briefje geschreven voor Paul (het was nog voor het GSM tijdperk !) en snel naar de bewuste kliniek gereden. In het dorp gekomen bleek er nog een omleiding te zijn wegens de jaarlijkse kermis.
    Wij hadden een tof gesprek met de kinderarts en met de sociaal assistent en vrij snel mochten wij naar de pediatrie naar onze zoon kijken. Wij moesten wel aangepaste steriele kledij aan en wij werden verzocht niet aan de andere aanwezigen over de op hande zijnde adoptie te praten.
    Het was een heel ontroerend moment. Onze Jonathan lag nog onder de warmtelamp omdat hij wat te geel zag. Maar verder was het een flinke kerel met lichtblond haar en blauwe ogen. Hij was 48 cm groot en woog 3,040 kgh.Hij had een Apgar score van 9/10 behaald  en had dus een prima start gemaakt.
    Nog wat onthutst van de talrijke emoties beseften wij dat wij alleen de schoonouders konden verwittigen want de ouders van Lut waren op daguitstap naar Engeland. De mama van Jan verwelkomde haar 14de kleinkind met veel vreugde. Daarna gingen wij langs Jan's zus Lieve. Haar jongste zoon Gert wilden wij vragen om peter te worden en dat vond hij gewoon superfantastisch.
    De volgende morgen verrasten wij de ouders van Lut met een ontbijtmand in Boechout en vertelden hen het geweldige nieuws. Zo werden zij op twee maanden tijd voor de tweede keer dat jaar grootouders en na twee kleindochters mochten zij nu  ook eindelijk een kleinzoon. De naam van Jonathan vonden zij erg mooi.
    Daarna natuurlijk snel terug naar onze lieve schat in de kliniek. Wij hadden een grote ruiker bloemen mee voor het personeel en een grote zak jonathanappelen. Die werden uitgedeeld in plaats van suikerbonen.
    De volgende dagen hebben wij in no time alles geregeld voor de thuiskomst van onze lieveling. Wij stelden een adoptiekaartje op, wij legden een geboortelijst, wij kochten nog enkele bijkomende spullen (ik had als onthaalmoeder al heel wat babyspullen in huis) en een eerste speelgoedje voor onze Jonathan. (een schommelpaardje van Duplo)
    De mama van Lut had al een mooie kinderwagen gekocht en die kwam meteen prima van pas om onze schat af te halen uit het ziekenhuis.
    Jan belde zondagavond naar zijn baas dat hij de volgende week niet kwam werken omdat hij papa was geworden. Dat zijn baas daar even enkele vragen bij had, kan je wel geloven...
    Intussen is dat nu al tweeentwintig jaar geleden. Jonathan kreeg er nog een pleegzus Salima en een adoptiebroer Mirco bij en zo vormen wij dus een heel gelukkig gezinnetje.

    20-05-2009 om 00:00 geschreven door poesjenel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Goedemiddag de hoop op weer een beetje zon deze week. (Patje1957)
        op Op wereldreis via de reisblogs van familieleden
  • Frankie wenst (frankie)
        op Na een moeilijke periode eindelijke flinke vooruitgang voor ons mama.
  • Proefwerken (Van Orshaegen Luc)
        op De vakantie is begonnen
  • gefeliciteerd (boomer)
        op De vakantie is begonnen
  • Mijnheer (kleukers)
        op Nek en rugproblemen eindelijk van de baan

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Laatste commentaren
  • Goedemiddag de hoop op weer een beetje zon deze week. (Patje1957)
        op Op wereldreis via de reisblogs van familieleden

  • Startpagina !

    Zoeken met Google



    Over mijzelf
    Ik ben janssens lutgarde, en gebruik soms ook wel de schuilnaam poesjenel .
    Ik ben een vrouw en woon in mortsel (belgie) en mijn beroep is huisvrouw .
    Ik ben geboren op 04/02/1956 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: toneel, tuinieren, muziek.
    Ik ben moeder van twee volwassen adoptiezonen (1 vlaams en 1 roemeens)en een pleegdochter (frans-algerijns) In ons multicultureelgezin kenden wij daardoor de nodige problemen. Ook professioneel ging het niet altijd zo vlot.
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!